NASCAR Racing 2003 Season

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Ha lehet, akkor a BIRO 2. tegye mar rendbe ezt a 63. kor esemenyeit feldolgozo mondatot, mert lehet hogy egyszeru vagyok mint a szog, de en sehogy sem ertem, a tobbiekehez kepest az indoklast.
Nem tudom mi tortent, nem lattam visszajatszast, csak erdekelne hosszabban, hogy jott ki ez a vegere.
THX!
HaZso
Ezt én sem értem srácok. Nem értem én sem a 2-es bírót, de jó lenne tisztázni ezeket a dolgokat. És Code, meg ne próbáld itt hagyni a bajnokságot, mert velem gyûlik meg a bajod Szerintem egyértelmû, hogy nem voltál hibás.
Valahogy úgy kéne ezentúl csinálni, hogy a bírói ítéleteknél a legmagasabb és a legalacsonyabb pontszám kiessen és úgy átlagolunk... (már sokan felvetettük ezt a témát, ilyenkor jól jönne ez a módosítás..)

CodeRed
És sajnos ez már nem az elsõ ilyen eset, és nem is a második...

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Alexease

Mondjuk ezt en is erdekesen olvastam:
"63 Dorian-Marki rajt:rajt utáni 3 wide, Doriannak itt biztosan mondta a spotter hogy mellette van valaki, ilyenkor nem illik ívre húzni, mert akkor nem marad helye a belsõ íven levõnek. Fõleg ha 3 wide van. Gszabó -15 pont"

Mindenhol a 63. korben GSzabo-Marki van, mindenhol Markit buntetik, de itt valahoigy bejon a kepbe Dorian, akit elmarasztalnak, GSzabo-rol egy szo sem, de attol fuggeytlenul csak o kap -15 pont levonast az esetert!!!! 😊)))))

Azert vannak erdekes dolgok😊
CodeRed
Ja mégvalami.Markival semmi bajom az eset miatt mert ez elõfordulhatott volna bárkivel egy rajtnál ha egy kicsit odalép és nem akar nekimenni az elõttelévõnek, pláne hogy olyan szögben van hogy pont nem lát engem a vezetõfülkébõl.Egy versenybalesettel is simán kieggyeztem volna mindenféle pontelovnás nélkül mindkét részrõl.Itt nem ezzel van a baj hanem azzal hogyha vki tud a sorok között olvasni az láthatja hogy ez az indok is semmitmondó és értelmetlen volt.Ráadásul a -15pont teljesen érthetetlen számomra hogy miért is kaptam.Csakúgy mint megannyi esetnél az elmúlt 1-2 hónapban.És mindíg csak 1 bírótól....

CodeRed
Hi mindenkinek!Hát sajnos már megint az ellenem vki által érzett ellenszenv megnyilvánulását látom az ítéletben.Mivel ez már folyamatosan sok-sok futam óta ez megy ezért úgy döntöttem abbahagyom az itteni szereplésemet végleg, pedig nagyon vártam a ma esti futamot.Tudtam hogy 1 ember megint csak engem fog büntetni de hogy ezzel az indokkal (semmi) azt nem gondoltam volna.Már futamok óta kapok 1 embertõl büntetéseket, olyan esetekben is mikor még az aki kilökött is elismeri a fórumban hogy hibázott.A többi bíró szerint is vétlen voltam több esetben is de 1 bíró mindíg csak tõlem vonja a pontokat.Visszalehet nézni sok-sok ilyen eset volt folyamatosan az elmúlt versenyek során.Igazából nem is tudom megfogalmazni amit most érzek, de üzenem annak az 1 tagnak hogy legalább üzenhetett volna egy mailt hogy "te haver!rühellem a képedet légyszi ne induljá má a versenyeken mert úgyis büntiket fogok neked osztogatni!" Persze így sokkal könnyebb vkit elintézni.Az is érdekes számomra hogy egy-egy teljesen egyértelmû hibánál az egyik ember -5 pontot kap a másik ugyanannál az esetnél -20 pontot!Ez számomra nem a hozzáértést és a bírói feladatokra való alkalmasságot jelzi hanem a totális hozzánemértést, és az abszolut nem objektív hozzáállást.Kezdtem reménykedni hogy ez az állandó pontlevonogatás majd megszûnik irányomban de úgylátom hogy egyvalaki tényleg nem bírja a pofámat.Mindenesetre jó volt itt menni amíg néhány ember nem kezdett visszaélni a bírói tisztjével.Remélem a késöbbiekben valóban hozzáértõ emberek lesznek a bírák (most is van köztük aki objektív ítéleteket hoz)akik nem vágják haza mások versenykedvét.

üdv mindenkinek...

