38
Megoldások az XP alatti hálózat stabilizálására.
 • momoxp
  #38
  Megosztottad amit megakarsz? Tűzfalban engedélyezve van? vagy ki van kapcsolva a windows tűzfal? Ha így sem megy MSN-en segítségnyújtás: [email protected]
 • yc1980
  #37
  Üdv momo,

  a nyilvános mappa megosztása be van kapcsolva,és a jelszavas védelem meg ki...de mégsem látom az xp-s gépet :/
  pingelni tudom,de fájl szinten nem érem el:/
  míg fordítva xp-ről teljesen jól működik,s látom fájlszinten is a vistás gépet:(
 • momoxp
  #36
  Vezérlőpult/Hálózati és megosztási központ.
  Ott pedig Nyilvános mappa megosztása bekapcsolás.
  Ugyanott lejjebb van egy ilyen: megosztás jelszavas védelemmel ez kapcsold ki! és már jó is
 • yc1980
  #35
  Üdv,

  lenne 1 problémám !
  Van 2 gép itthon, ami 1 routeren keresztül csatlakozik a nethez !
  Szeretném,ha a 2 gép is látná 1mást !
  Az egyik 1 notesz,wi-fi-s kapcsolattal,a másik 1 asztali gép vezetékesen !
  A noteszen xp van,az asztali gépen vista !
  A probléma a következő, az xp-s gépről látom az asztalit,viszont fordítva nem,mi lehet a gond ?

  a válaszokat előre is köszönöm !

 • fullazz
  #34
  Köszi ;)
 • Dj Faustus #33
  Semmi. A crosslink kábel az elterjedtebb kifejezés (2140 találat a "crosslink cable" keresőkifejezésre), a crosswired nem annyira (446 találat a "crosswired cable" keresőkifejezésre) elterjedt.
 • fullazz
  #32
  Tényleg mi a külömbség a crosslink és a crosswired között?
 • fullazz
  #31
  Kösz!
  Ha megint összeülünk megnézzük!
  Amúgy crosswired kábelem van,az nemjó? ;)
 • Dj Faustus #30
  1. Ha két gépet direkt köttök össze, tessék crosslink kábelt használni.
  2. A két gép IP címe legyen különböző; legyenek privát hálózati címtartományban (10.x.x.x/192.168.x.x/172.16.x.x – 172.31.x.x - ahol x helyére bármilyen szám beírható 1-től 254-ig); de legyenek ugyanabban a címtartományban; az átjárók legyenek a másik gép IP-címe; legyetek azonos munkacsoportban; tűzfal legyen beállítva.
  Példa:
  1. gép:
  ip cím 192.168.0.1
  maszk 255.255.255.0
  átjáró 192.168.0.2

  2. gép:
  ip cím 192.168.0.2
  maszk 255.255.255.0
  átjáró 192.168.0.1

  3. Meg tudjátok pingelni egymást? Start menü/futtatásba: cmd[courier], majd a megjelenő ablakba: [courier]ping <másik gép IP-címe>
 • fullazz
  #29
  Helló!
  Kettőnk gépét szeretném haverral hálókártyával/kábellel öszekötni,de nem látjuk egymást az mshomeban vagy máshol sem (osztottunk meg mappákat teljes eléréssel)!
  Miért lehet ez?
  Van valamilyen program amiel gyorsan ellenőrizni tudjuk hogy látjuk e a másik gépét? xp-s
  Meg nekem azt irja ki hogy helyi hálózati kábel nincs bedugva vagy korlátozott vagy valami ilyesmi (korlátozott benne van) :)
  Kösz előre is!
 • vikusz
  #28
  Sziasztok!

  Meg tudja valaki írni, mitől lehet az, hogy:
  4 gép van hálózatba kötve, ebből a központi az "1-szerver". (WinXP.) Az ezen a gépen megosztott mappákat látja a többi gép, lehet olvasni őket, írni beléjük, de magát a gépet és a hálózati nyomtatókat nem látja a többi masina. Ha a hálózati helyek közül rá akarok kattanni az 1-szerver-re, akkor a "\\1-szerver nem elérhető. Nincs joga az erőforrás eléréséhez." üzenet jön be. Tűzfal van a központin, de IP alapján az összes gép hozzáférhet, tudjuk egymást pingelni, kizárólag magát a szervert nem lehet elérni. :(

