Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Max7
bocs hülye vagyok leesett 😄

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Ability
Javaslom mielõtt belekezdesz, olvass el pár leírást, tutorialt, vagy valami hasonlót. Igazából ezek a grafikus programok csak egy bizonyos szintet tudnak kielégíteni, utána már kézzel kell belenyúlkálni. Meg hát nem is mindig a legjobb utat választják, még az egyszerû oldalakhoz sem.

Persze nem árt ismerkedni velük. Én úgy tanultam meg a html-t, hogy felraktam Dreamweavert, benyomtam valamit a szerkesztõ résznél, majd megfigyeltem, hogy mit módosít a kódon. Egyébként ezt a programot ajánlom, nem a legegyszerûbb a használata, de eléggé kielégít minden igényt, és elég helyes kódot generál.

Kommenthez/galériákhoz pedig valamilyen szerver oldali nyelv kell. PHP-t könnyen el lehet sajátítani, de igazából talán felesleges is. Vannak elõre megírt scriptek. hotscripts.com-on találsz ilyeneket.
zolo
Hello

Egy olyan lapot szeretnék szerkeszteni, amire fotóalbumot és flash mp3 playert szeretnék rakni, eseleg myvip szerûen az albumot megoldani, hogy lehessen a képeket kommentelni.

Ehhez a Coffeup Html Editort szedtem le, + hozzá a fotóalbum és a flash mp3 kieget.

Csakhogy már az elején elakadtam, mert elvileg a programban lehet vizuálisan szerkeszteni,de background gomb nincs.Így manuálisan a tagek közül kiválasztottam a bckroundot,<body> </body> betettem meg is csinálta.De amikor a flash mp3-nak generált kódot is betettem, akkor a kép alá vagy fölé tette az mp3-at.

Ezt hogy lehet kiküszöbölni?
Minden egyes kódot a <body></body>közé kell tenni? A sorrend fontos?
A képaláírós dolgot mivel tudom megoldani?

http://flickr.com/photos/zolika90/

hinar
Próbálkoztam a saját weboldalamra feltenni Gallery 2.2-es motort.
De a telepítés el sem indult, mert ezt irja ki"session_start"
A weboldal az atw-n van.

Max7
ami lemaradt hogy ebbõl 2-öt nem ismertem de ez it nem igen kell ahogy látom :S

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Max7
ezzel csak az a baj hogy legalább 5 bejövõ változót ellenörzök mysql miatt hogy faszágokkal ne tömködjék teli 😛

Dj Faustus
Jó megtanulni a logikai operátorokat, programozásnál (más nyelveknél is!) igen hasznos dolog tud lenni:
if (!eregi("^+$", $username)) {
print "123456";
exit;
} else {
print "Helyes";
}

Max7
akkor marhára félre értettem a script mûködését mert én úgy értelmeztem hogyha az a-z illetve 0-9 karakterek szerepelnek benne csak akkor no problémó viszont ha más akkor kiirja az ifben szereplõ dolgot :S

erre nincs valami fügvény hogy csak az a-z-ig és 0-9 ig engedje a karaktereket ha egyébb más van benne akkor kiirja hogy 123456

Dj Faustus
Tehát ha a $usernev értéke: @usernev@
És a reguláris kifejezés: ^+$
Logikus hogy nem fog illeszkedni (azaz nem írja ki, hogy 123456). Miért? Mert a sztringben van @ karakter, viszont a reguláris kifejezésben nincs.

Ha a @ is számít, fel kell venni a reguláris kifejezésbe: ^+$

Max7
véletlenül irtam ide zárójelet de a php-ban nincs tehát a sorom:

if (eregi("^+$", $username)) { print "123456"; }
print ("ez az usernév:" . $username . "<- vagy üres");

$userneme átadva és @usernev@ az értéke :S mégsem irja ki hogy 123456 :S

már az idegbaj kerülget mert megin valami apróságon bukik az egész :S

Dj Faustus
Bár nem sokat látunk a teljes forráskódból de talán:

MM_jumpMenu('self',this,0)")
helyett
MM_jumpMenu('bottomFrame',this,0)")

A <frame> és a <frameset> meg kissé elavult/ellenjavalt. Ott van helyette a Javascript (az Ajax), az <iframe> meg a szerveroldali nyelvek.

passatgt
inkább az egészet rakd bele 1 doboz nevû divbe, és azon belül legyen a 3 rész

Sziasztok!

