22786
Html-, css- és php-help
  • Max7
    semmi baj amúgy én már annak örülök hogy van aki segít! amúgy valami a keresésnél nem jó hisz hiába van az a bizonyos szó benne a fájlba továbra is kiirja hogy nem találja :(
  • cSuwwi
    98%-ban amit beírok tökéletesen szuperál (ha mégsem, akkoris valami zárójel, vagy sorvégi lezárás elmaradás van), már kinőttem a soronkénti tesztelés korszakból :D
  • cSuwwi
    jólvan elhiszem, nem használtam még (tömbből való törlésre), de gondoltam hogy jólehet
  • Dj Faustus #489
    Sima parse error-t írt ki.
    Nota bene (jól jegyezd meg): mindig teszteld a kódot mielőtt közölnéd, lehet, hogy lefelejtettél belőle valamit! (Én is csak utólag tettem meg, ezért bocsi)
  • Dj Faustus #488
    Idézet a PHP-manual-ból:
    "Ha meg szeretnél szüntetni egy kulcs/érték párt, használd az unset() függvényt."

A hozzá tartozó forráskód:
    "unset($arr[5]); // Ez eltávolítja az elemet a tömbből"
    unset($arr); // Ez az egész tömböt törli
    Forrás

Ja és teszteltem: zárójel nélkűl hibát ír ki (ami teljesen igaz, hisz ez egy függvény!), zárójellel jól működik!
  • Max7
    a böngészőven irta már foglamam sincs de ha kel viszacsálom a php-t és emgnézem ugyanis most műkódik csak mindig azt irja hogy nem találja pedig ott van :( az a bizonyos sor :(
  • cSuwwi
    zárójel nélkül is megy az unset sima változókra unset $i (tömbösre lehet hogy kell zárójel)
  • cSuwwi
    az unset az felszabadítja az aktuális változót, de tömbből nem biztos hogy kiszedi (bár lehet, nem próbáltam még)

milyen hibát ír?
  • Dj Faustus #484
    Igen, elgépeltem. Hiányzik a zárójel. Így helyes:
    unset ($db[$i]); //...töröljük..
    Az unset-ről bővebben itt.
  • Max7
    unset $db[$i]; //...töröljük...

itt nincs valami elütés? csak mert erre gondot jelez!
  • Max7
    ez jó 5let kösffi neked is neked egy kis sport szelet jár :)
  • Max7
    kösz ez már olyannyira részletes hogy egy kezdő is kiigazodik rajta jár a tábla csoki ;)
  • cSuwwi
    én még esetleg tennék egy continue;-t a $megvan++ után, hogyha megtalálta amit keresett lépjen ki a ciklusból, ne keressen tovább (feltételezve hogy max. 1 találatot adhat. ha több egyforma is lehet, akkor nemkell) :)
  • Dj Faustus #479
    <?php
    $bemenet = $_POST["mezo"]; //A mezo-nak elnevezett beviteli mező lekérése

$wordsfile = "xxx.txt"; //A szavak listája
    $db = @file($wordsfile); // beolvassuk egy tömbbe, ha megnyitható
    if (!$db) { return; } // ha nem nyitható, akkor csókolom....

$megvan=0;
    for($i=0; $i<count($db); $i++) { // ahány sor van, annyiszor végignézi
    if ($db[$i] == $ bemenet) { //ha megvan...
    unset $db[$i]; //...töröljük...
    $megvan++; //...és jelezzük hogy megtaláltuk
    }
    }

if ($megvan==0) { //ha nincs meg...
    print ("Nem található a(z) ".$bemenet." szó!"); //...jelezzük
    } else {
    $handle = fopen($wordsfile, "w"); //Megnyitjuk az állományt felűlírásra
    fwrite ($handle, $db[$i]."\n"); //Kiírjuk
    }
    fclose($handle); //Lezárjuk az állományt
    }
    ?>
  • Kardél
    Üdv. Kéne egy kis segítség.
    Ha html-ben szerkesztek weblapot akár Namo-val akár Macromedia-val azt hogy tudom megcsinálni hogy legyen egy legördülö lista ami tartalmazza az általam beírtakat és ha az illető rákkatint egy adott dologra akkor az oda ugrik az oldalon ahol az a bizonyos szó vagy a hozzá tartozó kép van.
  • Max7
    skacok nekem is fájlkezelésel van gondom! van egy adott fájl pl xxx.txt ebben egymás alatt sorok hogy tudnám megoldani azt hogy ha a html imput mezőjébe beirják az adott sort megnézi hogy van-e olyan a fájlban ha van törli azt a sort ha nincs kiirja printel hogy nem található az adott szó (sor)
  • cSuwwi
    \n kell a végére, vagy úgyis lehet hogy a kódban a végén nyomsz egy entert

