NASCAR Racing 2003 Season

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PuMy
A palya nem MOD fuggetlen?

\"To know that I can control something that\'s out of control.\"

ibronk
Toya ezenek van valami PWF Trans Am béta, vagy hogyan csinálnak hozzá pályát?

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

ibronk
Cloudy 70-ben a második köröm, amit be tudtam fejezni egyáltalán, az 1:21.46 valamennyi lett. Elõtte elég sokszor eldobáltam, igen szar a setup, már a második körben alig vezethetõ kényelmesen.

Ha a linkrõl szedtétek le a pályát amit adtam, akkor ajánlom hogy töröljétek és helyette látogassatok el erre a címre:

http://www.car-ev.de/tracks/trackse.htm

A srác talált benne valami hibát és azóta már az 1.0a verzió is megjelent.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

piSTUKA
Ez a pálya tényleg nagyon jó!
Mondjuk arra nem vagyok kíváncsi, hogy Norbi mennyit repeszt rajta...

Alexease
En is😉
Jó sokan gyaktunk, kiváncsi leszek holnap milyen futam lesz...

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Met
Hát, amilyen sûrûn megtisztelsz minket a jelenléteddel nem nagyon tudjuk megszokni😄

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Jacek
jol megaszondtam de mar megszoktatok

Jacek
en azert varok az LCD-el nincs akkora jo ami nekem kell 😊)) persze arban is jo legyen😊

Jacek

PuMy
Francba, akkor 18.1-es kellett volna vennem.

Jacek
az egy coll az kb mert lehet 0.9 vagy 1.1 is😊

Jacek
hat az nem ugy van elvileg😊)) hanem a CRT-nek 1 collal kisebb a lathatoja mint a megjelolt merete, a LCD meg akkora ami ra van irva.
Namost akkor egy CRT 19=18 egy LCD 17=17😊)

Alexease
Elvileg igen. MOst olvastam valahol teszteket, abban benne volt melyik mekorra stb.
PuMy
Egy 17-es meg egy 19-esnek.

Alexease
Ha valaki akar gyakorolni Mosport-on (CTS), akkor szoljon, inditok szervert.
DGray
Lemértem és összehasonlítottam, ez egy 17-es CRT-nek felel meg. 😊
DGray
Egyébként én is gondolkodtam a 17-esen.
380-ért volt egy ACER, de az csak 20 ms-os volt, kifutó típus, gyengébb fényerõsséggel és kontraszttal. A többi meg 400 felett volt.
Plusz azoknak a natív felbontása 1280x1024, nekem meg a Nascar 1024x768-ban megy, és nem akartam, hogy a monitornak interpolálnia kelljen.
Alexease
Egy jo 15" TFT akkora, mint egy atlag 17" CRT 😊
DGray
Nem túl kicsi.
Nekem elõtte 15-ös CRT-m volt, szóval ez nagyobb és igazából elegendõ is.
PuMy
Hat en nem tudom hogy hol latta, mert ahol en eddig neztem, ott 108.000 Ft korul volt a legolcsobb 17-es. Amugy nem tul kicsit 15-os? Amikor vettem a 17-est akkor nezegettem a 15-osoket is, de nekem nagyon kicsinek tuntek, szal inkabb aldoztam ra egy kicsit tobbet es 17-est vettem.

DGray
Köszi, megnéztem õket.
Csak azért voltam kíváncsi, mert vettem egy 15ös TFT-t olyan 80eFt-ért (300euro), aztán egyik haver írja, hogy otthon ennyiért 17est lehet venni. Itt meg semmi nincs 380-400 alatt, úgyhogy már azon gonolkodtam, hogy visszaviszem, aztán majd 1x otthon veszek.
PuMy
A Depo-n van fent par ar, osszehasonlitasnak jo lesz.

Alexease
www.mistral.hu

Szinte nagyker, itt talan van valami hasonlo.
DGray
Egy kicsit OFF:

Van egy monitor, TFT, 17es, valami Neovo névre hallgat.
Tudnátok segíteni, hogy otthon ez mennyibe kerül? Én nem nagyon ismerek helyeket, ahonnan árlistát lehet leszedni.

Elõre is köszi.
DGray
Nem okoskodtam, hanem az én véleményemet fûztem a dologhoz, esetleges javító szándékként.

Magam példáján tanulva mondom, hogy jobb sárgánál lassítani, ha lehet. Nekem többször bejött már.

