Az AMD kiadta az Athlon XP 3000+ chipet

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

verti.go
Azért enyhén szólva baromság az autók piacához hasonlítani a számítógépalkatrészek piacát.
A Jaguar luxusmárka, az intel nem (ahogy az amd és az audi sem :). Hál'istennek még csak elvétve bukkan fel pár újító kedvû tajvani cég azzal az ötlettel, hogy "elit" számtech cuccokat gyártsanak...
Szóval felesleges ökörség isteníteni BÁRMELYIK proci/videokártya/anyámkínja-gyártót, ugyanis nekünk az a JÓ, ha minél több van belõlük, ergo minél kiegyenlítettebb a piaci verseny.
Az intel fanok azt felejtik el, hogy mennyire szar lenne nekünk, ha nem lenne amd, mert akkor a szeretett Cég olyan áron adná a prockóit, amilyenen nem szégyelli...

Use google!

Pheel
Komolyan nem érted vagy direkt értetlenkedsz? :)
Pheel
És te játékra vagy Office-ra vennél egy 120-150EHUF-os processzort? Itt van a kutya elásva.
Pheel
Az AMD nem egy kis cég! Kisebb, mint az Intel, de nagyobb, mint bármelyik cég kishazánkban. Egyébként meg csupán azért szólok be, mert elegem van azokból a véleményekbõl, hogy azért jobb az AMD, mert nem Intel. Ez a viszonyszám/arányszám duma meg elég gyenge. Sok embert lehet vele beetetni. Persze az Intel GHz-hajszájával is, de ott legalább tényleg annyin megy a proci és nem csak úgy hasra odaírják, hogy olyan.

Nem jobb az Intel se, csak kevésbé vakítanak a hülyeségeikkel. Az pedig, hogy minden procinak új alaplap kell, nem szép dolog, nekem sem tetszik, de úgysem cserél normális ember 1-2 éven belül procit, utána meg dobhatod el mindkét platformnál.

Szóval a szememben az Intel egy korrekt, megbízható cég, az AMD pedig a kötéltáncos, akinek majd csak lesz valahogy, csak ezt a hónapot éljük túl politikája van. Tisztelem a fejlesztéseiket, de nem bízom bennük. Hát ezért vélekedek, úgy ahogy.

Ja és annyit még, hozzáfûznék, hogy én vállaltam a nevem, te nem. Ha máskor kérdésed van, írd alá rendesen!
mellesleg szerintem egyaltalan nem rossz a teljesitmenye ennek a procnak. videocodeolasra meg lightwave -re gyorsabb a p4, jatekra meg office -ra az amd.
1000 mhz -es thunderbirdhoz hogy lehetne viszonyitani? :))
talan aranyszammal?
mert akkor ez egy kb ketegesz-ottized+ lenne akkor :)
Pheel
Nyílt titok, de az AMD körmeszakadtáig ragaszkodik ahhoz, hogy ez a viszonyszám az 1000MHz-es Thunderbird magú Athlonokhoz viszonyít. Nevetséges. Mindig az éppen aktuálisan leggyorsabb Intel prockó sebessége van ott 100-ra kerekítve lefelé és mögéírva egy plussz jel, függetlenül az adott proci teljesítményétõl. Ez van...
az nyilt titok hogy a p4-hez viszonyit, de mi ertelme lenne a viszonyszamnak ha nem viszonyitana semmihez? ;)
nem mindegy hany ghz?
csak azonos arkategoriaju chipeket kell osszehasonlitani kizarolag teljesitmeny szempontjabol. annak van ertelme. az elnevezes, szamozas, szinezes lenyegtelen
l3alF1aKe
hát igen ... fõleg ha nem lesz még egy ilyen unalmas idény mint a tavalyi-)

That\'s All Folk\'s

Pheel
Erre szemernyi esélyed sincs, mivel egyre nagyobb különbség van és lesz is a valós órajelek között. Állítólag az arányszámok pont azért vannak, hogy hasonlítható legyen az AMD kisebb órajele az Intel nagyobbjához.

Észrevettem egy kis anomáliát:
Processzor Mag Orajel Rendszerbusz L2 cache
Athlon XP 3000+ Barton 2.167 GHz 333 MHz 512 KB
Athlon XP 2800+ Barton 2.083 GHz 333 MHz 512 KB
Athlon XP 2800+ Thoroughbred 2.250 GHz 333 MHz 256 KB
Athlon XP 2700+ Thoroughbred 2.167 GHz 333 MHz 256 KB
Athlon XP 2600+ Thoroughbred 2.083 GHz 333 MHz 256 KB
ezt a logikat!
2.083 = 2600+ es 2800+, tehat a magcsere 200+-t jelent
majd
2.167 = 2700+ es 3000+, azaz itt mar 300+-t jelent
siman elhiszem, hogy nem az intel procik alapjan szamoz az AMD...
az a ténylegesen 3 ghzen futo amd nem 600 dollár lesz, mint a mellesleg HT-s P4, hanem 1200...

ne a szamokat hanem a teljesitmenyt nezzuk az arhoz viszonyitva
maradjon labom mindketto
es akor nem kell iszonyatos arakat fizetnunk egy prociert

"Mutassatok egy AMD-t ami hagyományos hûtéssel 50%-osan meghúzható."

