15
Kulcs készítése
  • harom.14
    #15
    Shaba23, nem érted a lényeget :) Ez nem fél perc...
    Meglett a módszer. Lemérem az 5 cilinder helyén "magasságot" tolómérővel, aztán egy nyers kulcsot addig reszelem, amíg akkorák nem lesznek a cilinderek helyén a "magasságok". Egy kis gyakorlás és fél percbe belefér a leolvasás. :) És még valami, aki nem hiszi, hogy hatásos próbálja ki, működik :) Ha nézegetsz egy pár kulcsot, főleg eredetit, akkor rájössz milyen könnyű megállapítani hol vannak a cilinderek. Na bye, és thx mindent!
  • shaba23 #14
    Szerintem a gipszről mindenki elfelejtkezett. A gyurma alapból szar, túl gyorsan olvad. Elmész a másolóhoz, kérsz nyers elzet kulcsot, hazaviszed, szorosan egymásmellé illesztve befogod a satuba, aztán a nyers kulcson addig reszelsz amíg szintbe nem érsz ez eredetivel... egyszerű
  • [HUN]PAStheLoD
    #13
    szvsz ha fontos hogy senki ne tudja meg (kiv. a fórum :PP) akkor az agyagformát (2 oldalasat) reszelővel érdemes reprodukálni
  • cSuwwi
    #12
    Tudod ez egy normális fórum, nem olyan szar mint az index meg a hwsw, ahol egyből anyáznak, meg lehurrognak, bármit is mondasz. Ezért szeretem én is :)
  • macilaci123
    #11
    A gyurmás mintavétel ok, de inkább csinálj a kulcsrol 2 lenyomatot mind a két oldalárol, vegyél nyerskulcsot, toloméröt, türeszelöt meg egy kis szabadidöt és elkészited másolatodat. A kulcsmásolo elhajthat ha gyurmás mintával mész oda, vagy emlékezni fog a furcsa "másolásra"
  • Manta
    #10
    Kieg: a kulcsot kicsit mélyebben nyomd be a gyurmába, és tedd be a mélyhűtőbe pár órára, mielőtt ólmot öntesz a fülébe.
  • Manta
    #9
    Nyomd bele gyurmába, abba önts meleg ólmot (pl. horgászsúly, kanálka, kémiaszertárból lopott borszeszégő segítségével). Ez nagyjából felveszi az eredeti kulcs formáját, de a hőtől a gyurma is megolvad majd, szóval nem lesz pontos a minta. Ezután tedd hozzá az eredeti kulcsot, és formáld hasonlóra az ólmot (könnyen megmunkálható anyag). Ha kész vagy, vidd el másolóhoz.
  • TheZsenyka
    #8
    Figyelj, ha gyakorlatilag egy sima elzett kulcsról van szó, akkor tök egyszerűen elrombolsz a mintával a kulcsmásolóhoz (egy FBI vagy egy BIG BROTHER feliratú pólóban) és kezébe tolod a cuccot. Mi történhet?

    Egyébként meg kérj a másolótól egy megdolgozatlan, nyers kulcsot, mondd hogy kulcstartódísznek kell (ahhh) és otthon megfaragod a cumót.
  • harom.14
    #7
    Amugy egy átlagos Elzett kulcsról van szó.
    Nagyon örülök, hogy nem olyen a reakció, mint itt:
    http://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=8&t=000899

    Találtam a témával kapcsolatban egy honlapot:
    http://www.thespystore.com/locksmithequipment.htm

    Ez talán segít nektek, hogy segíthessetek! :)
    Kulcsmásolóra gondoltam én is, de ha tudtok ti is válaszolni, akkor inkább ti...
    A kiszárított agyag nem torne bele a másolóberendezésbe? :) Gondoltam arra, hogy egy vastagabb aluminiumlapot megkoszorulok, csak nem tudom hogy vigyem fel ra a formát.
  • CSOCSO
    #4
    szvsz gyurmába nyomd a kulcsot...abba nyoomj agyagot szárítsd ki.. milyen hülyén fog rád nézni a kulcsmásolo.. utcso esély: kérdezz meg egy kulcsmásolót:)))))
  • CSOCSO
    #3
    LOL
  • TheZsenyka
    #2
    Mi van, fater elzárta a pornókazikat? :D
  • harom.14
    #1
    Sziasztok!
    Ha lehetőségem nyílik mondjuk fél percre megszerezni egy kulcsot, akkor hogyan lehetne azt később újrakészíteni? Olyasmire gondolok, hogy amikor nálam van gyurmába nyomom, lefényképezem,... De utána, hogy folytassam? Mondjuk ha gyurma helyett agyagba tenném és kiszárítanám, akkor nem lehetne valamit "beleönteni" a formában, amit már a másolóban simán átmásolnának?
    Várom a lehetőségeket, előre is köszi!
    Laci