NASCAR Racing 2003 Season
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
Ez már sokkal inkább setup kérdés és ez ezért kényes terület.
Igazából azonban a vádaskodás egy dolog, amit majd az idõ eldönt hogy igaznak bizonyul vagy sem.
Sokkal elfogadhatatlan szerintem a megütött hang - és még ti akartok találkozót, amikor itt is egymás anyját emlegetik egyesek.
HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu
A játék célja szerintem a szórakozás és a jó társaság...semmi értelme az ilyen gyerekes dolgokkal elvenni az élmény egymástól. Amíg nincs patch, addíg úgy is mindenki olyan segítséggel megy, amilyennel akar. Utánna meg úgy is kiderûl.
Norbi védelmére kelve, a tõle kapott setuppal 1 mp-el gyorsabbat mentem a saját idõmnél Atlantában. A gumikopásról meg annyit, hogy vezetési stíluson is múlik, ki mennyire csúsztatja a kocsit kanyarba, milyen íven veszi, stb stb...Szóval 1000 más apró dolgon múlik.
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
Én emlékszem olyan Pocono-i futamra ahol ha valaki mögé került, akkor Norbi már csúszott is kifele. Még mondta is, hogy ne gyertek mögém mert akkor kiesek.
Nem hogy jó nem volt, hanem kifejezetten rosszul ment. Ekkor Marki kiszállt és Norbi teljesítménye szinte pillanatok alatt javult fel.
Ezért nem tartom igazán mértékadónak PeteSilver, Shai és Petya véleményét, mivel nem látták Norbit az elején versenyezni.
Az "öregebb" versenyzõk, akik látták a kezdeti botlásokat bizony mértéktartóan nyilatkoznak, arra meg már régen számítani lehetett hogy valamikor kiborul a bili ebben az ügyben.
HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu
Elnézést kérni pedig jelenleg Norbinak kell, de ez már az õ dolguk.
PuMy-nak csak akkor kell majd elnézést kérnie ha a patch megjelenése után is tudja ezt a tempót tartani Norbi - akkor viszont valóban illik majd.
Én nem tagadom, hogy néhány pályán felmerült bennem hogy Norbi cheat-el, de ezt neki is megmondtam ICQ-n, sõt már többször beszéltünk róla.
Mondjuk engem a gyorsaságnál sokkal jobban zavar, hogy nem csúszik meg a kocsija a futamokon és nem blokkolnak a kerekei (persze ez lehet, hogy csak az én nézetembõl van így).
Én nem tudom bebizonyítani, hogy cheat-el és õ sem az ellekezõjét...a dologhoz azonban hozzátartozik, hogy annyira nem is érdekel a csalás kérdés, mert nem a gyõzelem a fõ célom hanem a jó szórakozás.
Amúgy cheat setup-ot a Papy információk szerint teljesen véletlenül is elõ lehet állítani a setup képernyõn, mivel olyan beállításokat is engedélyez a program ami a valóságban teljesen lehetetlen elérni.
Mission Impossible 2010: PRO Class
Ezutan nem tudom mi tortent,de egyik naprol a masikra pole idoket ment es versenyeket is nyert.
Most kerdezem ez csak pusztan setup kerdese?
Termeszetesen nem.
Ket dolog kell meg hozza velemenyem es tapasztalataim szerint amit mas jatekokbol szereztem.
Tehetseg es gyakorlas.
Az elsovel rendelkezhet Norbi mert tegyuk fel hogy alien es nem olyan mint az atlag. 😊
A masodikra viszont nem tudom,hogyan szakit idot mert ez a javulas nala valami hihetetlen gyorsasaggal ment vegbe.
Ehez szerintem napi tobb ora gyakorlas szukseges heteken keresztul rendszeresen addig ameg el nem er egy kimagaslo szintet. Ezutan talan napi egy oraval szinten lehet maradni.
Szoval ha Norbinak erre is van ideje akkor gratulaljunk neki es ismerjuk el,hogy megdolgozik a jo teljesitmenyert.
en nem tartom ot csalonak,de arra sincs bizonyitekom,hogy nem az
ez ugye ki fog derulni es akkor majd valakinek elnezest kell kernie a masiktol....
http://www.hsw.hu/hswup/darlingocska.rar
Köszi Toya a helyért!
\"Racing is living. Everything else is just wating.\"
Toya kérdezett rá hogy a setupos shotjaimon miért 0 a current benzin. Csit? Nem az...😊
A verseny végefelé mikor Sanzikot probáltam elõzni kicsit hozzáértem és elestem, és a pörgö autómba benézett Pumy mester, és mondta a spotter hogy leakelek valami fluidot. Elõször nemigen jöttem rá hogy mi folyik, de a hátsó egyenesben kiderült hogy benzint, mikor megállt a kocsi..😊
Szal kifogyott, ezért 0.
Feltöltöm az egész replayt, nézzétek meg hogy fékezek, stb.
