16455
-
#6088 Kerdezzuk meg a GPU-Z keszitoit, mindegyikre sima ddr2-t ir, desktop/laptop vonalon egyarant. -
gotchaaa #6087 Hát, akkor megválaszolom én a saját kérdésemet
Szóval, a honlapon ezt írják: "A fent kiválasztott termékcsoport eszközeinek garanciális javítását kérheti otthonában vagy munkahelyén megbízott futárszolgálatunk által. A szolgáltatás igénybevétele kizárólag a 06-40-XYZ-XYZ vevőszolgálati telefonszámon lehetséges miután munkatársunk beazonosította az Ön készülékét, a meghibásodást és a garanciális jogosultságot. A hibás készülék cseréjére kb. 5 munkanap múlva kerül sor a telefonon egyeztetett napon és helyen, munkaidőben."
Viszont az én gépemet holnap elviszik és csak egy hét múlva kapom vissza, pedig csak az egyik memóriamodul rossz benne nagy valószínűséggel. -
#6086 Hát magától csak nem talál ki senki ilyen dolgokat, se a Wiki, se a notebookcheck szerkesztői, illetve ha a HP féle kártya esetében GDDR3-nak írja RAM típusát a GPU-Z, egy G-t is odabiggyesztve, akkor az ACER kártyájához miért csak DDR2-t ír, miért nem GDDR2-t? -
#6085 Wiki: onnan csak tajekoztato jelleggel szereznek informaciot, boldog-boldogtalan szerkeztheti. Sok a hulyeseg. Maradjunk inkabb a szakmai oldalaknal. -
#6084 Hát pedig már több helyen is olvastam erről, nem csak a notebookcheck-en...pl. Wiki-n ezt írják:
GDDR3 is now commonly used in modern graphics cards and some tablet PCs. However, further confusion has been added to the mix with the appearance of budget and mid-range graphics cards which claim to use "GDDR2". These cards actually use standard DDR2 chips designed for use as main system memory. These chips cannot achieve the clock rates that GDDR3 can but are inexpensive enough to be used as memory on mid-range cards. -
#6083 Omg. Mennyi hulyeseget osszehord ez az utodott oldal (notebookcheck) :)
Azt gondolod hogy rahegesztenek a grafikus lapkara FBGA modult? Mindegyik grafikus DDR memoria. Itt van ez pl a HIS 4650-e DDR2-vel, azt fogja irni a GPU-Z hogy je DDR2. Itt a chip: link
Ha a tipusszam alapjan beleveti magat vki a Quimonda adatbazisaba, ott bizony irjak hogy GDDR2. -
#6082 Nekem az eggyel erősebb 1130eh van. Azt mondom inkább te is azt vegyél, kb. 30e-rel drágább, de a videokártya jóval erősebb! A zajszint nem vészes, ugyan nincs síri csend, viszont még most nyáron sem nagyon melegszik a gép. Nagyobb igénybevételkor már hangosodik, de ez elég szokványos dolog játékos laptopoknál - a játék hangja azért elnyomja a ventizajt...akksi üzemidő sem vészes a többi hasonló kategóriás cucchoz képest...a kijelző elég jónak mondható.
Ha viszont nem akarsz 30e-t pluszban rádobni, akkor érdemes lehet elgondolkodnod a lentebb említett ACER-en. Plusz egy év garit rákérve kb. ott van árban, mint a 1120eh...bár 30 ropi ide vagy oda ennél az árfekvésnél már nem annyira lényeges különbség, szóval inkább a 1130eh-t javaslom. -
#6081 Nem. Az sajnos sima DDR2, amit az ACER 6930G-644G32MN-ben a HD4650 mellé raknak. A HD4650-es kártyák esetében használnak GDDR3, DDR3 és DDR2-es RAM-okat is: KATT
"A speciality of the Radeon HD 4600 Series is the possibility to use ordinary DDR2 and DDR3 graphic memory (as a cheaper alternative to GDDR3). However, cards that use that kind of memory will be slower than others equipped with GDDR RAM."
