24
A tápegységem vagy az alaplapom romlott el?
  • yoda2000
    Ilyen csatlakozóm van kettő is, csak a tápból nem jön amit rácsatolhatok :D
    Asszem vennem kell elosztókat..
  • gurubefree

• yoda2000
    Heló
    Egy rövid kérdésem lenne:
    A gépembe egy FSP 400W FSP400-60APN Active PFC 80+ tápegység biztosította az áramot míg tönkre nem ment. Gondoltam nem bonyolítom túl a dolgot, rendelek egy ugyan olyat beszerelem azt annyi. Meg is rendeltem, meg is érkezett viszont a csatlakozók száma és típusa nem egyezik a régivel és így többek között nem tudom bekötni a videókártyát. Mi a fenét lehet ilyenkor csinálni? Gyártónak reklamáljak vagy a boltnak? Mert nincs pénzem mégegyre.
  • joceruza
    Szeretném a segítségeteket kérni! Az a probléma hogy a játékoknál mindjárt az első pillanattól akadozik. Belassul és pattog a hang. Ez egyik napról a másikra történt. 2.5 éves a gép.
    -XP 3.szerv.cs.
    -ASUS P5KPL-CM
    -Dual Core Intel Pentium E5800
    -3Gb Ram (2+1)
    -Nvidia GeForce 220GT 1Gb DDR3
    -400W
    Amúgy teljesen normálisan működik! Nem lassú,egy rövid csippanással indul. Teszteltem MemTest-el,Prime95-el,Hard Disc Sentinel,Furmark-al,3DMark06-al és ennél már jött a hiba. Lassú volt mint a dög. Olyan mintha nem lenne Ram,pedig elméletileg nincs hibája. Nem is melegszik! A max hőmérséklet amiket elértem a tesztek során:CPU 58, GPU 62, Core1-2 60, alaplap 48,HDD 35.Az alaplapon semmi rendellenességet sem látni.
    Ha valaki tud,kérem segítsen mert már nem tudom mi lehet a baj!
  • CSOCSO
    en az x850xt-mrol tortem le a kondit.. megforrasztottam..azota jo...

/keresztet vet es lekopogja/
  • ICP
    Ja és időnként nem kapcsol LE a gép.
  • ICP
    Sziasztok!
    Van egy Abit KV-7-es alaplapom.Az utóbbi időben nem mindig akaródzik bekapcsolni.Ventik felpörögnek,hdd+power ledek folyamatosan világítanak.De tovább nem jut el.A monitor sem kapcsol be.A táp biztos jó,mivel már kipróbáltuk egy jóval nagyobb(460w-os)táppal,és ott is jelentkezett a hiba.Jelenleg egy 350-es Codegen táppal van hajtva a gép.Memóriát leteszteltük,a satás hdd-t is lehúztam már.Mitől lehet ez?A konfig:Abit KV-7 alaplap,Gef3 Ti 200 kari,1 gb RAM(twinmos)250 sata,120 pata vinyó.LG DVD író.
    Alaplap,vagy videókari??
    THX!
  • Met
    Nem hiszem, hogy az elem lenne a hibás mert a rendzseridőt meg mutatja rendesen, de megnézem, a táp meg nem behalt csak büdös volt és még működött a kivétel előtt. A csere után is bekapcsoltam, hogy megy e, ment gond nélkül és ezután próbálkoztam az egérrel, aminek win install lett a vége. De megnézem a kondikat.

Köszi
  • Gerry
    Azt, hogy a win registry hibára hivatkozik, azt okozhatja az, hogy az alaplapon léő elem lemerült, érdemes cserélni, max 500 Ft. Az is lehetséges, hogy nem az elem merült le, hanem egy vele kapcsolatban lévő kondi pukkant ki az alaplapon, a táp hibájából, ez már gázosabb, de orvosolható hiba, ahhoz, hogy ezt kiderítsd, meg kell nézned a kondokat az alaplapon, ha valamelyik egy picit is púpos, vagy az alja vagy a teteje, esetleg valami kifolyt belőle, akkor az a szar...

Ezeket próbáld ki, írd le mit tapsztaltál!
  • Met
    Hello!

