39
hogyan legyünk agresszívak
  • static
    #39
    Freak rátapintott a lényegre. Persze lehet bizonyos szinten fejleszteni de alapjába véve a bátorság az adottság, ha nem vagy az akkor nagyon brutális dolgokat kell tapasztalnod ahoz, hogy elhagyd a félelmedet. Sg fórum olvasása pedig nem tartozik ezek közé. :)
    Szerintem jobban jársz ha nem szólsz vissza a romagyereknek, próbálj ebből a részéből leszűrni valami pozitívumot (okos enged szamár szenved). Bár vissza is szólhatsz de ahogy elnézlek abból sírás lesz, főleg ha megérkeznek a testvérek. Azt meg még nehezebb lerendezni lelkileg, hogy addig pofoznak meg vernek amig sirva nem fakadsz.
  • blackgamer
    #38
    sajnálni tudlak
  • petee
    #37
    PÉLDA:
    Te kis hülye, olyan vagy mint egy kis geci ami buzlik, szeretném szétverni a pofádat csak egy kicsit ahol akarod.
    Menj a picsába,
  • petee
    #36
    miért kötöttek beléd? nem lehet,hogy te keresed a bajt?
    én abszolút agresszív-ellenes vagyok,csak a végső esetben verekednék. Maxtor: nem elég egy jó beszólás attól nem fognak kidőlni. Ha van egy fölös 5 ezer ft-od, akkor meg tudsz kérni néhány cigányt, hogy hallgattassák el az illetőt. Többet nem fog baszakodni.....
    Egy jó beszólás kéne?? próbáld ezt!!!
    http://netkukac.freeweb.hu/karom2001.htm
    figyelem ez csak vicc,ne vedd komolyan maxtor!
  • Madmaxx
    #35
    A látszat csalóka mint azt Zsenyka is kifejtette. Erőszakot szerintem csa ka legvégső esetben szabad alkalmazni mert könnyen ráfázhatsz. Simán felelőségre vonhatnak érte, vagy a végén kiderül hogy "mégse tudod olyan simán összeverni". Beszólás lehet bár azzal esetleg tovább spannolod a helyzetet.
  • FREAK
    #34
    csak az első ütés nehéz, de az már fél siker is egyben

    elvileg egy jó ütés dönthet, nem mint a filmekben, amikor fél perc padló után feláll a muki, és átveszi a kezdeményezést :)
  • maxtor
    #33
    nem a lányok miatt akarok agreszív lenni hanem már 2-szer is belém kötöttek mostanában,de pont 2 olyan akit könnyen össze tudnék verni.csak nincs meg az önbizalom.Szóvalvalami olyan jó beszólás kellene amitől magabiztos határozott lehetnék .
  • maxtor
    #32
    nem a lányok miatt akarok agreszív lenni hanem már 2-szer is belém kötöttek mostanában.Szóvalvalami olyan jó beszólás kellene amitől magabiztos határozott lehetnék .
  • TheZsenyka
    #31
    :)
  • Bruce Lee
    #30
    Mi van velem? :)
    vagyok vagy 180 és 90kg :)
  • FREAK
    #29
    csak annyit mondanák, hogy az agresszivitás genetikai adottság (vagy hiányosság), a veleszületett temperamentum függvénye, sem csökkenteni, sem növelni nem lehet

