50
  • Pubi1972
    #50
    Mondnok egy baromsagot! Ha az arabok osszefognanak ezt a b.zi amcsi bandat hidegre tennek az biztos. Ezt a legegyszerubben egy osszefogassal, es egy igen kemeny es eros embargoval meg tudnak csinalni! Gondolok en arra, hogy: Mindenkinek adunk olajat csak nekik nem 5-even belul rimankodnanak az biztos, a tobbi orszag meg nem teheti meg, hogy nem vesz ha amcsi nem kap. De hat ehhez le kellene ulni megdumalni a dolgot!
  • b
    #47
    "sajnos" a háború érdeklődés hiánya végett elmarad! ezt biztos forrásból tudom.
  • I.C.ram
    #45
    2. Világháborús német propaganda utén az mostani amerikai a legjobb.
  • I.C.ram
    #44
    Hülye vagy. Látom hatott rád jó keményen az amerikai progpaganda.
  • Ozzy
    #41
    Sziasztok!
    Már rég nem írtam a fórumba, de Enterprise hülyeségének nem lehet ellenállni. Komolyan mondom, mintha valami amcsi felvilágosító propagandát olvasnék. Miért legyünk mi a világ csendőrei? Mert mi vagyunk az Amerikaiak!
    Amúgy Enterprise, Bush pontosan azt mondta még tavaly: "Aki nincs velünk a terrorizmus elleni háborúban, az ellenünk van" Ha Szaddámot ki akarták volna nyírni, már rég megtették volna. Elég lett volna bevetni v.melyik "űberfasza" amcsi kommandós egységet. Egyszer egy Delta Force-os fickó azt mondta: "Mi a világon bármikor, bárkit meg tudunk ölni"
    Azért lesz háború, mert az Amerikát irányító világcégek zsidó vezetőinek kell az olaj, illetve le akarják élesben tesztelni a legújabb fegyvereiket. Minthogy a fegyverkereskedelem óriási üzlet, főleg háborúban.
    Amúgy a Spektrumon volt egy "amerikai(!)" dokumentumfilm arról, hogy az amcsi katonák milyen embertelenségeket követtek el az Öbölháborúban. Pl: élve eltemették a lövészárkokban fekvő iraki katonákat, uránmagvas töltényekkel lőtték az ellenséget, kórházakat bombáztak szét.
    Úgyhogy védd csak a mocsok választott hazádat!
  • Lion
    #38
    jajjj nem minden erről szól azért... nomeg senki nem tudja hogy mi miért van valójában a sajtótájékoztató meg egy eljátszott színdarab.. ugyhogy itt nem lesz érdemben indok soha, nomeg mindig csak minden titok... 10 évik titok lesz 10 év múlva viszont azért lesz titok hogy ki ne derüljön hogy ki követte el.. .lásd kennnneddyyy ugy járt mint a keny - aaaa na hol - mindig meghal csak nem tudjuk meg hogy miért.... szal nem értek egyet minden háboruval de ameddeig pl ebben nem keveredik bele más is addig no problem...
  • I.C.ram
    #37
    Amerikának eddig mindig bejött a háború (pénzügyileg).
  • I.C.ram
    #36
    Nem csodálkoznék azon sem, hogy a következő "ellenség" Németország lesz, ürügyet majd úgyis találnak.

    Én azt utálom, hogy az arab világot, mindenki a terroristákkal egyesíti. Én nagyon zseretem az arab-kultúrát. Te is mennél terristázni, ha az országodat, így megnyomorítják, hisz az összes forradalom erről szólt, csak ma már a modern ezsközökhöz nyúlnak.
  • I.C.ram
    #35
    Én nem Saddamot védem (akit az amcsik jutattak hatalomra), hanem a világot ettől a faszfej Bushtól. Saddam valóban egy elmebeteg, aki követi Mussolini, Hitler, Stalin, Milosevich(lehet rosszul írtam), Sharon útját, de Bush sem marad ki ebből. Németek, Franciák, Belgák végre ráeszméltek, hogy ez több, mitn egy egyszerű "lefegyverzés". Oroszok és a Kínaiak is látják a veszélyt. Mi meg itt nyalunk annak a szarnak akárcsak Blair.
  • Laci73
    #34
    Nem kell megvédened Szaddamot, ő egy tömeggyilkos diktátor. A baj nem az, hogy ártatlanul bántják Irak vezetését - Szaddamék megérdemlik a sorsukat. Az igazi baj az, hogy az USA egyre inkább ráerőlteti az akaratát a világra - különösen Európára. (Aki nincs velünk, az áruló) Az USA nem tűri hogy valakiek akár csak kicsivel is eltérő véleménye legyen. A háború után lesz majd érdekes a helyzet.

