45
  • TheZsenyka
    "Megkezdődött az ATI R350 tömeggyártása"

Felemelték 50db/hét-re a teljesítményt a dzsunkákra települt manufaktúrákban? Kéne leküldeni egy kis rizst hátha dolgoznak még egy kicsit a teljesítményen.
  • sztavrosz
    És te mitől vagy szakértő!? Hogy van egy gagyi 8500-ös kártyád, már amikor megjelent szar volt. A Gf3 Ti-ok ronggyá alázták, de tudom a képminőség, meg a megfizetethetlen érzés, hogy más van mint a többieknek az... Szóval dugó legyen öcsi! Nem akarok most dobálózni, hogy mely magyar számtech újságokban osztják a véleményemet, hogy az ATI csak mostanság vette komolyan driver gyártást (pl. vízefektnél fagyás stb., de gondolom kedves szakértő barátom erről nem igazán hallottál, mert hát az aknekeresővel jól ment a géped). pápá
  • Mice
    Hát ha te a 7 évvel ezelőtti S3 Virge-es minőséget képes vagy előhozni, akkor ez biztos nagyon mehet neked! Sokat csesztetheted a drivereket meg a config fileokat!
  • Mice
    Még a "jött, látott és győzött" témáról annyit, hogy lehet, hogy ugyan kapott egy pár plecsnit a marketingesektől, hogy ilyen über kártya, meg olyan, de azért én kiváncsi lennék úgy fél év múlva az nv eladási statisztikáira. 650 euró körüli árért szerintem a fanatikusokon kívül nem hiszem, hogy sokan fognak belefektetni, főleg, hogy most még a memóriák is megint toporognak.

Anno a Ge2-esek korában még én is nv termékeket vettem, de sose voltam márkafüggő. Akkor még valahol a Mr. is törődött a honlapjával, s ha valaki a neten akart utánanézni, hogy mit érdemes venni, akkor még komplett leírásokat lehetett találni az oldalukon, hogy mit tud a kártyájuk. Nézd meg most! Mit látsz? Kis tündért, rozsdás Fordot ogrével és mindent ami még kell a meséhez. A Gyűrűk Ura fan-ek biztos szeretik látogatni az oldalukat, de konkrétum?

Driverekről meg annyit, hogy bár még mindig nyomatják a detonatort, de nekem valahogy úgy tűnik mintha eljutottak volna arra a szintre mint amikor a procigyártásnál egyre kisebb magu generációk jönnek elő, és már alig mit optimalizálni. A sávszélességet meg a memóriakezelést tényleg szépen megoldották, de mindez nagyon szép ha megnézed mit nyújt maga a kártya éles helyzetben.

