Újabb csatát nyert az ATI az Nvidia ellen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most biztos elszomorodott :-)
Újabb értelmes beszólás :-)))
Szomorú az lehetsz, ugyanis a második része egyszerûen nem igaz.
b
hát sajnálattal veszem tudomásul, hogy sokaknak nem sikerült szórol-szóra értelmezni az elözõ hozzászólásomat. kicsit szomorú vagyok. 😞

Ja, az én elsõ ATI kártyám volt 1997-es
Az NVIdia Riva még csak álmodozott a megszületésrõl, mikor 98-ban kapott használt gépemben már Ati videokártya volt. Miután lecserélték egy TNT2-re, akkor sírtam vissza, hogy az Ati mennyire király kártyákat épít. Annyira ocsmányak, és elmosódottak lettek a színek, hogy ihaj. Ja, az elsõ Ati kártya 1997-es volt.
Kis pontosítás:
Az MSI a legnagyobb grafikus kártya gyártó, az ATi a közelében sincs, sõt egyre kevésbé lesz, ugyanis egy ideje már az nV stratégiát követi azaz, inkább a chipfejlesztésre koncentrál.
Nvidia meg csak a chipeket fejleszt, de nem gyárt, ugyanis NINCS gyártó üzeme, a chipeket szerzõdéses gyártók gyártják(pl. TMSC).
Csak néhány megjegyzés:
1. Hiba volna azt gondolni, hogy az nV tönkre fog menni. Egyelõre nyereséges. Lehet, hogy elveszti az elsõ helyét, még az is lehet, hogy vesztességes lesz. És akkor mi van? A csõdbemenéstõl azért még távol van.
2. Az Ati nem 4 évvel ezelõtt kezdte, mit gondoltok ki volt a legnagyobb az nV uralkodása elõtt? Hát pont az Ati.
3. Egyszer az egyik, egyszer a másik: most kétségtelen, hogy az ATi vezet.
4. S közben a háttérben ott olálkodik az intel és lassan, de biztosan egyre nagyobb részesedést szerez :-)
Ez egy kicsit elhamarkodot válasz volt részedröl mert kb 8 ével ezelött az ati 4 megás kártyával digizni lehetet vcd formátumba ami még most is egy szabvány. Akori idöben az nvidia még sehol nem járt (max 1-2 megás vga kártya.)A Felbontásrol nem beszélnék mert akinek akori idöben volt egy ati kártyája az tudhatja miröl beszélek.

NasaTm
Hmm megis mennyi az a "par ev" ?
Nekem Ati kartyam volt mar 4 evel ezelott is a gepembe.

\"Abban a varban emberek, abban a varban ki lakik ?\"

b
nézd, az nvidia több mint egy évtizede gyárt _kommersz_ grafikus gyorsítókat. ez iszonyatos mennyiségû szakmai tapasztalat. az ati pár évvel ezelõtt még csak a mekintosokba gyártott fosnál fosabb kártyákat.