    maximum mesterségesen elfojtani, vagy gerjeszteni, de egyik sem ér kalap szart sem, mivel nincs genetikai alapja
  • Cat #28
    a kis termetü emberekben munkál a kisebbségi érzés, nézd meg a nagy uralkodokat, mind alacsony volt, ezért másképp akarták kompenzálni, magasra törtek (napoleontol a többi hadvezérig, de talán jobb példa a Viki meg a Gyula :>)
  • Lazarus
    #27
    Egyébként a rendszeres sportolás, mozgás sokkal nyugodtabbá tesz. Legalábbis engem
  • Lazarus
    #26
    "nem ez a fellépés jellemző a kis termetű emberekre" Ezesetben tévedsz ugyanis a kistermetű emberek sokkal agresszívannak mint az átlag. A magas emberkék pedig általában nyugodtabbak
  • TheZsenyka
    #24
    Kénytelen vagyok megint megemlíteni Bruce Lee-t (hiába, örök etalon). Nézz utánna milyen magas volt és hány kilogrammot nyomott.
  • TheZsenyka
    #23
    Bár hétköznapi esetben azt mondanám, hogy igazad van, meg kell hogy cáfoljalak. Nem csupán a vita kedvéért, hanem mert élő bizonyítékát láttam egy kifejezetten kis termetű, vékony de elég kidolgozott testű fiatalembernek. Az említett fickótól sokan féltek odabent. Kis Kínai volt a beceneve. Ez a fiatalember mindenek felett hitt a saját testi erejében és (király ez a Whitney Houston szám a rádióban, I Will Always Love You) kevés nála elszántabb embert ismerek mint Ő. Tipikusan olyan embert ismertem meg benne, aki soha nem adja fel és senkinek sem hódol be. Valóban kevés ilyen embert ismerek.

    Egy esetben a fürdőben tartózkodtunk (egy hat személyes 'állami kabin' lakói voltunk akkortájt) és a srác a hátamat mosta meg. Ekkor érkezett egy másik, szintén hat személyes díszes társaság egy másik 'megőrzőhelyiségből' és valaki olyasmit szólt be hogy 'Milyen csicska ez a Kínai'... a srác egy szál faszban odarombolt a gyerekhez és feltolta a falra. A leg megalázóbb az volt, hogy anyaszült meztelenül felpofozta a beszólás tulajdonosát. Az illető nagyon nagy arccal szólt be először, de a falra lapulva már motyogva firtatta hogy vajon miért bántják Őt. Érdkes módon senki sem mert beavatkozni a haverjai közül. Persze lehet hogy csak a mi jelenlétünk miatt.

    Bár azzal feltétlenül egyetértek kedves Lantee, hogy nem ez a fellépés jellemző a kis termetű emberekre, hozzá kell tenni, hogy az átlagos vagy nagyobb termetű emberekre sem jellemző. Nem csak a testi adottságoktól függ egy ember temperamentuma, önbizalma, fellépése.
  • Lantee
    #22
    Naja! Azért 45kg-val nehéz! :))
  • ipszilon
    #21
    hany éves vagy?
  • TheZsenyka
    #20
    Az önbizalomhoz némi alapozás is szükséges, nem gondolod? Mintha azt mondanád egy szegény embernek: egyszerűen csak pénzt kell csinálni. :)
  • Lantee
    #19
    Nem agresszivnek kell lenni, hanem qrva magabiztosnak! Ha látják rajtad, hogy "mindenre felkészültél", vagyis hogy téged nem lehet meglepni, akkor már senki nem fog belédkötni! Egy a lényeg, mindig maradj higgadt, nyugodt! Sokkal többet érsz el igy, mint a sok kis mitugrász "álagressziv" bunkó!
  • Pheel
    #18
    Ez más szemszögbe helyezi az egészet. :)
  • TheZsenyka
    #17
    "Bár gondolom priusszal pár munka eleve esélytelen számodra..."

    Fiatalkorú voltam (16 éves), úgyhogy simán kaptam erkölcsi bizonyítványt már fél évvel azután hogy kijöttem. :)
  • petee
    #16
    sztorit akarok!sztorit akarok!sztorit akarok!
    még! még!
    Maxtor: ha a nők miatt akarsz kemény lenni,ne tedd, a jó nők nem erre buknak, hidd el, inkább fogadd el Dynamic tanácsát!!!

