40
  • kalmee
    #40
    Nektek egyik partícióról a másik hány Kbytes /s -el másol adatot ? nekem Serial ATA II -őm van, és nem megy gyosan !!!!
  • bunny
    #39
    serial ata rulz !
  • reszcsi
    #38
    JA, és végre kezd kimenni a divatból az az iszonyat tápcsatlakozó ! Már azért megéri az egész ...
  • reszcsi
    #37
    Nem tudom mi lesz belőle, de nekem már amikor megjelent nagyon szimpi volt ez a SATA. Pont azokata hibákat szűri ki, amik a leginkább idegesítők és mivel nem igazán jelent többlet költséget szerintem egyértelműen ez a jövő.
    Én most veszek egy Nforce2-es Abit-et, 3e ft a különbség (netto nk) a sima és az extrás között, amiben a nagyobb délihíd van (+DD-s hangkütyü, fire-wire) és Serial ATA vezérlő. Ennyit azért bőven megér szvsz.
    Egyenlőre persze gond, hogy PCI-on keresztül nyomul, de ez volt anno az ATA66-tal is, aztán jöttek az új chip-set -ek amik már nyomták helyből.
    Én mondjuk kicsit gáznak tartom, hogy egy csomó kábel fog az alaplap-ről nyomulni de mivel ez sokkal keskenyebb mint az ATA nem lesz gond.
    Én amondó vagyok örüljünk neki, mert jó. Jó az USB2 is, szerintem most határozottan jó irányba indult meg a fejlődés.
  • kolega
    #35
    Én eggyetértek Noffir-ral!

    Ahogy szokták volt mondani, a lánc csak olyan erős mint a leggyengébb láncszem. Éppen ezért teljesen mindegy, hogy logikailag mekkora adatmennyiséget visz át ha az egység még mindíg mechanikus és "hosszú egyenesben" sem bír gyorsabban olvasni 40MB/mp főleg ha a vinyó jó töredezett. A sodort kábelt már kitalálták - ez sem új!
    Rövid a kábel? Én már túl vagyok azon a korszakon, mikor nagy gépházat akartam. Felesleges! kell a házba 1 CD/DVD-RW + 1 RACK + 2 Vinyó a házba becsavarozva és kész minden ami e fölött van hülyeség. Most már egy 80GB vinyó szinte ingyen van és ha kevés a 160GB beindítod a racket, vagy veszel egy nagyobbat.
    Ha viszont szerverről vitatkozunk akkor az egészen más téma, mert akkor nem PC-s szerverre kéne gondolni.
  • iXBT
    #29
    Ez kivetelesen nem marketing fogas, az ATA133 volt az....
  • azazel
    #27
    Lehet, nekem ezt újságolta nagy örömmel. De majd rákérdezek mégegyszer.
  • azazel
    #25
    Szerintem marha jó dolog. A Mistral árlistán:HDD SEAGATE BARRACUDA V 120GB (7200RPM, ATA100) nettó35734 bruttó44668. Haverom ilyet akar venni, és azt mondja, van hozzá sATA kártya. Meg a cikk is barracudaV-öt emleget. Ettől függetlenül lehet,hogy téved.
  • TheZsenyka
    #24
    Emlélszem, anno az MFM winyákhoz volt szükség két különálló szalagkábelre.
  • tomcs
    #21
    agp8x-od van mar? gigabit etherneted van mar? usb2 vagy firewire van mar? es meg sorolhatnam a kozeljovo technologiait :]]] en magam is csak neztem hogy mi ez az atx-szarsag par eve aztan lassuk be, nem olyan rossz az hogy waprol odaszolok a gepnek es kikapcsol stb..
  • iXBT
    #20
    Elkapkodjak? Csak a tesztelesi ido hosszabbodott egy evvel! Aludjal:)))
  • iXBT
    #13
    Valahol meg van MFM vinyom, elrakom neked:)
    Vazze, az elso valamire valo lepes az utobbi x evben, erre fanyalogsz itt nekem, ket eve varok ra, te meg megaszondod, hogy mulyen fasza is az ata kabel, meg a master-slave szopas...
  • Alamos
    #7
    Csak egy tudatlan ember kérdése (legalább is a RAID-es SATA szerint).
    Azt hogy kötöd be? Pl. 2 SATA csatlakozó van az alaplapon, és RAID-et tud. Viszont én 4 ATA-100 illetve 133-as winyót akarok rákötni.
    Elvileg 4 átalakító kell, az addig okés, de ha 1 SATA kábelre 1 winyó köthető, akkor a RAID benne hogy van megoldva? Elosztó, mint a tápra, ha nincs elég kábel a meghajtókra?
  • Blackman
    #4
    Épp nemrég vettem egy ABIT IT7MAX2- es alaplapot, amire már ráintegrálták a Serial ATA-t. Sőt mi több kaptam egy Párhuzamos-Serial ATA átalakítót is hozzá. Mindenesetre az alaplap nagyon jó, tudom ajánlani mindenkinek, kicsit ugyan drágább mint a többi, de az új technológiák mind megtalálhatóak rajta (RAID, Ser.ATA, 533FSB stb.).
    Csak az a baj, hogy Serial ATA winyókat Mo.-gon még nem lehet kapni:( De ha valaki mégis tud olyan helyet, ahol lehet kapni írja le please..:)
  • Tompi
    #3
    Szerintem atmeneti megoldaskent lehet atalakitokat hasznalni!
    Pl: Tapegyseg atalakito mar van. Tehat uj haz nem kell.
    Ha veszel uj vinyot jo lenne egy SerialATA/ATA atalakito, hogy az uj vinyo belemennyen a regi lapba. Aztan, meg ha veszel uj alaplapot, kene egy ATA/SerialATA atalakito, hogy a regi cuccos (CD-k winyok) becuppanjanak a gepbe. Igy siman el lehet kerulni az teljes geppark cseret.
    Arrol ne is beszeljunk, hogy mennyi elonye van...