USB
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sziasztok, segítsetek plz =)
kb. 1 órája jelentkezett a probléma: Egyszercsak elkezd folyamatosan fejlönni majd eltûnni egy üzenetbuborék, ami azt írja, hogy az USB-t nem lehet felismerni, kattintsak az ikonjára ha a problémáról többet szeretnék megtudni.
De amikor ezt játssza, nem lehet mozgatni az egeret, szal nem tudok egyáltalán sehova sem kattintani, és kell várnom minden alkalommal 1-2 percet, amíg ez a "roham" elmúlik =) Kb. 10 percenként jelentkezik... Nah most lehet hogy ez egy vírus, de nem vagyok benne biztos mert lehet az usb-m szar, szal nem tudjátok hol lehet kikapcsolni az USB-t hogy egyáltalán ne is próbálkozzon felismerni?
kb. 1 órája jelentkezett a probléma: Egyszercsak elkezd folyamatosan fejlönni majd eltûnni egy üzenetbuborék, ami azt írja, hogy az USB-t nem lehet felismerni, kattintsak az ikonjára ha a problémáról többet szeretnék megtudni.
De amikor ezt játssza, nem lehet mozgatni az egeret, szal nem tudok egyáltalán sehova sem kattintani, és kell várnom minden alkalommal 1-2 percet, amíg ez a "roham" elmúlik =) Kb. 10 percenként jelentkezik... Nah most lehet hogy ez egy vírus, de nem vagyok benne biztos mert lehet az usb-m szar, szal nem tudjátok hol lehet kikapcsolni az USB-t hogy egyáltalán ne is próbálkozzon felismerni?
Sziasztok! Volna egy nagyon nagy problémám! NF7-es alaplapom van, és van egy pendrive-om, amit nagyon jól felismer az alaplapom. Másolni tudok rá bármit, de visszaolvasni, tehát az usb-rõl a gépre másolni egyszerûen nem lehet! Elindítom a másolást, és halál....nem csinál semmit. Aztán jön a szokásos hiba értesítõ ablak, hogy a fájl nem olvasható...vagy nem elérhetõ. Másoknál is kipróbáltam ezt a pen-t, és náluk tökéletesen mûködött...
Mi lehet a baj? Tud valaki segíteni?
Elõre is köszi!
Mi lehet a baj? Tud valaki segíteni?
Elõre is köszi!
A driver feltelepült pld.: c:\windows\inf vagy c:\windows\inf\other mappába, de a win98-nak nem szolt senki, hogy a kérdõjeles eszközzel párosítsa. TEDD MEG!
Az INF MAPPA REJTETT ezért módosítanod kell az attribútumát (jobb klikk az inf-re, tulajdonságok és a Rejtett pipa kivesz), majd az eszközkezelõben a kérdõjeles eszköz illesztõprogramját kell telepítened/frissítened. Ha a win98 hosszas mojolás után sem találja, akkor neked kell megadni az elérési utat: c:\windows\inf vagy c:\windows\inf\other esetleg a telepítõ cd driver mappája.
További probléma, hogy az usb alaplapi kivezetésétõl a csatlakozóig sok esetben nem árnyékolt, hanem szalagkábel vezet, ami rengeteg zavarjelet szed össze és a csatlakoztatott eszköz nem mükszik, esetleg tönkremegy! Ez usb1.1-nél esetenként, usb2.0-nál tuti hibaforrás. Az alaplapra forrasztott (hátlapi) csatikkal ilyen gond nincs.
A win98SE usb kezelésével az a max. gond, hogy az eszköz illesztõprogiját telepíteni kell, ami bizonyos esetekben gyakorlatot igényel --> használj winme-t vagy winxp-t.
Az INF MAPPA REJTETT ezért módosítanod kell az attribútumát (jobb klikk az inf-re, tulajdonságok és a Rejtett pipa kivesz), majd az eszközkezelõben a kérdõjeles eszköz illesztõprogramját kell telepítened/frissítened. Ha a win98 hosszas mojolás után sem találja, akkor neked kell megadni az elérési utat: c:\windows\inf vagy c:\windows\inf\other esetleg a telepítõ cd driver mappája.
További probléma, hogy az usb alaplapi kivezetésétõl a csatlakozóig sok esetben nem árnyékolt, hanem szalagkábel vezet, ami rengeteg zavarjelet szed össze és a csatlakoztatott eszköz nem mükszik, esetleg tönkremegy! Ez usb1.1-nél esetenként, usb2.0-nál tuti hibaforrás. Az alaplapra forrasztott (hátlapi) csatikkal ilyen gond nincs.
