16455
-
BenceYCE #10369 Tudtok vmit ajánlani ami legalább egy 1366x768-as felbontású és van benne N-es wifi, e-sata, hdmi(1080p) és a lehető legkönnyebb? Filmre és böngészésre lenne, minél olcsóbban. -
#10368 Én a helyedbe az Asus-t venném, nem romlik annyira az, főleg ha filmnézés/ritkán játék. Ha kényelmesebb a gépelés, jobb proci stb, szerintem nincs miért várni vele. -
MPCrazyus #10367 Ez haveromnak kell, neki nem kell USB 3.0 :) -
Balee 007 #10366 hellosztok.
Nagy dilemmába kerültem. Adott két noti de nem tudom eldönteni hogy melyik lenne a jobb. Ezek lennének:
1. Acer 5542G
2. Asus K50AF
Árban kb ugyanaz a kettő ezért nehéz a döntés mert ha jól olvastam utána akkor nagyjából tudásban is ugyanazt tudja a két masina. Az Acer mellett szólna a nagyobb merevlemez meg talán az hogy nem olyan fényes a felülete a kartámasznál. Az Asus mellett szól a 2év garancia és a jobb proci valamint nemrég volt szerencsém ilyenen gépelni és engem meggyőzött a billentyűzet. Ellenben hallottam olyanokat hogy az Asusnak a magyarországi szervize nem éppen a legjobb ezért is félek kicsit tőle.
Remélem érthető volt hogy mi a "problémám" a választással és ezért szeretném a ti segítségeteket és tapasztalatotokat kérni. A pénz már megvan csak nem tudom melyiket érné meg jobban ugyanis nem 1-2 évre szeretném a gépet (főleg net és filmnézés de ritkán kis játék akár minimum grafon is). -
#10365 ATI HD5165 vga szuper teljesítményű és nem is drága talán
-
#10364 Ja, ezt (#10363) mar linkelte Hykao, olcsobban... :) -
#10363 link -
jboones #10362 Köszke az eddigieket, de van egy kis félreértés, pont azt írtam, hogy akkuidő nem számít, csak hálozatról bírjon 10-12 órát, magyarul ne főjjön szét. Egyébként a linkelt Alienware kizárt... -
#10361 Tenyleg nagyon megeri az arat ha pl. az 5650-el szerelt Acer-el csaknem duplaannyi fps-t kap az ember jatek eseten... Az Alienware szegyene ez az ize.
-
#10360 Nem olyan rossz azért az: KATT
Laptop-netbook kategóriában meglehetősen alkalmas játékra, és akár 7 óráig is bírja az akksi. -
#10359 1.3GHz SU7300 - nevetseges hogy egy gamer kategoriaba szant gepbe egy ilyen gyenge CPU-t tettek (legalabb is a VGA-jahoz parositva atomhurka), masik: 250GB SATAII 5,400RPM.
Vicc ez a keszulek. -
#10358 ...de ha már külföldről rendelés, akkor itt egy ideális darab az elképzeléseidhez: KATT ...bár a kijelző csak 11.6-os, ám kitűnően hordozható, játékra tökéletes, és akár 6-7 órát is bír akksiról. Szállítással és vámköltségekkel is bőven belefér a 250e forintba! (itthon egyébként kb. 330e-be kerül)
Na ezt megérné nem itthon megvenni...
-
#10357 Újraértékesített előző szériás cucc, nem magyar billel. szerintem ne erőltesd, inkább nézz utána, hogy az új fémházas dv6-os Pavilion széria nem rendelkezik-e USB 3.0-as porttal. -
#10356 Az új Pavilionok már itthon is kaphatóak egy ideje. Itt van pl. egy hasonló konfiguráció, igaz 16 hüvelykes, de árban kb. ugyanott van: KATT
Ez legalább magyar billentyűzetes, magyar oprendszerrel. Paviliont szerintem nem nagyon érdemes külföldről venni. -
#10355 HP Compaq gépekkel ritkán van baj. Bátran megveheted, mert nemcsak a belső jó.
Bár a jó HP gép nem a Pavilon-nál kezdődik...
Itt az akkumulátor üzemidővel lesz gond, de vehetsz hozzá 12 cellást vagy jobb dubla 6 cellásat EVxx
-
jboones #10354 Sziasztok!
