Abit KT7A+digitalizálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerry
www.andr.net-en nézted már?

Bocs, hogy kétszer ment el, de közben megszakadt az internetem és -én hülye- kétszer írtam meg.
Sziasztok,
A gond megoldódott, a hangkártya volt a hibás.
Úgy rémlik valamikor próbáltam már hangkártya nélkül is a rendszert, de valamit rosszul csinálhattam.
Tettem még egy kísérletet: a W2k Device Manager-ben letiltottam a hangot (egyszerûbbnek tûnt, mint kivenni a kártyát)és a csoda megtörtént: a Studio elindult fagyás nélkül.
Szerencsére nem kell kidobnom a kártyát sem, mivel, bár az európai gyártó Videologic weboldalán a 2000-es driver a legújabb (ami nálam is telepítve van), egy hirtelen ötlettõl vezéreltetve átugrottam az amerikai gyártó (Turtle Beach) honlapjára, ahol, érdekes módon jóval újabb driverek is letölthetõk.
A legújabb W2k driverrel szerencsére mûködik minden.
Nem volt egy könnyû szülés, de legalább szereztem némi hardveres tapasztalatokat a sok kísérletezgetés közben.
Még egyszer kösz a hozzászólásokat,
Andrew
Sziasztok,
Köszönöm a hozzászólásokat, kiderült a probléma oka: a hangkártya.
Úgy emlékszem, hogy az elején kipróbáltam a rendszert hangkártya nélkül is, de lehet, hogy akkor valamit rosszul csináltam.
Tettem még egy próbát: a W2k Device Manager-ben letiltottam a hangot(egyszerûbbnek tûnt, mint kivenni a kártyát)és a csoda megtörtént.
Szerencsére azonban nem kell kidobni a hangkártyámat, amit SonicFury-ként vettem és az európai gyártó Videologic honlapján a legújabb driverként az a 2000-es szerepelt, ami nekem is telepítve volt.
Egy hirtelen ötlettõl vezérelve elugrottam a Turtle Beach oldalára, és ott már találtam az én Santa Cruz kártyámhoz újabb, 2002-es drivert, amivel, hál Istennek megy a Studio szoftver is.
Nem volt egy könnyû szülés, de legalább közben szereztem egy csomó hardveres tapasztalatot (IRQ,BIOS...) is.
Még egyszer kösz a hozzászólásokat,
Andrew
a 2, 3-as hozzászólásokat ötletnek szántam
még ha jól mûködne is a program, amikor bent van a digikártya, szinte biztos, hogy fagyna, amikor nincs bent. (Ha igazán jó program lenne, fel sem lehetne telepíteni, ha nincs hardver - lásd 'discreet-edit')

Mike
én si ezt tudom tanácsolni, próbáld meg xp alatt

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Ötleteket várok, egyébként köze lehet-e a hardvernek a dologhoz, ha a digitalizáló kártya nélkül is fagy a program?
Nem mondhatnám, hogy agyon van dicsérve ez az alaplap...

http://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=003998

http://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=000006

Hihi, te aztán kitartó vagy 😊)) (én már kivágtam volna az ablakon az egészet)
Néhány tipp (hátha...):
-próbáltad más hangkártyával is?
-esetleg hagyj benne csak egy memóriamodult (hátha a modulok között van szinkronizációs probléma vagy valami...)
-a bioszban próbálj más értékeket is az 'agp aperture size'-nál
-állíts be 3-as CAS értéket a bioszban (ramnál)
-állíts be fix lapozófájl méretet a windowsban (ha már megtetted, változtasd meg a méretét... akár 1 gigára)
-gondolom nincs túlhúzva a gép
-próbáld ki a winXP-t

A végére hagytam a legfontosabbat: én is hasonlóképpen jártam xp alatt (csak nálam a mediaplayer nem indult) a megoldás a tweakxp volt (www.tweakxp.com), azzal lehet a windowst amd-re optimalizálni, meg egyebek... talán jó win2000-re is, vagy ha nem akkor ott a powertoys.

Még valami: miért nem használsz Virtualdubot és premiere-t valami jó kis codec-kel? A huffyuv-val tökéletes minõségben dolgozhatsz, nem mint a dc10-es saját mjpeg codecjével...
sok sikert.

Abit szakértõk segítsetek....

Vásároltam egy Pinnacle DC10Plus video-digitalizáló kártyát, ugyanazon cég Studio 8 szoftverét is megvettem nemrég, mivel szeretném a kártyát W2k alatt is használni Abit KT7A alaplapra épült számítógépemben.
A gond az, hogy nem mûködik.
Nagyon sok mindent kipróbáltam és úgy tûnik, hogy a kártya és a szoftver rendben van, és talán az alaplap BIOS-ában kellene valamit módosítani.
A W2k-t kipróbáltam ACPI nélkül is (standard PC), ahol minden eszközömnek saját IRQ-t adtam a BIOS-ban, de ez sem oldotta meg a gondot.
Az alábbi weblapon leírtam minden információt a problémámról:

http://www.tar.hu/andrewdr77/Studio/hunindex.htm
http://www.geocities.com/andrewdr66

Abit szakértõk segítsetek...

Köszönettel,

Andrew