27
Tápventi nagyooon hangos!!!
  • vjanika
    #27
    Az csak 1 csepp olaj nem mindig jön be. Ha már nagyon poros, akkor ugyan 1-2 hétre elhalgat, de utánna megint rákezd, még erősebben. Jobb inkább rendesen kitisztítani. Akkor szinte garantált, hogy 1-2 évet csenben lessz :-)
  • bld
    #26
    na tessék direkt figyelem és az utóbbi napokban semmi hangja.. ez szopat engem komolyan:D
  • SamFisher90
    #25
    Kössz az ötletet, de nekem nem a tápventi hangjával van a bajom. :S Ez vmi érces egészségtelen hang, ami nem abból ered h fújja a levegőt. Még várok néhány napot és ha nem jó akkor megy a csere.;) Egyébként csak egy 300W-os CODEGEN-em van
  • bld
    #24
    hát majd ezt is megnézem kciist ódzkodok a forrasztástól... főleg h az istennek se találol a forrasztómat...
  • Zsoldos
    #23
    Szedjetek szet, venti hatuljarol matrica le, es 1 csepp olajat a tengelyre a csapagyhoz.
  • bld
    #22
    felőlem lehet hangos csak ne kelljen vele foglalkozni de thx az 5letet
  • bld
    #21
    ugyenezzel a gyógymóddal dolgozom: )))))
    legalább az is néccázas kodegen? :DDDDD
  • BaLeeX
    #20
    Javaslom az érintetteknek (vagy bárkinek akinek hangos a tápja) hogy vegyen 1 (vagy 2) Silentblade 8cm-es házhűtő ventit és cserélje ki a táp ventijét. Ezeknek a ventiknek a hangszintje 19dBA anno vettem egy két ventis Q-TEC 400-as tápot elég hangos volt a venti benne, vettem bele két ilyen ventit (igaz 1000+ FT/db) de utána sokkal halkabb lett kb egy szinten volt a mostani Thermaltake (direkt halk-nak hirdetett) tápom hangjával. Szerintem ennyit megér.
    Maximum ott lehet gond ahol forrasztva van a venti de ha van az alaplapon szabad hely a csatlakozónak simán ki lehet vezetni és oda rádugni, mivel hosszú a kábele és esetleg még a fordulatszámot is lehet szabályozni.
    Esetleg nagyon melegedős tápoknál nem egészséges ez mert ezeket a ventiket nem tudja annyira felpörgetni, mint az eredetit gondolom.
  • SamFisher90
    #19
    BLD! nekem is ugyan ez van! De nekem is mostanában kezdett rá . Megütögetem 1-2* a ventilátor előtti rácsot, (kicsit erősebben, de nem izomból!) És elhallgat vagy 2 napig :D de attól még tökéletesen űködik :S szal enm toom h mi lehet a baja :S :(
  • bld
    #18
    nekm ez három éves de egy dolgot nagyon nm vágok szal ha romon van akor okés de miért van az h csak ritkán csinálja és nem jön meleg levegő kifelé mindíg csak lightos hűvös nézegetni is szoktam 5-10 percenként.. szal nem vágom egyszer rákezd utánna meg elhallgat akár napokra is szal én ezt nem vágom megtakarítotam szal majd kiderül már szereztem egy másik ventit szal majd ki lesz cserélve
    amúgy esetleg majd egy képet tudnál mutatni (nem létkérdés nyug. csak hasznos lenne)
  • vjanika
    #17
    Nem biztos, hogy forrasztva van. Ha nincs akkor valóban jó megoldás, ha az ember vesz bele egy másik ventit. Ha forrasztva van és nem akarnál forrasztgatni, akkor mézd meg, hogy le lehet-e szedni a ventit a tengelyéről. Itt csak a pici tengelytartó karikára vigyázz a végénél(műanyag általában), el ne törd, mert akor dobhatod ki az egészet. De ha lejön akkor csak tisztítsd ki a furatot és tisztítsd le a tengelyt, olajozd be finoman mindkettőt(akár étolaj is megteszi, de a gépolaj a legjobb) majd rakd össze. Nekem az előző tápom 1 év után kerregett. Szétszedtem, kitisztítottam, megolajoztam, és egy másik gépben azóta is pörög némán!
