13587
  • Isegrim

Te vagy a messiás (remélem).
  • FREAK
    persze, thx, utánanézek

na nem is kavarom itt tovább a szart, sry!
  • [Jakuza]
    Ott a pont.
    Remelem akkor birod az RPG-t is, ha fantasy-t birod. :P
    Probald ki a Majesty-t. Eleg erdekes sperspektivaja a strategia,rpg,fantasy keverekenek.
  • Isegrim

Én se értem miért sír a szája néhány embernek ennyire... hát ne szerezd meg vazze. Meg hogy sogun jobb volt, ugyan mibe? Az egyetlen dolog ami tisztán taktikaibb volt benne, az hogy alig néhány, minden oldalon ugyanaz az egység nyomta egymás ellen, jobban megvolt a kő papír olló... itt is meglesz, csak komplexebben, reálisabban. Meg hogy nem votlak nagy seregek a sogunban, hát ez megalol. Ugyanazt a játékot mondod? A legemlékezetesebb csatám az volt amikor két 1200 fős sereg nézett farkasszemet, ő védekezett, én meg nekiküldtem az egész sereget, egy tömegben, csak úgy poénból.. és én lepődtem meg a legjobban amikor egyszerűen lesöpörték a másikat vagy száz halott árán, úgy látszik nem bírták a látványt. :) De volt olyan is, hogy a gép levert mindenkit, befoglalta a térkép keleti 2/3át, és minden körben küldött egy ilyen baszom nagy sereget, amit minden körben le kellett verni... na ennyit a sógunról. Jó volt, szép volt, de túlhaladt rajta az idő. Most itt van a rome, eszméletlen grafikával, iszonyat feelingelemekkel mint a beszéd a csata előtt, kb. 5x átdolgozottab stratégiai résszel, nem csak ilyen legyen egy ilyen is mint az STW v MTWben.. Arról nem is beszélve, hogy a csatát is reálisabbak, pergőbbek lettek. Nincs már olyan hogy a nehézlovasság szépen megáll miután legázolt 10 parasztot az elején, hanem egyszerűen átgázol rajtuk, viszi a lendülete.

Nincs már olyan, a valóságban sem volt, hogy két egység órákig tököl egymással, percenként hullik el csak egyvalaki. Egy igazi csata mészárszék volt, és nagyon gyorsan eldőlt.

Amúgy meg hogy mit lát a tábornok, meg mit nem... nemtom feltűnt e, de a romeban van egy olyan kamerabeállítási opció hogy general. Ilyenkor a generalra erősen rázoomolva látod a dolgokat, minimális mozgási lehetőséggel, azaz kvázi ugyanazt látod amit ő!! Gondolom multiban ez nagy poén lesz... rakhatod AI irányítás alá az egységeid felét, már is megvan az hogy alvezéreid vannak akik a saját fejük után mennek, folyton elbasznak dolgokat, és néha kellemes meglepetéssel szolgálnak, de tehermentesítenek.
  • toMpEr
    felraktuk bithumen-re is
  • [Jakuza]
    Hat ugy nem is hogy tobb olyan parancsot kell kiadnom, amit nem a hadvezernek kellett.
    Es ez bizony a game hibaja.
  • sorted
    énse szeretem...de 200ft-ért megér nekem..
  • FREAK
    hát nyilván az ízlés eleve kizárhat dolgokat, ez ellen vitatkozni sem érdemes

nekem pl. azért is volt plusz a Shogun, mert "egzotikus", misztikus világban játszódott

ezért hányok már a WWII, Vietnam játékoktól, és érdekel inkább a fantasy és a scifi
  • antijedi
    és a valósgában mikor tudtál ekkora seregnél minden csapatrészt "rendesen" irányitani? semmikor? ja hogy ez neked nem fekszik, az emg megint nem a game hibája...
  • [Jakuza]
    Ejjej warezert fizetni ?
  • Beagie
    thanky
  • Fritz Von...
    Erős az neked!
  • [Jakuza]
    De nem.
    Igy nem tudsz minden csapatreszt rendesen iranyitani.
    Es ugye ha atszakitjak mondjuk valamelyik vedelmi szarnyadat, akkor hiaba idokorlat, mar nem sok lehetoseged lesz taktikazni meg idokorlat nelkul sem. :PPPP
  • sorted
    aki akarja letölteni ITT már fent van.
  • Fritz Von...
    Egyébként a Shogun dolog meg erősen ízlés kérdése szerintem. Annak idején megvettem, mert nagyon jó stratégia volt. De valahogy folyamatosan igyekeztem elterelni a figyelmemet arról, hogy Japán. Mert nekem nem nagyon jön be semmi japán dolog. Sem a történelmük, se a manga, se semmi.
    A játék jó volt. A Medieval nekem már sokkal jobban bejött, mert európai volt. És az itteni középkor nekem sokkal inkább fekszik. Lehet, hogy a game nem volt annyira kidolgozott (bár sztem az volt), de jobban bejött.

