C++ szigorlat!!!!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Üdv mindenki. Lenne egy kis problémám.
Hamarosan ZH-t írok programozásból, de egy-két kérdésre nem tudom a választ, a tanár meg semmilyen írott anyagot nem adott, amibõl meg lehetne keresni a választ.
A kérdések a következõk:
Honnan tudják egy osztály tagfüggvényei, hogy éppen melyik példány adattagjain dolgoznak?
Hol helyezkedik el a formális paraméterlistában a this mutató és milyen a típusa?
Mit helyettesít a this az alábbi értékadásban?
gomb = new TSpeedButton( this ) ;
Milyen használati elõnye van az alapértelmezett paraméterek használatának?
Az alapértelmezett paramétereket (is) tartalmazó formális paraméterlista tervezésekor, hol célszerû szerepel-tetni az alapértelmezettnek szánt paramétereket?
Melyik tagfüggvény végzi a konstans adattagok kezdõérték beállítását?
Milyen a konstans adattagok esetén használt taginicializáló lista szintaxisa?
Remélem tudtok segíteni.
Kösz elõre is.
Hamarosan ZH-t írok programozásból, de egy-két kérdésre nem tudom a választ, a tanár meg semmilyen írott anyagot nem adott, amibõl meg lehetne keresni a választ.
A kérdések a következõk:
Honnan tudják egy osztály tagfüggvényei, hogy éppen melyik példány adattagjain dolgoznak?
Hol helyezkedik el a formális paraméterlistában a this mutató és milyen a típusa?
Mit helyettesít a this az alábbi értékadásban?
gomb = new TSpeedButton( this ) ;
Milyen használati elõnye van az alapértelmezett paraméterek használatának?
Az alapértelmezett paramétereket (is) tartalmazó formális paraméterlista tervezésekor, hol célszerû szerepel-tetni az alapértelmezettnek szánt paramétereket?
Melyik tagfüggvény végzi a konstans adattagok kezdõérték beállítását?
Milyen a konstans adattagok esetén használt taginicializáló lista szintaxisa?
Remélem tudtok segíteni.
Kösz elõre is.
A fopen egy függvény, az objektum meg amiben ezt használod😊
De ha te objektum orientáltan máshogy nyitsz meg filet, oszd meg velünk, nekem nincs nagy gyakorlatom benne😊
Viszont én igy tettem vizsgán is, meg a beadandó programozás feladatban is, és mind2-re a legjobb jegyet kaptam😊 (bár lehet hogy nem a filekezelés miatt😊
Elõadásra persze b@sztam bemenni, szal amit tudok, azt is a turboC helpjébõl, ezért értelmeztem félre a streameletõséget is valszeg😊
Lényeg hogy rb-vel olvastattam fileból, karakterenként feldolgoztatva, mert egy szöveg kódolás/dekódolásos feladat volt.
De ha te objektum orientáltan máshogy nyitsz meg filet, oszd meg velünk, nekem nincs nagy gyakorlatom benne😊
Viszont én igy tettem vizsgán is, meg a beadandó programozás feladatban is, és mind2-re a legjobb jegyet kaptam😊 (bár lehet hogy nem a filekezelés miatt😊
Elõadásra persze b@sztam bemenni, szal amit tudok, azt is a turboC helpjébõl, ezért értelmeztem félre a streameletõséget is valszeg😊
Lényeg hogy rb-vel olvastattam fileból, karakterenként feldolgoztatva, mert egy szöveg kódolás/dekódolásos feladat volt.
A C/C++ filekezelése már csak olyan, hogy minden file-t stream-ként kezel, nem csak a binárist. 😊
csak a fopen az nem eppen objektumorientalt modja a filekezelesnek :-)
\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/
a bináris filekezelés meg cska annyi, hogy a paraméternek a fopenbe nem csak "r"-t irsz,, olvasáshoz, hanem "rb"-t, igy streamelhetõ, stb stb..
Turbo C helpjében pl benne van minden filekezelésre vonatkozó, még példakódok is.
Én hétvégén vizsgáztam belõle😊
Én hétvégén vizsgáztam belõle😊
ki is mondta mindig ezt? Tanulni ,tanulni ,tanulni.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Persze csak viccelek, tudom milyen szar amikor olyat kell a fejbe eröltetni amihez semmi kedve az embernek, és bármennyire is nem látszik én együtt érzek veled!!!
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Mindig ezek a nagy szavak,hogy meg kellett volna tanulni😊 Azt én is tudom!
Szivesen máskor is😊
Meg ügye látod igy legalább megtanultad(ha mást nem is, de azt igen hogy meg kellett volna tanulni)😄DD
Meg ügye látod igy legalább megtanultad(ha mást nem is, de azt igen hogy meg kellett volna tanulni)😄DD
Kösz mindenkinek a nagy semmit! 😊
Nehogy azt mondjátok,hogy így legalább megtanultam!
Nehogy azt mondjátok,hogy így legalább megtanultam!
Már megírtam!De ha valaki tud küldhet még.
Objektum orientáltan,bináris fájlkezelés.
Bináris fájlból beolvas struktúrát,láncba fûzi
és utánna kííratás,keresés,módosítás,meg ilyenek!
Objektum orientáltan,bináris fájlkezelés.
Bináris fájlból beolvas struktúrát,láncba fûzi
és utánna kííratás,keresés,módosítás,meg ilyenek!
De akkor neked most tul keppen a C++ file kezelese (cin, cout, stb) ami kell?
\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/
Ez szigorúan egy jó suli, mert akarok itt diplomát, de ha meglesz, majd írok belõle bestsellert. 😞
A suli az jó,csak én nem nagyon foglalkoztam
ezzel az objektum orientált résszel!
Vagyis azon belül a fájlkezeléssel!
A többi az megy!Ez az egy hiányzik!
ezzel az objektum orientált résszel!
Vagyis azon belül a fájlkezeléssel!
A többi az megy!Ez az egy hiányzik!
Halljuk!!!Meg azt is milyen suli az, mert hogy nem jo azt igy látatlanban ki merem jelenteni...
Mondjuk azt azért nem hiszem el, hogy valamiböl kell szigorlatozni amit nem adnak le, ilyen nem létezik.
Értem, ha esetleg tudsz angolul akkor biztos hogy találsz a neten, bár az elég cink volna ha bebuknál vele!!!
Tanultam én,de ezt az egyet nem adták le és
a jegyzetbõl is kihagyták!Már mindent tudok csak ezt nem és ez aggaszt!
a jegyzetbõl is kihagyták!Már mindent tudok csak ezt nem és ez aggaszt!
Kellett volna tanulni inkább, mert ha valamit alkotnék azt biztos nem adnám oda másnak hogy vizsgázzon le vele, aztán lehet mégis valaki majd megszán nemtom...
Küldjetek légyszives C++ban írt bármilyen fájlkezelõ program forráskódot!Holnapután szigorlatozok és égen-földön nincs ilyen program!
Objektum orientált bináris fájlkezelés!
Bármilyen program megteszi!
Elõre is kösz!!
[email protected]
Objektum orientált bináris fájlkezelés!
Bármilyen program megteszi!
Elõre is kösz!!
[email protected]