42
 • Pheel
  #42
  Nagy számlálásba kezdtem és összesen 1 programot találtam, ami Javaban íródhatott anno és a merevlemez-kapacitásomat bitorolja. Ez pedig a VisualRoute.
  http://www.visualware.com
  És mivel ez fut, nekem pedig nincs fent SunJVM-em (ez tuti) és a könyvtáraiban összesen 2 class file-t találtam (az egyik <1k, a másik ~2k) és tele van tömve exe-vel és bin-nel az egész, így feltételezem, hogy nem JVM alatt fut (pedig fut), bár a sebessége és erőforrásigénye valahol ott van, mintha abban menne. Végülis senki nem mondta, hogy a Java alkalmazások a rohanó embereknek készülnek... :)
 • Pheel
  #39
  Még annyit azért hozzátennék, hogy azok a Javaban írt programok, amiket használok, úgyis le vannak fordítva x86-w32-re és nem JVMben futnak, éppen ezért marhára felesleges a Sun JVM-je, böngészőkben pedig a MS féle megvalósítás gyorsabb, kisebb, kevesebb erőforrást zabál, kevésbé tolakodó (ikon a tálcán) és még letölteni is egyszerűbb. Hát én már csak ezért sem teszek fel Sun JVM-et. Ha meg majd kell, felrakom. Volt is már fenn. De az Explorerem akkor sem fogja azt használni.
  Ja és milyen XP-be kell beleintegrálni? SP2-ben lesz? Vagy minden eladott XP CD-hez postáznak egy másik CD-t, hogy nesztek Sun JVM? :)
 • Gabest
  #25
  Csabi: "Nem, mert a sun eddig nem adott ki inkompatibilis .net vm-et egy olyan op. rendszeren aminek kilencvenvalahany szazalekos reszesedese van a desktopon.
  Egyszeru nem?"

  Fel lehet rakni a teljesen kompatibilis sun félét is, ráadásul most már ez az egyetlen választás. Akkor most ez jó vagy sem? Amúgy nem látom az összefüggést aközött, hogy ha valaki egy nem teljesen kompatibilist csinál a saját oprendszerébe, akkor utána köteles egy teljes azt is csinálni. A visszavonásra lehetne kötelezni, de ez meg is történt.
 • Gabest
  #9
  Komolyan nem értem én ezt az egészet, akkor most a sun is be fogja építeni a saját oprendszerébe .net vm-et?
 • sztavrosz
  #6
  Hát igen! A Microsoft kinőtte magát, ez egy haldokló birodalom első vesztes csatája. És a Java még csak most jön (XBox vs Playstation 2)!
 • Lazarus
  #5
  Kurva MS, ezért kell mindíg letöltenem a java-t
 • maxtor
  #3
  a web java
 • maxtor
  #2
  kár