Asus A7N8X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen,anyit bírt max nekem is 12.5x170-et....Most raktam fel a procit 3200+-ra a ramok meg maradtak 333-asok.A proci simán bírja de leveszem mert az everestben nagyon leesett amemória olvasás😞Az írás viszont nõtt.

Asus A8N-E/A64 3200+@3500+ s939/2x512MB PQI/HIS X800GTO 256MB+Primecooler ALCU

[Jakuza]
Lassabb ha aszinkronban hajtod a cuccot, mint szinkronban a procit a memoriaval.
Amugy altalaban van valami kis erotartalek a 333as RAMokban is. Szal pl allithatsz 12,5x172t is pl.
Bar lehet, hogy nem birja mert azert az a 2150Mhz mar nem keves. De altalaban az olyan 12,5x 168 es 170 kozotti erteket birni szoktak.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Csak bírja a proci a400-at.....

És az mijen megoldás lenne ah a memókat hagynám 333-on a procit meg egy az egyben feklraknám 400mhz-re?Akkor elvileg kapásból 3200+ lesz de megéri ha a memók csak 333mhz-esek lesznek?

Azt tudom,hogy a biost-2 hónappal ezelõtt frisítettem szvsz nem az lehet a gond....

[Jakuza]
Amugy szerintem szorzolockos az a Barton, a legtobb Nforce2 -es lapnal rosszul detektaltak a 2500+ Bartont es szerintem azert engedi 12,5ig feljebb allitani es utana mar nem.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Akkor probalj meg egy BIOS frissitest, hatha az a nyugje.

igen 12.5x-ig engedte 11.0-ról ami pont egy 2800+ órajele(a bios is annak látja).Kösz megpróbélom az agresszív beállítést is meg azt a 8/16-ot is ha persze lehet.

Narancs
Nem!
2500+ bartonja van, aminek asszem 11X az eredeti szorzója, ezt fölengedte tenni neki a lap 12.5X ösre, szóval nem lockos, mert ennyivel följebb tudja tenni, de tovább nem!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

[Jakuza]
Szerintem o siman kifogott egy szorzolockos AMD-t.
Tuti hogy tud nagyobb szorzokat is az a lap.

dismarc
amit én nyuztam azon 8/16 volt asszem a max szorzo
aggressive ra allitod a cpu interfacet asszem (mar nem emlekszem pontosan) akkor megy 16x szorzoval
a lényeg hogy abba lehetett
a gyári értékkel egy 2100+ os procival ment 133 * 13.5 -ön
szoval nagyobb van mint 12.5

nemtudom

sziasztok!
nekem egy a7n8x deluxe alaplapom van és az lenne a kérdésem hogy akinek ugyenijen lapja van nála is csak 12.5x lehet a szorzót maximálisan beálíítani?

dismarc
az volna kérdésem hozzátok hogy ennek az alaplapnak van vmi jumeper van amit álligatni kell mielött babrálom a biosát?
nincs meg a könyve hogy elolvassam
mármint itt azt értem hogy ha fsbt állitok stb
köszii

nemtudom

Kaplan
Asus P4P800S SE 14938Ft +ÁFA
(18673Ft)

Nagyított kép
CPU: Socket 478 for Intel Pentium 4/Celeron
Chipset: Intel 848P MCH & Intel ICH5
FSB: 800 / 533 / 400 MHz
Memória:
- 2 x 184-pin DIMM Socket
- max. 4GB PC3200/2700/2100
- DDR SDRAM
Slotok:
- 1db AGP 8X/4X (0.8V, 1.5V only)
- 5db PCI

Audio: ADI AD1888 SoundMAX 6-csatorna CODEC
LAN: Realtek RTL8100C 10/100 Mbps LAN PCI
USB: Max. 8db USB2.0 ports
Méret: 12"x 8.2" (30.5cm x 20.5cm)

Errõl mi a vélemény?
(2 x 184-pin DIMM Socket-ez azt jelenti ,hogy két memória slot van benne?)

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Alaplapom sima a7n8x. minap flesseltem egy ujabb biost. épp frissiteni akartam nforce drivert, 4.27-re, ami meg is történt, csakhogy ujraindulás utan nem volt hang. mondom ez érdekes.. uninstallaltam a drivert, és vissza megjött a hang, tehát nforce driver nélkül volt hang.. erre visszarakom a régebbi, 3.13-as drivert, ami eddig is volt.. és ekkor sem lett hang!!! mi lehet a gond??

azóta találtam egyfajta megoldást, az uj 4.27es drivernél ki lehet választani hogy mely összetevõket akarjuk telepiteni. az audio driverek kivételével MINDENT felraktam, és lett hang, jó maradt.. de ezt akkorsem értem, egyik pillanatban volt hang, egy frissités utan meg elment, és a régebbi visszarakása után sem volt.. vki érti mi van itt? vki mondhatna egy megoldást..

