Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Be akarom szerezni , de a 2003-asnál nincs és nem is lesz újabb.Viszont ekkor találtam rá erre:
Microsoft Expression Web.Ez milyen, próbálta már valaki?Van benne magyar nyelv?
Azért kérdem, mert egyelõre nem tudom használni a saját gépem , és így nem tudom kipróbálni.Viszont érdekel a program, ha olyan könnyû kezelni,mint a Frontpaget..
http://flickr.com/photos/zolika90/
Margin padding bezavarhat ie-ben, ez a box-model probléma, google segít megoldásban.
porki fagyok fállalon
még ahd kérdezzek, különbözû zulajdonságu azonos blokkban lévõ bekezdéseket hogy nevezzek el? mer p, p2, p3 nemgiazán tetszik neki.
meg nem értem ie-ben, állando magasságok vannak ott beálitva blokkoknak, de ie nem is érzékeli, vagy valamiért sokkal nagyorra csinálja. margin, apdding bezavarhat neki?
edit: illetve ie-ben megvátoznak azoka fix méretek, egyszerüen észrevehetõ hoyg elcsusznak a hátterei a blokkoknak.
porki fagyok fállalon
Az alábbi PHP lekérdezést úgy szeretném megoldani, hogy mind a két sor lekérdezést egymás mellé listázza ki a táblázatban:
Hogyan alakítsam, hogy ne egymás alá listázza ki a sorokat?
<?php
include ("fejlec_aruhaz.torolni.php");
include("kozos.php");
include("konfig.php");
sqlkapcsolodas($sqlszerver,$sql_login,$sql_jelszo,$sqladatbazis);
$eredmeny = mysql_query("SELECT * FROM vevok");
$eredmeny1 = mysql_query("SELECT * FROM termekek");
?>
<TABLE cellspacing="0" class="keret">
<TR class="cimsor">
<TD>Név</TD><TD>Irányítószám</TD>
</TR>
<?
for ( $i=1 ; $i<=100 && $sor_vevok = mysql_fetch_array ($eredmeny); $i++) {
echo '<TR class="hatter">'
.'<TD>'.$sor_vevok<'p_nev'>'p_nev'>.'</TD><TD>'.$sor_vevok<'p_ir'>'p_ir'>.'</TD><TD>'; echo '</TR>'
.'<TR class="hatter">'
.' '
.'</TR>'
.'';
}
echo "</TABLE>";
?>
<TABLE cellspacing="0" class="keret">
<TR class="cimsor">
<TD>Megnevezés</TD><TD>Ár</TD>
</TR>
<?
for ( $i=1 ; $i<=100 && $sor_termekek = mysql_fetch_array ($eredmeny1); $i++) {
echo '<TR class="hatter">'
.'<TD>'.$sor_termekek<'megnevezes'>'megnevezes'>.'</TD><TD>'.$sor_termekek<'ar'>'ar'>.'</TD><TD>'; echo '</TR>'
.'<TR class="hatter">'
.' '
.'</TR>'
.'';
}
echo "</TABLE>";
?>
margin left-right: auto; ezt szeretik a böngészök, ie nem.
vagy akadja fönnt ezen? 😛
porki fagyok fállalon
a style css ben az oldal-ra vonatkozó résznek kellene szeritem megadni a viszintes elhelyezkedést. Az ie és a többiek alapbeállítása külömbözik az ie mindent bal fen kezd a többi általában fent középen, ebbõl adodik a külömbség.(ha jól tudom)
exprolerbe ez mér trágya? :C
minden másba normális és jó (firefox, opera, safari)
porki fagyok fállalon
"Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt" címû könyveket, de továbbra is vadászok a "Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt" és a "Tanuljuk meg a MySQL használatát 24 óra alatt" címû könyvekre. Priviben nem tudna valaki egy picit közelebbi távpontot adni arra, hogy honnan tudnám beszerezni õket? 😊
Köszönöm a segítséget.
Érdekes módon a negyedik sorban még tudtad $HTTP_POST_VARS - val használtad, az ötödikben elhagytad, melyik tömböt akarod, azt használod ugyan azok.
