39
USB specifikációk
  • Goth
    #39
    sziasztok, segítsetek plz =)
    kb. 1 órája jelentkezett a probléma: Egyszercsak elkezd folyamatosan fejlönni majd eltűnni egy üzenetbuborék, ami azt írja, hogy az USB-t nem lehet felismerni, kattintsak az ikonjára ha a problémáról többet szeretnék megtudni.
    De amikor ezt játssza, nem lehet mozgatni az egeret, szal nem tudok egyáltalán sehova sem kattintani, és kell várnom minden alkalommal 1-2 percet, amíg ez a "roham" elmúlik =) Kb. 10 percenként jelentkezik... Nah most lehet hogy ez egy vírus, de nem vagyok benne biztos mert lehet az usb-m szar, szal nem tudjátok hol lehet kikapcsolni az USB-t hogy egyáltalán ne is próbálkozzon felismerni?
  • Zadeus
    #38
    Sziasztok! Volna egy nagyon nagy problémám! NF7-es alaplapom van, és van egy pendrive-om, amit nagyon jól felismer az alaplapom. Másolni tudok rá bármit, de visszaolvasni, tehát az usb-ről a gépre másolni egyszerűen nem lehet! Elindítom a másolást, és halál....nem csinál semmit. Aztán jön a szokásos hiba értesítő ablak, hogy a fájl nem olvasható...vagy nem elérhető. Másoknál is kipróbáltam ezt a pen-t, és náluk tökéletesen működött...
    Mi lehet a baj? Tud valaki segíteni?
    Előre is köszi!
  • kiss73
    #37
    A driver feltelepült pld.: c:\windows\inf vagy c:\windows\inf\other mappába, de a win98-nak nem szolt senki, hogy a kérdőjeles eszközzel párosítsa. TEDD MEG!
    Az INF MAPPA REJTETT ezért módosítanod kell az attribútumát (jobb klikk az inf-re, tulajdonságok és a Rejtett pipa kivesz), majd az eszközkezelőben a kérdőjeles eszköz illesztőprogramját kell telepítened/frissítened. Ha a win98 hosszas mojolás után sem találja, akkor neked kell megadni az elérési utat: c:\windows\inf vagy c:\windows\inf\other esetleg a telepítő cd driver mappája.

    További probléma, hogy az usb alaplapi kivezetésétől a csatlakozóig sok esetben nem árnyékolt, hanem szalagkábel vezet, ami rengeteg zavarjelet szed össze és a csatlakoztatott eszköz nem mükszik, esetleg tönkremegy! Ez usb1.1-nél esetenként, usb2.0-nál tuti hibaforrás. Az alaplapra forrasztott (hátlapi) csatikkal ilyen gond nincs.

    A win98SE usb kezelésével az a max. gond, hogy az eszköz illesztőprogiját telepíteni kell, ami bizonyos esetekben gyakorlatot igényel --> használj winme-t vagy winxp-t.
  • miki27
    #36
    SZIASZTOK!
    Keresek egy olyan USB drivert ami a telefonomhoz kéne mivel a régi nem jo.
    Tipusa:PL-2303USB-serial Driver
    segitsetek ha tudtok ijet.
  • Atomreaktor
    #35
    Sziasztok!
    WIN98 USB pendrive kérdésben tud vki segítnei? Elég sok helyen olvastam, hogy win98 alatt sok a gond az USB-vel és most nálam is. Feltelepítettem mindent és pendrive bedugásakor semmi. eszközkezelő USB device névre rak egy kérdőjelet, de az USB hub meg rendben van. Help:)
  • izb
    #34
    ja ja
  • kingke
    #33
    Tehát ugyanaz az usb2-es kábelt be lehet tenni az usb 1-esbe (A méret azonos, csak sebességileg lasabb?)
  • kingke
    #32
    Akkor ugyanaz a csatija
  • izb
    #31
    Mennie kell elviekben.
    Minden azonos technologia lefelé kompatibilis.
  • kingke
    #30
    Emberek a kérdés a következő

    Az usb 2 és az usb 1-es a csatlakozo tipusában ugyanaz-e?(méretileg,egyik kisebb mint a másik)???

    Illetve Ha nem egyezik akkor egy usb 2-es scannert rá lehet birni arra, hogy menjen usb 1-en(kábel egyik fele usb1 a másik fele usb2 ha nem azonos a méret)??
  • GOAViktor
    #29
    Van egy vinyóm, 160 Gb Samsung, egy külső tárral (nem rack), USB 2-es megy a gépbe, a meghajtóba, meg USB 1. Az a gond, hogy nem észleli a gépem elsőre, csak kb 20.-30. ki-be kapcsolásra. XP+SP2 prenszerem van.