Egy elég sok elembõl álló -és állandóan bõvülõ- galériát csinálok egy oldalra. A felsõ framebe betettem egy jump menut, aminek az alsó framebe kellene töltenie a kiválasztott képtárat. Ám hiába adom meg targetként a bottomFramet, mindig az egész Frameset helyére tölti be.

<form name="form1" target="bottomFrame" id="form1">
<select name="menu1">
<option value="">--- kérem válasszon galériát --- </option>
<option value="../flash/galery1.html">1 galéria</option>
<option value="../flash/galery2.html">2 galéria</option>
<option value="../flash/galery3.html">3 galéria</option>
</select>
</form>

Olyan mintha a targetet _parent-ként értelmezné.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

http://snook.ca/

kérdés: nekem is vmi olyasmi doboz lesz de fix széles, az jó így ? (alsó 3 )

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

passatgt
Két div-el sikerült megoldanom, és dinamikus a szélességem

Az egyik tartalom divnek adtam meg a baloldali hátteret, a másiknak pedig bal oldalon 10 pixel margót, jobb oldalon pedig a hátteret.

Dj Faustus
"de a közepére gondolom nem lenne célszerû 3 divet csinálnom, egyet ami a bal oldali hátteret tartalmazza, egy a tartalomnak, egy pedig a jobb háttérnek"
Vagy szétbontod 3 részre, vagy egyben hagyod és a tartalombeli szövegnek adsz jobbról-balról margót (de ez utóbbi esetben ugrik a dinamikus szélesség).

passatgt
Ezeket ismerem, de egyik sem az igazi. Próbálgattam már õket régebben, de ha nagyon sok van belõle 1 oldalon, belassította a böngészést.

És ezeknél nincs mód háttér beállításához, mint már lejjebb írtam, egy kis árnyék a vonal belsején van, max 10 pixel.

A tetejét és az alját sikerült megcsinálnom úgy, hogy a tetejének megadtam a hátteret repeat-x-el, a két sarkát pedig 1-1 divel, float:left és right tulajdonsággal a helyére raktam, és megadtam a hátteret. Ugyan ez van az alján is, de a közepére gondolom nem lenne célszerû 3 divet csinálnom, egyet ami a bal oldali hátteret tartalmazza, egy a tartalomnak, egy pedig a jobb háttérnek, biztos van valami célszerûbb megoldás, csak én nem jövök rá😊

Dj Faustus
"Sarkaiba absolute pozicionálod a sarkokat, és a képeknek z-index-et adsz meg..."
Sõt abszolút pozicionálás se feltétlenül szükséges.

More Rounded Corners with CSS
Even More Rounded Corners With CSS - 2007-es változat 😉
Spiffy Box
Rounded corners in CSS - ez nekem nem annyira tetszik (beágyazott képek)

"Van egy oldal amit most hegesztek ismerõsömnek..."
1. Mint elõttem elmondták - ne legyen a HTML-forrás <body> elemébe egy komplett HTML-oldal beintegrálva. Csak ami a <body> és </body> elemek közé kerülne.
2. <frameset> - neee! Ha már mindenáron oldalt akarsz az oldalba, akkor inkább <iframe> (a linknek meg target attibútum, az <iframe>-nek meg a link target attribútumával megegyezõ name attribútum).
3. Javaslom hogy a stíluslapot (CSS) és a Javascript-kódot tedd külön állományba és úgy hívd be.
4. E-mail címet meg direkt ne rakj ki weboldalra, a spamek elkerülése végett.

passatgt
A tartalom részének is van háttere, a két szélén a két csík.
Ennyire meg már nem vagyok amatõr, hogy amit írtál, azt ne tudjam😊

És mint már írtam, nem fix szélességû a div.

Ability
Az egész egy nagy div, annak adhatod meg, hogy milyen széles legyen stb. Van négy képed, ami a négy sarokba illik be. Egyesével a sarkokba pozicionálod õket. Majd mindegyiket ellátod 'z-index'-el, majd a teljes div-et is, hogy a szöveg felül legyen.

Igazából nem nagyon értem, hogy mi nem sikerült, fejtsd ki jobban pls.
passatgt
A sarkokat sikerült megcsinálnom, de a tartalomrészt nem tudom

Ability
Egy doksiba nem lehet több head és body. Nem tudom, de lehet, hogy ez zavart be.
Ability
Sarkaiba absolute pozicionálod a sarkokat, és a képeknek z-index-et adsz meg...
passatgt
Üdv!
Egy ilyent szeretnék megvalósítani css-ben, úgy, hogy a doboz ne fix szélességû legyen:

A tetejét sikerült megoldanom úgy, hogy a bal és jobb oldali ívet floatoltam, de gondolom a tartalom résznél nem célszerû 3 divet egymás mellé floatolva raknom.