    A témánál maradva: tehát az e-háború az USA és szövetségesei részéről inkább védekezés mint ellentámadás. Hiszen ki ellen irányulna az ellencsapás? Néhány szélsőséges hacker vagy terrorszervezet ellen?
  • I.C.ram
    #33
    Köcsög Bush egy korruptció során került hatalomra, ezt mindenki tudja, és azt is hogy sok köze van az olajhoz, ezért neki kurva nagy érdeke, hogy megszerezze az olajt! Menjenek csak Irakban, de aztán ne csodálkozzanak, ha megint befuccsolnak, mint az öbölben.
  • Laci73
    #24
    Csakhogy az iraki Köztársasági Gárda, és Husszein testőrségét adó ún. Arany Gárda fanatikusan hűséges Szaddamhoz (egy nemzetségből származnak).
    Bombázgatni pedig nem lehet csak úgy. Irak déli részén főleg sííták élnek, akik várhatóan felkelnek majd Szaddam ellen. Észak-Irakban pedig a kurdok teszik ugyanezt. Tehát marad Szaddamnak Irak középső része - azaz Bagdad. Nyilvánvaló hogy a főleg civilek lakta Bagdad nem lehet célpont a B-52-ek számára. Ez a háború merőben más lesz mint az előző, és ne feledd el az esetleges vegyi és biólógiai fenyegetést sem.
  • Cat #23
    husszein is városi gerillaharcot tervez, de én nem vagyok biztos hogy bejön neki
    a 91es iraki háboruban volt olyan, hogy egy teljes iraki század megadta magát egy haditudosítónak :D
    ha az amcsik porba rombolják a harci szelleműket b52es bombázásokkal, akkor nem lesz kedvük kommandozni a városokban
  • mad mind
    #20
    Izé, a SWAT nem a los angelesi rendőrség különleges egysége?
    Talán a Zöldsapkások, a Navy Seals esetleg a Delta Force.
  • Laci73
    #18
    Az átmeneti blokkolás nem elég, a harci rendszereket véglegesen semlegesíteni kell. Amúgy Irakban - okulva az előző háború hadműveleteiből - valószínűleg decentralizálják, azaz szétszórják a feltétlenül szükséges rendszereket, az iraki minisztériumokban és hivatalokban pedig "árammentes" munkavégzésre készülnek. Persze a háború kimenetele nem kétséges - Irak egyetlen esélye ha elhúzza a háborút, illetve ha nagy emberveszteséget okoz a szövetségeseknek, ugyanis ezzel nemzetközi elégedetlenséget keltene. Valószínűleg az irakiak behúzódnak Bagdadba, ahol a négymilliós lakosságot élő pajzsként fogják használni, és a berlini csata utca-háborúi ismétlődnek majd meg... gyakorlatilag beláthatatlan lesz ennek következménye.
  • Cat #7
    azért azt se szabad elfelejteni, hogy a kifejlesztett virusok, férgek nem pozicionálhatóak országra vagy vállalatra, ez az egyetlen szerencsénk :)
  • Veriel
    #6
    Azért nem ez az első ilyen. Az öbölháború idején született több száz darab vírus. Ezt nem kellene elfelejteni.
  • Yv@n
    #4
    Nekem erről az egészről ez jut eszembe:
    http://www.tar.hu/szm/bizonyitek.jpg
  • Sephi
    #2
    Na persze... mar latom... hapek Pentegonnal elkudi emailben Saddamnak a SubSeven-nt asztan meg lemasojja a geperol a arab pronrnot:)))
  • Laci73
    #1
    Elektronikus hadviselés... Nem szabad elfelejteni hogy ezen a területen még nincs komoly tapasztalat. Irak ellen gyakorlatilag teljesen felesleges is ilyen jellegű hadviselést folytatni - a minden bizonnyal igen rossz karban lévő , és a tíz évvel ezelőttinél kisebb mennyiségű haditecnikai eszközpark ellen inkább hagyományos eszközökkel "lépnek fel" - mint amilyenek a radargyilkos HARM rakéták, bunkernyitogató rakéták és bombák. Esetleg szóba kerülhet az USA részéről az új e-hadtechnikák kipróbálása - ám az előbb említett okok miatt nem járna ez sem igazán értékelhető eredménnyel. Irakban a veszélyt az esetleges tömegpusztító fegyverek jelentik.

    Más a helyzet a világban szétszórtan, de összehangoltan működő iszlám hackercsoportokkal. Sok szélsőséges iszlám hacker próbál kapcsolatba kerülni európai és USA-béli hackerekkel. Állandóan keresik a réseket a nyugati rendszereken, kezdő hackereket használnak arra, hogy nyitogassanak fel nekik szervereket. (Pl. Indonéz címekről rendszeresen jönnek ajánlatok hogy saját domain-címet adnak cserébe feltört szerverekért.) Valószínűleg újabb Net-leállásokkal kell számolni az iraki konfliktus idején. Úgyhogy most szólnék minden kedves rendszergizdának hogy készüljön fel egy estleges kiesésre, vagy akár támadásra.

    A cikkben említett "ellencsapás" nevetséges blöff, hisz az iszlám országokban még jóformán kiépített információs hálózat sincs, másrészt mindenki tudja, akit kicsit is konyít a témához, hogy fake címek mögött bújkáló profi hackert levadászni kb. tű a szénakazalban eséllyel játszható meg. (Ők nem Pistikék, akik otthonról, saját vonalról használnak többéves tetű "hacker"-programokat).

    Az e-hadviselés létezése nagyon szomorú dolog, a hacker világ sosem erről szólt, de hát Einstein sem gondolta hogy az atombombát valóban be fogják vetni...