@dragonboy: DDR2-es RAMokkal természetesen lassabb, és sajnos jobban is melegszik, valamint többet fogyaszt. - de nyilván többek közt ezért is olyan olcsó ez az ACER, ami neked is van. Hanem még mindig érdemesebb ezt az ACER 6930G-644G32MN-t venni, mint bármelyik jelenleg itthon kapható hasonló árkategóriás MSI-t!!! (- ezt már inkább @genius8-nak) -
#6080 Nem szeretnél MSI-t venni és hetente szervizbe rohangálni? Nem értem az összefüggést. Barátommal egyszerre vettünk laptopot 3 hónapja, én MSI-t, ő HP-t, azóta ő egyszer megjárta vele a szervizet, míg az enyémnek egyáltalán semmi gondja. -
#6079 üdv
Bár nem olcsó mulatság,de nagyon megtetszett ez a HP DV6-1120-as noti.
Hasonló teljesítményű MSI van olcsóbban is,de nem szeretnék hetente szervízbe rohangálni,ugyhogy hosszabbtávon lehet jobban megérné egy ilyen HP.
Van valakinek róla tapasztalata? Úgy tudom kissé hangos,és gyorsan leszívja az akksit.
Kijelzője milyen lehet? -
#6078 Hello. GTA4 a mobil 9600 GT-vel felejtos. Ha jatek, inkabb nezegesd az agyon ajanlott 2 fele vasat (lejjebb), amikben Mobility HD
4650 van: ACER Aspire 6930G, HP dv6-1130eh -
genius8 #6077 helló, kinéztem egy laptopot: MSI-GX620x-0w2hu - 2,26 GHZ (P8400) - 2x2 gb ddr3 800 - geforce 9600gt 512mb
Mennyire jó ez mai játékokhoz :crysis, bioshock, GTA 4, assassins creed....
és msi notebookokkal milyenek a tapasztalatok? hallottam, hogy a billentyűzetük nem túl jó, mennyire? meg amúgy is milyen minőségűek
kösz -
#6076 Az nem sima DDR hanem GDDR2. -
dragonboy #6075 igen kérdés akart lenni:D fránya gyorsgépelés...:D thx a megértést...meg sorry a bonyodalomért:D gyorsaságban van vmi különbség köztük? -
#6074 ...én viszont már vágom...most esett le, hogy ez a mondatod: "HP ban pedig nem gddr3 van mert sztem nem mind1" kérdés akart lenni, csak lehagytad a kérdőjelet...
Egyébként videokártyák mellé alkalmazhatnak GDDR vagy - az olcsóság jegyében - "sima" DDR típusú RAMokat is. A GDDR féle kifejezetten grafikus kártyákhoz kitalált RAM-típus, ezek - más egyéb különbözőségek mellett - általában kevesebbet fogyasztanak és kevésbé melegednek, mint a "sima" DDR típusok. -
dragonboy #6073 nem azt gondoltam. csak az én hd4650 emre meg azt írja ki simán hogy ddr2...sza nem vágom... -
#6072 jaaaa... az ugyanaz ember... Graphics DDR3 vagyis a grafikus memoria DDR3-a. Vagy azt gondoltad rendszermemot hegesztenek az MXM lapkara? -
dragonboy #6071 nem látsz? ott gddr3 van te... -
#6070 Hykao is ezt mondta.. DDR3... -
dragonboy #6069
sorry előbb rosz linket másoltam be neki -
dragonboy #6068 hát ha erre a tesztre gondolsz: http://ipon.hu/elemzesek/hp_pavilion_dv6_1130eh_jatekra_szuletett/437/2
akkor ebbena gpu-z szerint gddr 3 van...
-
#6067 Fényerő minimumra, Brútusz, wifi kikapcsolás. Nekem másfél óra plusszt jelent ha ezeket megcsinálom. -
#6066 Hát pedig DDR3 van a HP-ban...az IPON tesztben szereplőben is, és az enyémben is, amivel épp a hozzászólást is körmölöm. :) -
Suffering #6065 tudtok valami tippet adni hogy lehet növelni az üzemidőt egy laptopnál? -
dragonboy #6064 jah véletlenül. alig találtam emg hol lehet aláírást betenni örültem hogy így is be tudtam írni. am naghyon jó kis vas csak ajánlani tom. a HP ban pedig nem gddr3 van mert sztem nem mind1. iponon asszem grafikus memoval szereltet teszteltek. -
#6063 Hát az itthoni MSI kínálat ma már nemigen ajánlható ebben az árfekvésben. HD4650-es kártyával szerelt gépek közül van ACER 200e körül, és HP 250e körül - jelenleg ezek, amik említésre méltóak. Előbbihez sajna csak DDR2 típusú ramokat szereltek, míg a HP-hez DDR3-t.
