22786
Html-, css- és php-help
  • CattiBrie
    Ezt nem értem Max, mert azt az oldalt, amit én csináltam anno a google ez első három találat között hozza ki a témában. Nem tom van e köze hozzá, de domainen van az oldal, és őgy hallottam, hogy a google, csak domaines oldalakon keres.

ja és soha nem adtam hozzá sehol a google-hez az oldalt, ezt a lehetőséget csak most egnap óta ismerem

illetve nem meta tagekben szereplő izékre talál rá, hanem simán arra a szövegre, ami az oldalon található
  • Max7
    elnéztem ezek a botok csak az oldal indulásakor jártak utoljára az oldalamon :( mostanában semmi nem jött arra :( pedig meta tagban be van irv a neki hogy 1 napont jöjjön vissza és nézze :( a fane eszi!

Amúgy ha nem szeretnéd hogy a bot az oldaladra jöjjön tilcsd le ip-host banal és akkor nem jön fel vagy legalábbis nem lát semmit! de szirentem semmi kárt nem okoz neked ha naprakész az oldalad a keresőkben!

Bye: Max7
  • Peugeot
    nekem elöször ugy került be egy oldalam a gooliba hogy regiztem egy ingyen statisztikát és másnap már bent is volt a googlibe
    csak a statisztika nem vm jo
  • Max7
    bazz jár hozám elég rendszeresen a gogle bot is de baszik a google rátalálni az oldalamra :(

de legalább mostmár azt is tudom hogy a statisztikám másra is jó :) azt is látom hogy ki honann érkezett :D nem is tudtam hogy ezt is beraktam :)

crawl-66-249-65-129.googlebot.com
    # 0000000099 - TIME: 23.08.2005 - 09:03:13 IP: 66.249.71.57 DNS-Name: crawl-66-249-71-57.googlebot.com Googlebot/2.1 (+http://www.google.com/bot.html) FROM:
    # 0000000100 - TIME: 23.08.2005 - 09:52:38 IP: 66.249.64.7 DNS-Name: crawl-66-249-64-7.googlebot.com Googlebot/2.1 (+http://www.google.com/bot.html) FROM:
    # 0000000101 - TIME: 23.08.2005 - 10:10:54 IP: 66.249.71.13 DNS-Name: crawl-66-249-71-13.googlebot.com Googlebot/2.1 (+http://www.google.com/bot.html) FROM:
    # 0000000102 - TIME: 23.08.2005 - 10:20:10 IP: 66.249.64.6 DNS-Name: crawl-66-249-64-6.googlebot.com Googlebot/2.1 (+http://www.google.com/bot.html)
  • Peugeot
    kössz :D de legalább megprobáltam !
  • Max7
    sajnos nem férek hozzá :( de van saját statom és ezt takláltam eddig a temérdek anyagban:

msnbot.msn.com
  • cSuwwi
    ha hozzáférsz a szerver access.log-jához, akkor awstat-tal, vagy vmilyen stattal, kielemzi neked (de elég egy pl. statgépes külső számláló is, bár az előbbi pontosabb)
  • Max7
    és mit keresek a logomba? én csak az ip-ket meg a hostokat logolom :) abba nézzek utánna?
  • cSuwwi
    logból/statisztikából esetleg keresd ki, hogy megtalált-e már vmi bot?
    lehet többször is addolni (max. nem érdemes), le is van írva, hogy nem mindig veszi figyelembe az addurl-es oldalon postoltakat.
    Nekem meg pont az a "bajom", hogy le se szakadnak az oldalról, állandóan legalább 1 indexlő bot ott ólálkodik (onlineusers), most msnbot, googlebot, meg a yahoo crawler :> (de legalább naprakész) ^^
  • Max7
    amúgy ne reménykedj fél éve hozáadtam a google-hoz az oldalam és még mindig baszik rátalálni akármlyik keresőszót irom be :(
  • Dj Faustus #722
    Sok jó dolgot elmondtak előttem, néhány kiegészítést tennék:
    * Érdemes használni a katalógusoldalakat (Startlap, Linkcenter, Vizsla24 Linktár, stb) is, illetve a linkcserét (honlapoddal megegyező témájú oldalak webmestereivel vedd fel a kapcsolatot) is.
    * Használd ki a meta tag-ben rejlő lehetőségeket (ámbár régi, kissé elavult megoldás):
    <meta name="keywords" content="kutya, agár, vizsla, komondor">
    <meta name="description" content="Ez az oldal kutyákkal foglalkozik. Tenyésztők, kellékek, kutyaházak, pórázok megszámlálhatatlan mennyiségben!">