Cowek
Tetszik a szorzós rendszer!

http://www.f1-info.hu/

atyka
igen, en is elolvastam...megis ugy remlik, elhangzott mar ez az erv abban a tavoli ligaban, amelyikrol az elobb beszeltem... :-)

Mnemomic
Azért az, hogy azért mert fizet a szerverért nem lehet kizárni nem teljesen állja a helyét, mert a szabályzatban ez benne van és ha egyszer befizetett és indul azt jelenti, hogy elfogadta a szabályzat pontjait, jelen esetben azt is, hogy ki lehet zárni a bajnokságból.

atyka_melobol
az otlet nem rossz, de sztem megint tulbonyolitana a dolgokat. amig a morallal van baj, addig tok mindegy, milyen buntetest eszelsz ki. termeszetesen nem a mi ligankrol beszelek...csak tetelezzuk fel, hogy valahol, tul az operencian vannak olyan versenyzok, akik mindenaron elore akarnak jutni, akar sorozatos utkozeseket is kockaztatnak...tetelezzuk fel, hogy ezek a versenyzok egyre sulyosabb bunteteseket kapnak, igy egyre inkabb elvesz az eselyuk, hogy jo helyn vegezzenek a bajnoksagban. ezzel egyutt a vesziteni valojuk is csokken, szoval nem hiszem, hogy ettol biztonsagosabban fognak menni. raadasul nem lehet kizarni oket, hiszen ugyanugy fizetnek a szerverert, mint barki mas. mi akkor a megoldas? azt gondolom, most senki nincs abban a helyzetben, hogy a sajat szerveren adjon helyt egy bajnoksagnak es a renitenskedoket egyszeruen kizarja, ha nincs mas lehetoseg. talan ha a fejekben rend lenne, ha mindenki kicsit jobban tisztelne a masikat a palyan (meg ha versenyen kivul nem kedveli, akkor is), ha jobban odafigyelne a nagymeno az ujoncra, es forditva is, akkor nem kellene ujabb es ujabb bunteteseket kieszelni, csak egyszeruen versenyezni egy jo hangulatu, klassz csapatban...ott tul az operencian.

Giovanni
Nem rossz ötlet, bár ha megnézzük más oldalról is, eléggé elveheti a kedvet a versenyzéstõl. Valakinek éppen rossz napja van, csinál egy hibát, kap büntit (x0.75). A következõ versenyt megnyeri hibátlan vezetéssel, de csak a pontjainak a 80%-t kapja. Így picit keserû szájízzel fog versenyezni, mert még mindíg marad 3 verseny, amin nem kap maximum pontot.
De az ötlet nem rossz, csak finomítani kéne. Pl, ha 5 futamon belül hibázik, akkor csökkentsük további 15%-al (75,60,45.....). 5 hibátlan futam után nullázódna. De ne büntessünk már akkor, ha nem is hibáik.

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.

piSTUKA
Earnhardt Jr 2 NR2003 versenyzönek is megadja a lehetöséget egy-egy tesztre a csapatában. Lenyügözö az ürge!

piSTUKA
Persze, ha valaki csak simán kicsúszik, és úgy okoz sárgát, az nem lenne büntetve, ahogy most sem.

piSTUKA
Az biztos, hogy tanultam az esetböl.

Ha ezután eltünik a mezöny, le fogok menni a vonal alá, és le fogok lassítani, hogy ne okozhassak galibát. Ezt akár a szabályok közé is bevehetnénk.

Amúgy tegnap gondolkoztam egy újfajta ösztönzö rendszeren, ami talán segítene visszaszorítani az ütközéseket, amolyan "szorzós" rendszer. A lényeg:

Mindenki 1x-es szorzóval kezdené a bajnokságot (annyi pontot kapna, amennyi a helyezéséért jár, de ha egy balesetet okoz (a versenybíróság öt látja vétkesnek), akkor a szorzója lemenne 0.75-re (vagyis csak 3/4-edét kapná a versenyen szerzett pontjainak). Ha hiba nélkül vezet a következö versenyen, akkor a szorzója 0.8-ra változna és így tovább 0.05-ös lépésekben, amíg újra el nem éri az 1-et.

Ha a bíróság úgy ítéli meg, hogy a balesetben mindkét fél hibás, akkor a hiba mértékétöl függöen az egyik fél csak mondjuk 0.9-re menne vissza, míg a föbünös 0.75-re.

Azt hiszem ezzel el lehetne érni, hogy midenki inkább a tiszta versenyzésre, mint a mindenáron történö elörejutásra koncentráljon, mert egy egyszeres szorzós 5. hely, még a következö versenyeken is elönyhöz juttat azzal szemben, aki mondjuk kilökött valakit a 2. helyért.