Tudom, nem mindig megoldható, de most Met, úgy éreztem, hogy Neked még sok volt a kanyarból. Amikor már odaértél, akkor tényleg nem volt mit tenni.
Alexease
Sorry, nem ezt akartam bemasolni😊) Valaki torolje legyszi! THX!
DGray
North Carolina, Bíró 3:

nem igaz, hogy nem próbáltam elkerülni az ütközést. Csak összejöttek a dolgok!
Nézd meg, hogy elõször Shai autója lefelé megy, erre én felfelé kezdek húzódni, méghozzá azonnal. Amikor Shai majdnem eléri a vonalat, satut nyom, erre megindul a kocsi felfelé. Na, ekkor lefelé kormányoztam, de az már kevés volt.
Egyébként az én autómból alig koccanásnak tûnik, még Shai-nál ez egy nagy beledurranás.
Lipcse is ilyen azt is próbáld ki, némelyik pálya rendkívül jól sikerült.

A North Carolina-i futammal kapcsolatban lenne egy-két észrevételem. Nem vitatkozni akarok a bírói ítéletekkel, elfogadom õket. Nekem egy két indoklás az, ami furcsa.
A Sanzikkal történt ütközésem egyértelmûen elbambulás, és az ebbõl adódó figyelmetlenség miatt történt. Ezt pedig itt is leírtam a fórumban, nem sokkal a futam után elnézést is kérve Sanziktól (21896-21904-es hozzászólások közt). Ezek után nem értem, hogy nem is egy bíró miért próbál mindenféle hülyeséget belemagyarázni az indoklásába, hogy pl. semmi értelme nem volt versenyezni, vagy hogy direkt rázártam. Ti nem olvassátok a fórumot?
A másik ami sokkal jobban meglepett, az a megjegyzés, hogy nem elõször fordul elõ, hogy nem engedek el valakit a lekörözéskor. Mivel ezen a futamon nagyon nem ment és emiatt sikerült is elég nagy hátrányt összeszednem, elég gyakran elõfordult az az eset, hogy gyorsabb versenyzõt kellett elengednem. És ezek szerintem gond nélkül is mentek, leszámítva a Sanzik-esetet, de azt már leírtam. Ez olyan, mintha az adott bíró nem is lett volna ott a versenyen... És itt felhozhatnám még azt az esetet is, amikor körhátrányt akar visszavenni az adott versenyzõ, de ez is ki lett már tárgyalva itt a fórumon, nem hozom fel megint.

ibronk
Kár hogy nálam akad eléggé..
Viszont bele lehet esni a tóba, de be van fagyva, mert csak elcsuszol benne és mikor megállsz akkor meg szakad a jég, mert nem lehet kijönni 😄
Amugy komolyan egy szopatós pálya, féktávok direkt tiszta hepehupák, meg a kanyarok után is, szal kigyorsitani sem egyszerû. Szal vigyázni kell, de a kanyarok meg minden, tök jók, nagyon tetszik.

ibronk

De majd talán keddenként a TransAm vagy a CTS bajnokságban

PuMy
Gondolod, hogy ezek utan vki akar veled jatszani ezen a palyan?

ibronk
Nem tolunk ezen valamikor egy fun tptcc, vagy valamilyen futamot?

Alexease
Kicsit OFF, de baleset😊))

Kárbejelentõ

Az esemény részletes leírása
Sötét volt már, baljósan zúgtak az útmenti jegenyék. A széltépte felhõk már-már feladni látszottak harcukat a Hold ellen, ám az égitest gyõzedelmeskedett. Hideg fény szórta be ezüstjével a csalitos settenkedõ vadjait, az árokban lassan varasbékák kuruttyolták esti imájukat.
Na, ekkor ütöttük el a motorost. Balra akartunk elkanyarodni, de meggondoltuk magunkat, mondván ott se lesz jobb. A motoros szegény bedõlt a balra villogó indexünknek, ám mi visszakanyarodtunkban rajtaütöttünk, õ pedig az árokban hengerbucskázott, szegény. A békáknak torkára fagyott a kurutty!

Véleménye szerint a baleset bekövetkezésének mi volt az oka, azért ki tehetõ felelõssé
Az autó vezetõjének pillanatnyi kihagyása, a szerencsétlen
körülmények és a világ általános nyomorúsága. Mindig az ártatlanok szívják meg, mindig.

