Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frontpage nek elég kusza a kódja :S Dreamweavernek meg azé' van gépigénye 😞)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

ált/gim ? mi Mozilla val toltuk 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

passatgt
Próbáltam, hasonló a Dreamweaver-re, de nekem abszolút nem jött át, számora átláthatatlan volt elsõre, bár lehet csak megkellett volna szoknom😊

zolo
Iskolában megtanultam a Frontpage 2003-at használni...Hát magyarul sokkal egyszerûbb és érthetõbb mint az Adobe Dreamviewer angolul 😊

Be akarom szerezni , de a 2003-asnál nincs és nem is lesz újabb.Viszont ekkor találtam rá erre:
Microsoft Expression Web.Ez milyen, próbálta már valaki?Van benne magyar nyelv?
Azért kérdem, mert egyelõre nem tudom használni a saját gépem , és így nem tudom kipróbálni.Viszont érdekel a program, ha olyan könnyû kezelni,mint a Frontpaget..

http://flickr.com/photos/zolika90/

passatgt
Simán <p></p> mindhez, ha más a formázás használj class-t, vagy id-t.

Margin padding bezavarhat ie-ben, ez a box-model probléma, google segít megoldásban.

Borgi
ugy tünik nekem mintha ie a blokk margin-os részébe is belerakná a hátteret azért van ez. mitévõlegyek? 😮

porki fagyok fállalon

Borgi
kösz mester,
még ahd kérdezzek, különbözû zulajdonságu azonos blokkban lévõ bekezdéseket hogy nevezzek el? mer p, p2, p3 nemgiazán tetszik neki.
meg nem értem ie-ben, állando magasságok vannak ott beálitva blokkoknak, de ie nem is érzékeli, vagy valamiért sokkal nagyorra csinálja. margin, apdding bezavarhat neki?

edit: illetve ie-ben megvátoznak azoka fix méretek, egyszerüen észrevehetõ hoyg elcsusznak a hátterei a blokkoknak.

porki fagyok fállalon

Sziasztok!
Az alábbi PHP lekérdezést úgy szeretném megoldani, hogy mind a két sor lekérdezést egymás mellé listázza ki a táblázatban:
Hogyan alakítsam, hogy ne egymás alá listázza ki a sorokat?

<?php
include ("fejlec_aruhaz.torolni.php");
include("kozos.php");
include("konfig.php");

sqlkapcsolodas($sqlszerver,$sql_login,$sql_jelszo,$sqladatbazis);
$eredmeny = mysql_query("SELECT * FROM vevok");
$eredmeny1 = mysql_query("SELECT * FROM termekek");

?>
<TABLE cellspacing="0" class="keret">
<TR class="cimsor">
<TD>Név</TD><TD>Irányítószám</TD>

</TR>
<?
for ( $i=1 ; $i<=100 && $sor_vevok = mysql_fetch_array ($eredmeny); $i++) {
echo '<TR class="hatter">'
.'<TD>'.$sor_vevok<'p_nev'>.'</TD><TD>'.$sor_vevok<'p_ir'>.'</TD><TD>'; echo '</TR>'
.'<TR class="hatter">'
.' '
.'</TR>'
.'';
}
echo "</TABLE>";
?>

<TABLE cellspacing="0" class="keret">
<TR class="cimsor">
<TD>Megnevezés</TD><TD>Ár</TD>

</TR>
<?
for ( $i=1 ; $i<=100 && $sor_termekek = mysql_fetch_array ($eredmeny1); $i++) {
echo '<TR class="hatter">'
.'<TD>'.$sor_termekek<'megnevezes'>.'</TD><TD>'.$sor_termekek<'ar'>.'</TD><TD>'; echo '</TR>'
.'<TR class="hatter">'
.' '
.'</TR>'
.'';
}
echo "</TABLE>";
?>
Dj Faustus
Középre igazítás CSS-el - body-nak adj text-align: center;-t, és középre kerül az oldal.

Borgi
az csak a floatokba zavarna be nem?

porki fagyok fállalon

CattiBrie
Nem a clear: both hiányzik?