Ja! Nem ér olyat mutatni, amit az AMD tulaj kisfiának a birtokában van...

'Papa, lécci azt a wafert hadd vigyem hazaaaa "

És ne felejtsük el, hogy az AMD kínkeservesen kapaszkodik hogy kipréseljen még egy és még egy MHz-et a proccokból, míg a PIV család könnyedén szökell felfelé. Ami tiszteletre méltó az a 166MHz FSB, de gyanítom hogy ez is egy kínkeserves eredmény az AMD részérõl és nem csodálkoznék, ha a proccaik 5%-os FSB növekedés esetén már fagynának, ami megint csak azt mutatja meg, hogy mennyire határterhelésen röfögnek a proccaik. Ez nem gond, amíg stabilan pöfög, de azért jó érzés olyan proccal melózni, amirõl tudom, hogy 15-30%-os túlhúzás esetén is atomstabilan melóznak. Extrém példa: 1.6GHz-s NW ami 2.4-en megy. Azért ez 50%-os túlhúzás. Mutassatok egy AMD-t ami hagyományos hûtéssel 50%-osan meghúzható.

Nem értem miért kell leszólni, úgy tûnik tényleg lassabb, mint a 3GHz-s P4,van ahol erõteljesen megközelíti, van ahol jobb is, de emberek kapjatok már a fejetekhez, KÖZEL 1000 MHz A KÜLÖNBSÉG a két proci órajele között!!!!! Azt hiszem errõl az oldalról is lehet nézni a dolgot....
Legalább megnézted volna a teszteket...

asysoft
Ha csõdbemegy az AMD, mi fogunk szívni, mert akkor kénytelenek leszünk megvenni a harmatgyenge Celeront magasabb áron, vagy még többet költeni egy P4-re... Esetleg venni egy VIA C3-ast:) Az AMD gyengesége fõleg a marketing terén jelentkezik: én õszintén szólva még egy AMD-s reklámot sem láttam.

/*WTF?!*/

hát igen nekem is volt mindkétféle gépem. És mindakettõ jó. De aki azt modja hogy rommáveri egyik a másikat ugynazon a teljesítményszinten.
tehát 3.0 ghz vs. 3000xp+ akkor az nem olvasott semmit vagy hazudik vagy nincs is gépe. A pici elõny a pentium 4 nél van
zzzz na te is egy elfogulatlan hozzászóló vagy.
Kivéve akkor ha a "rommá veri" az nálad azt jelenti hogy "minden tesztben egy kicst le van maradva a p4 hez képest"
Lion
... megfelelõ technikával min addig meglehetne ameddig lenem menne a teszt.. mert az életertam kb 1/6-al csökkene...

Meg tudják hajtani annyin?

Lion
de nagyon dinnnye nem tudom hova bújna el az Intel ha a barton pl azonos frekin jött volna ki ??? szerintem a pince alá de még az sem lett volna elég...

kell csinálni egy tesztet meghajtani a bartont 3000mhz-n és a p4 3000-et lenne sírás meg átalalkulna pillanatok alatt a felsõ szegmens majd késöbb az otthoni...

Mike
Ha az AMD becsõdölne, mi szívnánk a legnagyobbat.

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

kijatszotta?
ez a srac tud valamit ;) szal mar kinnvan a hammer?
mellesleg semmi sem a joakaratrol szol, csak az uzletrol
Pheel
"még többet is tud mint az intel 3.06-osa 15 %-al kb. amibe bevallom öszintén nemkételkedek !!!..."

Márpedig minden okod megvan rá, mert egyes tesztekben még a régi magos (256kbit másodlagos cache-es) 2700+-os Athlon XP is megveri a 3000+-t, a P4 3.06HT meg minden tesztben. Van ahol éppencsak, van ahol rommá, de veri. Ez a proci maximum egy 2800+, de szerintem jobb lenne, ha inkább a mûködési frekijét írnák rá: 2167 MHz. Szégyen ezt 3000+-nak nevezni!
ugy tunik jatszani a leggyorsabb. /unreal/
Csudri
Chokito - ronda és finom,
AMD - ronda és szar! (és drága) LOL

alkohol.freeblog.hu Mi csak õszinték vagyunk, de nem állatok!

Hát igen, igen ez egy kicsit kemény 588 dolcsi, de hát csúcs proci!
ÉS végdre megjelent... ideje volt már...
Oldal 1 / 2Következő →