40
-
#40 Hellóka!!
Tudom nem ide való, de lenne egy kis segítségre szükségem!
Az lenne a problémám,hogy letöltöttem egy pár skint a 2.0.2 verzióhoz, fel is installáltam de nem akarja felismerni a file-okat.Vagy mi?! Bemegyek az "opcion - kazaa lite opcions - skin" menükbe de ott az írja ki, hogy nincs installálva egy skin sem. Mi lehet a probléma? Mit kellene még beállítanom, hogy működjön a dolog??
Köszi a segítségeket!!
-
tomcs #37 "Digital Millennium Copyright Act (DCMA)"
nem inkabb DMCA? -
#35 Internet-kávézó, lopott jelszavak, proxy-k, tunnel-ek. Aztán nyomozd le, ha bírod. Nálunk volt már indonéz IP-ről betörés... -
#34 Elmondjam neked mi az a nagy számok törvénye? Most tanulom szigorlatra :-P Hát nem sok köze van ahhoz, amire te gondolsz... :-PPPPP -
WiLDoR #33 amúgy meg backuphatja a RIAA. -
WiLDoR #32 látszik, hogy te sem moderáltál még itt fórumot. ha megtetted volna már, akkor ha láttad volna, hogy ha felveszed a moderátori jogokat egy adott topic-ra, akkor a userek neve mellett (itt is), megjeleni az IP címe. ha pedig ez megvan, akkor azt is pillanatok alatt le lehet nyomozni, hogy adott ip-cím melyik telefonszámhoz tartozik...innen meg már csak 1 lépés vagy te...
na szóval ennyit arról, hogy nem lehet lenyomozni akár itt is valakit... -
#29 LAci73_lusta:
"lehetetlen több millió (sőt több tízmillió) user ellen fellépni"
A pedofil halozatokat is felderitik es fellepnek ellenuk hiaba vannak relative sokan. (a torveny mindenkire ervenyes) Addig fognak ugyeskedni amig megoldast nem talnak arra, hogy felelosegre vonhassak az illetoket.
"mi a fészkest kezdenek egy szibériai, indonéziai vagy afrikai IP címmel"
Arra gondolsz, hogy odaig nem er el a torveny keze?
Ebben lehet, hogy igazad van. De ha megnezzuk akkor a 'megosztasok' 70-80 szazaleka az USA-ban van. Ha ott sikerul 'betarttatni' a 'torvenyt' akkor nem lesz mit letolteni. Tehat a file cserelgetok lehuzhatjak a rolot... sajnos...
-
#27 oke,oke:)
csak probalok mar valami normalis hozzaszolast osszehozni;> -
#26 ThePartyFace:
Igen arra gondoltam. Szerintem most nem is az a lenyeg, hogy technikailag mennyire konnyu vagy sem kideriteni a felhasznalo kiletet, mert van ra modszer boven. Hanem inkabb az, hogy ha vilagszerte elterjedt torveny altal tamogatott 'bunuldozesi' modszer lesz akkor be fog alkonyulni az internetnek.
-
#25 Ha az mp3portal-ra gondolsz, akkor ott konnyu dolguk volt, ugyanis a .hu domain-t kozvetlenul az "elkoveto" regelte, tehat csak a NIC-en kellett rakeresni es rogton meg is talaltak a lakcimet, meg a telefonszamot... -
Tompi #22 Es ami a legszornyubb, hogy ha ezt az USA kormanya elfogadja, akkor itthon hatvanyozodik a hozzaallasa a szerveknek. Mivel hivatalosan benyalunk az USA-nak, ezert ha az azt mondja, hogy ezen az IP cimen 'kaloz' van, akkor nem tartom kizartnak, hogy a szolgalltato magatol kiadja az adatokat, es a magyar rendorseg kicsit tulreagallva kommandos akcioval elfogja a 'gazembert'. Igy jol 'megmutatja' majd Mo. hogy hoyan kell banni a bunozokkel. Mert ugye USA elott jo szinben kell feltunni. Csak a szegeny gyerek pislog majd, hogy miert tortek ra az ajtot maszkos fegyveres rendorok... -
magyar ember 2 #21 Azert mire a rendor kibattyog a ruszki meg ukran juzerekhez, meg eltelik 1 kis ido. :) -
magyar ember 2 #20 Errol van szo. :) -
#19 Ez nem egészen így van!:
1 - RIAA elindítja a KaZaA-t és rákeres MP3-akra.