[/spam]&#8482;

Borgi
de egyszerüen nem tlaáltam ie-hez css-es középrerakó kodot.
margin left-right: auto; ezt szeretik a böngészök, ie nem.
vagy akadja fönnt ezen? 😛

porki fagyok fállalon

Css ben nincs megadva, hogy középre tegye az egészet
a style css ben az oldal-ra vonatkozó résznek kellene szeritem megadni a viszintes elhelyezkedést. Az ie és a többiek alapbeállítása külömbözik az ie mindent bal fen kezd a többi általában fent középen, ebbõl adodik a külömbség.(ha jól tudom)
Borgi
http://borgi.extra.hu/
exprolerbe ez mér trágya? :C
minden másba normális és jó (firefox, opera, safari)

porki fagyok fállalon

bót
Sikeresen "beszereztem" a "PHP Haladóknak - Fekete Könyv" és a
"Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt" címû könyveket, de továbbra is vadászok a "Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt" és a "Tanuljuk meg a MySQL használatát 24 óra alatt" címû könyvekre. Priviben nem tudna valaki egy picit közelebbi távpontot adni arra, hogy honnan tudnám beszerezni õket? 😊

Cat 02 és Bracsek!

Köszönöm a segítséget.

nm
köszi!
Meg lehet oldani gyakorlatilag lehetséges de semmiképp nem ésszerû, gyakorlatban egy nagyobb fórum, vagy akár csak egy kiterjedtebb oldal nagyon nagy terhelést jelentene a szervernek, mivel a mysql index fájlokat készít sokkal gyorsabban tud megoldani minden lekérdezést mint ha fájlbol olvasná.És a keresõ készítése is csak adatbázisra érdemes csinálni mert hanem, elõbb utobb beleszakad a szerver. közösségi blogok stb-höz mindenképp szükségvan adatbázisra, tehát nincs kibuvó ez bizony kemény lesz. 2 év minimum de hozzáállástól függ. van anyag bõven és minden lépésnek meg vannak a saját buktatói sok sikert hozzá.
Az index.php ötödik sora kb $sz->szavazas($_POST<'ertek'>); kéne legyen mert nem létezik a $ertek változó csak a $_POST változók között
Érdekes módon a negyedik sorban még tudtad $HTTP_POST_VARS - val használtad, az ötödikben elhagytad, melyik tömböt akarod, azt használod ugyan azok.
mysql az kell sajnos 😊
1ébként php 24 óra alatt és mysql 24 óra alatt jó könyv és neten van fennt pdf ben is csak az ugye illegális :S

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Sziasztok!

Van nekem egy Légcsavar nevû full nulla programozási tudással összehozott Joomla, Coppermine, phpBB2 oldalmotorokra épülõ honlapom. A jövõben szeretnék megszabadulni a Joomlától, tehát szeretnék megtanulni webprogramozni! Idegesít, hogy nem ismerem azt a rendszert, amit használok.

Eddig csak beleolvasgattam a fejlécben szereplõ linkekbe, és nekem Nagy Gusztáv Webprogramozás jegyzete tünt olyan anyagnak, amely átfogóan próbálja bemutatni a webprogamozást. Tudnátok nekem még ajánlani olyan jegyzeteket, amelyek a teljesen alaptól kezdve próbálják oktatni a HTML / PHP / CSS / MySQL programozást?

Most még csak elméletben próbálom kialakítani az új Légcsavart, és olyan honlapot szeretnék, ahol Adminisztrációs felületen lehetne feltölteni a cikkeket, és (mint az új trend, a közösségi blogok) a beregisztrált felhasználók is tölthetnének fel anyagokat. Félek a MySQL programozástól, ezért az adatok feltöltését a következõképpen szeretném megoldani, ami lehet, hogy nagy hülyeség lesz, de ez a hozzá nem értésembõl fakad: Szóval meg lehetne-e úgy oldani a cikkek, hírek, fórum hozzászólások feltöltését, hogy az elkészült anyagok nem egy MySQL adatbázisba kerülnének be, hanem a szerverre mentõdnének egy .html / .php, esetleg .txt fájlba? Tehát ha én nyitok egy fórumtémát, akkor a szerveren a saját fórummotorom mappájában létrehoz egy "tema1.php" fájlt, amiben letárolja a fórumtéma ékezetes nevét, kialakítását, helyét a sorban. Ebben a fájlban tárolja továbbá a fórumtéma hozzászólásait. A felhasználók ugyanúgy WYSIWYG editorral tudnák szerkeszteni a honlapot, mint a Joomlában, de a megformázott anyagok natív HTML kódját menteni el ezekben a fájlokban. Így nem lenne szükség olyan szerverre, amelyen van MySQL, és a szerver lementése is leegyszerûsödni, és nem kavarodnánk bele a MySQL adatbázis lementésekor az opciókba. 😊 Most nagy hülyeséget mondtam, vagy elméletben ez mûködhet? Vagy ha esetleg mûködik is, biztonságilag nagyobb támadási lehetõséget nyújtana a hackereknek, mint egy sima MySQL adatbázis?

