9
Modemmel kapcsoatos kérdés
  • diofa
    #9
    Hali,

    van egy ZTE MF110 modemem. A mobilnet szolgáltató a Telenor. Gép: Asus Z92F. A gép megfelel a rendszerkövetelményeknek. A gond az, hogy a modemet a gép nem ismeri fel. Tegyük fel, hogy alapból nincs feltelepítve a modem. Ekkor a géphez csatlakoztatva bejön a telepítő és ekkor még a modem tartalmát megtudom nézni. Feltelepítés után, a modemet már nem ismeri fel a kezelő szoftver és a tartalmát sem tudom megnézni. Azt írja ki a kezelő program, hogy az eszköz nem található. A gépen négy USB csatlakozó van, egyikkel sem működik (Mind a négy csatlakozóba volt a modem és mindegyiknél külön fel lett telepítve, de semmi). A géphez használok egy USB egeret. Ezt szintén kipróbáltam mind a négy csatlakozóban, működik rendesen. Tehát ez a szar modemmel nem tud rendesen kommunikálni. Vírust a nod32 nem talált.
    Másik Asus gépen próbáltam a modemet, ott ment rendesen. Megtalálta az eszközt is és a hálózatot is.

    Valakinek valami tippje, ötlete?

    Roland
  • Dj Faustus #8
    Egyik megoldás, hogy más USB-portbe helyezed át a kábelmodemet.

    Másik megoldás, hogy kicseréled a gépet és a kábelmodemet összekötő kábelt.

    A harmadik megoldás: mivel ez a Motorola SBV5121E egy kábelmodem, van rajta Ethernet port (az USB port felett).
    Mivel laptopod van (milyen márka, milyen típus?), a laptopon kellene lennie Ethernet portnak. Ezt a kettőt kell összekötni megfelelő kábellel (és javasolt a kábelmodem tápegységét kihúzni, majd 10 másodperc múlva visszadugni).
    Ezzel kikerülheted az USB-csatlakozás esetleges hibáját.
  • enikoe
    #7
    Sziasztok! Van itt nekem egy Motorola SBV5121E modem... Driver CD-vel, minden... csakhogy mikor a laptopom nem érzékeli, mint új eszközt... Bedugom az USB-t, de semmi, mintha nem csináltam volna vele fenét sem... Szóval telepíteni sem tudom addig... Egyéb eszközöket (pl. PenDrive) felismeri a gép, azzal nincs gond... Mit kellene tennem, hogy ezt a problémát megszüntessem? Előre is köszönöm!!! :)
  • TArKy
    #6
    Sziasztok!
    A problémám az hogy időközönként a modem folyamatosan újraindul kb 3 hónapja ma kaptam egy új modemet de ezzel is ugyanaz a gond (mellesleg bizonyos napszakokban teljesen tökéletes) restart után várni kell a következő restartig vagy hálózatoknál nyomnom kell egy javítást hogy ujra legyen internet viszont a System Uptime nem nullázódik le. Így nagyon nem tudok semmit sem csinálni a gépen.
  • Penya
    #5
    Ez alapjan azonositanak be
  • t. Füly
    #4
    Egy pillanat mi is az a fizikai cim?sorszáma vagy mi?
  • t. Füly
    #3
    Huhköszi akkor megnézem a modemen meg a papirján(ha egyáltalan van hozá...)És az a NEW Gateway azmmi???
  • Xboxman
    #2
    Kábel modem fizikai címe asszem!
  • t. Füly
    #1
    Az lenne a kérdésem hogy mit jelent az hogy MAC adress of Cablemodem.Ugyanis van egy crack(chellohoz) és állítolag tud vmit kezdeni a sebivel...És ezt a 3mat kérdezi:Mac adress of Cablemodem, NEW Gateway,és OWN ip adress..az ucso az vili, de a másik kettő az mi?köszi előre is a helpet