Az ACER típusa ott van dragonboy aláírásában (bár az utolsó két betűt felcserélte - gondolom véletlenül :P), a HP-é pedig: dv6-1130eh.
-
Aknakukac #6062 Helló!
Segítséget szeretnék kérni,laptopvásárlás ügyben.
A nyáron tervezek venni egyet mivel jövőre egyetemre megyek és szükségem lesz rá.Azonban a tanulás mellett játszani is akarnék rajta,tehát valamilyen gamer laptop kell.A lényeg hogy kitartson kb 2 évig,addig fussanak rajta az új játékok,netezni tudjak rajta,és multimédiás felhasználásra is alkalmas legyen.Körülbelül 300ezer forintom van rá.Lényeges hogy a kijelzője jó minőségű legyen,de nem tudom hogy melyik gyártó melyik technológiája a megfelelő.Igazából nem vagyok otthon ebben,de talán a legjobb ha azt mondom hogy ár-teljesítmény arányban a legjobbat keresem.MOndjuk nem ártana ha az ati 4000-es szériájának valamelyik kártyája lenne benne.Preferálom az msi GX és GT szériáját,de úgy hallottam hogy az Acer-nek is vannak legalább olyan minőségű gépei ugyanolyan árban mint az MSI-nek.A Toshibáról is hallottam jókat,de kibékülnék egy HP Pavilionnal is.Az Asusról úgy tudom drágább mint ilyen kategóriájú társai,de az is érdekelne...
Leginkább az MSI GT725 érdekelt,de úgy tudom itthon még nem lehet kapni,és kb 400ezer körül lessz az ára.Nekem az lenne a csúcs.
Előre is köszönöm! -
dragonboy #6061 igen egy lapkészletbe integrált hd 3200 és egy normális hd 3470 de én úgy tudtam együtt 512 őt tudnak... -
Suffering #6060 és az mit jelent pontosan hogy a Pa3553-ban Crossfire technologia van? 2 vidi kártya van benne vagy mi? -
#6059 Procik nagyjabol egyformak teljesitmenyben, GF 9300 egy vicc a 8/16 SP-jevel, PA3553 meg Hybrid CF: osszeadodik a benne levo 3470 es a HD 3200IGP teljesitmenye (80 Shader). Csoda nem varhato tole, de mar el lehet jatszogatni par jatekkal. -
dragonboy #6058 játékokhoz ebben az esetben sztem elsődleges a vidikártya típusa.. a prociból mind2 elégnek kell hogy legyen -
dragonboy #6057 hát...ennyi pénzből sokat azért ne várj. oda azért kicsit talán kevés a 3470 meg a 2 giga ram...de azért el fognak menni rajta:) legalább is sztem. -
Suffering #6056 kb maximum ezek közül tudom megvenni valamelyiket ebben az árban ez a 2 laptop a legjobb szerintem a többibe már csak Inteles gagyi videokártya volt. Játékra ugy értem hogy a mostani játékokat közepes grafon el tudja futatni. -
Suffering #6055 és miért? probáltam összehasonlitani öket:
PA3553 PI3540
ATI Radeon HD 3470 >= Nvidia GF9300
Turion QL-60 (1,9 GHz) < Pentium DC T3200 (2.0 GHz, 667 MHz, 1MB L2c)
forum tetején találhato táblázatokbol szürtem le.
-
dragonboy #6054 játék alatt pontosan mit értesz? mert egyik sem épp az erős kategória..talán a hd 3470 (crossfire???? az nem HD3200 assal szokott lenni és az 512 őt tud?...) a jobb...de a másikbana proci jobb...a memoból 2 giga éppen csak elég sztem. -
#6053 PA3553 -
Suffering #6052 Játékra melyik a jobb?
ez: http://officedepotaruhaz.hu/termek_reszletes.vm?sku=801613494
vagy ez: http://officedepotaruhaz.hu/termek_reszletes.vm?sku=801613781 -
teknősbika #6051 Azért ha van jobb ötlet, szívesen veszem. -
gotchaaa #6050 Üdv, a HP házhoz kimenős, és ott garanciális laptopot megjavítós szervizszolgáltatásával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? -
teknősbika #6049 Köszönöm.