24
Elromlott a gépem. Tudtok segíteni?
  • Fehérember
    A kondikkal nincs gond, a bioson mit lehetne beállítani?
  • Fehérember
    Az a hyperion fent van.
  • Fehérember
    Mi az a kondi?
  • Gerry
    VIA 4in1 Hyperion drv fent van?
    Ha a rendszert újratelepíted, és minden frissen van felrakva, akkor sem mennek a dolgok?
    Ha akkor sem, akkor nézd meg az alaplapodon a kondikat, hogy nincsenek e kipukkanva, vagy nem púposak-e, mert ha akár egy db is elszállt, akkor instabillá válik a gép, vagy be sem indul...
    Én mostanában elég sok ilyen alaplappal találkozok, a legtöbb esetben meg lehet javítani őket max 2-3e forint, de szerencsés esetben 100-200Ft, attól függ, hogy mennyi kondi ment ki. A legfőbb gond ezzel az, hogy a boltok 80%-a rámondja, hogy nem garis a dolog, mert a táp okozta a kárt, és nem cserélik ki az alaplapokat. Ilyenkor többnyire ki szokták dobni a felhasználok a lapokat, pedig egy félórás munkával meg lehet javítani... Nekem így lett az egyik gépembe ingyen alaplap, (na jó relatíve ingyen: 127Ft+10perc munka...) tehát érdemes megpróbálni.

De ha a kondik rendben vannak, akkor valószínűleg BIOS/Software gond lesz, ki kell a cuccaidat próbálni másvalakinek a (megbízhatóan működő) gépében, és ha (remélhetőleg) minden jól fog működni, akkor csak a windows-zal, vagy a driverekkel lesz a gubanc, esetleg biosbeállítás...
  • Fehérember
    De nekem amikor egy másik hangkártya volt avval is szarakodott.
  • Örm
    Igen
  • Örm
    Betettem a gépbe a 256DDR RAM mellé 512MB DDR-t de csak a 256-ot ismeri fel. Mit kell csinálni hogy felismerje az 512-t (WinXP)?
  • [Walaki]D`Lair
    Sőt 1000%....Egyik ismerősömnek is szarakodott a KT7A-ban a live....Egy fél napot elbaszott vele, mire +mondtam neki hogy vegye ki a hangkártyát :DDDDDDDD
  • Deathcourier
    ja,ja lehet az a szemét Pci még régen amkir Voodoo2-s gépem volt a Pci szarakodott átraktam és jó volt!!és még valami ami fontos lehet:MEMÓRIA az egy alattomos része a gépnek!!vedd ki és rakd be újra vagy más helyre ez bejöhet!!mondom csodák vannak!!!!!
  • Fehérember
    Mér mindenhol voltam, de semmi
  • Deathcourier
    én ezt tudom javasolni!haverokhoz vidd el a gépeket részenként és szerintem kérj tanácsot szakertöktől!!!!4
  • Fehérember
    ogy érted hogy teszteljem végig?
  • Deathcourier
  • Deathcourier
    Én eggyet tudok javasolni,jó nekem könnyü mondani de teszteld végig az egésszet a távtartócsavartól kezdeve,a bill.-ig!!!ja még egy imátkozz az nekem már segített!!
  • Fehérember
    Abit KT7A
  • Fehérember
    A legfrisebb directx meg driver
    és a biost is frissítettem
  • Fehérember
    AMD Thunderbird 1400 Mhz
    Abit KT7' 1.3
    256 Mb ram
    SB live 5.1
    Abit Geforce4 64mb

• Lazarus
    Konfigot leírhatnád
  • Lazarus
    BIOSban átírtad a beállításokat? Az AGP 2-4-8x beállítások össze vannak hangolva? Legfrissebb DirectX? Driverek?
  • Fehérember
    A régi ramot(sd 256) is kicseréltem 128 de úgy i rossz maradt.
  • Fehérember
    Ja és még egy a játékok kilépnek(fagynak) de a studio max az meg megy.
  • Fehérember
    Üdv! Vettem egy VGA kártyát és azóta szarakodik a gépem. Elvittem tesztelni a kértyát, hogy rossz-e és mondog jó volt. Visszaraktam a régi kártyámat(geforce2) és amivel régebben ment most már azzal se. Kicseréltem a hangkártyát a tápot a proci hütőt és még mindig szar. Nem tudom miért. Szerintetek mi a megoldás?