A win98SE usb kezelésével az a max. gond, hogy az eszköz illesztõprogiját telepíteni kell, ami bizonyos esetekben gyakorlatot igényel --> használj winme-t vagy winxp-t.
SZIASZTOK!
Keresek egy olyan USB drivert ami a telefonomhoz kéne mivel a régi nem jo.
Tipusa😛L-2303USB-serial Driver
segitsetek ha tudtok ijet.
Keresek egy olyan USB drivert ami a telefonomhoz kéne mivel a régi nem jo.
Tipusa😛L-2303USB-serial Driver
segitsetek ha tudtok ijet.
Sziasztok!
WIN98 USB pendrive kérdésben tud vki segítnei? Elég sok helyen olvastam, hogy win98 alatt sok a gond az USB-vel és most nálam is. Feltelepítettem mindent és pendrive bedugásakor semmi. eszközkezelõ USB device névre rak egy kérdõjelet, de az USB hub meg rendben van. Help😊
WIN98 USB pendrive kérdésben tud vki segítnei? Elég sok helyen olvastam, hogy win98 alatt sok a gond az USB-vel és most nálam is. Feltelepítettem mindent és pendrive bedugásakor semmi. eszközkezelõ USB device névre rak egy kérdõjelet, de az USB hub meg rendben van. Help😊
ja ja
Tehát ugyanaz az usb2-es kábelt be lehet tenni az usb 1-esbe (A méret azonos, csak sebességileg lasabb?)
<#kerdes>#kerdes>
<#kerdes>#kerdes>
Akkor ugyanaz a csatija
Mennie kell elviekben.
Minden azonos technologia lefelé kompatibilis.
Minden azonos technologia lefelé kompatibilis.
Emberek a kérdés a következõ
Az usb 2 és az usb 1-es a csatlakozo tipusában ugyanaz-e?(méretileg,egyik kisebb mint a másik)???
Illetve Ha nem egyezik akkor egy usb 2-es scannert rá lehet birni arra, hogy menjen usb 1-en(kábel egyik fele usb1 a másik fele usb2 ha nem azonos a méret)??
Az usb 2 és az usb 1-es a csatlakozo tipusában ugyanaz-e?(méretileg,egyik kisebb mint a másik)???
Illetve Ha nem egyezik akkor egy usb 2-es scannert rá lehet birni arra, hogy menjen usb 1-en(kábel egyik fele usb1 a másik fele usb2 ha nem azonos a méret)??
Van egy vinyóm, 160 Gb Samsung, egy külsõ tárral (nem rack), USB 2-es megy a gépbe, a meghajtóba, meg USB 1. Az a gond, hogy nem észleli a gépem elsõre, csak kb 20.-30. ki-be kapcsolásra. XP+SP2 prenszerem van.
Valakinek ötlet?
Valakinek ötlet?
Itt (http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=883) olvastam a cikket, hogy nem minden chipsetnek egyforma sebeségû az alaplapra integrált USB ill. Firewire adatátvitele. Arról nem is beszélve, hogy meg sem közelítik a 480 vagy 400 mb/s-ot.
A PCI kártyákra helyezett USB vagy Firewire chippek többet tudnak? Van valakinek tesztje? Link estetleg?
A PCI kártyákra helyezett USB vagy Firewire chippek többet tudnak? Van valakinek tesztje? Link estetleg?
A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.
CSátok lenne egy kis problémám
medig lehet hoszabitani az usb kábelt????
medig lehet hoszabitani az usb kábelt????
Hi mindenki !
Kérnék 1 kis segítséget.
Haver most vett 1 "Acer TravelMate 2355NLM"-et,de nem tudja beállítani az usb2.0-t.
Nem tudna vki vmi 5letet?
Esetleg konkrétan milyen file(oka)t kell gyalog begyûrni?
Ezer THNX.
eldiablo
Kérnék 1 kis segítséget.
Haver most vett 1 "Acer TravelMate 2355NLM"-et,de nem tudja beállítani az usb2.0-t.
Nem tudna vki vmi 5letet?
Esetleg konkrétan milyen file(oka)t kell gyalog begyûrni?
Ezer THNX.
eldiablo
Akinek van eladó pendrive-ja az irjon ide: [email protected] .Elõre is kössz.
Vettem egy bluetooth csatolót. Egyik fele usb, másik fele kékfog. Bedugom a gépbe, müxik. Bedugom a gépbe egy kábelen keresztül, sekép sehang.
Vettem egy aktív usb hub-ot. Abba bedugom, müxik. Abba kébellel bedugom, müxik. Ki érti ezt?
