22786
Html-, css- és php-help
  • passatgt
    float:left a divnek
  • pyrohun #9981
    sziasztok

belefutottam egy olyan problémába, amit egyelőre nem tudok megoldani.

Adott egy img tag, ami minden oldalletöltéskor más méretű képet fog megjeleníteni, tehát mondjuk refresh-nél már más lesz a mérete.

Ezt az img -t egy div-en belül helyeztem el, és arra lenne szükségem, hogy a div SZÉLESSÉGE is az img szélességét vegye fel (magasságnál ugye ez alap, szélességnél viszont nem, mert a div 100% széles mindig, így jóval túlnyúlik)

Ötlet?
  • Agy Halott #9980
    koszonom szepen!
  • Máté12
    Már semmit...
  • Lazarus
    inkább azt mond meg mit akarsz csinálni
  • gyűjtő
    #9968;#9969-re

Köszönöm a segítséget. Minden OK!
  • Máté12
    Hát erre az irja ki az uw, hogy a php script tullépte a futtatási időt :S
  • pTk
    switch($_GET["lap"])
    {
    default : include("kezdo.php");break;
    case "tagok" : include("members.php");break;
    case "akármimás" : include("akarmi/akarmimas.php");brea;
    }

ezt mondjuk belepakolod az index.phpba ahol megvan az oldalad kerete, szóval ez mindig csak a tartalomra mutasson, legalábbis én általában igy csinálom, és hivatkozz rá index.php?lap=tagok vagy valami amit megadtál a "case" feltételben.
  • mike0013
    ha a link ez: <a href="http://tarhejem.uw.hu/index.php?m=tagok" target="_parent">
    akkor így csináld: $m = $_GET["m"];
    és ha kiíratod akkor az értéke az lesz, hogy "tagok"
  • Máté12
    Hát nekem csak nem jó valami :S
    <?php
    $m = $_GET['tagok'];
    ?>

a linkem:
    <a href="http://tarhejem.uw.hu/index.php?m=tagok" target="_parent">

És erre nekem nem jön be :S
  • ba32107
    Nem értem a kérdést. Hogyhogy a tagok.php-ba "irányulnia"? Ha oda is át akarod adni, akkor a linkben ugyanúgy tedd mögé, majd kezeld le benne.
  • Máté12
    Itt van egy linkem:
    http://tarhelyem.uw.hu/index.php?m=members

Ekkor a index.php-ben így éred el:
    $m = $_GET['members'];
    Ekkor m = 123.
    Tehát én members-nek nevezem el. És ennek a members-nek kéne a tagok.php irányulnia. Ezt, hogy és hol állítsam be??
  • Maco13
    Mivel a beillesztett képet a levelezőproginak le kell töltenie, ezt nem lehet automatikusra állítani a küldött levélben. Arra lehet van mód hogy csatolod a levélhez sima képként, és relatív hivatkozással illeszted be (tehát nem www.valami.hu/kep.jpg hanem kep.jpg), de ezt nem vágom hogy egyáltalán lehet-e és ha igen hogy. Sajnos szopás, de ez van
  • Maco13
    Ha HTML levelet küldesz, akkor a sortörés a <br />, ha sima text-et akkor pedig \n
  • Lazarus
    HTML-ben <br> a sortörés, -nemtom miben- pedig \n
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    A levelező programomba szeretnék beilleszteni egy rövid szöveget, amelyik arra utal, hogy az üzenetet ellenőrizte a vírusellenőrző programom.
    Weblapszerkesztéshez egyáltalán nem értek. Odáig már eljutottam, hogy a vírusellenőrzőm által felkínált ablakba beírtam a szöveget és az meg is jelenik az üzeneteimben. Csak olyan esztétikai gondom van, hogy a sablon szöveg: "Az avast! virusellenorzo program ellenorizte az uzenetet!" sorköz kihagyás nélkül közvetlenül az üzenet szövege alá kerül és kissé zavarólag hat.
    Azt szeretném, ha az üzenet szövege és az idézett szöveg között 2-3 sorköz beékelődne esetleg olyan módon, hogy valami elválasztó grafika is közbeékelődne.
    Hogyan - milyen kódokkal - lehet ezt a megjelenést a sablonban megszerkeszteni?
  • cbr1983
    Sziasztok!