$x = $szoveg."
    ";

de lehet chr()-el is sortördelni, stb.
  • Ackro
    sziasztok!

van egy form, egy input mezővel és van egy submit gomb hozzá, a form action-je egy php scriptre mutat, a php-nak annyit kellene csinálnia, hogy egy .txt fájlba elmenti a textboxba írt szöveget úgy, hogy minden elküldött szöveget külön sorban kezdjen el mert most simán egymás után rakja őket.
    hogyan lehet sort emelni (a \n-t próbáltam de lehet, hogy nem jó helyre írtam szóval, ha ez a megoldás akkor hova kell írni??)
    thx előre is!
  • turcsiVF11
    HY AGAIN!
    TÁRGYTALAN!
  • turcsiVF11
    Sziasztok!
    1.Soha nem csináltam weblapot és nem is akarok még :D
    2.Csináltam 1 phps-fajlszerkezetet FD scrit-el
    Amugy aza gondom hogy az FD script (RULZ!!!) a gyökér könyvtárba tesz 1 pontot pedig megvan neki tiltva hogy ilyet mutathasson.
    Rákattintva pedig a download.php nevü fajlt ajánja fel letöltésre a böngésző.
    Azt tudod hogy az elérési helye "./.." de ha letiltom azt hoyg mutassa ".." ot akkor ha belépek 1 kreát mappába nincs lehetöségem visszalépni mert nincs benne a ".." mert ugye megtiltottam a megjelenítést.
    Ezen töröm a fejem egy ideje és nem hagy nyugodni.
    Lehet hogy:-a szolgáltato a xar (cjb)
    -a script a rossz
    -az lenne a megoldás ha másik listázot használnék
    nem tom.
    jajj asszem sok lessz remélem valaki tud segiteni vagy ha nem ,akkor esetleg valami tanácsot, e-bookot ajánlhatna nékem.
    THX!!!
    ui:JA és:"Hülye ,azért nem vagyok":D
  • Dj Faustus #472
    Van egy rossz hírem: nem minden böngésző kezeli (ugyanis ez kifejezetten Netscape találmány) rendesen a layer-ek (<layer>) használatát, illetve nincsen benne a hivatalos HTML-referenciában sem.
    Szóval nemigazán javaslom a használatát.

További infók a <layer>-ről:

• Dj Faustus #471
    Kösz. Régi Pascal-os beidegződésből (assign, read, close) írtam hosszabb kódot.
  • cSuwwi
    Ugyanez egyszerűbben:

$badwordsfile = "badwords.txt"; // szavak fájlja
    $db = @file($badwordsfile); // beolvassuk egy tömbbe, ha megnyitható
    if (!$db) { return; } // ha nem nyitható, akkor csókolom...

$bemenet = str_replace($db[$i],"***",$bemenet); // és cserebere ha talált vmit
    }

itt nem vesszőzni kell, hanem egymás alá minden sorba 1 szót (átláthatóbb) ^^
  • Kardél
    Üdv!

Namo 6-ot használok webszerkesztőnek.
    Van egy nagy problémám. Vannak a layer-ek (szerintem ezek más szerkesztőkben is megtalálhatók) ezek olyan beszúrható ablakocskák amikbe bármit helyezhetsz és azt bárhova mozgathatod az oldalon. Ha egymás alá raksz dolgokat akkor ugyebár görgethetővé vélik az oldal (lefelé). Az a probléma hogy egy adott pont után nem engedi ezeket a layer-eket lejjebb, tehát minthogyha ott valami pont lenne amin nem mehet túl, így nem tudom tovább bőíteni az oldalat lefelé.
    Nagyon fontos lenne hogy valaki segítsen.
    Előre is kössz.
  • Dj Faustus #468
    Tehát tegyük fel, hogy van egy badwords.txt-d amiben fel vannak sorolva trágár szavak. Kb. így: marha,ökör,tehén,boci,ló - szóval vesszővel elválasztva vannak a szavak. (Ez csak egy példa!)
    Tegyük fel továbbá, hogy a beadott szöveget egy $bemenet változóban tárolod.