2 - megtalálja az MP3-akat. Megnézi, hogy akinél megtalálta mennyi MP3-at talál még.
3 - elkezd tölteni a userről.
4 - sima netstat -n -nel vagy bármivel megnézi a USER IP címét.
5 - elmegy az Internetszolgáltatóhoz, aki kiadja az adatokat.
6 - bekopogtatnak a User házába :o
Sajnos ilyen egyszerű ez :( -
#15 Nem kell meszire menni... itt Magyarorszagon is volt mar ra pelda, hogy kiadta a szolgaltato valakinek az adatait.
Konkretan egy mp3-mal foglalkozo honlap eseteben jartak el, pedig a honlapon csak linkek voltak a letoltheto allomanyokra.
Megis kimentek az oldal uzemeltetojehez es hazkutatast tartottak. Valoszinunek tartom, hogy nem volt olyan hulye az ipse, hogy kiirta volna a pontos lakcimet. Megis megtalaltak!
-
#14 Vagyis de, ritka, igen nagy erteku esetekben... -
#13 Azert gondolom te sem gondolod komolyan... szoval > honnan tudja, hogy mit toltottel le, nev alapjan feltetelezi? Ok kinyomozza az ipt valahogy, bar azt sem igen ertem, hogy ki az aki felugyeli ezt ha p2p halorol van szo, de mind1, szoval megvan ip, megnezi tartomanyt, jon a riaa, az axelerohoz... axelero nem adhatja ki, csak ha a riaa a rendorseghez fordul eloszor, ott meg nyomozast kell inditani, es alapos gyanu eseten ugyebar fordulhat az axelerohoz, hogy adja ki a felhasznalo adatait / na ez ugye nem olyan rovid kis tortenet, tele feher foltal / gondolod, hogy ez mukodokepes? / mert szerintem nem nagyon... -
Tompi #12 Ez kicsit maskent is mukodhet.
Pl: a RIAA kinyomozza, hogy melyik IP-rol ment a letoltes, es mikor. Ezekkel az adatokkal fordul a net uzemeltetohoz (lehet matav, chello, vagy 1etem is) es az uzemelteto mge szepen kiadja a felhasznalo adatait(nev, lakcim, stb...).
Dinamikus IP eseten, meg tutira loggolva van, hogy ki mikor melyik IP-t kapta meg... -
#9 Pláne, hogy mind a felhasználónév, mind az e-mail cím fake :-) -
#6 "Kiadhatnák, mert az ő felhasználójuk"
Ezek szerint nem sebezhetetlen (van kozponti managment) a KaZaA ?
"Érdekes lesz például egy egyetemi hálózaton megtalálni valakit..."
Ha perrel fenyegetik az egyetemet akkor nagyon gyorsan megtalaljak a keresett gepet es az uzemeltetojet.
-
Yfel #5 Kiadhatnák, mert az ő felhasználójuk, de nem kell rögtön beszarni... a Verizon megfellebezte a döntést... tetszik amikor egy szolgáltató így kiáll a felhasználóiért.
Hajrá Verizon!!! :)
http://www.theregister.co.uk/content/6/28976.html -
Gabest #3 Ez a Verizon Communications honnan tudná a KaZaA használók személyes adatait? -
maximus2000 #2 Szélmalomharc ez nekik, de még nem fogták fel....