60
-
Power #60 A stílusod önmagadról mond véleményt.
Sajnállak. -
Power #58 Mármegint egy valakit géphez engedtek a suliba!
Csak úgy folyik ki a kezéből az értelem :-)
Ne vegyél, te nem érdemled meg!
-
#53 Ja ha tudsz vmi erről az új Omega driverről, h érdemes-e föltenni 1 síma Radeon Vivo (64MB DDr)-re, (a Cataclyst 3.1 már fönnvan) azt írd meg please vagy bárki aki Ati-s és használt már ilyet. kösz -
#52 Köszi, megnézem őket! -
Power #51 Össze-vissza vannak a neten.
pl.
http://www.warp2search.net/
http://www.rage3d.com/#1038993251
"RV280 is likely to be called Radeon 9200. This will appear in both "Pro"and Non-Pro version.
RV350 is likely to be called Radeon 9600, and there is no mention of Pro or non-pro version in the drivers (at this time)
R350 is likely to be called Radeon 9800 (not 9900 as recent rumors suggest) and again there's no mention in the drivers at this time of Pro or Non-Pro version of this chipset."
Jól gondoltam, az RV350 lesz a 9600-as, azaz az téged az R350 érdekel ami a 9800/9900-as lesz.
Van kép is:
http://www.gzeasy.com/itnewsdetail.asp?nID=7636 -
#50 Jóreggelt beindult a munka? :)))
Ezt honnan tudod, add meg a linket légyszi megnézem mert érdekel minden info. -
Power #49 Radeon 9800
Radeon 9600
Radeon 9200 Pro
Radeon 9200
Állítólag ilyen kártyák lesznek. -
#48 Énnekem viszont azt "kell" mert aztán 3-4 évig nincs lehetőségem hardware cserére. Azért vértam mert azhittem TE vagy a tutkó titkok tudora, de különben én úgy érzem h az Ati van most az eddig megszokott féléves előnyben és ahhoz h ezt meg tudja tartani már a köv. Nvidiát legyőző kártyát kellene kihoznia az meg nem lehet egy fölhúzot, esetleg DDRII-es 9700PRO Ezért várom ennyire, h mi lesz az R350 RV350 közöt a különbeség. -
Power #47 9900 és a 9900PRO, azt se tudjuk, hogy konkrétan lesz e ilyen kártya, hát még azt, hogy milyen chippel(szerintem mindkettő R350-essel, az RV350-essel átb*szás lenne vö 9700).
Az egyik megoldás, hogy órajel különbség lesz köztük, de nem tudjuk mit főz az ATiboszorkánykonyha. :-)))
Helyesen gondolod, onnan.
Amúgy miért ilyen sürgős?
9700PRO egyre olcsóbb lesz s mikor jön az utód, lemegy vagy 50 ezer köré. Én speciál sose vettem a felsőkategóriás kártyát. -
#46 Igazad van, tök fölösleges ezen "vitázni" mert kanadában tudják és kész "vágod?" "no para...!" (h az a köcsög Elvisz...)De akkor már csak azt nem értem h miben lesz nagy szám a 9900? é s "mit" jelent majd a Pro? De majd megtudom március mittudoménhanyadikán.
Power, Te a munkahelyedről írogatsz? Egész hétvégén vártam a válaszod... Hétfő 8 után 15 perccel meg már itt is vagy...:))) -
Power #45 :-) pont a TMSC-nél :-))) -
Power #44 Írtam, hogy csak pletyka meg mosoly jel is ott volt. Úgy KAMU ahogy van az NV40-es spec(minden sora cáfolható).
Ne higy sose az újságíróknak, nekik az a hír, ami nagyot szól.
Az RV az ATi-nál nem lehet gyorsabb, na!
Ez olyan lenne, mintha a nV-nél az MX lenne gyorsabb, mint a sima. -
#42 Power ez ugyanarról az oldalról van amit TE adtál meg:
ATI RADEON 9900 PRO will be made using 0.13 micron technology and will be hugely more powerful than the brethren. It was said that the part will contain 8 rendering pipelines with 2 TMUs per each in addition to more efficient architecture of the VPU itself compared to the original RADEON 9700. The RADEON 9900 PRO may be announced at CeBIT, but do not anticipate ATI to start selling the babe just after the launch as it is not easy to develop a 0.13 micron graphics processor. With more TMUs and higher core and memory clocks ATI wants the RADEON 9900 PRO to compete against the NV35 due this Summer, but since ATI is ahead of NVIDIA in general, they are also likely to be faster than them in particular and start offering the RADEON 9900 PRO this Spring.