Egyéb közlendõk
Az elõadás, melynek megtekintésére Nyíregyházára igyekeztünk
(Csehov: Három nõvér) nézhetetlen volt. A II. felvonásra értünk oda. A III. felvonás alatt már szívesen cseréltem volna a motorossal. A IV. felvonás alatt bárkivel.
PuMy
Mondjuk ezt a verseny utan is leirhattam volna, ezzel is konnyitve a birok dolgat, mert a replay-bol ezek a dolgok nem nagyon latszanak. Na majd legkozelebb...

PuMy
Abszolute Met-nek van igaza, sajnos eszembe se jutott, hogy fekezni kene vagy legalabb elvenni a labam a gazrol, pedig tisztan lattam, hogy az egesz sor belassul. Sajnalatos modon csakis a pozicioszerzes jart az agyamban. Szal abban a balesetben csakis en vagyok a hibas, a biro4 dontese szerintem a legrealisabb.

Met
Megint a 2. birónak: utólag olyan könnyû okoskodni, hogy mit kellett volna csinálni.
Amikor odaértem Shai csúszott belülre, tehát kívül bõven elfértem volna, csakhogy Shai nekivágodott Alex-nek és visszapattant kívülre elém. Lehúzodni nem nagyon tudtam volna mert azt hiszem, hogy Hazso volt a könyéken valószínûleg akkor se tudtam volna kikerülni és ráadásul még Hazsót is kellemetlen helyzetbe hoztam volna..

Met
Az éles szemû 2. birót szeretném megkérni, hogy nézze meg alaposabban a replayt, igen húzódtam befelé, de amikor Pumy beért mellém rögtön húzódtam kifelé, hogy elférjen.
Arról nem tehetek, hogy amikor lement a fûre nem lassított, Pumy ezzel nem a vezetési stílusodat akarom kritizálni, lényegesen tapasztaltabb versenyzõ vagy mint én és ezt el is ismerem.

Kezdem úgy érezni, hogy akkor is várható büntetés ha csak egy baleset közelében vagyok.

Met
Nort Carolina Ítéletek

2. kör Shai: Dorian - 1 pont
179. kör Sanzik - V8: V8 - 8 pont, Sanzik - 1 pont

Biró 1:

2_Shai: Versenybaleset, bár hideg gumikkal illene kicsit lassabban haladni

179_Sanzik_V8: Két versenyzõ csatája, V8 egy kicsit lentebb jön a kelleténél, de nem számottevõen. Versenybaleset

Biró 2:

2. kör: Szerintem itt büntetni nem nagyon lehet, de tanulságos az eset. Shai simán megcsúszik, ami azért benne van a versenyben. De ez csak a második kör! Kicsit óvatosabban kellene menni, és akkor egyenletesebb a teljesítmény
A forgó autóba páran belemennek, akik az eredeti ütközés pillanatában sokkal hátrébb voltak. Látszik, hogy gyorsan mondja a spotter a sárga zászlót, és mégis 100mph körüli sebességgel ütköznek Shai-ba. Látszik a füst is, szóval lehetett volna lassítani hamarabb.

172. kör: Gondolkodtam, hogy az eset elbírálásánál szerepet játszhat-e, hogy egy gyakorlatilag sárga nélküli verseny "úszott" így el. De azt hiszem, ezt nem szabad figyelembe venni. Ugyanakkor nem értem V8 húzását, 6 kör hátrányban volt, Sanzik csak 3, szóval semmi értelme nem volt a versenyzésnek, fõleg úgy, hogy Sanzik láthatóan gyorsabb volt.
Az ütközés elõtt is felcsúszik a felsõ ívre, de a kanyar végére visszajön, itt még hárít Sanzik. Aztán a szitu még egyszer, csak itt Sanzik már gyorsabban jön, nincs lehetõség védeni. V8Man: Tõlem elsõ "figyelmeztetés", és -15 pont

Biró 3:

2 Shai: nehéz eset. Elõször adtam volna büntetést Shai-nak, na nem a megcsúszásért, hanem azért mert szerintem nem kellett volna a kocsiját végigvinni a pályán keresztben, maradhatott volna külsõ íven. Viszont cockpit nézetbõl megnézve az esetett sajnos ott tényleg nem látszott ez annyira, szerintem sokan lehúzták volna az autót belsõ ívre, úgy, mint Shai tette. Ezzel az esettel kapcsolatban azonban egy büntetést kiosztok, amivel biztos nem leszek népszerû de hát ez van. Méghozzá Doriannak -5 pontot, mivel Shai talán meg is fogta volna az autót, ha Dorian nem löki meg. Dorian nézetébõl szerintem nagyon jól látható volt, hogy Shai megcsúszik, de akár lassítással vagy a kocsi lejjebb húzásával meg sem próbálta elkerülni a
dolgot. Azért vigyázzunk már jobban a másikra!

