22786
Html-, css- és php-help
  • Max7
    tényleg hülye vok :)
  • Bercy #571
    azt az értéket adja át.
  • Max7
    az a value titkosszöveg elem ott felesleges végülis nem? :S
  • Max7
    köszi nekem csak 1x kell 1adat hogy benne legyen és az az adat a végtelenségig :)

és a php sem jó megoldás sima html-ről van szó! (php kod nem lehet benne)

kipróbálom az elsőt köszi szépen!
  • Dj Faustus #568
    Esetleg így:
    <input type="hidden" name="titok" value="gevözssoktit" />

Még lehet rajta finomítani, hogy a
    hidden típusú input tag value mezőjébe Javascript-el vagy PHP-vel viszed be az adatot.

Pl. itt egy PHP-példa:
    <input type="hidden" name="pass2" value="<?php print(sha1(date("Y-M-D")."gevözssoktit")); ?>" />
    Ezzel naponta változó kulcsot lehet létrehozni, melyet még az sha1 függvénnyel, és egy gevözssoktit bolondítunk meg.
  • Max7
    halihó!

hogy tudok html ben megadni egy inputot úgy hogy az ne látszodjon sehogy csak a php kód olvasa ki belölle az adatot? :S (ha bonyolultan fogalmatzam megpróbálom máshogy elmondani) előre is köszi!
  • Borg
    Azt láttam is, de nekem az nem vált be.
    Nem csak formnál csinálja ezt az eltolást az a baj.

www.chronowerx.hu/sgteam/

nézd meg ezt. A felső menüsor 2mm-t feljebb csúszott.
  • Max7
    hát mondjuk ez is igaz :) de ez az egy évesnél is így van ha félévben befucsolsz :)
  • cSuwwi
    tudom hogy meglehet csinálni okosban, gépet akkor érdemes berakni, ha tudod hogy van értelme (hostingolsz, etc.)
  • cSuwwi
    najó de 2 év hűségnyilatkozattal, így jóhogy olcsóbb
    ésha nem bírod fizetni, fél év után, vagy beflancol az egész, akkor mivan? :o
  • Max7
    aról nem is beszélve hogy nagyon sokan nem használják ki a sávszéleséget! dumálsz két ilyen emberel akinek kell webolal cégének és havi 3e-ret bedobnak! ki lehet okoskodni azokat az árakat egészen törhetőre is!
  • Max7
    Elhelyezés szerverpolcon kapcsolattal Egyszeri díj Havi díj
    2 éves hűségnyilatkozattal* nettó 15 000 Ft nettó 19 900 Ft

mondjuk ha a netót nézzük! de ha nem akkor se több 25e-nél havidijba! és hogyha egybe fizeted ki akkor havidijból 2 hónapot elengednek ami havi szinten 2-3-4-5e forint megtakaritást jelent! (http://www.adatpark.hu/szerverhely.html)

aról nem is beszélve ha rack szekrénybe helyezed el akkor még olcsobb:

Elhelyezés rack-szekrényben kapcsolattal Egyszeri díj Havi díj
    2 éves hűségnyilatkozattal* nettó 15 000 Ft nettó 15 900 Ft

bár ha azt nézük akor valamilyen szinten igazad van 1éves hüségnyilatkozatnál:

Elhelyezés szerverpolcon kapcsolattal Egyszeri díj Havi díj
    1 éves hűségnyilatkozattal* nettó 15 000 Ft nettó 23 900 Ft

de a 24 megse közteliti a 30e-ret :)

sőt tudok 14e+áfáért is kicsit gyérebb de még elfogadható serverhotelt! (nincs port monitorozási lehetőség meg ilyesmi)
  • cSuwwi
    valami nagyon benézhettél, mert ~25-30+áfa körül vannak az árak dedikált 100mbitre a bixre csatolva
    20-ért max. backupserver vagy 10 mbites lehet
  • Max7
    nekem 1 oldaluk se jön be! csak ugyan az mnármint a főoldal és akkor már 2 reki jelenik meg! tök jó nem? ez ojan mint a cjb!
  • Max7
    első benyomásra gportal2 :D nézük mit tud..... :)
  • Darkboy
    BESZARTOK!

LINK: http://www.imspace.hu/
    EGY OLDAL: http://www.imspace.hu/zita/

Kibaszott jo allitolag -.- Meg aztan gportalt lehet visszasirni :DDD
  • Max7
    nya mostmár megérte felkelni :)