Van egy kis loginrendszer, amit valamelyest módosítottam. A meghívó html levélként kerül kiküldésre. Meglinkeltem benne egy képet az oldalamról, viszont az a probléma merül fel, amivel már nagyon sokszor találkoztam: a meghívó "kézhez kapásakor" a szöveg természetesen egyből olvasható, viszont a kép megjelenését külön engedélyezni kell.

Tud valaki erre megoldást? Előre is köszönöm a segítséget!
  • Malakai
    A header az adott dokumentum header-jét változtatja valamire (ahogy a neve is mondja) így természetes, hogy az adott ablak vált át.
    Php nem is tud új ablakot nyitni, javascript kell neked, itt egy példa.

Egyszer a function:
    <script type="text/javascript">
    function opener() {
    var field = document.getElementById('textfield').value;
    window.open('http://www.google.com/search?hl=hu&q='+field);
    window.open('http://uk.search.yahoo.com/search?&fr=yfp-t-501&ei=UTF-8&rd=r1&p='+field);
    }
    </script>

Ha nem akarsz php-vel kezdeni semmit a form-al, csak megnyittatni az ablakokat, akkor maga a form se kell, elég a 2 input, a másodiknak meg nem kell submit-nak lennie.
    <input id="textfield" type="text" name="textfield" value=":)" maxlength="50" />
    <input type="button" name="submit" value="Keres" onclick="opener();" />
  • Agy Halott #9964
    <?
    $mezo = strip_tags( $_POST['textfield'] );
    if ( strip_tags( $_POST['submit'] )=="Keres") {
    header("Location: http://www.google.com/search?hl=hu&q=".$mezo);
    header("Location: http://uk.search.yahoo.com/search?&fr=yfp-t-501&ei=UTF-8&rd=r1&p=".$mezo); }
    ?>

<form method="post" action="index.php"><p>
    <input id="textfield" type="text" name="textfield" value=":)" maxlength="50" />
    <input name="submit" type="submit" value="Keres" /></p>
    </form>

volna ez a kod, melynek lenyege, hogy van egy text mezo es mellette egy submit button. a text mezobe beirt szoveg atadodik a php kodnak, de kattintaskor 2 openWindow-nak kellene nyilnia, mindegyikben mas-mas linket betoltve.
    ket dolog nem muxik:
    1. nem nyitja meg mindket linket, amit a header("Location: ...);-ban megadok neki, csak a legutolsot. az okat tudom miert, hiszen nincs definialva az openwindow, csakhogy nem jottem ra, hogyan kene osszehozni a php-val. :(
    2. az eredeti oldalt felulirva tolti be az ujat, pedig kulon kellene nyitnia, a kiindulasi oldalt meghagyva (NEM POPUP).

segitenetek nekem ezt megoldani?
  • ba32107
    Ha pl. van egy ilyen linked:
    http://tarhely.hu/valami.php?valtozo=123

Ekkor a valami.php-ben így éred el:
    $x = $_GET['valtozo'];

Ekkor x = 123.

Erre gondoltál példaként?
  • Máté12
    Erre tudnál egy példát mutatni??
  • bras
    kösz
  • Dj Faustus #9960
    swfObject lesz a te barátod
  • Lazarus
    Egy címsorból átadott változó az index.php file-nak, ebben az esetben az index.php a változó értéke alapján dönti el hogy melyik oldalt kell betölteni. Ha nem töltöd fel semmilyen értékkel a főoldalra irányít.
  • Máté12
    Sziasztok!