  • bld
    #16
    hmm:) aha csak nem tom szal végülis akkor csak simán kiberhelem az előzőt és beforrasztok egy másikat, ennyi lenne (talán még kitelik tőlem:)
    szala műszaki érzék meglenne csak nem tartom elég biztonságosnak mert gondolom a vezetékek be vannak építve, azokat nem lehet csak úgy kihűzni és bedugni a helyükre másikat
  • NeoMaN
    #15
    nekem is volt ilyen, szétszedtem a tápot, levágtam róla a ventit (mivel forrasztva volt), oszt betettem a helyére egy 8CM-es házventit. Azóta jó (kb 1 éve).
  • bld
    #14
    kössz a tanácsot
    esetleg mire figyeljek még?
  • Narancs
    #13
    Hát amit a codegenbe tettek az tuti nem került többe 50-60 forintnál. Egyébként 500 és 1000 forint között lehet venni ventit, megéri lecserélni mielőtt végleg meghal a venti és esetleg besül a tápod magával rántva az egész gépet.
  • bld
    #12
    Thx
    amúgy beszarás msot megint elhallgatott és iszonyatos kussban van: )
    lehet bezsart h lecserélem....
    amúgy drága egy tápventi?
  • Narancs
    #11
    Bazz, vegyél kemény 500 forintért egy 8 centis házventit és cseréld ki a tápbanlévőt.
  • bld
    #10
    na még jó h megtaláltam ezt a topicot szal a mai nap folyamán szokásos gépezés közben egyszercsak irgalmatlan hangon elkezdett valami zúgni. később kiderült h a táp az (komoly vizsgálatok stb) msot meg kifejezetten fura hangokat ad ez egy codegen 400w-os táp, az ember fia nem vár ilyet sztem. na szal szét is szedtem kitisztítottam beindítottam burkolat nélkül és haláli csönd. na gondoltam megjavult összeraktam az egészet és msot megint összevissza, oylan mintha vmi repülőgépbemutatón lennék szal változik is ritmusos is néha de egyzserűen nem értem soha nem csinált iylet ha szétszedem akkor meg semmi baja msot meg egyre cifrább dolgokat művel....pls nem tom mit tegyek nem tom most lecserélni de a gépet is használni akarom..
  • Lazarus
    #9
    Ki kell dobni a francba és kell venni egy enermaxot
  • barret
    #8
    (:(:(:(:
  • k.zozo.
    #7
    Pedig így volt, nem írnám ha nem ez történt volna!! Kicseréltem a ventit és nem töltött be az XP csak az a vonal futkosott vagy öt percig az elején. Levittem a szervízbe, azt hittem hogy elcsesztem valamit. A fickó rátett 1 másik tápot azzal elindult, utána visszarakta az eredeti ventit és azóta megint megy! Azt mondta, hogy az saját ventijének vastagabb a vezetéke ez a baj. Ez volt.
  • Gerry
    #6
    A #1 utolsó előtti soráról...
  • Pheel
    #5
    #1: "Próbáltam már ventit is cserélni de akkor meg nem is indult el a vindows."

    Erről. Olvass is, ne csak írj!
  • Pheel
    #3
    Lecseréled a tápventit és nem indul el a Windows. Na tudod kinek magyarázd... :-P
  • [Walaki]D`Lair
    #2
    Nagy dolog...Nekem meg szar a VGA hűtő ventim (Slot 1-es Celeron hűtő venti @ Gef 3 :))))) 4500 helyett forog 900-at és közbe olyan hangja van mint 1 traktornak....meg az a vibráció......
  • k.zozo.
    #1
    Szevasztok! Az a problémám, hogy van a gépemben egy Aopen 300W-os táp ami iszonyatosan hangos.
    Fordulatszámszabályzós, gépbekapcsolás után kb. 5 perccel felpörgeti a táp a ventillátorát
    ha üresben megy a gép akkor is és olyan hangja van mintha 3 asztali nagy ventillátor menne a szobában.Elviselhetetlenül susog! Szétszedtem már, megpucoltam, megolajoztam de hiába.
    Szerintem teljesen felesleges neki ilyen fordulatszámon mennie mert ami levegőt kifúj éppen hogy langyos, szinte hideg. Ha alapjáraton menne akkor még el lehetne viselni. Ha lenne valami tippetek,hogy lehet kiiktatni a fordulatszámszabályzót (vagy akkor mindig a legnagyobb fordulaton menne?), vagy hol foglalkoznak ilyesmivel azt nagyon megköszönném mert így egy filmnézésnél isalig hallani
    a hangot, nagyon zavaró! Próbáltam már ventit is cserélni de akkor meg nem is indult el a vindows.
    Előre is köszi mindenki segítségét!