Köszi Marki 😊
És köszi Peter, és Shai, örülük hogy még van aki bizik bennem...
Még szeretnék reagálni pár dolgora amire tegnap már nem jutott idõm, ha nem gond.
Elsõnek Freak pontjai:
-majdnem minden pályán megdöntöd a hivatalos rekordot
North Carlinában? Atyka is, Atesz is asszem. Atlantában? Még 5-en rajtam kivül.
Darlintonban még 2 tized kéne a cloudy idõben q setuppal futott PB-mhez hogy meglegyen a pályarekord, de kétlem hogy sikerülne megjavítanom. Ebbõl a lemaradásból látszik is hogy még az a setup is, amit Pumy és Toya használt (azért õk tudtak tartani...) olyan messze állnak a tökéletestõl ezen a pályán hogy nem is igaz. 10 körig lehet vele jól menni, de aztán a jobb elsõ guminak becsokoltak az eredeti JG24-el is. Kijavitottam, csiter lettem 😊
-szinte soha nem rontod el a QUAL-t, ha igen, akkor is top5
Dehogynem rontok, mingyá kivágom nektek a tegnapi idõmérõkörömet, az elsõ körben a 2-esbõl kijövet még az egyenes közepén is csuszni akart a kocsi, kicsit neki is mentem a falnak meg el kellett vennem a gázt... NC-ben is az elsõ körben elfékeztem a bal elsõt, mégis valóban top5 lett, errõl meg tényleg nem én tehetek
-versenyen rendíthetetlenül élen haladsz
Tegnap igen, elõtte nem nagyon. Daytonában ugye pofáraestem. NC-ben toyával osztozkodtunk és meg tudott elõzni ha nagyon akart. Las Vegasban is voltak elõzések meg küzdés, ugye Jacek 😊 Atlantában elvert Petya mint a szart. De ha Toya, Hazso, Atesz versenyben marad, akkor õk is elvertek volna.
-nem hibázol (nagyokat)
Itt jön be megint a setupolás, hogy magamra igazitom a setupot. Nem csak azért jó a darlintoni setupom mert nem kopnak annyira a gumik, hanem mert kényelmes vezetnem is. A kanyaban nem himbálozik a kocsi (thx wedge), kijövet többnyire egy ponttól kezdve padlógázzal tudok kigyorsitani és nem csuszok meg (thx trackbar)
De North Carlina, teszt futam, 10. körben pofáraesek az 1-es kanyarban. Az elsõ hivatalos futamon is az elsõ kanyarban eldobtam asszem valamikor, majd a restartnál kiszabtam a 4-es fokozatot sikeresen. 2. hivtalas futam közepén toya mögött végig driftelem a 3as kanyart, (drift, tudjátok mikor keresztben csusznak a kocsik a kanyarban), késõbb felsodrodtam épp a szar gumik miatt, pont neked Freak...
-többnyire +5MPH-del nagyobb a végsebességed bárkinél
Ez hát, egy vicc😊 Simán tudtok tartani, ez egyszerüen nem igaz.
Egyszer probáltam vezetõ helyen kört visszaadni, de valahogy nem esett le az áldozatnak és majdnem befejezhettem miatta a futamot. Azóta nem szorakozok...
Még annyit szeretnék hogy bocs Alex, és Sanzik, amiért tegnap a verseny végén majdnem kilöktelek benneteket, el volt borulva az agyam, csak toltam neki...
Bar a szavazas eddigi allasa szerint, kedden mar Fix szetup-pal megyunk, vagyis a motor leegetes mar csak az ember lababan lesz😊)
Nalam az elmezony sokkalta jobb...szinte mar olyan erzes hogy ok cheatelnek hozzam kepest , de nem cheatelnek...ilyen alapon az elmezonyon belul is lehet ilyen hogy valaki jobb a masiknal es a masik azt gondolja hogy "mivel en mar szinte a maximumot autozom, ezert ez tuti cheatel" pedig nem...csak szimplan ugyesebb jobb..esetleg jobban ert a setuphoz...de a patch majd tenyleg eldonti ezt a helyzetet...mar nagyon itt lenne az ideje hogy kiadjak...
Practice: 1. Atesz 28.575, 2. Norbi 28.613, 3. Petya 28.616, 5. Pumy 28.826
Qualify: 1. Norbi 28.473, 2. Pumy 28.530, 3. Petya 28.532 4. Atesz 28.665
Happy : 1. Norbi 28.906, 2. Atesz 28.918, 3. Pumy 28.969
Simán látható, hogy az itt szereplõ versenyzõk következetes idõket mentek, jóformán azonos idõkkel, fõleg a happyn.
