22786
Html-, css- és php-help
  • JAG1
    Lenne egy kérdésem.
    Van egy sql lekérdezésem, aminek az eredménye 21 oszlop és x sor.
    Eleve a kiíratása sem megy nekem rendesen, csak html-ben. De nem ez a lényeg. :-)
    Hogyan oldható az meg, hogy a kilistázás után bizonyos oszlopokat elrejtsek? Tehát ilyen kis "+" "-" jelek lennének az oszlopok felett és arra kattintva elrejt, megjelenít oszlopot.
    Vagy egyéb ötlet?

• Dj Faustus #9581
    Komodo Editben: Edit/Replace in files menüpont
  • homeless
    Ha van shelled a szerverre akkor miért akasz php-ból parancsokat futtatni?

Amúgy meg azért nincs kimenet, mert annak a parancsnak amit futtatni akarsz nincs is kimenete.
  • Cat 02 #9579
    Notepad++-al megnyitod a fájlokat és ha mindben ugyanaz a szöveg cserélendő, akkor csere az összes megnyitott dokumentumban, összes mentése.
  • Maco13
    Holnap ha lesz egy kis időm megcsinálom.
  • sucha
    Üdv!

Tudtok olyan programot vagy scriptet, ami egy adott mappában egymás után megnyitja a fájlt (pl. .php), majd az xy szavakat megkeresi benne és átalakítja yx-re, elmenti és bezárja, és ugrik a következő fájlra...

Remek lenne, mert kb. 300 fájl átböngészésétől mentene meg.

Előre is köszi!
  • Max7
    Sziasztok!

Van egy összetett problémám! Próbálok egy kicsit ügyeskedni egy oldalon, hogy minden automatikus legyen! A lényeg hogy archiválást végzek webes felületen keresztül!

Amit tudni kell a probléma elött hogy a safe_mod = off -on van!

a lényeg hogy shell parancsot szeretnék futtatni (megvan hozzá minden jogom, egyenlőre localhoston)

system("ls -lAR /home/tesztelek/valami/", $kimenet2);

ez hiba nélkül lefut! viszont ez:

system("tar cfzv /home/valami_20081226.tar.gz /home/valami/", $kimenet");

egyáltalán nem! a kimenet üres viszont ha "tar cfzv /home/valami_20081226.tar.gz /home/valami/" ezt bemásolom idézőjel nélkül shellbe akkor hiba nélkül tökéletesen lefut!

valakinek valami 5lete hogy merre tovább?
  • passatgt
    itt is csak a whois van
  • JAG1
    Ha magyar, akkor itt
  • Lazarus
    Plusz pénz fejében a regisztrátor adatai elrejthetők
  • passatgt
    Egy domainról hogyan lehet kideríteni, hogy ki vette?

Whois-ban csak a regisztrátor adatai szerepelnek
  • passatgt
    ennyi, hátránya, hogy kell hozzá js, bár ez mostanában már nem gond, még mobilos böngészőkbe is alapból van:)
  • JAG1
    Ennyi? Paszmeg...

Köszi.
  • passatgt
    csak annyi, hogy egy sima, hivatkozás nélküli link nem fog neked semmilyen formot elküldeni:D

href helyett:

<a href="javascript:document.ContactForm.submit();" class="gomb"><span>a link cime</span></a>
  • JAG1
    Hello!

van egy üzenetküldő scriptem egy css-es weboldalban. Ez.
    Ennek a gombját szeretném kicserélni. Erre.
    A gomb css-t bemásoltam az oldal css-ébe.
    A gomb remekül látszik, csak épp nem működik. A régi gombot sem tudom átalakítani.
    Biztos, hogy valami triviális baromságon bukok el, de hol?

Szal a két gomb, ezt kellene ötvöznöm.
    css gomb:
    "<a href="#" class="gomb"><span>a link cime</span></a>"
    régi:
    "<input type="submit" name="Submit" value="Send" />"
  • bracsek #9567
    de hogy nem tud csatlakozni, az is tuti...

valaki megmondaná, milyen szövegszerkesztőt használ a kutya ebben a videoban?
  • vafeN
    Oks, köszi a segítségeket!
    Bracsek, a mysql szerver fut a gépemen [Easy PHP 2.0b1]
  • Blasta
    Köszönöm szépen!
  • Lazarus
    a változókat isset($változó) függvénnyel tudod vizsgálni, hogy léteznek-e, true/falseal tér vissza. Vagy inicializáld őket előre üres értékkel. $változó = 0;
  • bracsek #9563
    az első 3 kapcsolodási hiba, jelszó felhasználónév nem stimmel, esetleg nem is fut a mysql szerver, te tudod...

a másik... notice off, ha más ötlet nincs, de valami php beállítás mittom én :)

• vafeN
    Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'reguser'@'localhost' (using password: YES) in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 8

Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 9

Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be established in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 9

Notice: Undefined index: submit in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 11

Notice: Undefined index: username in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 14

Notice: Undefined index: email in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 24

Notice: Undefined index: password1 in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 33

Notice: Undefined index: userexists in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 47

Notice: Undefined index: emailerror in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 48

Notice: Undefined index: passmismatch in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 49