Ekkor a kód a következőképp néz ki:
    $badwordsfile = "badwords.txt";
    if (file_exists($badwordsfile)) {
    $handle = fopen($badwordsfile, "r"); //Megnyitjuk a badwords.txt-t
    while (!feof($handle)) {
    $buffer = fgets($handle, 4096); //Beolvassuk egy bufferbe a file tartamát
    $badword = explode(",", $buffer); //Szavakra szedjük szét
    $bemenet = str_replace($badword, "****", $bemenet); //És cserélünk
    }
    fclose($handle); //Lezárjuk a badwords.txt-t
    }
  • Dj Faustus #467
    Esetleg állíts be badword-filter-t. Felsorolsz egy rakat trágár szót, és ha valaki be akarja írni str_replace függvénnyel kicseréled ***-okra.
    A host-tal nagyon nem tudsz kezdeni semmit, szoros öszefüggésben van az IP címmel.
  • bazza
    skacok, ha én azt akarom hogy egy csávó ne tudjon a honlapomra jönni, azt hogy intézhetném el?
    IP ugye kizárva, mert ip-t váltani könnyű. cookie-kat is könnyű letörölni.
    Esetleg a host-al lehet vmit kezdeni?
  • Max7
    include fügvényel is jó el sem tünik a másikkal meg hibát ir ki ;) köffi szépen a helpet :)
  • Max7
    na ez kell nekem hogy szinte el se tünjön a site.php :)

köffi szépen kajálok és ki is próbálom :)
  • Dj Faustus #463
    Szerintem a site.php-t ne <META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT='0'; URL='site.php'> módon hívd be, hanem így:
    <?php
    print ("<script>alert('szöveg')</script>");
    include ("site.php");
    ?>

Vagy:
    <?php
    print ("<script>alert('szöveg')</script>");
    header("Location: site.php");
    ?>
    Bár ez utóbbinál nem fog várni a script, és egyből ugrik...
  • Max7
    Csak hogy képben legyél egy hirlevél küldő scripten dolgozok a site.php amit be illesztek az oldalamba ebben csak html kod van egyelöre, de késöbbiekben lesz benne statisztika miatt php elem is!

a work.php ami elvégiz a modosítást az adatbázisomon majd a végén van az az elem amit idemásoltam!
  • Max7
    a site.php elvileg full html!
  • Dj Faustus #460
    Nézd meg mégegyszer a kódot figyelmesen. A [i]<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT='0'; URL='site.php'>[/i aAz oldal betöltődése után 0 azaz nulla másodperccel (azaz azonnal) betölti a site.php-t, ami valószínűleg ugyanaz, ami ezt a kódrészletet tartalmazza.
  • Max7
    szöveg az lemaradt :) ezzel mi a gond emberek? mintha ciklusba lenne és ismételgeti ujbol megjelenik az ablak a szöveggel és amint az okra klikelet ismét :(
  • Max7
    print ("<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT='0'; URL='site.php'><script>alert('szöveg')</script>");
  • Max7
    megvan a hiba! az áltláthatóság kedvéért a printen belül megtörtem a szöveget enterel hogy alul ne keljen görgetni ezért nem müködött! De mostmár működik! köszönöm szépen a segítséget!
  • Max7
    nem az alert-et oldottam meg máshogy hanem azt hogy nem kell két gomb :) átfoglamaztam kicsit a szöveget :)

hogy érted hogy többször hivjam meg az allert-et a printel? akkor leokéza és jön még egy felugró mizé nem? :S
  • Dj Faustus #455
    1. Igen, oda illeszd be mivel a print függvény (vagy az echo függvény), generál a böngésző számára kimenetet. A PHP-ben nincsen olyan külön függvény, ami ilyesmi felugró "ablakot" generálna, ezért ajánlottam a HTML-be ágyazott Javascript kód használatát. (Bár a Javascript egyes böngészőknél, tűzfalaknál letiltható)
    2. Valószínűleg van (biztonsági) korlátja a kiírható mennyiségnek.
    Ekkor a következő trükköt lehet alkalmazni: egymás után többször kell meghívni az alert() függvényt.
    3. Milyen más módon oldottad meg? Kiváncsi vagyok rá!
  • Max7
    mind1 megoldottam máshogy :) de a szöveg az meg van szabva hogy hány karakter lehet? mert pár karakterel müködik de sokkal már nem jelenik meg a hibbaüzenet :(
  • Max7
    vagyis hát azt tudom hogy html-ből hogy veszem át az adatokat azaz ürlapot tudok kezelni de ez itt is fog működni? :S