22786
Html-, css- és php-help
-
#9582 Lenne egy kérdésem.
Van egy sql lekérdezésem, aminek az eredménye 21 oszlop és x sor.
Eleve a kiíratása sem megy nekem rendesen, csak html-ben. De nem ez a lényeg. :-)
Hogyan oldható az meg, hogy a kilistázás után bizonyos oszlopokat elrejtsek? Tehát ilyen kis "+" "-" jelek lennének az oszlopok felett és arra kattintva elrejt, megjelenít oszlopot.
Vagy egyéb ötlet?
-
#9581 Komodo Editben: Edit/Replace in files menüpont -
homeless #9580 Ha van shelled a szerverre akkor miért akasz php-ból parancsokat futtatni?
Amúgy meg azért nincs kimenet, mert annak a parancsnak amit futtatni akarsz nincs is kimenete. -
Cat 02 #9579 Notepad++-al megnyitod a fájlokat és ha mindben ugyanaz a szöveg cserélendő, akkor csere az összes megnyitott dokumentumban, összes mentése. -
#9578 Holnap ha lesz egy kis időm megcsinálom. -
sucha #9577 Üdv!
Tudtok olyan programot vagy scriptet, ami egy adott mappában egymás után megnyitja a fájlt (pl. .php), majd az xy szavakat megkeresi benne és átalakítja yx-re, elmenti és bezárja, és ugrik a következő fájlra...
Remek lenne, mert kb. 300 fájl átböngészésétől mentene meg.
Előre is köszi! -
#9576 Sziasztok!
Van egy összetett problémám! Próbálok egy kicsit ügyeskedni egy oldalon, hogy minden automatikus legyen! A lényeg hogy archiválást végzek webes felületen keresztül!
Amit tudni kell a probléma elött hogy a safe_mod = off -on van!
a lényeg hogy shell parancsot szeretnék futtatni (megvan hozzá minden jogom, egyenlőre localhoston)
system("ls -lAR /home/tesztelek/valami/", $kimenet2);
ez hiba nélkül lefut! viszont ez:
system("tar cfzv /home/valami_20081226.tar.gz /home/valami/", $kimenet");
egyáltalán nem! a kimenet üres viszont ha "tar cfzv /home/valami_20081226.tar.gz /home/valami/" ezt bemásolom idézőjel nélkül shellbe akkor hiba nélkül tökéletesen lefut!
valakinek valami 5lete hogy merre tovább? -
#9575 itt is csak a whois van -
#9574 Ha magyar, akkor itt -
#9573 Plusz pénz fejében a regisztrátor adatai elrejthetők -
#9572 Egy domainról hogyan lehet kideríteni, hogy ki vette?
Whois-ban csak a regisztrátor adatai szerepelnek -
#9571 ennyi, hátránya, hogy kell hozzá js, bár ez mostanában már nem gond, még mobilos böngészőkbe is alapból van:) -
#9570 Ennyi? Paszmeg...
Köszi. -
#9569 csak annyi, hogy egy sima, hivatkozás nélküli link nem fog neked semmilyen formot elküldeni:D
href helyett:
<a href="javascript:document.ContactForm.submit();" class="gomb"><span>a link cime</span></a>
-
#9568 Hello!
van egy üzenetküldő scriptem egy css-es weboldalban. Ez.
Ennek a gombját szeretném kicserélni. Erre.
A gomb css-t bemásoltam az oldal css-ébe.
A gomb remekül látszik, csak épp nem működik. A régi gombot sem tudom átalakítani.
Biztos, hogy valami triviális baromságon bukok el, de hol?
Szal a két gomb, ezt kellene ötvöznöm.
css gomb:
"<a href="#" class="gomb"><span>a link cime</span></a>"
régi:
"<input type="submit" name="Submit" value="Send" />" -
bracsek #9567 de hogy nem tud csatlakozni, az is tuti...
valaki megmondaná, milyen szövegszerkesztőt használ a kutya ebben a videoban? -
#9566 Oks, köszi a segítségeket!
Bracsek, a mysql szerver fut a gépemen [Easy PHP 2.0b1] -
#9565 Köszönöm szépen! -
#9564 a változókat isset($változó) függvénnyel tudod vizsgálni, hogy léteznek-e, true/falseal tér vissza. Vagy inicializáld őket előre üres értékkel. $változó = 0; -
bracsek #9563 az első 3 kapcsolodási hiba, jelszó felhasználónév nem stimmel, esetleg nem is fut a mysql szerver, te tudod...