Atesz és Petya teljesítménye a leg egyenletesebb az idõk tekintetében. Egyenletesen nagyon jó, egymáshoz közeli idõket mennek. Norbié kevésbé egyenletes teljesítmény, sokkal szórtabbak az idejei. Pumy érdekes. 2 sessionban is lassabban teljesített a többiekhez képest, azonban Qualon nagyot robbantott. Nem látom semmilyen jelét a cheat setupnak. Vagy mind a 4 versenyzõ cheatelt a renkívül jó eredmény érdekében, vagy egyik sem. De itt is Pumy lóg ki a sorból egy váratlan kiugró eredménnyel, nem Norbi. Akkor most nézzük a bajnokságot:
1. Daytona : Norbi 9-ik Retired 1, Toya
2. North C. : Norbi 2-ik 1, Toya
3. Las Vegas: Norbi Elsõ 3, Toya
4. Atlanta : Norbi 2-ik 1, Petya
Hát itt sem egyértelmû a helyzet. 4 versenybõl egyet nyert meg. Ha cheatelne, kompromisszum nélkül magasan kellett volna vernie a mezõnyt, elvégre a segítséggel csak õ lenne képes hiba nélkül leggyorsabban menni. De nem ez a helyzet. És ráadásul mindig harc volt elõl, Toya , Atesz, Sanzik, Atyka, Petya-ha indult /bocs akit kihagytam/ mindig a sarkában voltak, versenyeztek vele az elsõségért. Asszem nem kell részleteznem, hogy ha ennyi ember képes egyenletesen kimagasló teljesítményre, akkor nem megkérdõjelezhetõ Norbi teljesítménye sem. Az itt részletezett tények alapján a feltételezést alaptalannak tartom a részemrõl. Kipróbáltam Norbi setupját Darlingtonra, félelmetesen jó setup, a gumihõmérsékletek egyenesen lélegzetelállítóan jók. Aki végigolvasta a Guideomat, az tudja hogy ez mennyire fontos.
És végezetül: Toleránsabbaknak kéne lennünk a továbbiakban a bajnokságon belül, úgy a pályán, mint a nyilatkozatokkal, mert hamarosan kevesen leszünk akik a versenyen indulunk. Ez vonatkozik a bírálókra, és azokra is, akik sokszor indulatból csúnyán nyilatkoznak. Remélem egyre békésebb, és jobb versenyek lesznek, és egyre több versenyzõ.
Problema: Las Vegas track:
a pitben nem tudnak megallni normalisan az autok, mert nekicsapodnak a falnak es visszapattannak, majd ujra kimennek a pitbol es megtesznek meg egy kort es igy tovabb...
talakozott mar valaki ezzel a problemaval?
Totya
Annyi gaz van nekem, hogy olyan kanyarban, ahol nem kellene fekezni, eleg lenne elvenni teljesen a gazt, ott a motorfek ugy megfogja a kosit, hogy azonnal elmaszik a hatulja. De elvezem😊)
- Valtasnal erdemes manualis kupplungot hasznalni, mert a gaz elengedesenel visszafogja a motorfek a kocsit. Mondjuk automata kuplungnal nem tudom mit csinal. De en kuplunggal valtok - a bal pillango - meg a GPL-bol maradt rajtam😄D
Riszpekk
en mar kaptam vissza igy kort,igaz nem Norbitol de mind1 😊
a Pumy-Petya féle kavarodásban nem tudom mennyire voltam részes, ha igen, akkor oda is sorry (mondjuk ott nem volt helyem, így is a falon húztam végig)
Riszpekk
Hát, egyszerüen nem tudok mit mondani amugy... Gyakoroltam, gyakoroltam és gyakoroltam...
LFS miatt is értek a setupoláshoz. Elolvastam Peter setup guidját is nagyjából már, elég sokat tanultam belõle, amit alkaltaztam is ennek a setupnak az elkészitése közben. Fõleg az a kerékhömérséklet alapján való állítgatás a legfontosabb és a legjobb rész.
Toyával beszélgettünk, emlitette hogy õszerinte watkinsban autómata váltóval mentem, mert megnézte valami analizerrel vagy nemtom. Nem, nem azzal mentem. Tudom hogy nem hisztek nekem, de azért leirom. Nem azzal mentem. Ideális ív, és kuplung help volt. Ennyi. Ugy váltok ahogy LFS-ben, felengedm a gázt egy pillanatra és taposom is gyorsan vissza, közben nyomom a váltást. North Carolinában beszoptam mert kiszakadtak a fokozatok, azóta ugy váltok hogy teljesen felengedem a gázt, váltok, és utána nyomom, tehát nem nyomom olyan gyorsan vissza.
Mentettem replayt a versenyrõl, feltölöm ha akarjátok. Lehet bent látni a kormány, és pedál kezeletés, lehet látni ahogy korrigálom a csuszásokat. Ma is csak a szokásos ideális iv, és kuplung helpeket használtam, semmi mást. Feltöltsem?
de így a 8. helyen maradva kiestem a lead lapbõl, és hiába tudtam lépést tartani a többiekkel, ha nem volt értelme elõzni...

Riszpekk
Alatalban mindenkit elengedek, meg ha azonos korben vagyunk akkor is. Nem szoktam izmozni, 160-200 kor eleg hosszu ido😊