    Valakinek ötlet?
  • Aspirin
    #28
    Itt (http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=883) olvastam a cikket, hogy nem minden chipsetnek egyforma sebeségű az alaplapra integrált USB ill. Firewire adatátvitele. Arról nem is beszélve, hogy meg sem közelítik a 480 vagy 400 mb/s-ot.
    A PCI kártyákra helyezett USB vagy Firewire chippek többet tudnak? Van valakinek tesztje? Link estetleg?
  • Maarki
    #27
    CSátok lenne egy kis problémám
    medig lehet hoszabitani az usb kábelt????
  • ldiablo
    #26
    Hi mindenki !
    Kérnék 1 kis segítséget.
    Haver most vett 1 "Acer TravelMate 2355NLM"-et,de nem tudja beállítani az usb2.0-t.
    Nem tudna vki vmi 5letet?
    Esetleg konkrétan milyen file(oka)t kell gyalog begyűrni?
    Ezer THNX.
    eldiablo
  • Lac12
    #25
    Akinek van eladó pendrive-ja az irjon ide: [email protected] .Előre is kössz.
  • RelakSfromhome
    #24
    Vettem egy bluetooth csatolót. Egyik fele usb, másik fele kékfog. Bedugom a gépbe, müxik. Bedugom a gépbe egy kábelen keresztül, sekép sehang.
    Vettem egy aktív usb hub-ot. Abba bedugom, müxik. Abba kébellel bedugom, müxik. Ki érti ezt?

    Másik furcsaság ez az usbhub. 4 port, a leírás szerint max 100mA, táp rákötésével ez max 500mA portonként.
    Ehhez képest bármit dugok rá, működik, függetlenül attól, hogy be van-e egyáltalán dugva a tápegység. pl most rá van dugva a kártyaolvasóm (500mA), meg az irda portom, amiről eddig azt gondoltam, hogy nem működik, mert nem volt képes a telefonommal kapcsolatot létesíteni (450mA)

    Ki érti ezt? Én nem...
  • Borg
    #23
    Nekem a kamerára meg a kártyaolvasóra is 500mA-t ir :)
  • RelakSfromhome
    #22
    igénytelen?! 500mA-t zabál az enyém. Hazahoztam ewgy kisvinyót (ami csak az alaplapra közvetlen rádugva megy a nagyobbik gépemen, bárhol máshol megy hosszabbítóval is... ) arra meg 96mA-t ír... Ki érti ezt?!
  • Borg
    #21
    Ez rendben van, de lesz-e olyan aminek meg TUD elég naftát adni?:) Mivel a nyomtatóm nem usbs, egyelőre nem találtam olyasmit amit elvinne, még a kártyaolvasót sem, pedig az elég igénytelen kis cucc :)
  • RelakS
    #20
    Ja, de gondolj bele. Kap a hub max 500mA-t, mert szvsz ennyit ad minden alaplap (cáfolj meg nyugodtan) Mivel a bill-ed csak ps/2 és usb csatival rendelkezik, de a 220-ba nem kell bedugni, ezért ha négyfelé mehet belőle a nafta, akkor én 100mA-re gyanakszom, hogy annyit oszt a bill. Innentől kezdve lessz egy sor olyan saját táp nélküli eszköz, ami nem fog elég naftát kapni.
  • Borg
    #19
    De nekem a bill PS2-n ÉS USB-n csatlakozik.

    A hub egy teljesen külön téma benne, ha használni akarom, akkor az USB csatiját IS be kell dugni a billentyűzetnek.
  • RelakS
    #18
    Naná, mert a bill-től vennék el. Nekem is van kártyaolvasóm, 500mA-t akar fogyasztani, a 100mA-es bill persze, hogy nem fogja tudni meghajtani. De pl egeret, usb cerkát, meg saját (!) táppal rendelkező egységet dughatsz bele szerintem (utóbbit biztosan)

    Mellesleg ha megnézed a rendszer/Hardverprofil-ban az Általános USB Hub-ot vagy mit, abban leírja, hogy pl 4 port, egyenként x mA teljesítménnyel
  • Borg
    #17
    Hát én nemtom a natural hány ampert hogyan oszt, de 4 usb port van rajta. Akár a webcamet, akár a kártyaolvasót dugom bele, nem működnek. Megjelenik a cucc az eszközkezelőben, de felkiáltójeles lesz, hogy nincs elég kakaó.
  • RelakSfromhome
    #16
    Nem szar az, csak kevés áramot ad, mert a kapott 400mA-t osztja szét. 100-at a saját egerének (gy.k.: 1 darab görgő), 100 a bill-nek, a maradék meg a két hubnak 100-100 felosztással. Egér, usb-kulcs, saját tápos eszköz simán elketyeg róla, szerintem neked is.