Másik furcsaság ez az usbhub. 4 port, a leírás szerint max 100mA, táp rákötésével ez max 500mA portonként.
Ehhez képest bármit dugok rá, mûködik, függetlenül attól, hogy be van-e egyáltalán dugva a tápegység. pl most rá van dugva a kártyaolvasóm (500mA), meg az irda portom, amirõl eddig azt gondoltam, hogy nem mûködik, mert nem volt képes a telefonommal kapcsolatot létesíteni (450mA)
Ki érti ezt? Én nem...
Vettem egy aktív usb hub-ot. Abba bedugom, müxik. Abba kébellel bedugom, müxik. Ki érti ezt?
Másik furcsaság ez az usbhub. 4 port, a leírás szerint max 100mA, táp rákötésével ez max 500mA portonként.
Ehhez képest bármit dugok rá, mûködik, függetlenül attól, hogy be van-e egyáltalán dugva a tápegység. pl most rá van dugva a kártyaolvasóm (500mA), meg az irda portom, amirõl eddig azt gondoltam, hogy nem mûködik, mert nem volt képes a telefonommal kapcsolatot létesíteni (450mA)
Ki érti ezt? Én nem...
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Nekem a kamerára meg a kártyaolvasóra is 500mA-t ir 😊
igénytelen?! 500mA-t zabál az enyém. Hazahoztam ewgy kisvinyót (ami csak az alaplapra közvetlen rádugva megy a nagyobbik gépemen, bárhol máshol megy hosszabbítóval is... <#confused>#confused>) arra meg 96mA-t ír... Ki érti ezt?!
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Ez rendben van, de lesz-e olyan aminek meg TUD elég naftát adni?😊 Mivel a nyomtatóm nem usbs, egyelõre nem találtam olyasmit amit elvinne, még a kártyaolvasót sem, pedig az elég igénytelen kis cucc 😊
Ja, de gondolj bele. Kap a hub max 500mA-t, mert szvsz ennyit ad minden alaplap (cáfolj meg nyugodtan) Mivel a bill-ed csak ps/2 és usb csatival rendelkezik, de a 220-ba nem kell bedugni, ezért ha négyfelé mehet belõle a nafta, akkor én 100mA-re gyanakszom, hogy annyit oszt a bill. Innentõl kezdve lessz egy sor olyan saját táp nélküli eszköz, ami nem fog elég naftát kapni.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
De nekem a bill PS2-n ÉS USB-n csatlakozik.
A hub egy teljesen külön téma benne, ha használni akarom, akkor az USB csatiját IS be kell dugni a billentyûzetnek.
A hub egy teljesen külön téma benne, ha használni akarom, akkor az USB csatiját IS be kell dugni a billentyûzetnek.
Naná, mert a bill-tõl vennék el. Nekem is van kártyaolvasóm, 500mA-t akar fogyasztani, a 100mA-es bill persze, hogy nem fogja tudni meghajtani. De pl egeret, usb cerkát, meg saját (!) táppal rendelkezõ egységet dughatsz bele szerintem (utóbbit biztosan)
Mellesleg ha megnézed a rendszer/Hardverprofil-ban az Általános USB Hub-ot vagy mit, abban leírja, hogy pl 4 port, egyenként x mA teljesítménnyel
Mellesleg ha megnézed a rendszer/Hardverprofil-ban az Általános USB Hub-ot vagy mit, abban leírja, hogy pl 4 port, egyenként x mA teljesítménnyel
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Hát én nemtom a natural hány ampert hogyan oszt, de 4 usb port van rajta. Akár a webcamet, akár a kártyaolvasót dugom bele, nem mûködnek. Megjelenik a cucc az eszközkezelõben, de felkiáltójeles lesz, hogy nincs elég kakaó.
Nem szar az, csak kevés áramot ad, mert a kapott 400mA-t osztja szét. 100-at a saját egerének (gy.k.: 1 darab görgõ), 100 a bill-nek, a maradék meg a két hubnak 100-100 felosztással. Egér, usb-kulcs, saját tápos eszköz simán elketyeg róla, szerintem neked is.
A mai szent esszencia viszont a következõ:
Hazahoztam egy 2,5"-os vinyót, hogy majd nagyon kipróbálom. Két USB kábele van, egyiken megy az adat, másikon kapja a tápot. Namármost: Hogy az adatkábelt hova dugom, az érdektelen (még a billentyûzetbe is mehet), viszont a táp usb kábel kizárólag az alaplapra integrált csatlakozókba mehet. Annyira kizárólag, hogy ha egy hosszabbítóval akarom odadugni, máris nem pörög fel a vinyó...