A direct x-ről meg ne is beszéljünk. Hogy túl messzire ne menjek vissza, 3dmark2000-nél a fokhagymás múzeum, amikor átmegy Neovisionbe. 41.09-essel próbáld meg! Igaz, hogy ezek a featur-ök már a mai játékok többségében már szinte nincs is meg, de attól függetlenül hiába van szép feje a híradót bemondó hölgynek is, ha kiderül, hogy falába van. A sok optimalizálás helyett néha plasztikázhatnának is.
  • sztavrosz
    Képzeld volt ATI kártyám (kettő is), és akkor megfogadtam, hogy soha többet nem veszek ilyen moslék, igénytelen szart. Az agyonfényezett képménínősége szarabb volt mint egy 7 évvel ezelőtti S3 Virge, a felső sorokban folyamatosan pötyözött, de mindegy... Vegyétek csak a hulladékgyáros noname termékeiteket (AMD, ATI stb.), úgy is ti vagytok kevesebben. Az hogy Voodoo 3-ad volt minden elárul rólad (akkor is biztos ua montad, hogy szar az nVIDIA és kész), aki olyan hülye volt, hogy vettt egy 16 bites kártyát akkoriban, annak az IQ-ja a 0 felé konvergál (és most ne gyere azzal a mesével, hogy kaptad meg blabla...). A mostani ATI választásod kb. a Voodoo 3-val volt egyenlő. Bandit21!!! neked meg annyit, hogy én annak idején sok olyan külföldi honlapot láttam az Intel i740-es VGA kártya megjelenése előtt, hogy az milyen fasza lesz meg hasonló...
  • RpPRO
    :DDDDDDDDDD. Ezt direkt csinalod, ugye? Vagy Tom Hanks helyett te eltel 4 evet azon a lakatlan szigeten? Van ati kartyad? Volt valaha? Te tipikusan az a szuklatokoru kocsog vagy, aki ugyanazt szajkozza egy eleten at. BTW, STFU!!! RIP. Majd 3 ev mulva is azzal gyere, h milyenek voltak az ati driverek 1999-ben :DD. Nekem 9700pro-m van. Vagy 3 hete vettem netto 69000-ert (afa elkonyvelve) es a regi voodoo3at eladva 5e-ert, tehat 64e ftomba kerult.
  • sztavrosz
    "Észerevettétek h eltűntek az nvidia fanek?" nVIDIA a király! :)) Ne nevetessétek már ki magatokat! Az ATI életében először eltalált egy kártyát (9700) és akkor most azt mondjátok, hogy kész, vége, ő a győztes. Holott valami normális dirvert is félév alatt tudtak elkészíteni hozzá (a felhasználókat az ár mellett ez is érdekli). Az GForce FX-ről meg az véleményem, hogy nem 10%-kal lesz gyorsabb, mint ahogy azt az ATI fanok gondolják. Az meg a másik, hogy a számítástechnikában nem úgy szoktak működni a dógok, hogyha valemelyik hardver kétszer gyorsabb a másiknál akkor kétszer annyit kell fizetni (lsd procikat), hanem jóval többet. Erről ennyit!!! nVIDIA jött, látott és győzött!!! :))
  • reszcsi
    Aszongya a haver tegnap nagykerben 66-ért látott 9700pro-t :D Kijön a 9900, és tök jó ára lesz. Nvidia meg kapkodhat, ki az a hülye, aki 10% kétséges többlet teljesítményért 100e ft-ot fizet pluszban (mert valami 160 köré tervezik az FX árát). Szerintem épeszű ember tuti nem.
  • Mice
    Csak több konkrétummal, mellyekből nem vagyok annyira naprakész.
  • Mice
    Baró, megírom, vakarózok még a többi oldalon, s mire visszanézek, majdnem uaz van megírva. Nesze nekem.
  • Mice
    Tippek: Szerintem az Ati elhúzott mint a Ferrari a Trabi mellett.

Az egyik ok amiért szerintem nem integrálja a high-tech cuccokat a kártyára, mert szerintem le akarja járatni az Nv-t. Szépen lassan rakják csak rá a dolgokat, hogy mindig csak egy "kicsivel - 30%" legyen gyorsabb.

Így az Nv ugyan fejleszt, de mivel minden termékére rávágja, hogy "na ezt nézzétek" ezért hiába gyorsabbak időnként az nv-k, az emberek egy idő után elkezdik majd észrevenni, hogy igenis van másik alternatíva. S ezt szerintem marhajól csinálja az Ati. Ekkora piaci részesedéssel az nv-nek tuti, hogy marhanagy anyagi tartalékai vannak.

Ha most teszem azt az Ati tényleg minden extrát rárakna a kártyáira és piacra dobná azt a kártyáját ami tuti, hogy prototíusban már megvan, és megjelentetné a piacon mint "a leggyorsabb grafkártyánál is 3x-or gyorsabb kártya" szalagcímmel, akkor esetleg az nv összekapná magát és minden féligkész dolgot veszett erővel fejleszte.

Így viszont ezekre a fejlesztésekre nem fog sor kerülni, mivel a fejeseik azt mondják, hogy tök felesleges erre költeni, mivel "a piac a miénk, és miénk a leggyorsabb kártya is". Tehát felesleges ennyit kiadni.

Az egyetlen hiba a számításban csak az, hogy csak "hajszálnyival" gyorsabbak az nv-k, amikor debütálnak, s ezt csak a bamba felhasználó nem veszi észre. Már pedig ekkora ár mellett az emberek előbb-utóbb úgyis azt mondják majd, hogy "ennyiért nem éri meg", meg "a legutóbb is ezt mondtátok s már megint teljesítményt dupláztok!" s vesznek mást.

Már pedig ha ez bekövetkezik, az már több mint félsiker az Atinak. Hiszen akkor már ő is többet költhet piaccal a háta mögött. Csak gratulálni tudok nekik!
  • Zsoltee_a_bator
    r350 dx 9.1-es ? meg az fx is csak 9.0+ nem?
  • RelakS
    +haszon+vám+tréfa...
  • Cat #13
    én is akarok ilyen tetkót :)
  • Zsoltee_a_bator
    ide vele
  • Power
    Engem is.
  • gyraph
    Egyáltalán nem akarok vitázni, mert nem fizet nekem egyik cég se, de azért a 9700pro engem rendessen meggyőzött...
  • Borg
    Azért az ATInak koránt sincs akkora PR gépezete mint az nvidiának:) (pedig ráférne)