    A mai szent esszencia viszont a következő:
    Hazahoztam egy 2,5"-os vinyót, hogy majd nagyon kipróbálom. Két USB kábele van, egyiken megy az adat, másikon kapja a tápot. Namármost: Hogy az adatkábelt hova dugom, az érdektelen (még a billentyűzetbe is mehet), viszont a táp usb kábel kizárólag az alaplapra integrált csatlakozókba mehet. Annyira kizárólag, hogy ha egy hosszabbítóval akarom odadugni, máris nem pörög fel a vinyó...

    Ki érti ezt?
  • Inquisitor
    #15
    Mi ebben a megleő? Azért van aktív USB HUB is, mert a "simán" nem megy el pl. nyomtató vagy sok szkenner se. Ezek billentyű, egér, meg kis áramfelvételű joystickhoz vannak, és kész.
  • Borg
    #14
    Nekem MS naturalom van már évek óta, de ennek az USB hubja is egy rakás szar. A webkamerát ha beledugom ugyanezt irja, hogy nem tudja elegendő árammal ellátni. Ez van... csak azt nem tudom, hogy akkor mit tud... usb pendrive, aztán kész?
  • RelakSfromhome
    #13
    nyo, ehhez senki nem ért? :S
  • RelakSfromhome
    #12
    nah, erre kössetek görcsöt:

    Vettem egy Genius Slim Star pro billt, és csodálkozom, hogy nem meg róla a külső kártyaolvasóm. Hát kiderült, hogy annak 500mA kell, de a bill csak 100-at ad. Eddig ok. De ami ezután jött, azon elkerekedett a szemem:

    Asus A7N8X-E Deluxe alaplapom van, amin írd és mond, 6db usbport van. Erre mit látok az eszközkezelőben? 2db 3portos, és egy darab 6 portos eszközt. Ezen felül meg akárhová dugom a bill-t, vagy a kártyaolvasót, mindig ugyan arra az eszköztre jelentkezik fel. Ki érti ezt?!
  • Gerzson
    #11
    USB link kábel mért kerül 7-11 ezer forintba? :(
    akkor inkább veszek egy hálókártyát
  • Atus01
    #10
    így van, kinyitod a könyvét, és ott megtalálod.
  • Lazarus
    #9
    A deszka leírásában valszeg benne van
  • Atus01
    #7
    http://www.depo.hu/?page_number=6&id=11480&lid=1&csid=202
  • Lazarus
    #6
    depon van egyéb cuccoknál asszem
  • K.András
    #5
    Linket nem tudsz rola???
  • Laalee
    #4
    lehet kapni usb re dughato lámpát 2-3k
  • Gerry
    #3
    leéágés=leégés
  • Gerry
    #2
    Miért pont az USB-re? Nem lenne egyszerűbb közvetlenül a tápra? Arról úgyis tudod, hogy melyik vezetéken hány volt és hány amper megy, mert rá van írva a tápra...
    Egyébként is, ha valami nem stimmelne, akkor ha az usb-re kötöd a kütyüt, az az alaplapodat tenné tönkre, míg ha a tápra kötöd, akkor (a jobbakon van leéágés elleni védelem) nagy valószínűséggel csak az mehet tönkre, és az jóval olcsóbb, mint egy új alaplap, nem?
  • TeleVonZsinor
    #1
    Hy!
    LANparekon majd' megvakulok, és a gép úgyis megy, innen jött az ötlet, hogy az USB-re rákötök néhány LEDet, csak nem tudom, mennyit bír el. A neten nem találtam infot az USB feszültségéről/áramerősségéről/teljesítményéről, és kíváncsi lennék, ti tudtok-e ezekről valamit. Kis piros LEDekre gondoltam, melyeket a monitor aljára rögzítenék, és így pont bevilágítanák a billentyűzetemet. Piros azért, mert az a sötétben sem zavar, és a legkevésbé szóródik (naplementekor a nap piros).