  Bármi infót előre is köszi:
  Vikusz
 • nemcsakfeel
  #27
  kikapcsoltad?
  mert az SP2 bekapcsolja
 • Solo72
  #26
  Hello
  Nekem lenne egy olyan gondom hogy több gép van hub segitségével öszekötve és nem tudom talozni a hálózatot nem enged belépni a munkacsoportba ha átirom a munkacsoport nevét akkor betudok lépni egy idöre de kis idö mulva az ujj néven lévö munkacsoportba sem tudok belépni akármelyik gépröl probálom valami mintha blokolná azt irja hogy nincsen jogosultságom belépni a munkacsoprtba vegyes op rendszer van a gépeken egyiken xp másikon millenium futattam virusirtott de nem találtam virust!
  Elöri is köszi a segitséget!
 • rutom
  #25
  Tud valaki olyan programot, amivel kulombozo halozaton levo IP cimeket egy virtualis LAN-ba lehet kapcsolni? Azert kellene, mert LAN partit szeretnek jatszani haverokkal, akik mas halozaton vannak, mint en es a jateknak a LAN-os modjat szeretnem hasznalni.
 • a shot
  #24
  Helóztok, valami sürgős segítség kéne, ime a problémám:

  Egyszerűen nem tudok csatlakozni semmilyen szerverre például mircel, ventrillóvall , the all seeing eyel, tehát semmlyen programmal nemtok egy külső serverre csatlakozni. Op rendszerem Win xp SP2-vel. Nem használok tűzfalat és az xp-s sincs bekapcsolva.
  Nemrégfuttattam egy windows optimalizáló progit amibe reg cleaner megmindenféle dolog van. Valószinüleg utána csesződött el minden, de nem biztos. Akkor sem jó semmi ha visszaállitási pontra nyomom a windovzt. Nagyon segítsen valaki pliz.
 • jumanji
  #23
  Csövi! Két gépet (win2K + winXP hubon hálózatban internettel) szeretnék összekötni úgy, hogy a gépek indításánál ne kelljen felhasználónevet+jelszót beírni, de a hálózat működjön. win2K alapból be tud úgy jelentkezni, hogy feltételezi, hogy X felhasználó lépett be Y jelszóval, és akkor nem kell bajlódni, de XP-nél nem találok ilyet, mindenképp kell felhasználó+jelszó (ha a hálózaton láthatóvá akarom tenni), ebből kifolyólag a win2K alatt is ugyanezt meg kell adnom, ha be akarok lépni az XP-re. Hogyan lehet ezt elkerülni? Vagy legalább odáig jutnék el, hogy, ha nem adok meg jelszót a felhasználónak (XP alatt), akkor is engedje ki a gépet a hálóra. Ha tudtok vmi infót, légyszi! Peace!
 • batman
  #22
  lehet, hogy hülyeség, de szerintem ha szervergépen elindítod a cmd (futtatás->cmd) parancsot, akkor a "ping all", vagy a "ping gépnév" paranccsal megkapod az ip címeket.
 • nemcsakfeel
  #21
  huh ez még nem teljesen világos :)
  akor most :
  1,.van egy több gépből álló lan.
  2,.ebből az egyik gépnek tudod a nevét
  ?? 3,.annak a gépnek szeretnéd megtudni az IPjét aminek a nevét is tudod
  ?? 4,.a lanon több gépről nem tudsz semmilyen infót, és azokat szeretnéd feltérképezni

  --> névfeloldás
  új szöveges dogumentum
  tartalma:

  ping másikgépneve
  pause

  majd Mentés másként, "gepipje.bat"
  futtatás, >gepipje.bat

  -->többi gép keresése lanon
  keress rá googleval hogy:
  port scanner
  tölts le egyet, majd add meg neki a keresési tartományt.
  indítsd el a keresést, és listában megkapod a hálón lévő aktív gépeket
 • VinylToy #20
  Azt hiszem van megoldás a problémára, nekem is ez volt sokáig, és előbb egy hálózati beállítás varázsló futatása, majd a sajátgépnél a hálózati azonosítást végeztem el.