Elõre is köszi

U.i: Ez csak példa, nem sima vonal lesz az oldalán, hanem egy kicsit árnyék is, max 10 pixeles két-két oldalt

Narancs
Hali!
Kéne egy kis help!
Van egy oldal amit most hegesztek ismerõsömnek (tomai.hu), és szeretném azt megcsinálni, hogy a menû alá, ahol most a "Fejlesztés Alatt" szöveg jön be mindig, egy frameset-es oldal nyíljon meg, de bármit teszek, nem nyitja meg ha használok frameeket. Nem jelenik meg oda semmi. Ha egy sima html oldalt csinálok, az mindig megnyílik. Mi lehet a gond?
Elõre is köszi a segítséget!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Dj Faustus
Helytelen a reguláris kifejezés:
* A dollárjel után egy szögletes zárójel van. Ez azért nem jó, mert a szögletes zárójelnek önmagában külön jelentése van.
* Az A-Z nem kell, mivel "Case insensitive" (szóval betûnagyságra érzéketlen) reguláris kifejezés-illesztést hajtunk végre.

Helyesen:
if (eregi("^+$", $username)) { print "123456"; }

Max7
if (eregi("^+$]", $username)) { print "123456"; }

gyerekek mi ebben a hiba? ugyanis ha @-al kezdem mondjuk a juzernevet akkor nem kéne továbbengednie hanem ki kéne hogy írja hogy 123456 de mégis továbbengedi és ha kiiratom a $userneme-t akkor @-al kezdõdõ név van benne amit az elõzõ oldalon megadok fromba :S

Gondolni gondoltam de a skinje nagyon nem jön be. Ezért is maradtam ennél és maradok is még aztán majd meglátom 😊

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Max7
Egy loginba minek cancel gomb? és miért php-val dolgozol egy loginba ahol még csak a design rész van felesleges a php?

én raknék 2 ürlapmezõt és 1 gombot html-ben....

1az usernév a másik a jelszó a gomb meg a bejelentkezés ezt átadnám egy php-nak ami leellenörzi hogy létezik-e az ügyfél ha létezik továbadja az adatokat gondolkodás nélkül mondjuk a profile.php-nak ha nincs ilyen felhasználó meta refresben megadnám hogy 0 másodperc alatt menjen vissza a login.php-hez :S

A login fájl neve http://...admin/index.php

<?php
if( !isset($_SERVER<'PHP_AUTH_USER'>) ) {
header('WWW-Authenticate: Basic realm="Azonosítsd magad!"');
header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
echo 'Ez jelenik meg, ha a Cancel gombot nyomja a felhasználó';
exit;
} else {
echo "<p>Helló {$_SERVER<'PHP_AUTH_USER'>}.</p>";
echo "<p>A megadott jelszavad: {$_SERVER<'PHP_AUTH_PW'>}.</p>";
}
?>

Itt nincs leellenõrizve a hejes felhasználó név és jelszó de amikor leellenõriztem és újra átirányítottam erre az oldalra mindíg az jött be hogy hibás felh. jelszó.

Köszi a segítséget.

Max7
ha ennyi nem elég neked akkor rakd be a bejelentkezõ php-d tartalmát és azt hogy mi a login fájl neve és megmutatom hogy gondoltam!

Max7
ifbe beteszed hogy ha login failed akkor irányítson vissza (meta taggal) a login php-ra!

Helósztok lenne egy olyan problémám, hogy szeretnék php-hitelesítést csinálni, ezzel nincs is probléma de ha elrontom a felhasználónevet vagy jelszót akkor utána mindíg csak a hibauzenet jelenik meg amit beírok hogy nem sikerûlt a bejelentkezés. Olyat szeretnék hogy addig jelenjen meg a Felhasználó Jelszó pár ablak amíg helyes adatokat nem kapom meg. Elõre is köszi segítséget!

Pontossan. Elõre tudod, hogy mit akarok mondani.
Gondoltad volna, hogy a Lynxben a jó öreg cp852-vel jól jelennek meg az ékezetes betûk, ... tisztára mint régen dos-ba. Vagy inkább ne égessem magam.
A lényeg, hogy utf-8 kódolású weblap utf-8-as charsetel helytelenül jelenítette meg az ékezeteket. Az a fõ, hogy mûködik, most már.

