22786
Html-, css- és php-help
-
#732 Ezt nem értem Max, mert azt az oldalt, amit én csináltam anno a google ez első három találat között hozza ki a témában. Nem tom van e köze hozzá, de domainen van az oldal, és őgy hallottam, hogy a google, csak domaines oldalakon keres.
ja és soha nem adtam hozzá sehol a google-hez az oldalt, ezt a lehetőséget csak most egnap óta ismerem
illetve nem meta tagekben szereplő izékre talál rá, hanem simán arra a szövegre, ami az oldalon található -
#731 elnéztem ezek a botok csak az oldal indulásakor jártak utoljára az oldalamon :( mostanában semmi nem jött arra :( pedig meta tagban be van irv a neki hogy 1 napont jöjjön vissza és nézze :( a fane eszi!
Amúgy ha nem szeretnéd hogy a bot az oldaladra jöjjön tilcsd le ip-host banal és akkor nem jön fel vagy legalábbis nem lát semmit! de szirentem semmi kárt nem okoz neked ha naprakész az oldalad a keresőkben!
Bye: Max7 -
Peugeot #730 nekem elöször ugy került be egy oldalam a gooliba hogy regiztem egy ingyen statisztikát és másnap már bent is volt a googlibe
csak a statisztika nem vm jo -
#729 bazz jár hozám elég rendszeresen a gogle bot is de baszik a google rátalálni az oldalamra :(
de legalább mostmár azt is tudom hogy a statisztikám másra is jó :) azt is látom hogy ki honann érkezett :D nem is tudtam hogy ezt is beraktam :)
crawl-66-249-65-129.googlebot.com
# 0000000099 - TIME: 23.08.2005 - 09:03:13 IP: 66.249.71.57 DNS-Name: crawl-66-249-71-57.googlebot.com Googlebot/2.1 (+http://www.google.com/bot.html) FROM:
# 0000000100 - TIME: 23.08.2005 - 09:52:38 IP: 66.249.64.7 DNS-Name: crawl-66-249-64-7.googlebot.com Googlebot/2.1 (+http://www.google.com/bot.html) FROM:
# 0000000101 - TIME: 23.08.2005 - 10:10:54 IP: 66.249.71.13 DNS-Name: crawl-66-249-71-13.googlebot.com Googlebot/2.1 (+http://www.google.com/bot.html) FROM:
# 0000000102 - TIME: 23.08.2005 - 10:20:10 IP: 66.249.64.6 DNS-Name: crawl-66-249-64-6.googlebot.com Googlebot/2.1 (+http://www.google.com/bot.html) -
Peugeot #728 kössz :D de legalább megprobáltam ! -
#727 sajnos nem férek hozzá :( de van saját statom és ezt takláltam eddig a temérdek anyagban:
msnbot.msn.com -
#726 ha hozzáférsz a szerver access.log-jához, akkor awstat-tal, vagy vmilyen stattal, kielemzi neked (de elég egy pl. statgépes külső számláló is, bár az előbbi pontosabb) -
#725 és mit keresek a logomba? én csak az ip-ket meg a hostokat logolom :) abba nézzek utánna?
-
#724 logból/statisztikából esetleg keresd ki, hogy megtalált-e már vmi bot?
lehet többször is addolni (max. nem érdemes), le is van írva, hogy nem mindig veszi figyelembe az addurl-es oldalon postoltakat.
Nekem meg pont az a "bajom", hogy le se szakadnak az oldalról, állandóan legalább 1 indexlő bot ott ólálkodik (onlineusers), most msnbot, googlebot, meg a yahoo crawler :> (de legalább naprakész) ^^ -
#723 amúgy ne reménykedj fél éve hozáadtam a google-hoz az oldalam és még mindig baszik rátalálni akármlyik keresőszót irom be :( -
#722 Sok jó dolgot elmondtak előttem, néhány kiegészítést tennék:
* Érdemes használni a katalógusoldalakat (Startlap, Linkcenter, Vizsla24 Linktár, stb) is, illetve a linkcserét (honlapoddal megegyező témájú oldalak webmestereivel vedd fel a kapcsolatot) is.
* Használd ki a meta tag-ben rejlő lehetőségeket (ámbár régi, kissé elavult megoldás):
<meta name="keywords" content="kutya, agár, vizsla, komondor">
<meta name="description" content="Ez az oldal kutyákkal foglalkozik. Tenyésztők, kellékek, kutyaházak, pórázok megszámlálhatatlan mennyiségben!">
* Minden oldalon legyen title tag:
<title>Kutyavilág - a kutyatartók honlapja</title>
És egy hasznos oldal: -
#721 már nagyon sok helyen így van sajna :( -
#720 sima php script is megcsinálja, csak ismerni kell a keresőoldalak linkfelvételi oldalait, és oda postolja, ennyi.
mondjuk itt a gúgölnél is pont ezért van a kódbeírós módszer, hogy ne botokkal addoljanak -
#719 Sok helyen láttam, h regisztrálás több mint 300 keresőbe. Ezt hogy? Egy bot elvégzi? -
Peugeot #718 értem kössz mindenkinek ! ezt a megtalál magátol is ezt én is vártam egy évig de nem talált meg ugy hogy gondoltam most lépek az ügy érdekében ! mégeygszer kössz ! -
#717 http://www.google.co.hu/addurl/?continue=/addurl
vagy próbálsz kapcsolatokat teremteni, hogy minél több helyen legyen kint a linked, akkor előrébb kerülsz a találati listán... (és megtalál magától is) -
#716 http://www.google.com/addurl.html -
Peugeot #715 nem tugya valaki hogy pl a google keresöbe hogy lehet betenni egy weboldalt ?? -
#714 "nem tetszik"????
a legjobb!!! :) -
#713 lehet hogy ez a jövő :( de ezt senki sem tudhatja! -
#712 Gondolj bele, mi lenne, ha ezt az oldalt WAP-ra, nyomtatásra, és egyéb eszközökre is optimalizálni kellene! Csinálsz x darab táblázatos HTML-t? Ott hogyan oldod meg hogy például a táblázat szélessége 16 cm legyen?