1ébként php 24 óra alatt és mysql 24 óra alatt jó könyv és neten van fennt pdf ben is csak az ugye illegális :S
Van nekem egy Légcsavar nevû full nulla programozási tudással összehozott Joomla, Coppermine, phpBB2 oldalmotorokra épülõ honlapom. A jövõben szeretnék megszabadulni a Joomlától, tehát szeretnék megtanulni webprogramozni! Idegesít, hogy nem ismerem azt a rendszert, amit használok.
Eddig csak beleolvasgattam a fejlécben szereplõ linkekbe, és nekem Nagy Gusztáv Webprogramozás jegyzete tünt olyan anyagnak, amely átfogóan próbálja bemutatni a webprogamozást. Tudnátok nekem még ajánlani olyan jegyzeteket, amelyek a teljesen alaptól kezdve próbálják oktatni a HTML / PHP / CSS / MySQL programozást?
Most még csak elméletben próbálom kialakítani az új Légcsavart, és olyan honlapot szeretnék, ahol Adminisztrációs felületen lehetne feltölteni a cikkeket, és (mint az új trend, a közösségi blogok) a beregisztrált felhasználók is tölthetnének fel anyagokat. Félek a MySQL programozástól, ezért az adatok feltöltését a következõképpen szeretném megoldani, ami lehet, hogy nagy hülyeség lesz, de ez a hozzá nem értésembõl fakad: Szóval meg lehetne-e úgy oldani a cikkek, hírek, fórum hozzászólások feltöltését, hogy az elkészült anyagok nem egy MySQL adatbázisba kerülnének be, hanem a szerverre mentõdnének egy .html / .php, esetleg .txt fájlba? Tehát ha én nyitok egy fórumtémát, akkor a szerveren a saját fórummotorom mappájában létrehoz egy "tema1.php" fájlt, amiben letárolja a fórumtéma ékezetes nevét, kialakítását, helyét a sorban. Ebben a fájlban tárolja továbbá a fórumtéma hozzászólásait. A felhasználók ugyanúgy WYSIWYG editorral tudnák szerkeszteni a honlapot, mint a Joomlában, de a megformázott anyagok natív HTML kódját menteni el ezekben a fájlokban. Így nem lenne szükség olyan szerverre, amelyen van MySQL, és a szerver lementése is leegyszerûsödni, és nem kavarodnánk bele a MySQL adatbázis lementésekor az opciókba. 😊 Most nagy hülyeséget mondtam, vagy elméletben ez mûködhet? Vagy ha esetleg mûködik is, biztonságilag nagyobb támadási lehetõséget nyújtana a hackereknek, mint egy sima MySQL adatbázis?
és hiába írom át az eredményeket nullára egy új szavazásnál, ha szavazok nullán marad minden, pedig a szavazatok számánál már 1 szerepel
megnézné nekem valaki, hogy mi lehet a gubanc?
.td {border-bottom: 1px dotted black;}
ezzel próbálkoztam
De ha mégis tudna valaki mi a megoldás akkor nagyon örülnék(nénk) neki #7027
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
töltsd le ezt http://jalbum.net/
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
html hez nem tom van-e netes turorail css hez meg van
és adj linket ahhol megtanulhatom
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
btw extra.hu jó oldal a 2 giga miatt és reklám nincs 3 rugóbol meg lehet .hu -s domaint regizni azt meg átirányítod oda és kész
kezdõoldalnak emg 20 mega bõven elég 😊 bár videókat meg fájlokat nem nagyon lehet felötlen i
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
FTP szerver: w3.enternet.hu
Weboldal címe: http://w3.enternet.hu/itt a nevem van/
Tárhely: 20 MB
Ja amit irtam hogy olyan weblapot akarok csinálni mint az sg vagy origo, azt ugy értetem 😊 hogy semmilyen weblap mint az ATW vagy gportal vagy extra nincs köze hozá
PS: amit a honlapra és blogra irtam az csak vicc 😊
1ébként sztem neked bõven jó amit a netszolgáltató csinál
try.hu / hq.hu -n csinálhatsz hozzá rövidebb nevet (biomage.try.hu / hq.hu pl 😊
itt vannak weblapszerkesztõk de lehet Faustus tud vmi tud vmi tutorailt
Úgy döntötem hogy csinálok egy weblapot, ugy hogy kéne segitség, még az alapokat sem ismerem, mivel kezdjem a tanulást? ja és van egy kemény 20 MB web tár helyem az enternetnél 😊