Tönkrement merevlemezek

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
ÁJJÁÁÁÁÁJÁJJJJJJÁJÁJÁJÁJJJJJJJJJJJ!!!!!!

Lehet, hogy tönkrement a vinyóm 2 év után?!?

Tünet: hiába rámoltam külön partíciókra a dolgaimat, gyakorlatilag mindegyikben legalább 1 sérült fájl van annak ellenére, hogy badsector a környéken nincs.

Lehetséges okok:
1: Windows ...
2: túlhajtott memo (amíg csak 1 kártya volt bent, vagy 2 kártya 100 MHz-n, addig minden OK volt)
3: 80 eres kábel UDMA4-el (ekkor is indulhatott a lejtõn, passz)
4: rosszul rögzített vinyó (feledékenységbõl csak 1 oldalon volt rendesen rögzítve, a másikon lötyögõ csavarok)

Kérdés: teljes formázással/partícionálással esetleg menthetõ a vas?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Gerry
Sajnálom, nem akartalak elátkozni, de az lct10-nek mennie kellene UDMA mode 4-ben.

RelakS
BazmegGerryFelfestettedAzÖrdögötAFalra!!!

Mellesleg annak, hogy az Unreal2 telepítés közben a legvéletlenebb helyeken jelez crc-t, lehet-e az az oka, hogy a kvantum lct10 nem bírja a dma4-et?

Gerry
Olvass vissza kicsit! Pár sorral lentebb választ kapsz a kérdésedre, hogy milyet érdemes...

B@ldrick
Ave mindegykinek!

Tanácsot szeretnék kérni. A helyzet a következõ: Van egy 2 hónapos Maxtor 80GB 7200rpm 6Y080L0 ATA133 folyadékcsapágyas vinyóm. Pár hete kezdõdött, hogy a gép bekapcsolásakor kattogó hangot hallat magából, jó gondoltam ez ilyen. Azonban tegnap játék közben érezhetõen lassan olvasott. Futtattam Pcmark2002 és Sandrát, hát a teljesítménye drasztikusan (kb. 40%-ra) visszaesett. Pcmark2002 elötte 1111, most meg 450. Melegebb (45°C) mint a rendszerdiszk egy Maxtor 40GB 7200rpm D740X golyós ATA133, ami már évek óta tökéletesen megy, ja és csak hétvégenként ment a gép. Másoltam teszgyanánt: érdekes, hogy róla az olvasás lassú a másik vinyóra, viszont másikról a ráírás gyorsnak tûnt. A SMART-ja változást nem mutat performance és a healthy 100%. Badsector-t nem találtam rajta, igaz csak az WinXP ellenõrzõjével néztem és mindig szoktam töredezettségmentesíteni, ha tettem rá anyagot. A gyári tesztprogival (mbplus2, powermax)még nem néztem, de lefogom ellenõrizni.

Mit tudok kezdeni vele? Ez így nem állapot. Vigyem vissza, hogy rögvest cseréljék ki, egyáltalán kicserélnék e azonnal?

Ha már itt tartok, hogy cserélni kellene, mit tudnátok ajánlani gyors és megbízható vinyóként? A WD-t és a Seagate-et nagyon favorizálják manapság, ha lehet pontos típussal.

Ötleteket nagyon köszönöm.

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

Gerry
Szerintem is ezek a járható utak!

Heló srácok én tök új hús vagyok,de remélem nem néztek majd ki! Szal lenne egy kis gondom a winyómmal mer ez a rohadék behalt. De ilyet még nem basztam, pedig csináltam már 1-2 dolgot.
A BIOS néha látja, néha nem, bootolni az persze luxus. Néha olyan miontha nem kapna tápod, pedig ott van neki, rámértem! És nem tok semmi jó lemezbuzerátort ami látná.
Egy 40-es maxtor a dög rajta sok cuccommal+ az új weblapommal, hogy dögölne meg!
Nem tudtok vmit segíteni, hogy mivel mit és hogyan? Legalább a cuccaimat visszakapni, aztán falhoz vágom.
Végülis ráérsz elhinni, majd ha meghal végleg😊
Munch
De eddig nem voltak ilyen bajai. És semmi újdonság sincs rányomva. Akkor elhinném, ha lenne vagy ötven cuccos rákötve a tápra, de eddig is ennyi volt.

Valszeg azért, mert gyenge a tápod. Az nem a winyó hibája lehet csak.
Mike
www.users.hu

van 3 év garis vinyójuk, érdemes szétnézni

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Munch
WD-t nem ajánlom senkinek. Nekem kattog, leáll, emiatt a windóz nem tudja mivan, és újraindul az egész. Elég gyakran... :-/ Viszont szerintem halk.