* Minden oldalon legyen title tag:
    <title>Kutyavilág - a kutyatartók honlapja</title>

És egy hasznos oldal:
  • Max7
    már nagyon sok helyen így van sajna :(
  • cSuwwi
    sima php script is megcsinálja, csak ismerni kell a keresőoldalak linkfelvételi oldalait, és oda postolja, ennyi.
    mondjuk itt a gúgölnél is pont ezért van a kódbeírós módszer, hogy ne botokkal addoljanak
  • ivjoe
    Sok helyen láttam, h regisztrálás több mint 300 keresőbe. Ezt hogy? Egy bot elvégzi?
  • Peugeot
    értem kössz mindenkinek ! ezt a megtalál magátol is ezt én is vártam egy évig de nem talált meg ugy hogy gondoltam most lépek az ügy érdekében ! mégeygszer kössz !
  • cSuwwi
    http://www.google.co.hu/addurl/?continue=/addurl

vagy próbálsz kapcsolatokat teremteni, hogy minél több helyen legyen kint a linked, akkor előrébb kerülsz a találati listán... (és megtalál magától is)
  • Max7
    http://www.google.com/addurl.html
  • Peugeot
    nem tugya valaki hogy pl a google keresöbe hogy lehet betenni egy weboldalt ??
  • CattiBrie
    "nem tetszik"????

a legjobb!!! :)
  • Max7
    lehet hogy ez a jövő :( de ezt senki sem tudhatja!
  • Dj Faustus #712
    Gondolj bele, mi lenne, ha ezt az oldalt WAP-ra, nyomtatásra, és egyéb eszközökre is optimalizálni kellene! Csinálsz x darab táblázatos HTML-t? Ott hogyan oldod meg hogy például a táblázat szélessége 16 cm legyen?
    Ebben az esetben kénytelen leszel CSS-t használni - és nem kerűlheted el a több oldalas stíluslapokat.

Sőt, ha a hosszútávon gondolkodunk, a web jövője talán(?) az XMS+XSLT+CSS lesz. Lesz egy rövid XML kód (amiben szigorúan a tartalom lesz), lesz több XSLT (amikben a lap struktúrája lesz több eszközre optimalizálva), és lesz több CSS file.
  • Max7
    utcsó bekezdésemben arről beszéltem:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1068892391#3474
  • Max7
    ha nem tetszik ilyen szép magyarosan akkor a kötőjelet cseréld le z-re és úgy már yó :)
  • CattiBrie
    "e-miatt"

Ez a nap szava! :D:D
    Aranyos!!! :)
    Nem, inkább a hét, nem is az ÉV szava! :D
  • CattiBrie
    namost akkor? :D

Más
    egyébként ha érdekel valakit, akkor itt egy szájt, aminél ezen a szélesség-dolgon elmélkedtem:
    http://www.tibia.hu / Új weboldal
  • Max7
    mellesleg az is bosszant hogy ma ez a legjobb valid megoldás fél év után meg az nekem biza nincs kedvem e-miatt átszerkeszteni az oldalam!
  • Max7
    könyvjelző és oda ugrik ahova az user szeretné nem kell görgetni hmm?

a táblázatról nem változott a véleményem lehet hogy vannak apróbb a "látogatónak" szinte észrevehetetlen hibák de ezek csak akkor zavarják ha felhívják rá a figyelmüket!