  • Nav
    #15
    LOL
  • Coine, The A&O
    #14
    sehogyan, mert semmi értelme.
  • Cat #13
    a priusznak sincs nyoma x év után, ugytudom (lehet rosszul)

    maxtor: mondogasd magadban rendszeresen hogy "halál, halál", erősíti a testet, lelket :D
  • maxtor
    #12
    De amúgy csak simán is szorongok.Pl ha állokaz iskolában csak úgy tudok meg nyudodni ha ökölbe szorítom igazán a kezem vagy a fogamat szorítom össze.Hát valami olyasmi szeretnék lennimint a hangyák a gatyában Kai.Tudod ki az?
  • maxtor
    #11
    TheZsenyka hát járok egy küzdősportra,nevét nem mondom.Elég régen verekdtem igazán és akkor bizony én kaptam.Hát ténleg a mai napiesemények ténlegezt hozták ki belőlem hogy agresszívnak kell lennem.Valóban jó dolgokatírtál.
  • Pheel
    #10
    Fiatalkori hülyeség vagy valami viszkisrabló kategória? Amúgy végülis ha leülted, akkor megbosszulta a világ rajtad, szal el lehet felejteni valamellyest. Mármint gondolom te nem felejted el, szóval érted. :) Bár gondolom priusszal pár munka eleve esélytelen számodra...
  • Dynamic
    #9
    Szerintem te kevered a szezont a fazonnal:)
    Ne agresszív akarjál lenni, hanem inkább határozott és magabiztos.Jobban jársz vele, hidd el.
  • TheZsenyka
    #8
    Fene vinné el a sok helyesírási hibámat 'hát minek nem lehet javítani a hozzászólásokat' ahogyan egy roma mondaná... :)

    Thron of Bhaal = Throne of Bhaal

    Hogy miért voltam börtönben? Két rendbeli fegyveres rablásért.
  • Pheel
    #7
    De még mindig nem tudjuk az okát :)
  • TheZsenyka
    #6
    a Zolit, hogy miért ütötte meg a Zolit=Gábort :)
  • TheZsenyka
    #5
    Hogy tovább gyarapítsam a topic-hoz fűzött hozzászólások számát, elmesélem az egyik leg emlékezetesebb börtönélményemet. Hozzátenném, hogy NEM VAGYOK BÜSZKE arra, hogy megjártam hazánk egyik fent említett intézményét.

    Egy időben három személyes zárkában laktam két sorstársammal. Egyikük egy jól megtermett roma gyerek volt, a másik pedig a bűntársam (nevetséges így tíz év távlatából ilyen kifejezésmódot használni, őrület). Minden nap megjelent a zárkában a szintet vezető tisztes illetve az őt leváltó fegyőr. Egy ilyen alkalommal, néhány perccel a váltás előtt odaszólt ez a jól megtermett Zoli nevű roma srác a haveromnak Gábornak, hogy miért nem söpri össze a morzsát a földről. Gábor visszadumált valamit, többek között azt is megemlítve, hogy az említett étkezési hulladék tulajdonképpen a problémát felvető személy korábbi táplálkozási tevékenységéből származik. Magyarul Zoli morzsált a földre A válasz egy baszott nagy öklös formájában érkezett, az ágy mögé borítva a Gábort. Automatikusan felugrottam és kérdőre vontam - akkoriban kissé naiv voltam - a Zolit, hogy miért ütötte meg a Zolit, amikor valóban Ő morzsált le. Kettő másodperc alatt kaptam három állast. A vicc az volt, hogy tovább álltam egy helyben. Nem azért, mert olyan kurva kemény ember vagyok, hanem mert egyrészt elég megtermett ember vagyok (most már kövér is ) másrészt nagyon meglepődtem. Ez egyébként pár nappal a bekerülésem után történt. A három állas után kb. ilyesmit mondtam meglepett hangon: "Most miért ütöttél meg?" Ne tudd meg, hogy a srác hogy meglepődött... Egy darabig bambán állt. Közben megjött a váltás, megnéztek minket és elmentek. Tovább firtattam hogy miért ütött meg, és akkor olyasmi történt, amit addig soha nem tapasztaltam a srác felől: megkínált egy cigivel és közölte hogy legyünk haverok. A Gábort soha többé nem bántotta és tényleg baromi jó haverok lettünk odabent. Megdöbbentette, hogy nemhogy el nem estem, de még csak hátra sem tántorodtam (mondjuk egy pillanatra volt valami fényesség ahogy megcsapott, ezt nem tagadom).