Fentiek azért jutottak az eszembe, mert az FFRL-ben a belépéshez minimum 1.0 LPI () kell a Sierra-n, és beszálltam egy 35 fös pick-up versenybe. Elöre rettegtem, hogy micsoda roncsderbi lesz, de meglepetésemre, olyan tisztán ment mindenki, hogy öröm volt versenyezni. Mikor szóvátettem, akkor mondták, hogy persze, mert senki nem akarja az LPI-jét tönkrevágni. (így most van egy 43-as LPI-m)

Szal szerintem a fenti rendszer nagyon jól müködhetne nálunk is...

Uff, én beszéltem.

Az elsõ három sorrendje mindentõl függetlenül nem változott, így lehet küldeni a nyilatkozatokat (HaZso, Norbi).

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Már majdnem jó 😊

Met
Atlanta Ítéletek

10. kör Shai – Márki: Márki - 10 pont
15. kör Pumy : nincs büntetés
63. kör Gszabó – Márki: Márki - 14 pont, Gszabó - 4 pont
68. kör Atyka: nincs büntetés
76. kör Alex: Alex – 2 pont
78. kör V8: nincs büntetés
87. kör Met - V8: Met - 8 pont, V8 - 2 pont
87. kör Prezsi – Pistuka: Pistuka - 2 pont

Biró 1:

10 Shai_Marki: -10 Marki
15 Pumy: nincs bünti
63 GSzabó_Marki: -10 Marki
68 Atyka: nincs bünti
76 Alex: -5
78 V8: nincs bünti
87 Met_V8: -10 Met
87 Prezsi_Pistuka: nincs bünti Pistuka discozott

Biró 2:

10 Shai-Marki: Marki belülrõl próbál elõzni, de felcsúszik a felsõ ívre: Marki -15 pont
15 Pumy rajt: Versenybaleset
63 Dorian-Marki rajt:rajt utáni 3 wide, Doriannak itt biztosan mondta a spotter hogy mellette van valaki, ilyenkor nem illik ívre húzni, mert akkor nem marad helye a belsõ íven levõnek. Fõleg ha 3 wide van. Gszabó -15 pont
68 Atyka: Versenybaleset
76 Alex: Versenybaleset
78 V8 rajt:Versenybaleset
87 Met V8 rajt: V8 nem hagyott elég helyet Metnek: V8: -5 pont
87 Prezsi Pistuka: Pistuka disconnectja: "mûszaki hiba": Versenybaleset

Biró 3:

10_Shai_Marki: Két kocsi egymás mellett szorosan különösebb probléma nélkül, majd a kanyar közepén valami történik és Shai autója kicsúszik. Mint a két versenyzõ rendesen tartotta az ívet és talán egy apró lag volt a baleset igazi oka. VERSENYBALESET

15_PuMy_rajt: Ez bárkivel megtörténhet, megindul a kocsi amivel ilyen sebességnél nincs mit tenni. VERSENYBALESET

63_GSzabo_Marki_rajt: Vita nem lehet ez Marki sara. Egyszerûen nem tudom hogy gondolta, hogy az alsó sorból rajtolva bevág a leggyorsabbak közé. Marki -20 pont+fekete

68_Atyka: Megcsúszás, ezért én nem büntetek :-) VERSENYBALESET

76_Alexease: Szintén egy megcsúszás, ahol Alex mindent megtesz de nem tudja megfogni a kocsit. VERSENYBALESET

78_V8_rajt: Semmi, megcsúszás, blokkolás, megperdülés. VERSENYBALESET

87_Met_V8_rajt: Ezt Met nézi be egy kicsit és kiforgatja V8 autóját, sajnos ez is rajtbaleset. Met -15 pont

87_Prezsi_Pistuka: Tudom, hogy az esetnél eltûnt Pistuka, de ha szigorúan a szerver oldali visszajátszást veszem alapul akkor már látszik a kocsija és õt is látja a mezõny. Azonban nem tudom, hogy valóban Pistuka mit láthatott, de szerintem megpróbálta volna elkerülni a balesetet ha valóban érzékeli a veszélyt. Ettõl függetlenül azonban megbüntetem õt, mert így eltûnve talán érdemesebb lenne egy kicsit lassulni legközelebb (nem gyorsabban menni mint a mezõny) és lehúzódni a vonal alá mert sok kellemetlenségtõl megkímélheti magát mindenki akivel ilyesmi történik. Pistuka -5 pont

Biró 4:

10_Shai_Marki: Marki -15 pont
15_Pumy_rajt: versenybaleset
63_GSzabo_Marki_rajt: Marki -25 pont
68_Atyka: versenybaleset
76_Alex: versenybaleset, megcsúszás, már nem lehet visszahozni egyenesbe
78_V8_rajt: versenybaleset
87_Met_V8_rajt: Met -7pont
87_Prezsi_Pistuka: Lag, csak ezért 0pont

További jó versenyzést és balesetmentes közlekedést.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Név elíródott csak, kérnénk javítani 😊

DGray
Bizony néztem én is nagyot 😊
2 teljesen ellentétes indoklás született ugyanerre az esetre(63. kör), javaslom a bírók egyeztessenek, mielõtt ítéletet hoznak és ha továbbra is kérdéses a szituáció, akkor keressék fel az illetékeseket, így elmondtam volna, hogy mikor az elõttem levõ lassabban rajtoló versenyzõt kerültem elnéztem oldalra, belenéztem a tükrökbe, de nem láttam ott Gábor-t, csak már mikor ütköztünk. Icq-n lebeszéltük utána vele, hogy õ sem látott engem, de persze ettõl függetlenül teljesen az én hibám és jogos a büntetés, mert az elsõ kanyar elõtt minek váltogatok sávot ugye.