Dj Faustus
"Rendben, de most kezdje automatikusan lejátszani a zenét "véletlenszerûen" vagy nem?"
Ott a Lejátszás (Play) gomb. Ha a honlap zenélését akarom hallhatni, akkor be tudom kapcsolni. Viszont a véletlenszerû lejátszás az külön állítandó be.

Lynxben ahhoz, hogy a karakterek helyessen jelenjenek meg, elég ha átállítjuk a CHARACTER_SET cp852-re:

CHARACTER_SET:cp852

Rendben, de most kezdje automatikusan lejátszani a zenét "véletlenszerûen" vagy nem?

passatgt
Nem gondolod, hogy a frissebbet kéne használni?

Már 3.x-nél járnak, valószínû, hogy a régi nem támogatja azt, amit szeretnél csinálni vele.

"http://www.jeroenwijering.com/?item=JW_MP3_Player"
Ezt a verzioját használom "1.1: latest installment of the first mp3player". Ez volt még anno a legelsõ és annyira megtetszett, és ehez kéne az a össze vissza játsza le a zenét megoldás. Egyébként én is kivettem az auto startot már jó múltkor.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Dj Faustus
"lemaradt vmi, az auto start:"
Na ilyenkor döföm magamba a kést - minek automatikusan induló zenelejátszó (én nem a honlap prüntyögését akarom hallgatni)?

Ami még lemaradt:
so.addParam("flashvars", "shuffle=true");
Vagy másképp:
so.addVariable('shuffle','true');

Már ha a megfelelõ lejátszót használod.

Kössz a segítséget de még mindíg nem tok rájönni, egyszerüen nem akarja azt csinálni, hogy mikor belépek az oldalra nem az elsövel kezdje hanem mondjuk a 5.-el vayg a 11 vagy... mindíg az elsövel akarja. Nem tok rájönni 😞

lemaradt vmi, az auto start:

so.addParam("autostart", "true");

Innen (http://blog.deconcept.com/swfobject/swfobject.zip) letöltöd az swfobject.js-t.
Utánna ezt a kódot használod a lejátszó beágyazásához:

....
<head>
....
<script src="swfobject.js" type="text/javascript"></script>
</head>
<body>

<div id="music-playa">Nincsen Flash lejátszó telepítve!</div>

<script type="text/javascript">
// <![CDATA<
var so="so" ="" new="new" SWFObject("mp3player.swf",="SWFObject("mp3player.swf"," mp3player",="mp3player"," 280",="280"," 6",="6"," #FFFFFF");
so.addParam("menu",="#FFFFFF"😉;
so.addParam("menu"," false");
so.addParam("wmode",="false"😉;
so.addParam("wmode"," transparent");
so.write("music-playa");
//="transparent"😉;
so.write("music-playa"😉;
//">var>]>
</script>

</body>
</html>

Erröl a Flash Player-rõl beszélek itt, hogy csináljam meg mert a másikkal próbálkoztam kombinálni de nem jött be. Ha esetleg tudod, hogy kell megcsinálod? Vagy leirod pontosan, hogy kell? <#confused>

phoenix1

Max7
Hallod ne válaszolj neki már 5x irtunk neki választ nem csak én hanem más is legalább 4-edjére teszi fel ezt a kérdést az elmúlt héten és legalább 15 választ tudok hozzá linkelni!

stevenson1988
szerintem: [ url=cím_amire_ugrik][ img=kép_elérési_útja][ /url]
csak szedd ki a space-t a [ jelek után

ASUS M2N-SLI | AMD Athlon64 X2 6000+ | 2x2GB Kingston DDR2-800 RAM | Galaxy 9600GT 512MB OC | Windows 7 Pro x64 Games for Windows LIVE blog - http://gamesforwindows.try.hu/

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!Azt szeretném megkérdezni,hogy BBCode-okkal hogy lehetne megoldani hogy megjelenjen egy kép és rákkatintva egy megadott url-re ugorjon? Segítségeteket elõre is köszönöm!

a kód alatt lévõ linket nézted, azon a weblapon van egy kód generáló varázsló, próbáld ki http://www.jeroenwijering.com/extras/wizard.html, lejebb fogsz látni egy linket "toggle advanced flashvars" kattints.
Operába nem mutatja az swfojbect kódot, hiába váltogattam (swfobject code to use), próbáld ki esetleg az elõzõ verziót a kód generáló varázslóból.

Én ezt nem vágom már mindent megpróbáltam esetleg valami példát tudsz nekem írni?<#nemtudom>