volna egy ilyen szavazóm, ami txt-bõl olvassa a kérdést és az eredményeket is txt-be menti
és hiába írom át az eredményeket nullára egy új szavazásnál, ha szavazok nullán marad minden, pedig a szavazatok számánál már 1 szerepel

megnézné nekem valaki, hogy mi lehet a gubanc?
Lazarus
table {border-style:dotted;}
h lehet táblázatnak pöttyös/szagatott/sima keretetet adni?
.td {border-bottom: 1px dotted black;}

ezzel próbálkoztam

Azért thx.

De ha mégis tudna valaki mi a megoldás akkor nagyon örülnék(nénk) neki #7027

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Dj Faustus
Javaslom a topik tetején található "Ajánlott oldalak" linkeket.

Kár, hogy pár oldal hiányzik. de legalább a témaköröket felvázolja.
Lazarus
tigeroo
tudtok adni egy jó linket ahol kezdõ html weboldalkészítés van leírva?😊 jó szájbarágósan ..
húú bazz nekem is ez volt és sose jöttem rá mi a baj
töltsd le ezt http://jalbum.net/

Még mindíg erre HELP! #7027

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

html és css 😊 azzal csinálhatsz olyan oldalt amilyen az aláírásomban van xD (jó tom csunya de ez van :S)

html hez nem tom van-e netes turorail css hez meg van

biomage
mivel kezdjem?
és adj linket ahhol megtanulhatom

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

hm akkor php - mysql - javascript - css ezeket tanuld meg és fasza lesZ 😄
btw extra.hu jó oldal a 2 giga miatt és reklám nincs 3 rugóbol meg lehet .hu -s domaint regizni azt meg átirányítod oda és kész

kezdõoldalnak emg 20 mega bõven elég 😊 bár videókat meg fájlokat nem nagyon lehet felötlen i

ah vágom 😊

biomage
csak a weblapot "HTLM CSS PHP, semmi mást, a többi pedig egy másik szerveren lesz, mondjuk az extra.hu tárhelyére irányitom át 😊

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

És te 20Mb-re mit akarsz tenni?

biomage
az elsö hszemben leirtam hogy van egy 20 MB tárhelyem az enternetnél -.-

FTP szerver: w3.enternet.hu
Weboldal címe: http://w3.enternet.hu/itt a nevem van/
Tárhely: 20 MB

Help erre #7027

Van szervered vagy mi?

biomage
😊 5 ével ezelött gondoltam hogy csinálok egy honlapot szal letelt az 5 év xDDDD
Ja amit irtam hogy olyan weblapot akarok csinálni mint az sg vagy origo, azt ugy értetem 😊 hogy semmilyen weblap mint az ATW vagy gportal vagy extra nincs köze hozá

passatgt
csak szépen sorjában, majd talán 5 év múlva neki is állhatsz😊

biomage
ugy láttam nem értitek 😞, olyat weblapot akarok csinálni mint az sg vagy origo stb, nem baj ha sok idömbe telik mire megcsinálom, de ilyet akarok

PS: amit a honlapra és blogra irtam az csak vicc 😊

extra.hu-n van a legkevesebb reklám ... 😊
1ébként sztem neked bõven jó amit a netszolgáltató csinál
try.hu / hq.hu -n csinálhatsz hozzá rövidebb nevet (biomage.try.hu / hq.hu pl 😊

itt vannak weblapszerkesztõk de lehet Faustus tud vmi tud vmi tutorailt

biomage
kösz a linket 😊 de semmi ilyen webpalot ne ajánlt ahhol van reklám, fölleg az extra.hun ne

Itt csak 2GB XD. Ja, és ingyen!

biomage
Hali

Úgy döntötem hogy csinálok egy weblapot, ugy hogy kéne segitség, még az alapokat sem ismerem, mivel kezdjem a tanulást? ja és van egy kemény 20 MB web tár helyem az enternetnél 😊

Dj Faustus
"Szóval ha valaki megmondaná, hogy mit rontottam el"
A második tényleg hibásan jelenik meg.
Az ok: a CSS deklarációban levõ <!-- topstyle v. 3.10 progi --> HTML-komment. Töröld ki és megjavul.