Ki érti ezt? <#confused>#confused>
A mai szent esszencia viszont a következõ:
Hazahoztam egy 2,5"-os vinyót, hogy majd nagyon kipróbálom. Két USB kábele van, egyiken megy az adat, másikon kapja a tápot. Namármost: Hogy az adatkábelt hova dugom, az érdektelen (még a billentyûzetbe is mehet), viszont a táp usb kábel kizárólag az alaplapra integrált csatlakozókba mehet. Annyira kizárólag, hogy ha egy hosszabbítóval akarom odadugni, máris nem pörög fel a vinyó...
Ki érti ezt? <#confused>#confused>
Mi ebben a megleõ? Azért van aktív USB HUB is, mert a "simán" nem megy el pl. nyomtató vagy sok szkenner se. Ezek billentyû, egér, meg kis áramfelvételû joystickhoz vannak, és kész.
Nekem MS naturalom van már évek óta, de ennek az USB hubja is egy rakás szar. A webkamerát ha beledugom ugyanezt irja, hogy nem tudja elegendõ árammal ellátni. Ez van... csak azt nem tudom, hogy akkor mit tud... usb pendrive, aztán kész?
nyo, ehhez senki nem ért? :S
nah, erre kössetek görcsöt:
Vettem egy Genius Slim Star pro billt, és csodálkozom, hogy nem meg róla a külsõ kártyaolvasóm. Hát kiderült, hogy annak 500mA kell, de a bill csak 100-at ad. Eddig ok. De ami ezután jött, azon elkerekedett a szemem:
Asus A7N8X-E Deluxe alaplapom van, amin írd és mond, 6db usbport van. Erre mit látok az eszközkezelõben? 2db 3portos, és egy darab 6 portos eszközt. Ezen felül meg akárhová dugom a bill-t, vagy a kártyaolvasót, mindig ugyan arra az eszköztre jelentkezik fel. Ki érti ezt?!
Vettem egy Genius Slim Star pro billt, és csodálkozom, hogy nem meg róla a külsõ kártyaolvasóm. Hát kiderült, hogy annak 500mA kell, de a bill csak 100-at ad. Eddig ok. De ami ezután jött, azon elkerekedett a szemem:
Asus A7N8X-E Deluxe alaplapom van, amin írd és mond, 6db usbport van. Erre mit látok az eszközkezelõben? 2db 3portos, és egy darab 6 portos eszközt. Ezen felül meg akárhová dugom a bill-t, vagy a kártyaolvasót, mindig ugyan arra az eszköztre jelentkezik fel. Ki érti ezt?!
Miért pont az USB-re? Nem lenne egyszerûbb közvetlenül a tápra? Arról úgyis tudod, hogy melyik vezetéken hány volt és hány amper megy, mert rá van írva a tápra...
Egyébként is, ha valami nem stimmelne, akkor ha az usb-re kötöd a kütyüt, az az alaplapodat tenné tönkre, míg ha a tápra kötöd, akkor (a jobbakon van leéágés elleni védelem) nagy valószínûséggel csak az mehet tönkre, és az jóval olcsóbb, mint egy új alaplap, nem?
Egyébként is, ha valami nem stimmelne, akkor ha az usb-re kötöd a kütyüt, az az alaplapodat tenné tönkre, míg ha a tápra kötöd, akkor (a jobbakon van leéágés elleni védelem) nagy valószínûséggel csak az mehet tönkre, és az jóval olcsóbb, mint egy új alaplap, nem?
Hy!
LANparekon majd' megvakulok, és a gép úgyis megy, innen jött az ötlet, hogy az USB-re rákötök néhány LEDet, csak nem tudom, mennyit bír el. A neten nem találtam infot az USB feszültségérõl/áramerõsségérõl/teljesítményérõl, és kíváncsi lennék, ti tudtok-e ezekrõl valamit. Kis piros LEDekre gondoltam, melyeket a monitor aljára rögzítenék, és így pont bevilágítanák a billentyûzetemet. Piros azért, mert az a sötétben sem zavar, és a legkevésbé szóródik (naplementekor a nap piros).
LANparekon majd' megvakulok, és a gép úgyis megy, innen jött az ötlet, hogy az USB-re rákötök néhány LEDet, csak nem tudom, mennyit bír el. A neten nem találtam infot az USB feszültségérõl/áramerõsségérõl/teljesítményérõl, és kíváncsi lennék, ti tudtok-e ezekrõl valamit. Kis piros LEDekre gondoltam, melyeket a monitor aljára rögzítenék, és így pont bevilágítanák a billentyûzetemet. Piros azért, mert az a sötétben sem zavar, és a legkevésbé szóródik (naplementekor a nap piros).