Ebben az esetben kénytelen leszel CSS-t használni - és nem kerűlheted el a több oldalas stíluslapokat.
Sőt, ha a hosszútávon gondolkodunk, a web jövője talán(?) az XMS+XSLT+CSS lesz. Lesz egy rövid XML kód (amiben szigorúan a tartalom lesz), lesz több XSLT (amikben a lap struktúrája lesz több eszközre optimalizálva), és lesz több CSS file. -
#711 utcsó bekezdésemben arről beszéltem:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1068892391#3474 -
#710 ha nem tetszik ilyen szép magyarosan akkor a kötőjelet cseréld le z-re és úgy már yó :) -
#709 "e-miatt"
Ez a nap szava! :D:D
Aranyos!!! :)
Nem, inkább a hét, nem is az ÉV szava! :D -
#708 namost akkor? :D
Más
egyébként ha érdekel valakit, akkor itt egy szájt, aminél ezen a szélesség-dolgon elmélkedtem:
http://www.tibia.hu / Új weboldal
-
#707 mellesleg az is bosszant hogy ma ez a legjobb valid megoldás fél év után meg az nekem biza nincs kedvem e-miatt átszerkeszteni az oldalam! -
#706 könyvjelző és oda ugrik ahova az user szeretné nem kell görgetni hmm?
a táblázatról nem változott a véleményem lehet hogy vannak apróbb a "látogatónak" szinte észrevehetetlen hibák de ezek csak akkor zavarják ha felhívják rá a figyelmüket!
magaa html szerkesztés is gyorsabb hisz könyebb bevágni egy táblázatba az adott menüt vagy a tartalmat mint css-el igazítani és ha modosítasz akkor a css-ben is modosítani kell sőt mégroszabb hogy egy nagyobb terjedelmű oldanál több oldalas lehet a css amikor elég lenne a negyede! -
#705 "bár azt nem értem a táblázattal mi a gondod? minden böngészőben megjelenik rendesen és valid is!"
Lásd a Weblabor idevágó cikkét, illetve az alábbi oldalt.
"Szerintetek milyen széles weboldal a normális ma?"
Elvileg a legjobb lenne a felbontásfüggetlen oldalkialakítás (liquid design), azaz más felbontásnál más design jön be. Ez legjobban a hordozható eszközöknél (PDA) jön elő legjobban (ott nincs 1024*768-as felbontás!). Javascripttel könnyedén lekérdezhető lenne, csak egyes böngészőkben, tűzfalakban a Javascript letiltható.
Ráadásul a vízszintes felbontásból ki kell vonni kb 20-30 pixelt a görgetősávok/ablakszélek miatt. Ja és még számoljuk hozzá, hogy a függőleges helyből elzabrál egy csomót a különböző beépülő dolgok hada, az ingyenes szerverek bannerja... ... és a túl "hosszú" oldal, amin sokat kell görgetni, nem előnyös a felhasználó számára. -
#704 jajhát, ilyen elven semmi sem böngészők hibája :):):)
amennyiben igaz az, hogy ha csak FULL-TOP-KORREKT elemeket használunk, akkor ugye minden böngésző alatt pont ugyanúgy kéne kinéznie mindennek :)
és így akkor mindennek csak emberi mulasztás lehet az oka :D
(de én akkor is szeretném "legalizálni" a gördítősávok színezését :D) -
#703 "de azt nem értem hogy fire fox alatt is fehér volt :D tehát ez nem a böngésző hibája hanem az én feledékenységem :D"
ebben igazam volt nem? :) -
#702 nincs mit -
#701 jobboldalt a szegélyben a kis fehér csíkra gondolsz? :) nézd meg jobban én nem látom azt ott :)
<table border="1"
1-et átjavítottam 0-ra és már nincs is ott semmi köszi hogy szoltál előfordúlhat több helyen ilyen!szét van nálam szedve a design rész meg a tartalom és a tartalom ott egy táblázatban volt és ezért látszott a szélén az kicsi hiba :)
köszi hogy szoltál de azt nem értem hogy fire fox alatt is fehér volt :D tehát ez nem a böngésző hibája hanem az én feledékenységem :D -
#700 jaa, ööö
automatikusan az impresszum részt néztem
és ott bibis, néz meg ott IE-vel -
#699 oké, pill -
#698 de van de nálam nincs semmi más hiba :D -
Peugeot #697 ohh :D hát igen... -
#696 nadeaztnemond, hogy egyátalán nincs IE-d?! -
#695 én beleestem abba hibába hogy nem használtam frame dolgokat így a menüt beépítettem az oldalba és egyszerü linkelésel oldottam meg és így lett 36dc html fájlom (ahány link volt) -
#694 1. nehéz kérdés! fejlődik a technika fejlesz te is tervezz 1024x768-ra manapság már kez ez lenni a minimum!
dchelp.hu oldalon leköteleznél ha lefotoznád azt a hibát! felül a headerben van egy kis hiba azt tudom firefox alatt tökéletes a szinátmenet de explorer alatt van egy kis halványság! nem tudom hogy miért elvileg egy kép van beillesztve osz csokolom :S -
Peugeot #693 én a HTML-t nyomom profin és most kezdtem el a php-t :P