Laptopot keresgélek én is, bár kevésbé kemény követelményeim vannak a hordozhatósággal szemben. A helyzet az, hogy második gépnek kéne, amin a gyerkőcök játszanak, meg a tévére kötve hdmi-vel multimédia cucc lenne. Se HTPC, se más desktop gép nem kell, tudom saját hüjeség, de ugye azt nem akarom, hogy a tévén netezzenek, vagy játszanak /plazma a szerencsétlen/, ha meg már monitort kéne venni, akkor szgépasztal-ahhoz meg szék kell, stb. - az meg nem fér be (és hüjén is nézne ki), szóval elpakolható masina kell. 250k-t szánok rá. 17colost gondoltam, de a 15,6-os is még jó lehet, alap, hogy minimum hd5650-es szintű graf kártyája legyen, és ugye bírnia kellene 10-12 órás "műszakokat" (tehát jó hűtés). Na erre kérnék tippet :).
Nekem van egy alap jelöltem: HP DV7-4051SG, ami Ausztriában 730-750 euro, de ezzel két bibi van, egyrészt tesztet sehol sem láttam róla, másrészt meg az osztrákok nem szívesen szállítanak hozzánk. -
MPCrazyus #10353 Mennyire megbízható ez a cucc? van valakinek hasonló? -
xxxpaulxxx #10352 Ok, köszi:)
#10349: Neked is ilyesmi van? Amúgy nem tudom, lehet, hogy azért is van, mert gépelés közben néhány billentyűnek a szélét ütöm le és úgy nem nyomódik be esetleg telesen... nem tudom... furcsa:D -
Balee 007 #10351 Hellosztok
Még régebben Solten ajánlotta ezt a laptopot. Most hogy már alig több mint 130K rászántam magam, de kicsit vacilálok. Páran azt mondták hogy az Asus garancia intézése nem éppen a legjobb. Szerintetek ebből mi lehet igaz? Esetlegesen hasonló teljesítményű és áru gépet tudtok ajánlani? Lényeg hogy a CMR DiRT elmenjen rajta még ha minimumon is. Ahogy néztem legalább egy 4570es ATi kell ehhez. Ha jól tudom akkor az 5145 is az cask emelt órajelekkel. -
#10350 ATI/AMD HD3200 HD4200 HD4250 is bőven jobb, mint bármelyik Intel integrált VGA. Kicsit talán többet fogyaszt, de legalább már tud is valamit.
AMD M880G Chipset
NEW! The 2010 AMD Mainstream Platform -
#10349 Nah, grat. hozza :) Nem tudom, nalam nem hagy ki betuket (most pl elindult a medialejatszo, mikozben gepelek ), szerintem a laposabb billentyuk miatt egyszerubb melleutni ha ezerrel gepel az ember (pedig egeszseges meretuek). -
Balee 007 #10348 Max annyi hogy első pár (3-4) alkalommal úgy töltöd fel hogy a gép kivan kapcsolva -
xxxpaulxxx #10347 Friss notebook aksival van valami teendőm eleinte, hogy minél tovább bírja? -
MPCrazyus #10346 Mert nekem az kell...ez a fétisem :P szeretném ha nagy felbontása... szép képet akarok :) a pénzen egyenlőre nem gondolkodtam...USB 3.0-sat akarok, amelyiknek a legjobb az ár/teljesítmény aránya és megbízható
köszi a válaszokat a másik kérdésre, valószínűleg az integrált VGA-sat fogják megvenni, mert azt valami ismerősüktől meg tudják szerezni... -
#10345 Lehet, de ha játszani nem akar, akkor még mindig úgy gondolom felesleges a 4330 - bár nem mintha nagyon alkalmas lenne játékra...a 4500MHD olcsóbb és vélhetően kevesebbet is fogyaszt, ha meg nagyon ATI, akkor elég az integrált 4200 is a szebb képű filmezéshez. -
#10344 Filmnézésre és netezésre is inkább AMD ATI-t javaslom
A filmek driver-ben is meg vannak támogatva, amit sok program kihasznál
pl egy ilyen Splash TV tuner program, de sok száz ilyen program van még
ATI™ for GPU Hardware Acceleration
ATI Radeon™ 2xxx, 3xxx, 4xxx, 5xxx Series with ATI Avivo™ UVD support
Volt régebben egy 2D Teszt is az ATI volt a leggyorsabb, az még Nvidia-t is megverte több, mint 100%-al ebben. (ATI HD topicban linkeltem is kb 3éve) és szebb képet is tud adni.