Szóval mégiscsak 2 TMU, és mégiscsak gyorsabb és teljesen més az az RV... Az egyik hírnek hiszel, a másikat meg cáfolod? A cikk arról ír, h "DEVELOP a new" grafikus processzor. Ha az NV40es cikknek hiszel akkor ezt mi alapján cáfolod? -
Power #39 "NV40 Specs :
0.09u process
300-350 Million Transistors
750-800 MHz Core clock speed
16 Mb Embedded DRAM (134 million transistors)
1.4 GHz 256-512 Mb DDR-II Memory
8 Pixel Rendering Pipelines (4 texels each)
16 Vertex Shader Engines
204.8 GB/sec Bandwidth (eDRAM)
44.8 GB/sec Bandwidth (DDR-II)
25.6 GigaTexels per Second
3 Billion Vertices per Second
DirectX 9.1 (or even DirectX 10) features
Release H2 2004 "
Hát elég impozáns speckó. :-) -
Power #38 Na a topik eredeti témájához is hozzászóljak, meg legyen egy újabb pletyka is az NV40-ről:
http://techconnect.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=2506 -
Power #37 Mit honnan?
Leírtam. Következtetés.
Az ATi megerősítette, hogy az R350 0,15 mikronos lesz, nincs helye se ideje a 8x2 TMU-nak, tehát marad a 8x1. Az RV350 viszont 0,13 mikronos lesz, ez is biztos (TMSC és az ATI is megerősített). A RV-k value-s sorozat az ATI-nál mindig gyengébb változatott jelent, azaz ez se lehet több, mint 8x1. Annyi se lehet, mert akkor mi különbség az R350-hez képest, minek különgyártani? Tehát ezért lesz 4x1.
Tényeket csak az ATi tud. -
Power #36 Te mindent elhiszel amit a szupergamezen olvasol? :-)))
Az egész net tele van találgatással, ugyanez volt a helyzet az tavaly nyáron, az R300 előtt is. -
Zsoltee_a_bator #35 atombiztos supergames info :) /2 napos asszem/ -
Zsoltee_a_bator #34 Az ATI Technologies a Radeon 9900 esetében a renderelő futószalagok, valamint a memória tekintetében a korábbi híradásokkal ellentétben nem hajt végre különösebb változtatásokat, vagyis marad az egy-egy textúrázó egységgel felvértezett nyolc renderelő futószalag, illetve a 256 bites interfésszel rendelkező első generációs DDR memória.
A Radeon 9900 Pro már 0,13 mikronos gyártási technológiák segítségével fog készülni, nyolc renderelő futószalagja pedig már egyenként két-két textúrázó egységet fog kapni. -
#33 Power, honnan tudod ezt a TMU-dolgot? -
Power #32 Csakhogy ez nem olyan egyszerű, ahogy marinéni gondolja zsupsz és kicserélem 128 bites buszt, 256-osra. Az nV legkésőbb akkor tudta meg(de inkább előbb), hogy kevés lesz a 128 bit, az R300 ellen amikor az kijött, tehát fél év alatt nem tudták megoldani, mert ehhez át kellet volna tervezni a chipet, valamint a nyákot.
Szóval, ha az NV35 vagy az NV40 átvált 256 bites buszra plusz marad a DDR-II, akkor a mostani nyákot(12 rétegű, már így is dúrva) még jobban elbonyolítja. -
Power #31 Így van. -
Zsoltee_a_bator #26 r350 -esekbol a 9900 lesz 0.15 mikron, 1 tmu, a 9900pro pedig 0.13 mikron, 2 tmu
az rv350 szinten 0.13 mikron , 1 tmu
vagy ezt csak almodtam ? :)
ugy remlik ezek voltak a legujabb fejlemenyek. -
reszcsi #23 Így van, én is néztem nagyker árakat, durván lement az ati. És ha kijön az ÚJ cuccos még lejjebb megy, szerintem pillanatokon belül a GF4-ek ellenfele lesz árban, teljesítményben viszont fényévekkel előbb --- summa summárum az ATI nagyon alkotott, részemről örül-örül-örül! -
#18 ez nagyon korrekt elgondolás volt... már csak az ATI-t kellene megkérdezni :o) -
Power #17 A presztizsből nem lehet vagy nehéz megélni, alá Cray, 3D Labs.
Valóban változni fognak az arányok, de a harc még korán sem dőlt el.
Sok helyen írják a 2 TMU-s verziót, de ezt írták a R9700PRO előtt is.
A DX9 shadereknek már felesleges ez a sok TMU.
Ezért szinte biztos, hogy R(V)350 1 TMU/pipeline-os lesz. Megbízható infót nem lehet egyelőre tudni. Amiket olvasol azok is csak feltevések.