RelakS
Nomeg a játékok is lassan DVD-n jönnek, és valamire kell "arhiválni" 😉

Mike
Árulnak még 3 év garival vinyót? mert akkor olyat kell venni

Mike
lassan dvd író kell, próbáltatok már lementeni mondjuk úgy 60-80 giga fontos adatot cd-kre? borzasztó

RelakS
Nagyobb gáz, hogy nem feltétlenül tudok 30e ftot mozgósítani új cuccra. Mert ha már új, legyen 80 GB 😊

RelakS
Mániám a szabad hely, uhhogy elég gyakran arhiválok. Persze CD-R-re 😊

Gerry
Nem fosni kell, hanem biztonsági mentést csinálni a fontos adatokról, mondjuk újraírható CD-re...

RelakSfromhome
Namostkezdtemelfosni...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Mike
nincsenek fém hõvezetõ lapkák, amik elszállítanák a keletkezett hõt a vincsik mellõl?

ha a vinyókat nem lehet normálisan hûteni, kell tartani egy + vinyót biztonsági célokra.
vagy raid, az sem olyan drága ma már

maxtor ibm seagate ugyanugy halálozik mind.
Talán a WD az, amirõl kevesebbet hallani.

Nekem az elégtelen tápellátás miatt halt meg az elsõ 80as seagatem, most ugyanolyan van, és már 5. hónapja tökéletesen megy.

A winyókeretekkel általában az a gond, hogy jobban melegszik benne a winyó, mert lezárod körben. A kis l.fasz ventik meg semmit nem érnek bennük, ha van is, csak parasztvakitás.
És ha a winyód 50fok fõlé melegszik, abból már gondok lehetnek.

Nekem simán be van csak téve a helyére a 80as 7200es barracuda, és per pillanat 34fokos, terheléssel is max 37ig megy fel. 1db 8centis venti fúj még hátulról, szal sokat nem segit rajta...

Amig az elsõ seagatem garban volt, egy 80as maxtort kaptam cserébe átmenetileg.
Eredmény: alapból 44fok, terheléssel elérte a 49et is, ugyanoda beépitve.
Sebességben egyátalán nem gyorsabb (ATA100on)
Hangos. De nagyon. Ez volt ami a maxtorban a legjobban idegesitett, hogy kibaszott hangos, tiszta traktor. Seagate meg ugye folyadékcsapágyas, és telejsen halk.
Nameg lett rajta rögtön 16k badsector... szal badarság lenne a maxtort jobb minöség kategóriába sorolni.

A másik amit még nem birnak a winyók, az ha eltér az FSB a standardtól. Mert ekkora ugye a PCI clock is emelkedik 33ról, amire allergiásak, Kifejezetten a WDkre mondják, hogy nem szeretik a magasabb PCI frekit, szal tuningosoknak nem ajánlott..
Jacek
Maxtor szerintem jelen pillanatban. mondjuk azok is halaloznak mostanaban😄

[Walaki]D`Lair
Háát...nemtom...nekem a 2db 5400-as vinyóm sokkal hangosabb mint apám 80GB-os IBM-e...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Gerry
Igen, sajnos elõfordul, hogy egyik pillanatról a másikra meg adja magát a winyó, az egyik leggyakoribb eset a vezérlõ chip elpukkanása (legfõképpen a Quantum lct10-es szérián), ilyenkor szerencsés esetben, ha tudsz szerezni egy másik, a tieddel azonos elektronikát, akkor az adatok menthetõk a winyóról. Most, szerintem amit megéri megvenni az a Maxtor, a WD, és az IBM, nekem sok negatív tapasztalatom van a SeaGate-tel, és a Samsungok sem igazán hasítanak...
A cserélhetõ tok akkor veszélyes, ha nem jó a szellõzése, mert túlmelegszik benne a HDD, vagy az sem tesz neki jót, ha sokat hurcibálod. A hordozást nálam eddig a WD bírja a legjobban, most is egy 6.4-es WD-t hordozok. Otthon nekem egy Maxtor D740X-L 40GB-os 7200-as és egy IBM 80GB-os 7200-as winyót nyúzok, eddig ezek jól muzsikáltak. Méretre az IBM 80GB-osa a legnagyobb, egy 80GB-os maxtornál több mint 1.7GB-vel több adat megy rá egy IBM-re, és a WD a legkissebb, ellenben a leghalkabb.

Hát ennyi dióhéjban a tapasztalataimról.

Masnak is elofordult, hogy egyik pillanatrol kinyiffan egy wincheseter? milyen marka? Melyiket erdemes most venni? Helyre lehet allitani az adatokat (Kürt-ön kivul valahogy)??
A cserelhato tok nagyban hozzajarul, hogy tonkremenjen, meg akkor is, ha sosem vesszuk ki???
← ElőzőOldal 2 / 2