44
Abit NF7-S és egyéb Nforce2 vasak ide!
-
#44 Hát, ezzel vitatkoznék, mert én amikor pl csak letöltök, vagy zenét hallgatok, akkor leveszem a sebességet 1GHz-re, gyakorlatilag a hőszabályozós ventim majdnem megáll (hangja semmi), a proci pedig 38-40 fokon üzemel, ne mondd, hogy ez sz*rt sem ér. -
Borg #43 Csak gyakorlatilag nem ér semmit ;) -
icecave #42 Köszi.
Az a gáz abban, hogy winfosban állítgatod az értékeket, hogy alapon bootol a gép, aztán mikor elindul a win és betölti magát a progi, akkor állítgatja be az értékeket.
Szal így sz*rrá is fagyaszthatod a gépet.
BIOSból húzva ez már az elején kiderül. -
#41 nVidia System Utility, elvileg minden nForce2-es chipsetet támogatja, és mindenfélét lehet windows alól benne állítgatni, nVidia oldaláról le is tölthető... -
icecave #40 Tuningnak jobb az ABIT sztem, bár MSIhez adnak egy progit, amivel mindent húzhatsz windows alól.
Nekem joo a biosos dolog. -
#39 IGI! Ez igy van, de KT600-nál jobb. Csak hogy pozitívan zárjuk. :) -
#38 Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, mert a -X széria az butított nForce2... Nincsen benne 2 csatornás memóriavezérlő sem, meg kicsit lassabb is mint a többi nForce2... Sorry -
#37 asus a7n8x -x röl mi a vélemény?most vettem.lehetőleg tessék engem megnyugtatni!:) -
#35 Mi a helyes út??? -
#33 Már régóta tolom az XP-t, azaz mióta kint van, de jáccani mindig is a 98 volt a csúcs, gyorsabb is, meg egyszerűbb barkácsolni... Ezért volt fönt mind a kettő... -
#32 epp idoben... :D -
#31 Köszi, de úgy látom nem létezik Win98-as IDE driver norce2-höz, és így most se a DVD-m, se a CDRW-m nem akar üzemelni, viszont XP alatt jól megy minden, asszem száműzöm a 98-at... -
Kevinke #29 Az S csak abban különbözik a normál NF7-től, hogy van rajta serial ATA? -
Anee #27 NF7....
De NF7 vagy a MSI nforce-os lapja? -
Kevinke #26 Ja ha már itt vagyok, akkor mi a jobb: Abit KD7 vagy NF7?
GeForce vidkártyám van, ha ez számít. nforce-os alaplapokban jobban muzsikál?
Mind1! Melyik mobo a jobb? -
Kevinke #25 hwsw-ről tudsz letölteni nforce driver pack-ot, talán jó.
Vagy ha nem, akkor szerintem előző BIOS vissza, megvárod, míg kijön új vagy ha van másik akkor azt. -
#24 Srácok sürgős help kéne, tegnap biost frissítettem a 7NJS-ben, és újra felismergette az alaplapi eszközöket, XP alatt megy is minden, de Win98SE alatt beszartak az IDE vezérlők, mind a primary, mind a secondary sárga felkiáltójeles, és nem ismeri fel rajta az eszközöket!
Nincsen időm újratelepíteni a Win-t, úgyhogy bármi más ötlet jól jönne, esetleg tud valaki 98-hoz nforce2-es IDE drivert?
Próbáltam safe módban leszedni, és újra felismertetni, de az eredmény u.a. nem mennek az eszközeim, és rajtuk figyel a sárga felkiáltójel... -
Air #23 Manapsag ilyen lapot mar nem kapsz. Audio mindegyiken van. Az Epox 8RDA-s (nem +) alaplapja eleg "puritan". Se LAN, se FireWire, se SATA (igaz ez a +-on sincs) csak egy 2csatornas audio. Teljesitmenyben, stabilitasban mindenki csak dicseri. -
Anee #21 nForce2-es alaplapok közül az Abit vagy az MSI a jobb????????????????????????????????????????????????????Most speciel az ár miatt ez a kettő számít csak. -
#20 Ja, van, egy GF4MX440 jellegű chip van integrálva az IGP-s alaplapokba. -
#15 Egy pár linkecske. Bár angol nyelvűek, de azért a táblázatokból kiolvasható 1-2 adat:
Chipsetek összehasonlítása KT133-nForce2-ig:
http://www.tomshardware.com/mainboard/20030303/index.html
Abit, Biostar, MSI nForce2-es alaplapok:
http://www.tomshardware.com/mainboard/20030214/index.html
Asus, Chaintech, Leadtek nForce2-es alaplapok:
http://www6.tomshardware.com/mainboard/20021111/index.html
Jó böngészést... -
#14 Bocs a linket szokás szerint elbaltáztam, lemaradt, hogy http:// tehát ITT -
#13 DEMOSTUDIO , itt meg tudod nézni a lapot, és ha bejön meg is veheted! -
#11 Felmész a Chaintech oldalára, és megnézed a Zenith 7NJS-t! (pl.) -
#9 Jó-jó, értem én, csak kicsit köcsögösködtem, poén volt, de akkor is a Chaintech a legjobb! -
csuri #8 Én is tudok, csak még annyira nem álltam neki az alaplapnak. Én azt akarom kinyögni, hogy k*rvajó alaplap, ha húzni akarod. -
#7 Szavazz az epoxre, de a Chaintech az sokkal job, be be beee...
Egyébként én is tudok szorzót állítani, és én még a PCI/DDR/AGP/FSB-t is tudomm asszinkronban állítani, stb... -
csuri #6 Én meg az Epoxra szavazok.
Nálam a srác 400-as RAM-okkal AMD 1700+ CPU-val MINDENFÉLE BIOSBUHERÁLÁS NÉLKÜL (Csak a szorzót állítottam) 2 GHz-n fut (2400+-osként). -
#5 Milyen 400-asok??? -
#3 Nekem Chaintech 7NJS van, ugyanúgy SPP+MCP-T, és nekem naggyon naggyon jól muzsikál, stabil, jól húzható, sok extra (amiből ÉN SOKAT KI SI HASZNÁLOK), az árát meg most inkább hagyjuk... -
reszcsi #1 Erősen agyalok, hogy a lassan két éves gépemet felújítom, a cél egy AMD 2000+ proci, 512 vagy 1024MB DDR 333 RAM, és valami jó alaplap.
Én úgy látom az AMD-khez momentán az NVIDIA Nforce2 a legjobb chip-set, ki is néztem az Abit NF7-S alaplapot, ami a nagyobb déli hidat használja, és serial ata is van rajta, mindezt 3e ft pluszért adja, amit szerintem megér.
Kinek van Nforce2 alaplapja, mik a tapasztalatok ?
Kardinális kérdés, mit lép pl. a chipset arra, hogy egy ATI radeon csücsül az AGP slotban (természetesen NEM integrált graf.magos az alaplap).