A Rome meg eleve a kedvenc koromban, az ókorban játszódik az akkori nagy népekkel. Tuti, hogy ez lesz nekem a befutó. Éppen ezért elég nehéz megítélni, hogy kinek mi tetszik.
  • [Jakuza]
    Na valakinek a hozzaszolasat kiloktem.Kuul ez a 1256os uzenet ketszer. :P
  • Pluskast
    Ne rakd be az időkorlátot:) Így annyit taktikázhatsz amennyit akarsz:)
  • [Jakuza]
    Aztan fogadom, hogy a kiscsavonal 2szer idosebb vagyok.
    Itt kezdodik az ertelem, amikor mar ertelmes dolgot nem tud kinyogni valaki es elkezd kiccsavozni. :P LOA'l
  • FREAK
    10000 egység lehet egyszerre a pályán, ha jól tudom, így nem lesznek 10000 fős seregek
  • sorted
    nah én már huzom lefele 150kbs-el kiváncsi vok rá..
  • Braveheart
    ez kinek ment?
  • [Jakuza]
    Nem az a lenyeg amit mondasz, hanem az , hogy most neked ezeket a dolgokat megkell csinalnod es ha minnel tobb egyseg van annal kevesbe lesz idod rendesen taktikazni, mert mas viszi el az idodet.
  • FREAK
    ezt hány évesen jelented ki? sikerült a töri érettségi, és büszke vagy magadra vagy mi? :D
  • Fritz Von...
    Rögtön az elején ugye a samnisokkal és a többi ex-etruszk törzzsel kell majd megküzdened, egyáltalán csak azért, hogy Róma fennmaradjon. Legalábbis ezt olvastam valahol. És ez azért elég híven követi a történelmi tényeket.
    Nyilván utána csatlakoznak, vagy meghódítod őket, így lesz egyszercsak szép nagy birodlamad.
    Éppen ezért tuti, hogy meglesz benne mindkét fél kívánsága. Lesz benne "tetristologatás" és óriási hadsereg is. Egyébként azt meg végképp nem értem, hogy egy 10000 fős sereg miért nem hű a történelemhez?
  • Dansky
    Vazz, ez az utolsó alkalom, hogy kiccsávókkal leállok hadtörénelemről vitatkozni...
  • FREAK
    naja, de átkiabálni a 80 méterre harcoló csapatnak egyáltalán nem hihetetlen, míg megparancsolni a balhé közepén szenvedő egységnek hogy álljnak vigyázzba, annál inkább
  • antijedi
    tudodmit akkor csak egyet mondok, ne jácc vele, menyetek inkább sogun topicba nosztalgiázni szerintem :)
  • Fritz Von...
    Történelmi hűség? Miért ne lenne az? Mivel a nulláról fogod kezdeni az egészet (gondolom miután az Etruszk birodalomból kivált Róma), ezért tuti, hogy az elején nem lesz sok egységed.
  • Csurcsil
    Ebben egyetertunk , igaz ez azert is lehet mert bennem van egyfajta csodalat az akkori tortenelemmel kapcsolatban.
  • antijedi
    és a valóságban mikor foglalkozott egy hadvezér azzal hogy az x chadtest balraátot csinál vagy jobbraátot? semmikor, ma x ha 10 ember volt, de attól nem lesz se a sogun reálisabb se ez kevésbé az hogy más hadvezetési stilus kell :)
  • FREAK
    ....ettől sokkal nehezebb
  • [Jakuza]
    Nem nekem van idealizalt kepem errol, hanem neked mindegy, hogy mit kaopsz egy jatektol.
    Neked az is eleg, ha a seregek osszeugranak egy irgalmatlan porfelhobe es agyatlan barmokkent egymast csepelik a csataban, mert a hadvezer kijelolte az osszes csapatot azt hajra.
    Hat en nem erre vagyom, hanem a Shogun altal oly nagyszeruen kidolgozott csatakra, ahol az agyafurtsagnak es taktikai ugyessegnek sokkal nagyobb szerepe volt mint a gyartsunk le minnel tobb nehezlovast a hadigyarban idiotizmus.
  • Dansky
    Jakuza, te ezt így képzeled valahogy: áll a vezér a dombon:
    "Hm, látom, hogy 700 méterre nyugatra a bal szárnyunk túl sok veszteséget szenvedett. Mond nekik, hogy vonuljanak vissza 50 métert és rendezzék a soraikat. Az ijászok fedezzék a visszavonulást."
    két küldönc elnyargal a két egységhez, mire azok szinkronban perfekt végrehajtják.
    Hát ez nem így volt! A Medievalban SOKKAL TÖBB info és kontroll áll rendelkezésedre mint a valóságban volt.
  • Csurcsil
    Attol volt a Shogun valosaghubb hogy kevesebb sereged volt, de ugyanugy betoltotted ugyanazokat a szerepeket mint a Mediavalban.
  • Pluskast
    Bocsánat az oltári barom beírásomért. Nem Grochy hanem Ney volt az
  • FREAK
    itt a lényeg: $$$
  • Kandurex
    hmmm....nem is mondassz olyan nagy hülyeséget
  • FREAK
    én ezt tudom, és pont erről beszélek

mindegy, hogy a játékban vagy a valóságban, szerintem sokkal izgalmasabbak a régi japán csaták, ennyi
  • Braveheart
    Ki a fene venné meg a játékot, ha egy dombról nézehtnénk fps nézetben a csatát, és futárokat kéne küldözgetni ide-oda?!
  • Pluskast
    Mondjuk én nem is hiányolom. Utáltam amikor a lovasságom önkényesen megindúlt:)