172 Sanzik_V8: V8 eléggé feltartja Sanzikot sajnos nem személyes sértésként de V8-nál már nem ez az elsõ eset, hogy körözésekor nem akar engedni rögtön. V8 -8 pont

Biró 4:

2. kör Shai: Shai megcsúszik, korrigálni próbál. Már-már sikerül is neki (esetleg a falra tapadna) és a mezõnynek megúszni egy komolyabb esést, amikor Dorian -aki kifelé sodródik a kanyarban- megpöccinti. Ettõl kezdve Shai tehetetlen utas. Amikor ismét össze tudja szedni a kocsit, menekülni próbál, szerencsétlenségére pont a vonal alatt érkezõ Alex elé... Bár az eset súlyos következményekkel jár (pl Met számára, aki büdösbogárként a hátán forogva végzi) Shait mégsem büntetném, hisz egy kis hibát vétett és mindent elkövetett a súlyos bukás elkerülése érdekében. Dorian egyedül, tisztán autózott, ilyen esetben szíve joga, hogy olyan ívet válasszon, amilyet akar. Nem érheti szemrehányás, amiért nem számított Shai hibájára. Versenybaleset, nincs büntetés.

172. kör Sanzik vs V8: V8 besokall a kanyarban, külsõ ívre sodródik. Sanzik ezt kihasználva belsõ íven elõzni kezd. A sebesség-különbség jelentõs, ezt V8 is láthatja a tükörbõl. Igaz, hogy Sanzik a vonal alá megy egy pillanatra és a szintkülönbség kissé megdobja, azonban az ütközés szempontjából ez lényegtelen. Sanzik pozíciót fog belsõ íven, V8 azonban rázár. Ha látta Sanzikot, sportszerûtlenül, ha nem, akkor figyelmetlenül vezetett. V8: -10 pont

Biró 5:

2_Shai: versenybaleset

172_Sanzik_V8: Itt V8-nak igencsak illett volna elengednie Sanzikot, viszont Sanziknak türelmesebbnek kellett volna lennie kicsit. V8 -5pont, Sanzik -5pont

További jó versenyzést és balesetmentes közlekedést.

Met
Papyrus Ítéletek

21. kör Met – Pumy – Gio: Met - 4 pont, PuMy - 9 pont

Biró 1:

21 Met_Pumy_Gio: érdekes egy eset. Pumy próbál elõzni de megijed Met-tõl ezért lemegy a pályáról, ami visszadobja bele Gio-ba. Szerintem itt Pumy vonható felelõségre egyedül. Met igaz, hogy ráhúz, de azért már korábban elkezdi a lehúzódást amit Pumynak észlelnie kellett volna. Még megpróbál beférni de megijed egy esetleges ütközéstõl. A többit már leírtam. Pumy -10 pont.

Biró 2:

21. kör: Elég nehéz eset! Met próbál visszahúzódni a sokkal gyorsabban haladó Pumy elé, ami egy elhibázott lépés. Viszont furcsa Pumy-tól, hogy lassítani abszolút nem próbál, csak lefelé húzódik. Az elõl levõk is lelassulnak, nem látom, hol tudott volna elõzni, ha nem ütközik Gio-val. Met -15pont

Biró 3:

21 Met_Pumy_Gio: Versenybaleset és Metnek egy figyelmeztetés, hogy ne szabja ilyen szûkre a fordulót.

Biró 4:

21_Met_Pumy_Gio: Pumy -25pont + fekete

További jó versenyzést és balesetmentes közlekedést.

sanzik
Meg ez is

Sanzik! Csak neked 😊

Alexease
Ha mar ugy sincs nagy forgalom, egy kis off😉)
A netKar-ba meg nem igazan teszteltem az MG-t, igy eljott az ideje😊) Nekem teccccik😊)
netKar MG ZS (AVI, DivX 5.11, 500 kbps, 320x240, 4,5 Mbyte)
HaZso

piSTUKA
Ja, "eleg nivos". A teljes Team Redline ott nyomja. Nemigen van erösebb liga jelenleg, ez a gyözelem nem akarmi!