kivágtak az ECDL vizsgáról mert megvolt valami 9 ember és csak anyian lehetnek de már 2 hónapja kitöltötem a nyanvadt papirt :(
  • Max7
    pff 40.000? az axeleró adatpark a leg drágább és ott egy serverhosting dedikált 100 megabitel 20 körül van :D
  • cSuwwi
    ahogy én tudom, az ezsgé külön szerverről megy, a mediacici meg egy külön webhosting vállalkozás még ezen felül, megpróbálhatod náluk is, de ha tényleg ilyen szintű terhelés van, jobban járnátok egy saját szerverrel, mert mindenhonnan el fognak paterolni (szerintem)
  • cSuwwi
    az uw, atw, fw meg a nagyok clusteres gépeket használnak, amit nem 1 gép szolgál ki (mégha 1 ip-nek is látod). mögötte lanon lehet akár 50 gép is, csak 1 ipjük van. az sql szerver mindenhol külön gépről fut, még a mediacenteré is (tudom, mert én is azt használom)
  • cSuwwi
    ha a fenti kereső elcsúszásra gondolsz, a mi kellene az ezsgének topikba írtam/uk hogy mi a megoldás. :>
  • cSuwwi
    ha az enyém lenne a dataglób énis kapásból kivágtam volna az akármilyen neveldéteket, sry, de kivételesen igazuk van
    ha ilyen sávszél és számottevő érdeklődésre szert tevő oldalatok van, ne egy 300 másik oldalt kiszolgáló általános szerverre pakoljatok, mert csak miattatok nem fognak még +x gépet/sávszélt venni.
    ~30 bruttó egy 100mbites vonal havi ára, összeraktok egy gépet, reklámokból finanszírozzátok (a többi nevelede is így megy, vagy okosabbaknak a haver szerverén, ahonnan még max. 3-4 oldalacska, de akkorsem másik 50-100)
    Nagyonnemmindegy...
  • bazza
    "ne mond már hogy egy erre szakosodott tárhelyszolgáltató nem képes olyan servert biztositani ami egy kisebb terhelést elbir?"

Azt mondták elbírmná, de 40.000Ft/hó költségekkel a részemre! :DD
  • Borg
    Valaki tudja, hogy az 1.5 firefoxnak a form tologatásait hogy lehet rendbehozni?
    Mintha láttam volna valahol, hogy CSS-ből meg lehet oldani...
  • Max7
    bár hozzáteszem hogy ez nem egy szakértő elgondolás mert qsl-hez egy kukkot nem tudok :D
  • Max7
    az uw.hu 50 megát ad tehát nekik a serverük komoly annyira hogy elbir ekkora sql közel 5000 regtől akkor ne mond már hogy egy erre szakosodott tárhelyszolgáltató nem képes olyan servert biztositani ami egy kisebb terhelést elbir?

részemről lezárva ha ez így van akkor leirta magát a dataglobe nálam jóhogy em 486-os gépeket helyeznek el!

nézd meg a cyberserver.hu-t ismrem a tulajd vevő nagyon sok mindenre csakmeg kell dumálni vele 100 megabiten van a server és kb 10 oldal van rajta aminek komolysága majdnem egy szinten van az általam csinált dchelp.hu-éval tehát terhelés max 10-15% egy próbát megér szerintem! ezt ismerem eről tudok véleményt mondani!
  • bazza
    nah mindegy, pihentetjük a dolgot. domain meg csak nem mászik el pár hónap alatt. :)
  • Max7
    szerintem az sg saját serveren van és nem holmi olcsó webszerver szolgáltatónál :D
  • bazza
    de már úgyis mindegy, már küldik a felmondólevelet, szóval egy hét múlva bezár a bazár.
    --------------
    Most ezért kezdek keresglni új szolgáltató után, hogy ha sikerül optimizálni a kódot, akkor legyen vmi ami elbírja! :D
    TEHÁT: pl. www.mediacenter.hu - Erről mia vélemény? Elvileg az SG is itt van! :D
  • bazza
    "elvileg a php scripteid nem lasítják a gépet"
    Dede, épp ez a gond, hogy elvileg azok lassítják. php, és mysql! (8000 tag->34mb db)
  • bazza
    "Minden tárhely csomagunk esetén korlátlan* beállításokra van lehetőség!
    *: korlátlan, pontosabban az ésszerűség határain belül korlátlanul használható"
  • Max7
    bazz akkor neked nem is 100 megabit kell hanem gigabit :D elvileg a php scripteid nem lasítják a gépet tehát a gépet nem terheled arról meg nem tehetsz hogy ennyi a látogatottságod!

Amúgy rosz topikba vagyunk ez nem ide tartozik remélem nem haragszik senki emg ha nem nyitunk 15-20 hozászólás miatt új tápikot :)
  • Max7
    korlátlan az adatforgalom? ez benne van a szerződésben? itt a gyenge pontja az egésznek!
  • bazza
    állítólag mi a hosting rendszerük felét megzabáltuk! :D
  • bazza
    1.7 A Szolgáltató jogosult a szolgáltatást szüneteltetni, vagy a szerződést azonnali hatállyal felmondani, amennyiben az Előfizető az alábbi előírásokat megszegi:

....
    ....
    1.7.2 Tilos a WEB tárterületen olyan programkód elhelyezése és futtatása, ami kárt okozhat vagy nem alkalmas osztott rendszeren való futtatásra, illetve a web szervert számottevően lassítja, üzemszerű működését gátolja;
    ....
    ....
  • Max7
    elárulom neked hogy a dataglobe rendelkezik jelen pillanatban a legnagyobb sávszéleséggel és a legjobb gépekkel! én ezt a szerződést támadnám a te helyedbe vagy add fel és helyezz el egy szervert dedikált 100megabiten!
  • Max7
    igen megfelelő indokkal bontható! pontosan mi ált abban a szerződésben ha szabad megérdeklődni?
  • bazza
    mediacenter.hu - Erről mi a vélemény? Elég erős? :)
  • bazza
    a szerződésben benne volt, hogy bármikor azonnali hatájjal bontható a szerződés...
  • Max7
    szerződést megkaptátok aról hogy 1 évig x megabájtot kaptok? mert ha igen jogilag olyan nincs hogy kitesznek mert leterhelitek a rendszert! fenyegesétek emg őket hogy ügyvédhez és ha kell birósághoz fordultok mert kifizetétek és ők megszegik a szerződést! nagyon komoly kártéritést kérhetek!