Nos, múlthéten hazajöttem és égett kábelszag terjengett (nem nagyon, csak néha lehetett érezni) a lakásban, körbeszaglásztam és kiderült, hogy a tápból jön, ki porszívoztam és bekapcsoltam, ment rendesen minden de még mindíg büdös volt ( miss mázlinak hála nem szált el semmi vagy mégis??). Vettem egy Chieftec 300-as tápot, beraktam ment rendesen minden, vettem még egy optikai egeret (chich vagy mi a multimedia.hu-ról) amitől megfeküdt a win, kétszer próbáltam rátenni mind a kétszer kifeküdt (másnap vittem vissza a boltba). Újra telepítettem a windowst és azóta ha fel telepítem a kormányt vagy a norton vagy a popupkiller van neki útban. Bekapcsolom a gépet és ki írja, hogy nem tudja olvasni a virus adatbázist utána azért elindul a win de azt írja ki, hogy hiba van a regisztrációs adatbázisban és újra indul, hogy kijavítsa, utána elindul de nem megy a norton és valami mindíg hibát jelez. Ha csak a popup van fent akkor a profiler telepítése közben azt írja ki, hogy kapcsoljam ki a popupot mert zavarja a telepítés közben. Ki próbáltam, hogy csak simán, logitech telepítés nélkül rádugtam a gépre a kormányt ekkor a win felismerte kérte a 98 telepítő lemezét de a logitechet nem kérte, játék közben ment csak nem volt force, hideg indításkor a win megint ki írta, hogy hiba van a regben és újra kell indulnia.

Szóval minden autómatikusan elinduló progi összeakad a kormánnyal. Azt még majd ki próbálom, hogy előbb felrakom a kormányt és utána a többi szart, de szerintem úgy se lesz jó. Létezik, hogy elszált az usb, de nincs irq ütközés megy minden rendesen. Ha profiler bent van az indító pultban akkor a dr watson javasolja, hogy ha a tálca működése rendellenessé válik vegyek ki, de úgy se jó.

Van valami ötletetek?
  • Gerry
    Ennek igazán örülök, annak meg különösen, hogy "csak" a tápod ment el, mivel elég sok olyan esettel találkoztam már, ahol a hibás/javított táp elvitte az alaplapot, procit, ramot, stb...
  • lacimol
    Gerry: igazad lett néhány óráig gond nélkül ment a forrasztott táp, de másnap már bekapcsolni sem tudtam (a ventik sem pörögtek fel).
    Vettem egy új codegen tápot 5700-ért.
    Remekül működik.
  • Gerry
    Azér egy táp forrasztásánál vigyázni kell, én alaplapokban szoktam kondit cserélni, de a tápokat inkább kidobom, mert, kb 4e Ft+áfa egy vadiúj 300W-os Codegen, ami elég jó minőségű (persze nem egy Chieftech vagy Enermax), és megbízható, de egy javított, kondicserés tápra én nem bíznám rá a konfigomat, mert könnyen elviheti az egészet. Szerintem inkább 4e egy új tápért, ami garis, mintsem 150e egy új gépért, nembeszélve az adatokról...
  • lacimol
    720 Ft volt a 2 kondi...
  • Borg
    Jah, ha tényleg csak egy kondi, akkor jól le akartak nyúlni téged. 8000ből már talán új tápot is érdemes venni (bár ebből aligha jön ki jobb márkás).

Vidd el valami elektronikai zseni ismeröshöz, ha tényleg egy kondi, akkor pár forint, ahogy walaki irta.
  • [Walaki]D`Lair
    házilag +van 150Ft-ból...
  • lacimol
    Neoooooo: gf2 400

Megvan a hiba a tápban kiment egy kondenzátor.

Írtam néhány szervíznek, de ott azt írták a táp javítása egy új táp árával közel egyenlő.

Szerintetek is 5000-8000 Ft egy kondi kicserélése?
    Megoldható házilag uolyan kondival vagy ilyesmivel ne próbálkozzak?
  • lacimol
    Köszi a tippeket
  • Borg
    Pedig erre csak ez a megoldás, kipróbálni mással.
  • lacimol
    ha lenne csere tápom, akkor már kipróbáltam volna.
    azért köszi
  • Atus01
    Előbb próbáld ki egy másik táppal. Ha azzal megy, akkor csere.
  • lacimol
    Sziasztok!

A következő probléma megoldásában kérném segítségeteket:

Van egy 1 1/2 éves gépem (abit kt7e, amd 750, 256 ram, 300w táp, 2 db hdd, cdrom). Az utóbbi időben csak 3x-ra sikerül bekapcsolnom a gépet. Ha nem sikerül, akkor a winyo + cd fel sem pörög, a reset gomb sem mindig működik. Ha sikerül, akkor minden OK.
    BIOS beállítások OK, feszültségek OK, HDD+CD OK. IDE kábel OK.
    Ha lekötök minden IDE egységet, akkor 5-ből csak egyszer nem kapcsol be. A 300W-os táp bőven elég.

Érdemes kapásból új tápot vennem vagy ezt okozhatja az alaplap (vagy más)is?