a másik... notice off, ha más ötlet nincs, de valami php beállítás mittom én :)
-
#9562 Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'reguser'@'localhost' (using password: YES) in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 8
Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 9
Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be established in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 9
Notice: Undefined index: submit in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 11
Notice: Undefined index: username in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 14
Notice: Undefined index: email in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 24
Notice: Undefined index: password1 in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 33
Notice: Undefined index: userexists in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 47
Notice: Undefined index: emailerror in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 48
Notice: Undefined index: passmismatch in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 49
-
Így ezeket írja ki, de még nem néztem mindet át. -
bracsek #9561 amúgy sem a legszarabb szerintem, volt valami magyar cms, az biztos alulmulja... -
#9560 tutorial.hu-n van egy tök alap hírkezelő, sztem az jó neked -
karajjj #9559 nem cms-re gondoltam
ide kellene hírkezelő -
bracsek #9558 én ezt honnan tudjam, nekem nem szabad ilyeneket használni :((
sose tettem még egyet se fel, csak tom mi az, egyedül a php bb t néztem meg mint fórumot, hogy hogy működik, mikor nekem kellett fórumot írni, ennyi. -
#9557 joomla kezdőknek?
legszarabb adminja van összes cms közül / szvsz -
bracsek #9556 joomla /me inkább halgat :) -
karajjj #9555 sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy tudna valaki olyan hírkezelő scriptet mondani, amit egy kezdő szerkesztő is tud használni? -
bracsek #9554 milyen hibák?
erről jut eszembe, mikor meloba felvételnél volt másfél órám ezt megírni, regisztráció, belépés, és fájlfeltöltés, és meglett :) de azóta is szégyellem, hogy mi zagyvaságot össze írtam ott :) -
#9553 Aham, na így legalább már bejöt minden, csak pár ezer hibával:D -
bracsek #9552 tul sok } van bezárva
az alábbiban számold meg mennyi van ( '{', és '}' ) ... az egyiknek száma páros, a másiknak páratlan, itt a gond....
if($_POST['password1'] && $_POST['password2']){
if($_POST['password1'] != $_POST['password2']){
$error['passmismatch'] = 'Passwords do not match';
}
} else {
$error['passwordinput'] = 'Please enter your password in both fields';
}
}// szerintem ez folosleges -
#9551 Túl sok lenne a lezárás?:S -
#9550 Oks:) csak kicsit bennem van a fáradtság meg sietetnek is vele.:) most kijavítottam pár hibát amit még találtam, de a 40. sorra is ki ír egy hibát ahol csak egy } van:S -
bracsek #9549 használj notepad2 őt vagy notepad++ t, vagy bármit, ami színezi a kódot. de a pontosvesszőt akkor is te kell írd :) -
#9548 Jegyzettömb -
bracsek #9547 mysql_select_db($config['databasename']pontosveszzo -
#9546 Köszi, de így hogy beírtam így meg a 11. sorra ír ki hibát:S
-
if($_POST['submit']){
- -
bracsek #9545 $config['address'] = 'localhostsemmi;
33. sor: if($_POST['password1'] && $_POST['password2semmi]){
miben írod wordban?
-
#9544 Hiba üzenet: Parse error: parse error, unexpected T_STRING in E:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\reg\register.php on line 4 -
#9543 Hellosztok, tudna valaki segíteni? Csináltam egy php reget mysql-el és hibát ír ki de nem tudom hogy mi lehet a hiba:
PHP CODE:
<?php
$config['address'] = 'localhost;
$config['username'] = 'reguser';
$config['password'] = 'nightgen';
$config['databasename'] = 'reg';
mysql_connect($config['addres'], $config['username'], $config['password']);
mysql_select_db($config['databasename']
if($_POST['submit']){
$_POST['username'] = trim($_POST['username']);
if($_POST['username'] && streln($_POST['username']) >= 3) {
$query = mysql_query("SELECT `id` FROM `users` WHERE `username`='".$_POST['username']."' LIMIT 1");
if(mysql_num_rows($query)){
$error['userexists'] = 'Username exists';
}
} else {
$error['usernameinput'] = 'Please enter a username';
}
}
$_POST['email'] = trim($_POST['email'])
if($_POST['email']){
if(!eregi("^[a-zA-Z0-9]+[a-zA-Z0-9_.-]*@[a-zA-Z0-9]+[a-zA-Z0-9_.-])*\.[a-z]{2,4}$", $_POST['email'])){
$error['emailerror'] = 'Email Incorrect';
}
} else {
$error['emailinput'] = 'Pleasy supply an email address';
}
if($_POST['password1'] && $_POST['password2]){
if($_POST['password1'] != $_POST['password2']){
$error['passmismatch'] = 'Passwords do not match';
}
} else {
$error['passwordinput'] = 'Please enter your password in both fields';
}
}
if(!$error && $_POST['submit']){
} else {
?>
<form name="reg" method="post" enctype="application/x-www-form-urlencoded">
username: <input type="text" name="username" /><?php echo $error['userexists']; echo $error['usernameinput']; ?><br />
email: <input type="text" name="email" /><?php echo $error['emailerror']; echo $error['emailinput'];?><br />
password1: <input type="password" name="password1" /><?php echo $error['passmismatch']; echo $error['passwordinput'];?><br />
password2: <input type="password" name="password2" /><br />
<input type="submit" name="submit" value="register" />
</form>
<?php
}
?>
--
Itt a 4. sorra írja ki a hibát