Met
van indoklás

Ehh, Doriannak mi köze a 63. körhöz ? 😊))

Alexease
De legrosszabb esetben, igyen beugro mindenkinek a versenyekre😊))))))))
De kulonben jo is hogy felvetodott, ugy is kicsit elfelejtettem tavaly ota, vagyis gyorsan telefonalok is😊)))))
sanzik
osszedobjuk neki a zsetont a clio kupara, (5 millio egy versenykesz auto) es mikor kifejlodik a srac es az f1-ben fog nyomulni,akkor majd jol halas lesz nekunk ,hogy elinditottuk es a schumi szintu fizetesbol majd csepegtet nekunk is egy kicsit...
Alexease
Hogy legyen Nascar hir is😊)
A PWF folyattja, befejezi a Trans-Am modot, a palyakat, es kozben nekiallnak a CTS 2004-nek! Valszeg uj modellek nem lesznek, "csak" uj festesek, es jonehany uj "feature" amit a TA mod kozben kiserleteztek, tapasztaltak ki, tanultak meg.
Alexease
Norbin mar gondolkodtam😊) Van kapcsolat a Hungaroringen, TV-nel, mar probalkoztam tavaly erdeklodes szinten, de eredmeny nem sok volt😊)
Majd most ujra rajuk eresztek valakit😊))
sanzik
tavaly ment is a clio kupaban a srac....
Grand Turimo 3-al nyomult a fokuszba meg f1-el ,de segitsegek tuti be voltak kapcsolva 😊

ja,es a vegen azt mondta az urge a zengo motorsportol,hogy szeretne ha nagyon sok ilyen tehetseges ember ostromolna azokat a koroket akik kozel mozognak az autoversenyhez....
Norbi itt a lehetoseg !!!
sanzik
nezettek a fokuszt...
lesz egy magyar srac aki olyan jol versenyzett szimulatoron,hogy kapott egy versenyautot,hogy ott is megmutassa...
Giovanni

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.

CodeRed
Ma mentem egy lazát a Sierrán WatkinsGlenben.Az idõmérõ nem sok jóval kecsegtetett :-D

esvissza.rpy

CodeRed
egészségedre....

atyka_melobol
khm...

atyka_melobol
wow....

CodeRed

atyka_melobol
akinek nincs csapattarsa, az a csapattars nelkuliek csapatahoz tartozik. siman nyerjuk a csapatversenyt....

Met

Giovanni
Egyébként megsúgom, hogy a repülésben nekem segítettek.

piSTUKA
Jó ötlet.

De nekem nincs csapattársam!

piSTUKA
Mondjuk ugy, nem rossz. Egy csomo elgepeles van benne...

Giovanni
Gio a légiakrobata 😊

atyka_melobol
az is erdekes lehetett, de az en replayomon a fejed felett repul el gio, egyszercsak leesik elotted 😊

És ledobod Dorian mellé 😊
Én nem is láttam semmit, csak a tükörben a repülõ kocsikat, de Dorian mit szólhatott amikor mellette landolt Gio.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

atyka_melobol
ez az, amikor toya feje felett athajitom giot egy csipodobassal.... :-D

atyka_melobol
egyetertek. nincs ezzel semmi baj. persze, nem olyan vadallatok a kocsik, mint a cup-ban, de ennek is megvan a varazsa...de errol szavaztunk mar, nem? 😊

Giovanni
Eszembe jutott valami a köv szezonnal kapcsolatban. Mi lenne ha pontoznánk a csapatokat, ez picit talán ösztönzõ lenne és nagyobb összefogásra késztetne. És az egyéniben a bajnokság elsõ 3 helyezettjét, vagy csak az elsõt valamilyen aprósággal kéne jutalmazni. Esetleg csináltathatnánk HSW HNR Champion pólókat és azzal

CodeRed
Dorian ha még vagy ICQ please...

CodeRed

DGray
Tegnap én voltam a Highest Climber 😊
DGray
És szerintem elég jó, izgalmas taktikát csinált.
Nem értem...
Alexease
Nem tudom mi tortent😞( Vegig ment a versenyen es jol!