The pain that glips you.. the fear that binds you.. releases life in me

Narancs
asus.com.tw -rõl húzz le gy friss biost, meg egy flash progit.
Amúgy jó slotokba pakoltad a modulokat?
Mert ez se mind1 ám...

Amíg nem frissíted a bios-t, nem fogja kezelni a dual-t!
Kivéve, ha 1007-es van benne.

yellowcab
Hogy a fenébe kell beállítani a memóri dualban menjen, ill 400-on?
2db samsung 256/400 DDR-t raktunk mellé

Elöl megy a cápa, utána a rája a remény hal meg utoljára.

yellowcab
A7N8X-E Deluxe alaplapot vettünk nemrég
érdemes BIOSt frissíteni 2.8+ Barthon XP-hez?
HOgyan érdemes frissíteni, adtak az alaplaphoz BIOS frissitést segítõ, windowsból végrehajtandó progit?

Elöl megy a cápa, utána a rája a remény hal meg utoljára.

Sziasztok.Mit tudtok arról, hogy az A7N8X-X csak Bios frissítéssel kezeli rendesen a 2600+ os AMD-ket. Nekem most derült ki, hogy a proci azért volt mindig 70-80 fokos, aztán már meg se át 90 alatt, pontosabban addig amíg ki nem kapcsolt.Aztán már el se bírtam indítani.Kétszer próbáltam, aztán harmadikra már csak pittyget.Most bevittem a procit, állítólag már nekik se mûködik cserélik garival.Nem értem, elvileg nem halhatott meg, a COP miatt, a pasztával meg vigyáztam.
jade sry van 1008as😛 megprobalkozom vele

hm megtaláltam köszi, 1.06os. A BIOS-om verzioja 1007es és ennél újabbat nem adtak ki asszem.. már csak az a kérdés hogy a BIOS-ban hol tudnám beállitani azt láthatoan hogy 400 FSB legyen kb.

Gerry
Utolsó PCI Slot oldalán a matricán szokott lenni, hogy rev 1.x, vagy rev 2.0x.

jo dehát akkor csak elõhozhato ezis.. amit még nemértek az az hogy ez a PCB version hol nézhetõ meg? Néztem az alaplapomat és nem találtam meg. a BIOS-ban hol találhato ez az fsb átállitás?

Gerry
Az az, hogy BIOS-ban beállíthatod a 400-as FSB-t, aztán vagy megy, vagy nem, hivatalosan csak PCB 2.0-tól van 400-as FSB Support, elõtte is elképzelhetõ, hogy megy a lap 400-on, de nem biztos hogy stabil. Ennyi.

Akkor ez mi?
"The users of PCB 1.06 or earlier version can update their motherboard BIOS to get FSB 400 support."

A hivatalos Asus oldalról

Gerry
Csak a PCB 2.0 változat és az újbbb A7N8X-ek tudnak 400-as FSB-t, és azokhoz kell a BIOS-frissítés, ha gyárilag régi van bennük. A BIOS-frissítés meg nem egy bonyolult dolog, ha értesz angolul, akkor elolvasod a redme-t amit a letölthetõ BIOS-file mellett találsz, és 3 perc alatt megcsinálod!

Gerry
Hivatalos ASUS oldalról bemásolva:

A7N8X (nForce2-S):

"Dual-Channel DDR400 Support

The 128-bit TwinBank DDR Memory architecture doubles the DDR 400 (PC3200) bandwidth. System bottlenecks are eliminated with balanced architecture and peak bandwidth up to 6.4GB/s."

A7N8X-X (nForce2-400):

"DDR400 (PC3200) Support

A7N8X-X supports 400 MHz FSB Athlon XP which provides exceptional performance for 3D gaming, digital media, and office productivity."

A7N8X-X esetén szó nincs DualChannel Support-ról, mivel a sima nForce2-400 NEM tud 2 csatornás memóriavezérlést.

Gerry
A7N8X-X van neked?? Mert a -X az nem Dualos, csak a sima, meg a deluxe...

srácok sima A7N8X alaplapon hogy lehet elérni a 400 FSB-t? Olvastam hogy vmi BIOS frissitéssel, de nem nagyon konyítok hozzá..

Narancs
A7N8X vagy A7N8X-X ed van? Mert nem mind1.
A sima dualos, a -X es meg nem.

FRenkie
hogy ne lenne?! nekem simán 2 256os ddr van benne és mûködik a dual

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

sracok az AGP PRO 8X és a sima AGP 8X között mi a különbség?