  Majd felvettem a másik gép felhasználóját rendszergazdaként és most működik szerencsére :)
 • orocé
  #19
  a nevét tudom!
  csak az IP-jét nem a többi gépnek!
  A "mármint a sajátgépemről" azt úgy értettem h nem megyek át a haveromhoz hanem hálón keresztül megszerzem az ő IP-jét
  , mondjuk IP messengerözni!
 • nemcsakfeel
  #18
  hüm?
  Egy LAN ban vagy, és a többi gépnek nem tudod se az IP jét, se a nevét, ?
  Milyen osztályú a hálózat? b? c?
  ( az alhálózati maszkot elvileg me tudod nézni a saját gépeden, ez megadja hogy hány gép lehet maximálisan a hálózaton, ez alapján ( plusz a saját IP-d ) egy port scanner el kijelölöd a tartományt hogy milyen IPktől meddig keressen, és amelyik él, annak az IP jét tudod. )
 • orocé
  #17
  hali
  lenne 1 olyan problémaám h megszeretném tudni a hálózat többi gépének IP címét esetleg még a nevét is a gépnek!Mármint a sajátgépemről! pls segíccsetek
 • blackgamer
  #16
  nekem is gond van netmegosztás xp alatt megy, de egyik gépről tudom tallózni a másik filejait, másikról "nincs joga blabla"
  nemtom mért, pedig szerintem ugyanaz a beállítás
 • nemcsakfeel
  #15
  Lejjebb volt róla szó hogy:
  " XP Pro géppen a fájlcsere valami iszonyat lassú.1 film kb.:30 perc!!!!"

  nekem is ez a problémám.. nagyon lassú a lan elérés két XP között, viszont Win98 - XP között már normális a sebesség.
 • petesilver
  #14
  Hja az eleje megértéséhez: az XP-s gépben 2 hálókártya volt, egyre jött be a net, a másikon volt összekötve a 2 gép.
 • petesilver
  #13
  Beírom ide, amit írtam egy másik fórumba, olvassátok el, és bogarásszátok ki azt, ami nektek kell belőle:

  Arra a hálókártyára, amelyik nem a netes írd be ip címnek ezt: 10.0.0.1. A 98-as gép hálókártyája lehet bármilyen, annak az ip címéhez írd: 10.0.0.2 namost. Alhálózati mask mindkettőnél 255.255.255.0 legyen, és a munkacsoport mindkét gépen ugyanaz kell legyen, valamint a gép neve eltérő legyen. Restart. Ekkor van egy hálózatod, amit tallózhatsz, és látják egymást a gépek, de a második gépen még nincsen net. A második gépen írd be átjárónak az egyes gép ip-jét: 10.0.0.1 ekkor megadtad neki, hogy az egyes gépen keresse a net elérést a hálókártya. Már csak egy dolgod van, az Xp-s gépen exploler ikonra jobb klikk, és internet megosztása, ahol megadod, hogy a kettes gépre akarod megosztani az internetet. Ha minden igaz, ezután már lesz mindenhol net.Amúgy mindenkinek erősen ajánlom, hogy használjon Routert. Nem drága, és pofon egyszerű kezelni. A router ahány portos, annyi gépet képes ellátni nettel, és csak annyi az egész, hogy netes kábelt be a routerbe, gépeket routerhez csatl, és a router ellátja alapból a szerver feladatát, ha a gépek hálókártyáin beállítod a dhcp szolgáltatást. ekkor semmit nem kell macerázni, a router lekezeli autómatikusan a gépeket csatlakozás után, és van mindenhol net, és van helyi háló+ a routernek saját tűzfala van, ami alapból védi a gépeket a netes szarságok ellen. A szolgáltató meg nem szól érte. Ráadásul a router inteligensen pakolgatja magától a sávszélességeket a gépek között, hogy mindnhol a lehető legjobb legyen.Ahh, még egy nagyon fontos dolog!! 2 gép összekötése esetén crosslink utp kábel kell, csak akkor műkszik!!
 • Chief
  #12
  Üdv!

  Problémám a következő: Mindkét gépen integrált service pack-os XP van. Látják is egymást a gépek a hálózaton, viszont nem tud tallózni egymáson a két gép. Mindíg azt írják, hogy "Nincs joga a hálózati erőforrás eléréséhez...."
  Az ip-címen kívül semmit sem állítottam be!
  Jópár gépet hálóba kötöttem már és soha semmi gondom nem volt, de ez nagyon kifogott rajtam!