    Holnap esetleg elmesélek egy másik sztorit is, ha érdekel. Most megyek és nyomom a Thron of Bhaal-t.
  • ThePartyFace
    #4
    ez jo:)
  • Pheel
    #3
    Voltál börtönben? Mit kerestél arra? Mi jót tettél kedvenc volt szocializmusunk ellen? :)
  • TheZsenyka
    #2
    Nagyon érdekes kérdést pedzegetsz. Igen széles skálán mozognak az általad felvetett problémával foglalkozó művek: pszichológia, küzdősportok, szociológia, filozófia, etc. A helyzet az, hogy el kell döntened, hogy a szabadidődből mennyit vagy hajlandó feláldozni a probléma megoldására.

    "Szóval hogyan lehetnék agresszív lelkileg?"

    :)

    Király...

    A leg kézenfekvőbb megoldás, hogy olyan élethelyzeteket teremtesz, ahol kénytelen vagy megvédni magadat. Sajnos más lehetőséged nem nagyon vagy...

    "Hogyan tanuljak meg autot vezetni?"

    Kérem, be kell ülni és vezetni kell.

    A legnagyobb probléma ott jelentkezik, hogy a benned felgyülemlő indulat, lelki és fiziológiai értelemben nem a kellő formában jelenik meg, nem összpontosul, nem idomul a problémához.

    Gyermekkorodban hogyan kerültél ki a hasonló helyzetekből? Voltál katona? Verekedtél már? Esetleg voltál már börtönben?

    Ahhoz, hogy LELKILEG KEMÉNY lehess, vagy legalábbis ezt a látszatot kelthesd valakiben, tulajdonképpen nem kell túl sok minden: tudd felmérni a saját képességeidet és a veled szembenálló fél lehetőségeit. Fontos a kezdeményezőképesség. Az említett szituációkban nem segít a hezitálás, és nem is lehet előre eltervezni hogy 'így vagy úgy fogok viselkedni'.

    Érdekes lehet elolvasni Bruce Lee Jet Kun Do-ról szóló könyvét. Nem azért, hogy brutális agresszorkodásokat mutass be a tükör előtt, hanem hogy megismerd egy olyan ember gondolkodásmódját, aki egy picit konyított ahhoz, hogyan védje meg magát.

    Ismerkedj meg olyan stílusú emberekkel, akikkel problémád van: ismerd meg a gondolkodásmódjukat, a gyengéiket.

    Igazán kimeríthetetlen témát vetettél fel. Király.

    Én pl. voltam börtönben (régen, mintegy 10 évvel ezelőtt) és el kell mondanom neked valamit: láttam olyan embereket sírni és összeroppanni, akiktől a legtöbb ember megrettenne az utcán.

    Ne adj a külsőségekre.
  • maxtor
    #1
    hogyan legyek agresszív,mert én egy alapjába véve jó gyerek vagyyokszinte mindenkibencsak a jót keresem.De ma úgy beidegeltem amikor egy rohadt roma leállított az úton hogy azt hallotta hogy utálom a cigányokat.Na mind1.Szóvalszavakkalnem pedig testileg(ez meg van)De lelkileg nincs Szóval hogyan lehetnék agresszív lelkileg?Mit csináljak,miket mondjak.De most tökkomoly a topic azért nem a gumiszobába raktam