Crazyn
sztem nem fogná vissza az alaplap, de egy jófajta proci nem árt hozzá

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

Crazyn
a rev1.04-es A7N8X Deluxe lapba melyik az a proci amit viszonylag gyors alapból is, de jól lehet tuningolni (általában)?

akkor itt is megkérdem, sztetek egy ilyen alaplapba jó az Ati Radeon X800 Pro, vagy visszafogná annak teljesitményét? tehát a vidkari 450 helyett csak 350en menne mondjuk..

Hogy mi a különbség? MINDEN. Ugyebár a legutolsó, leggagyibb 20Ft-os audio vezérlõ is tud legalább 5.1-et.
Tudod ez olyan, mint amikor egy idõben már az 500Ft-os rádió is "Hi-Fi Stereo lett
Azért röviden. Az ó'csó integrált audió olyan mint ha csak egy AD/DA átalakító lenne, onnantól ha használod, akkor a proci izomból nyomja a hangot, ha 6 csatorna kell, akkor már 6 csatornával fog szenvedni a proci. Na ha még 3D-t kell számolnia ... akkor lesz érdekes. És akkor ezt képzeld el egy igényes 3D game alatt.
Léteznek azért hardware megoldások, ezek jeles képviselõje az NVidia APU (SoundStorm ugye a digi kimenet neve, nem a hangkeltõé), ilyenkor a dolgok nagyobb részét az APU csinálja, alig terhelve a procit. Meg esetleg tud pár HW efektust is, meg ilyesmi.
A nagy dobása az NVidia cuccának, hogy 100e alatt az egyetlen hangkártya, ami Dolby Digital tud elõállítan (NEM lejátszani/dekodólni, hanem csinálni!), és ezt a saját 3D-bõl, vagy külsõ hangforrásból is tudja!
Igaz ehhez kelle egy DD dekóder is, mert ez (nevébõl adódoan) csak digitálisan megy ki.
Na meg ugye elég szépen kódolja vissza a DD hangot például filmnél is. (Azért a külsõ dekódert egyik hangkari se übereli.)

Narancs
Amúgy ne bánd, max pár százalékot nyernél vele!

"Próbálta már valami A7N8X-X lapon a memóriákat dualban?
Nekem is ilyen alaplapom van, most akarok bele venni legalább 2 db 256-os, a leírás szerint kezelnie kell ..."
Akkor mutasd meg nekem azt a leírást please, mert amit eddig láttam, annak egyiknek SEM volt benne a leírásában, és az Asus oldala SEM említette. Ugyan is az A7N8X-X NEM dualos alaplap 😞

UDMA mod engedelyezve van 9x alatt?

Erdekes, en azt hittem hogy nem tudja kezelni... 😊
Próbálta már valami A7N8X-X lapon a memóriákat dualban?
Nekem is ilyen alaplapom van, most akarok bele venni legalább 2 db 256-os, a leírás szerint kezelnie kell.Ha más nem majd beírok, hogy jó lett, vagy beszoptam vele.
ibronk
Igen valóban nincs.. Köszi!
Megprobáltam, a név átirodik a de a sebbesség marad, szal nem jó.
Felrakom az xpt majd... ez van 😊

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

Hellótok, valaki meg tudná nekem mondani, hogy mi a különbség ezen alaplap "-X"-es butításán lévõ 6-csatornás hangkártya, és az "-E Deluxe"-on lévõ SoundStorm™ / Dolby® Digital Audio hangkártya között? Az elõbbi nem tudja igazából az 5.1-et, vagy mi?!
Egyszerüen nincs win 98/ME/2K alá ide driver...de én megprobálnám feltenni az Xp drivert hátha elfogadja.

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Jajólvan..igazad van..átnéztem....és nincs kimondottam IDE driver win 98-ra, de kutakodok a témában igérem ok?...

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

ibronk
Ja ezzel az a gond hogy XP/2000-hez való, nekem meg 9x alá kell. Jól megnézed a 9x-es unified nem is tartalmazza azt az "IDE NVIDIA driver 4.12" dolgot, ami nekem kéne. Ezért kell XP-t felrakom?

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

Crazyn
gyors procit, gyors kingston/corsair memókat dualban, gyors vidkarit, és legfõképpen új biost 😊

FRenkie
Sziasztok, ma én is gazdagodtam 1 ilyen lappal.
Valami finomság amit ajánlanátok hozzá?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Te most viccölsz ugye?...Nos itt a driver:Nvidia oldalamit támogat:
Audio driver 4.31 (WHQL)
Audio utilities 4.31
Ethernet driver 4.16 (WHQL)
GART driver 3.77 (WHQL)
Memory controller driver 3.38 (WHQL)
SMBus driver 4.04 (WHQL)
Installer 4.38
IDE NVIDIA driver 4.12

szoval letöltöd, és ha nem akarod az összeset telepiteni akkor kicsomagolog winrar-al, és egy cserüen a könyvtárbol törlöd a mit nem akarsz.