  Valakinek, esetleg valami tipp, ötlete van, az megoszthatná velem!
  Előre is kössz!
 • JxOxExY
  #11
  Hali!
  Na megint én vagyok:)

  Öszzekötöttem a gépemet egy másik xp-s géppel LAN-ba(utp-vel).Namármost az a gondom, hogy az outlook egy ideig lehozza a mailjeimet, de utánna megáll.nem tud csatlakozni a pop3 serverre.
  Olvastam valahol ennek a megoldását, de a láma fejemmel elfelejtettem hogy hol is.

  Lécci segítsetek!!előre is köszi
 • And5
  #10
  nkm két gép van van egy ENG XP PRO SP1 és egy win98se minden extra nélkül magyar és látják egymást megy a net megosztás és a fájlcsere minden
 • JxOxExY
  #9
  Az alaplapi is 10/100-as.Ip címre automatikus kérés van beállíitva.Valamit a registry-be kell állitgatni?Át lehet állitani a 10 et 100mbit-re??(mert sehol se látom az állitás lehetőségét)
 • Harder
  #8

  Attól is függ hogy milyen a 2 hálókártya, nem lehet hogy vmelyik csak 10mbit-es? (pl. az alaplapi)

  Harder
  www.gyik.com
 • JxOxExY
  #7
  Hali!

  2 XP Pro géppen a fájlcsere valami iszonyat lassú.1 film kb.:30 perc!!!!!
  Nem tudna valaki segíteni?
  Egyikbe realtek másikba alaplapi lankártya.
  Baszottul idegesítő...
 • SlowBlow
  #6
  Bocsi, ha már volt róla szó, de nincs időm az egész fórumot átolvasni...
  Tehát: 2 WinXP Pro-s gép van összekötve PCI-os Realtek hálókártyákkal.A rendszer bebootolása után legalább fél percig nem csinál semmit az op.rendsz., majd ezután jön be a tűzfal, hálózat, antivírus stb.A kérdés: lehetne ezen az "üres" időn kurtítani?Ugyanis elég idegesítő!A válaszokat előre is köszönöm!
 • schlosszer
  #5
  Sajnos nekem így sem működik...Itthon van egy 98SE és egy XPHome.Routeren keresztül csatlakoznak egymáshoz és a nethez.Hiába jelentkezem be mindkét gépen ugyanazal a felhasználóval,nem 'látják' egymást,az internetmegosztás viszont tökéletesen működik...
  Most akkor mi a probléma???Mindkét gépen ugyanaz a munkacsoport,ugyanolyan hálókártya van bennük és a beállítások is megegyeznek.Amíg 98SE-98SE volt fenn,SEMMI problémát nem észleltem,és teljesen egyértelmű volt a beállytás...
  Ja,és mindkét gépen endedélyezve van a megosztás...Az XPHome-os gép vinyóján igaz,van NTFS,de ugyanakkor van FAT32-is.De ha a vinyót nem is látja az NTFS miatt,az A(FDD) illetve a D(CD-ROM) meghajtókat akkor is kéne látni a 8SE-nek...NEM?Vagy épp fordítva...a 98SE-n ugyebár csak FAT32-van,akkor pedig az XPHome-nak kellene látni...Ehh..Nem értem!!!
  Valaki segíthetne...
 • Mihail
  #4
  Köszönöm, álmomba nem gondoltam, hogy felhasználókat hozzak létre ki is próbálom! Persze TCP/IP protokolt használok és IP címet is szoktam adni.
 • Mihail
  #2
  Ha valaki tud bármilyen segítséget vagy ötletet, esetleg létezik patch erre akkor megköszönöm ha megosztja velem!
 • Mihail
  #1
  Az a gondom az XP-vel, hogy a régebbi windowsokkal nehezen lehet a hálózatot összehozni.
  Tegyük fel, hogy van 6 gép, ebből kettőn win98 fut, kettőn winME és a maradék kettőn win XP.
  Nálam ilyenkor az szokott lenni, hogy a két xp-s gép látja egymást, és bármelyikről működik a fájl csere, a millenium edition-ős gépekbál már az a helyzet hogy látják az xp-t, az xp is látja őket, de csak a ME alól lehet fájlcserét csínálni, a win98 jóesetben látja a többi gépet és ált.ban a fájl csere nem megy, ha megy akkor egyoldalú(csak 98-as gép alól), a ME alól látni a 98-at, XP alól nem.