-

Így ezeket írja ki, de még nem néztem mindet át.
  • bracsek #9561
    amúgy sem a legszarabb szerintem, volt valami magyar cms, az biztos alulmulja...
  • passatgt
    tutorial.hu-n van egy tök alap hírkezelő, sztem az jó neked
  • karajjj
    nem cms-re gondoltam

ide kellene hírkezelő
  • bracsek #9558
    én ezt honnan tudjam, nekem nem szabad ilyeneket használni :((
    sose tettem még egyet se fel, csak tom mi az, egyedül a php bb t néztem meg mint fórumot, hogy hogy működik, mikor nekem kellett fórumot írni, ennyi.
  • passatgt
    joomla kezdőknek?

legszarabb adminja van összes cms közül / szvsz
  • bracsek #9556
    joomla /me inkább halgat :)
  • karajjj
    sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy tudna valaki olyan hírkezelő scriptet mondani, amit egy kezdő szerkesztő is tud használni?
  • bracsek #9554
    milyen hibák?
    erről jut eszembe, mikor meloba felvételnél volt másfél órám ezt megírni, regisztráció, belépés, és fájlfeltöltés, és meglett :) de azóta is szégyellem, hogy mi zagyvaságot össze írtam ott :)
  • vafeN
    Aham, na így legalább már bejöt minden, csak pár ezer hibával:D
  • bracsek #9552
    tul sok } van bezárva

az alábbiban számold meg mennyi van ( '{', és '}' ) ... az egyiknek száma páros, a másiknak páratlan, itt a gond....

if($_POST['password1'] && $_POST['password2']){
    if($_POST['password1'] != $_POST['password2']){
    $error['passmismatch'] = 'Passwords do not match';
    }
    } else {
    $error['passwordinput'] = 'Please enter your password in both fields';
    }
    }// szerintem ez folosleges
  • vafeN
    Túl sok lenne a lezárás?:S
  • vafeN
    Oks:) csak kicsit bennem van a fáradtság meg sietetnek is vele.:) most kijavítottam pár hibát amit még találtam, de a 40. sorra is ki ír egy hibát ahol csak egy } van:S
  • bracsek #9549
    használj notepad2 őt vagy notepad++ t, vagy bármit, ami színezi a kódot. de a pontosvesszőt akkor is te kell írd :)
  • vafeN
    Jegyzettömb
  • bracsek #9547
    mysql_select_db($config['databasename']pontosveszzo
  • vafeN
    Köszi, de így hogy beírtam így meg a 11. sorra ír ki hibát:S

-
    if($_POST['submit']){
    -
  • bracsek #9545
    $config['address'] = 'localhostsemmi;

33. sor: if($_POST['password1'] && $_POST['password2semmi]){

miben írod wordban?

• vafeN
    Hiba üzenet: Parse error: parse error, unexpected T_STRING in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 4
  • vafeN
    Hellosztok, tudna valaki segíteni? Csináltam egy php reget mysql-el és hibát ír ki de nem tudom hogy mi lehet a hiba:

PHP CODE:

<?php

$config['address'] = 'localhost;
    $config['username'] = 'reguser';
    $config['password'] = 'nightgen';
    $config['databasename'] = 'reg';

mysql_connect($config['addres'], $config['username'], $config['password']);
    mysql_select_db($config['databasename']

if($_POST['submit']){

$_POST['username'] = trim($_POST['username']);
    if($_POST['username'] && streln($_POST['username']) >= 3) {
    $query = mysql_query("SELECT `id` FROM `users` WHERE `username`='".$_POST['username']."' LIMIT 1");
    if(mysql_num_rows($query)){
    $error['userexists'] = 'Username exists';
    }
    } else {
    $error['usernameinput'] = 'Please enter a username';
    }
    }

$_POST['email'] = trim($_POST['email'])
    if($_POST['email']){
    if(!eregi("^[a-zA-Z0-9]+[a-zA-Z0-9_.-]*@[a-zA-Z0-9]+[a-zA-Z0-9_.-])*\.[a-z]{2,4}$", $_POST['email'])){
    $error['emailerror'] = 'Email Incorrect';
    }
    } else {
    $error['emailinput'] = 'Pleasy supply an email address';
    }

if($_POST['password1'] && $_POST['password2]){
    if($_POST['password1'] != $_POST['password2']){
    $error['passmismatch'] = 'Passwords do not match';
    }
    } else {
    $error['passwordinput'] = 'Please enter your password in both fields';
    }
    }

if(!$error && $_POST['submit']){

} else {
    ?>

<form name="reg" method="post" enctype="application/x-www-form-urlencoded">
    username: <input type="text" name="username" /><?php echo $error['userexists']; echo $error['usernameinput']; ?><br />
    email: <input type="text" name="email" /><?php echo $error['emailerror']; echo $error['emailinput'];?><br />
    password1: <input type="password" name="password1" /><?php echo $error['passmismatch']; echo $error['passwordinput'];?><br />
    password2: <input type="password" name="password2" /><br />
    <input type="submit" name="submit" value="register" />
    </form>

<?php
    }
    ?>

--

Itt a 4. sorra írja ki a hibát