Én is csak következtettek, tehát az alábbiak csak következtetések, ha nem jönnek be, lehet szembesíteni velük :-)
Az R300-ra épül az R9500 és R9700PRO is, mindegyik 0,15 mikronnal, csak az előbbiben le van tiltva 4 pipeline(kvázi a hibás 9700-eseket el lehet adni 9500-asnak).
Az ATi saját elmondása szerint az R350-nél marad a 0,15 mikronnál, viszont az RV350-nél meg áttér a 0,13-ra.
Tehát e kettő chip nem egy magra fog épülni!
Ez csak úgy lehet, hogy az RV350-ben valószínűleg fizikailag is kevesebb pipeline lesz, mivel eleve az R350 áttérés a bonyolultság miatt túlságosan nagy munka lenne, lásd az nV GFX esetét.
Egy egyszerűbb felépítésű chippel sokkal könyebb, aztán, ha a technológia jól bejáratott lesz, akkor jön az R400, addig meg ott a feltúpírozott R300, ami az R350 lesz.
Egyébként is az ATi, amint kijött az R300, azóta sokkal inkább az R400-ra koncentrál, mint az R350-re. -
Pöty #14 2 TMU lesz legalábbis a 0.15-ös új R350-ben biztos. Aztán hogy 0.13-on (ahol eleve több hely van a kicsinyítés miatt) miért ne lenne 2TMU azt nem igazán értem. Vagy ilyen sok helyet foglal a DDRII vezérlés? Nem hiszem. -
#13 Power, a túlgyőzést nem a piaci részesedésre értetem hanem a presztizsversenyre, h kinek a kártyája a lgjobb, v gyorsabb, mert hosszú távon ez befolyásolja a piaci részesedést.
Ha emlékszel még pár hete kértem tőled tanácsot h mit vegyek, érdekelne h honnan vannak biztos adataid az RV350ről, mert akkor utánaolvasnék én is ha lehet add meg a linket mert én a prohardwerről olvastam a 2 TMU-t köszi hali -
#12 egyszer egy természetfilmben azt mondták, hogy ha egy fajjal a természet nagyon variál, akkor ott gáz van, és hamarosan kipusztul. Lehet, hogy ez stimmel a videókártyákra is? -
Power #11 Azért jelenleg(2002Q4), az nV közel 2x chipet annyi kártyát adott el, mint az ATi. Ennyit a túlgyőzésről. A legjobb technológia sose hozta meg önmagában az üzleti sikert. A versenyben még mindig az nV-nek több a bevétele. Megjegyzem, pár év múlva az intel lesz az élen(max. 5).
A pletykákról meg annyit, hogy ezek csak ábrándok.
Az R350 biztos, hogy 0,15 mikronos lesz, az RV350 és az R350 is csak 1 TMU-val fog rendelkezni pipeline-onként. -
#10 jaja egészséges verseny legyen, nekünk csak ez számít ;) -
#9 Ez elég gáz szerintem... Mármint az nVidia kapkodása, mert az Fx is ezért lett olyan amilyen. Én Ati-s vagyok, de nem szeretném ha "túlgyőznék" magukat mert az lassítaná a fejlődési ütemet. A prohardweren olvastam h az R350 lesz a 9900, 375Mhz-cel az RV350 viszont nem gyengébb lesz hanem egy új 0,13 mikoronos krátya 8 futószalaggal, mindegyiken 2 textúrázó egységgel, DDRII-vel. Ez 3 olyan újítás amit az nVidia berakott az Fx-be (kivéve a 2 text. egységet futószalagonként) és ráadásul az csak 128 bites, szóval az új 9900pro sebessége NAGYON NAGY LESZ. Midenféle külön szakértelem nélkül merem mondani.
Különben meg nem drámai annyira a helyzet, a 9700pro-val egyszerűen megfordult az állás és most épp az Ati jön ki mindig a gyorsabb és ÁTGONDOLTABB kártyával. Az nVidia meg vagy kapkod még 1 ideig vagy hozzászokik ehhez és majd meglátjuk h tud-e fordítani. De szerintem (bár én az Ati-ra esküszöm) jó lenne ha magához térne az nVidia és kiadna 1 igazán jó kártyát több változattal mert akkor ösztönöznék újból egymást. Hali -
Zro #3 Á nem sok ez :) 6 típus mindegyikből három féle, az idén 18 féle :) Kívánhatunk ennél többet :) -
#2 Én eddig csakis nVidia párti voltam, de ez a kártya-hadsereg nagyon +dfx szagú bukást helyez előtérbe!