-
xxxpaulxxx #10343 Nah megvettem, nagyon fasza meg minden, köszi mégegyszer a segítséget, nagyon meg vagyok elégedve!:)
Egyedüli negatívumnak a billentyűzetet mondanám... nagyon csapkodni kell, hogy minden betűt befogadjon, mert ha gépelek ezerrel, mint a pcm klaviatúráján, akkor kihagy 1-2 betűt... normális ez, vagy esetleg hiba? -
#10342 a ket 5650 kozott nincs kulonbseg, mindketto 450en muzsikal, viszont megneztem a gddr3 es a ddr3 kozti kulonbseget es egy HD5165 gddr3al mar hozza azt a teljesitmenyt mint az 5650 ddr3al. szoval ket 5650 kozott mar igen-igen lenne kulonbseg. -
#10341 Az órajelek között is lehet eltérés, majd járj utána annak is. -
#10340 haver olyasmit mondott, hogy a sony-ba a vkarinak gddr3-ja van, a toshibanak meg csak sima ddr3. meg nem volt idom utananezni ennek, de majd most. -
#10339 Miért fontos a FullHD? Amúgy ahogy néztem Envy 15 minimum 4GB rammal, 17 pedig minimum 6GB-tal kerül értékesítésre. Egyébként mennyi pénzt akarsz szánni erre az egészre? -
#10338 Nem. Ráadásul a Sony-nak nem LED-es a kijelzője. -
#10337 Netezésre, filmnézésre bőven elég a 4500MHD (hardveresen játsza le a HD filmeket is) -
#10336 Hogy mennyivel?
nekem kb2730 pontot dob defaulton 2gb rammal 3Dmark06-al
2005-2006-os gamek szépen futnak mediumon
Intel GMA 4500MHD - ezzel max flash játékokat lehet játszani talán,
fogyasztása a teljesítményéhez képest sok. -
#10335 adott 2 laptop:
SONY VAIO VPC-EB1M1E Intel Core i3 330M 2.13GHz, 15.5", 4GB, 500GB, ATI Mobility Radeon HD 5650
Toshiba Satellite L650-116, 15.6' LED 16:9 (1366x768) , Core i5-430M (2.27GHZ), 4 GB (2+2GB DDR3/1066Mhz), 500GB (5400 rpm), ATI HD 5650-1024MB VRAM
ugyanannyiba kerul a ket laptop. melyiket erdemesebb megvenni? a toshibaba jobb a proci. erdemes csak azert sony-t venni mert az sony? -
MPCrazyus #10334 ATI Mobility Radeon HD 4330 512 MB vs integrált Intel GMA 4500MHD
úgy sejtem, hogy erősebb az ati...ha igen, mennyivel? ismerősömnek kéne, szigorúan netezésre, filmnézésre, stb...semmi játék -
MPCrazyus #10333 Az i7-es proci azért kéne, mert ahhoz van csak USB 3.0-s port is! Az í-vel annyira nekem se lenne gondom inkább a garancia miatt nem akarom külföldről rendelni,az i7-es proci meg azért kéne, mert ahhoz van csak USB 3.0-s port is. Fontos még benne a Full HD is...igazéból ezek amik nekem számítanak: Full HD, USB 3.0, garancia, meg a teljesítmény is valamennyire...de jól ellenék egy gyengébb procival meg 2gb memóriával is... -
#10332 Szerintem soha...mármint magyar bill. kiosztással. Mert a könnyűfém ház úgy van kialakítva a billentyűzettel, hogy a magyar hosszú í-hez (és az ebből adódó rövidebb bal-Shift-hez) újra kéne gyártani a könnyűfém ház-fedlapot, amit tuti nem fognak megtenni a piciny magyar piac miatt. 1500 dodóért ebay-en már Envy 17-et kapni, úgyhogy inkább érdemesebb lehet arra koncentrálni. Mellesleg az általad kinézett Envy 15 is legalább 1500 dodó körül lehet...
Nekem 1100 dodóért jött házhoz az Envy 15 ebay-ről plusz egy kis ÁFA (összesen kb. 270e volt forintban) - igaz "csak" i5-ös procival és 320-as vinyóval, valamint 1366x768-as natív felbontással (mondjuk nekem tökéletesen elegek ezen paraméterek), de már teljesen megszoktam a bill.kiosztást, mint látod nem ékezetek nélkül írkálok. A hosszú í alt+ctrl+J-vel jön elő, minden másnak adott a helye... -
MPCrazyus #10331 Itt a specifikáció is, ha valaki nem találná -
MPCrazyus #10330 Valaki nem tudja, hogy mennyibe kerülhet ez a HP Envy 15?? Egyszerűen semmit nem találok az i7es procis envy15ösökről...Magyarországon mikor lesz kapható?