magaa html szerkesztés is gyorsabb hisz könyebb bevágni egy táblázatba az adott menüt vagy a tartalmat mint css-el igazítani és ha modosítasz akkor a css-ben is modosítani kell sőt mégroszabb hogy egy nagyobb terjedelmű oldanál több oldalas lehet a css amikor elég lenne a negyede!
  • Dj Faustus #705
    "bár azt nem értem a táblázattal mi a gondod? minden böngészőben megjelenik rendesen és valid is!"
    Lásd a Weblabor idevágó cikkét, illetve az alábbi oldalt.

"Szerintetek milyen széles weboldal a normális ma?"
    Elvileg a legjobb lenne a felbontásfüggetlen oldalkialakítás (liquid design), azaz más felbontásnál más design jön be. Ez legjobban a hordozható eszközöknél (PDA) jön elő legjobban (ott nincs 1024*768-as felbontás!). Javascripttel könnyedén lekérdezhető lenne, csak egyes böngészőkben, tűzfalakban a Javascript letiltható.
    Ráadásul a vízszintes felbontásból ki kell vonni kb 20-30 pixelt a görgetősávok/ablakszélek miatt. Ja és még számoljuk hozzá, hogy a függőleges helyből elzabrál egy csomót a különböző beépülő dolgok hada, az ingyenes szerverek bannerja... ... és a túl "hosszú" oldal, amin sokat kell görgetni, nem előnyös a felhasználó számára.
  • CattiBrie
    jajhát, ilyen elven semmi sem böngészők hibája :):):)

amennyiben igaz az, hogy ha csak FULL-TOP-KORREKT elemeket használunk, akkor ugye minden böngésző alatt pont ugyanúgy kéne kinéznie mindennek :)

és így akkor mindennek csak emberi mulasztás lehet az oka :D

(de én akkor is szeretném "legalizálni" a gördítősávok színezését :D)
  • Max7
    "de azt nem értem hogy fire fox alatt is fehér volt :D tehát ez nem a böngésző hibája hanem az én feledékenységem :D"

ebben igazam volt nem? :)
  • CattiBrie
    nincs mit
  • Max7
    jobboldalt a szegélyben a kis fehér csíkra gondolsz? :) nézd meg jobban én nem látom azt ott :)

<table border="1"

1-et átjavítottam 0-ra és már nincs is ott semmi köszi hogy szoltál előfordúlhat több helyen ilyen!szét van nálam szedve a design rész meg a tartalom és a tartalom ott egy táblázatban volt és ezért látszott a szélén az kicsi hiba :)

köszi hogy szoltál de azt nem értem hogy fire fox alatt is fehér volt :D tehát ez nem a böngésző hibája hanem az én feledékenységem :D
  • CattiBrie
    jaa, ööö

automatikusan az impresszum részt néztem

és ott bibis, néz meg ott IE-vel
  • CattiBrie
    oké, pill
  • Max7
    de van de nálam nincs semmi más hiba :D
  • Peugeot
    ohh :D hát igen...
  • CattiBrie
    nadeaztnemond, hogy egyátalán nincs IE-d?!
  • Max7
    én beleestem abba hibába hogy nem használtam frame dolgokat így a menüt beépítettem az oldalba és egyszerü linkelésel oldottam meg és így lett 36dc html fájlom (ahány link volt)
  • Max7
    1. nehéz kérdés! fejlődik a technika fejlesz te is tervezz 1024x768-ra manapság már kez ez lenni a minimum!

dchelp.hu oldalon leköteleznél ha lefotoznád azt a hibát! felül a headerben van egy kis hiba azt tudom firefox alatt tökéletes a szinátmenet de explorer alatt van egy kis halványság! nem tudom hogy miért elvileg egy kép van beillesztve osz csokolom :S
  • Peugeot
    én a HTML-t nyomom profin és most kezdtem el a php-t :P