Itt van egy ilyen link: http://www.wormsnevelde.hu/index.php?m=myworm
    Engem az érdekelne hogy ez az "m" betű mit takar??

Köszi elöre is!!!
  • bras
    flash galériát h tudok beílleszteni a honlapomra? úgy hogy ne külön oldalon legyen, hanem honlapon belül, egy div-ben.
  • athos73
    ja leesett: tehát úgy van megcsinálva, hogy az egész oldal töltődik be mindig ugyanúgy csak a szöveg változik, ha jól értem. ha így van ez tényleg pofon eccerű.

• passatgt
    köszi, átolvastam, de nem igazán találtam használható anyagot
  • ldavid
    mindegyik külön lap
  • athos73
    Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Az ajax nekem egy kicsit bonyi, úgyhogy marad az iframe. Viszont, itt egy egyszerű weboldal, amelyben szintén a menü alatt lévő dobozban nyílik meg a tartalom és az oldal forrásában sem javát, sem iframet nem látok, akkor hogy csinálta?
    http://www.dzsuszti.net/pic/html/tutorial/41/index.html
  • Dj Faustus #9952
    1. <iframe> - példa
    2. Ajax: Cikk róla, egyszeri megvalósítás
    3. PHP switch-get-include: cikksorozat

A kereteket (<frame>,<frameser>) meg felejtsük el.
  • ldavid
    iframe-el lehet megoldani
    <a href="1.html" target="main">home</a>
    <iframe id="main"></iframe>

Faustus csinált már rá egy példát
  • Malakai
    Itt olvasgass esetleg...
  • Malakai
    Egy div nem ablak, hanem csak egy leválasztott blokk a html-en belül.
    Ha div-nek a tartalmát akarod frissíteni ahoz javascript kell, ajax.
    De lehet inkább vmi más megoldást kéne keress (pl egyáltalán nagy szükség van erre? akkora fájdalom, ha a többi rész ismétlődik az oldalakon), ha abszolút nem értesz hozzá...
  • ba32107
    Nem biztos hogy jót mondok, de amire te gondolsz azt framekkel kéne megoldani. Én úgy csináltam meg az én oldalamat, hogy minden oldalban benne van az egész menü is (így könnyebb jelezni az aktuális menüpontot is)
  • athos73
    Sziasztok, úgyis hülyét kapok eccer:((( 1 teljes napja szenvedek egy tök triviális dolgon, már mindent elolvastam, még az angol nyelvű tutorialokat is és semmi válasz. Csak arra tudok gondolni, hogy ez olyan eccerű, minthogy az autóba benzint kell tölteni, ezért elére is elnézést és nem röhögni:)
    szóval hogyan lehet azt css-ben elérni, hogy egy link ugyanazon oldalon található dobozban nyíljon meg? magyarul van felül egy menüsor. ennek az első elemét emelem ide.
    <div id="menu">
    <a href="1.html" >home</a>
    a "home" gombnak az 1.html-re kell mutatnia, ami benne van a gyökérben.
    van egy "fő doboz" ím:
    <div id="main">
    <div id="text">
    <h1>Welcome</h1>...stb.
    hol kell azt megadni, hogyha a "home"-ra klikkelek, akkor az a "main" ablakban nyíljon meg.
    lehet hogy rossz helyen próbálkoztam de a href parancs után, több paranccsal is próbálkoztam nem működött. már több oldal forrását is megnéztem és nem bírtam rájönni. nagyon gáz:(((((
  • passatgt
    php->mp3 feltöltés->közben bitrate konvertálás

ötletek megvalósításra?:)
  • JoeFromHun
    Nagyon szépen köszönöm a segítséged! :)

Üdv:JoE
  • Dj Faustus #9944
    Tessék - Flashben készült
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Hogyan lehet Ilyen képnézegetőt az oldalamra csinálni? Mert nagyon tetszik!