62
Vannak ilyenek? :)
  • TheZsenyka
    Te bunkó fórumozónak tartasz FREAK?
  • TheZsenyka
    Komolyan mondom, vártam hogy felbukkanj :) (nincs harag, csak ad egyfajta fűszerezettséget a dolognak)
  • FREAK
    na az itt finom lenne..........
  • TheZsenyka
    Kicsit más jellegű dolog: nagyon körülményes dolog a hangos chat? Merthogy a kávézó lehetne esetleg hangos. Érdekes módon magyar hangos chat nem nagyon van.
  • Dynamic
    Nem hinném, hogy olyan jó ötlet volna ez a szavazós dolog.Ez nagyon sok problémát felvet:
    1.Először is, mi alapján döntöd el, hogy kik kerülnek a jelöltek közé?
    2.HA el is döntöd, mi alapján szavazzak én vagy bárki? mert lehet, hogy:
    a.egyáltalán nem ismerem az illetőt.
    b.ismerem, de nem tudom milyen előzmények alapján kapta a jelölést, utánanézni meg nem biztos, hogy fogok.
    3.Ha 1-2 népszerűbb topikban kezdenék mérsékelten anyázni biztos, hogy több utálóm lenne(hiszen többen járnak oda), mintha csak 1 topikban, de ott izomból.Akkor hol az igazság?
    4.És egyáltalán mit érsz el vele, ha kihozunk valakit number one-nak.Itt is több eset lehetséges.
    a.Röhögni fog és még büszke is lesz rá.
    b.Sérteni fogja az önérzetét, ami újabb anyázást fog szülni a részéről.
    c.Belátja, hogy igazatok van és megpróbál "normálisan" viselkedni.
    Sajnos az ember alapvető tulajdonságait ismerve, az utóbbira van a legkevesebb esély.
    5. De mindezeket leszámítva én nem igazán értek egyet a nyílvános megszégyenítés módszerével.Ezt annak idején a középkorban alkalmazták a kalodával, én inkább maradnék a jó öreg moderálásnál.
  • Bruce Lee
    Szerintem olyan rendszert nem nagyon lehetne kitalálni fórum esetében, mellyel 100%-osan objektíven meg lehet ítélni vki hozzászólásait. Mindig lesz benne egy kis szubjektivitás is.
    Szvsz abban kell bízni hogy a moderátorok jól végzik a dolgukat, megpróbálnak pártatlanok maradni egy vitában és a többség nyugodt fórumozását szem előtt tartva végzik munkájukat.

Ja és annyit még hozzá kell tennem, hogy szerintem a nagyobb magyar fórumok közül még mindig a SG a legszabadabb, sokkal többet megengednek/elnéznek a moderátorok mint máshol. Nézzétek csak meg mondjuk a H**W-t, ott pl. sokkal szigorúbb moderátori fellépés tapasztalható :)
  • Mike
    mondjuk téged simán lehet utálni - soxor
    nem mintha engem pl. mindenki szeretne :))
  • TheZsenyka
    Nem tudom van-e jogom véleményt fűzni a topichoz, lévén engem sem feltétlenül az ártatlan hozzászólásaimról ismernek.

Néhány meglátás:

- Én pl. nem űznék sportot abból, hogy felkerüljek egy ilyen listára, lévén a beszólásaim célzottak és jogosnak érzem őket, nem érzem úgy, hogy sportból arcoskodnék (nyílván van, akinek más a véleménye).

- nehezen hiszem, hogy igazságosan lehetne vezetni egy ilyen listát, azt is megmondom miért: akinek hatalma van, vissza is él vele. Nemrégiben nyitottam egy Király Linda topicot, amit önhatalmúan áttett egy op a gumiszobába. Igazságtalan, mert van az általános eszmecserében nem egy a Lindás topicnál sokkal értelmetlenebb, értéktelenebb topic.

- az emberi természet sajátja hogy fölénybe akar kerülni másokkal szemben.

Velem általában az esik meg, hogy a véleményemet vulgáris módon "torolják" meg.
  • Cat #12
    tehát sulyozni kéne, de mi alapján sulyozol ha már hozzászolás szám alapján nem tudsz, értékelés meg szübjektív
    UBB forumban van ilyen RANGrendszer, de megbukott szerintem
    szóval hagyjuk is ezt a témát :)
  • gothic1
    Szerintem sem volt Bunkó, sőt nagyon visszafogott volt!
  • Lteebee
    Ez nem liberális-konzervatív megítélés kérdése.

Jedi válasza nem volt bunkó.
    Képzelem,milyen hangnemben írt neki a választ kiprovokáló gyerek...
  • gothic1
    Félreértés ne essék nem a Sir Quano Jedi típusú egyének miatt hoztam létre ezt a fórumot (ő egyáltalán nem rossz példa, sőt)!!!

Csak az érzékenységhez hoztam fel példaként.

• gothic1
    Hát igen ebben lehet valami, bár ez érzékenység kérdése.

pl. Sir Quano Jedi így reagált valakinek a megjegyzésére:

"Ezt miből szűrted le fiacskám ! Nem életcélom, hogy bárki is elhiggye amit mondok. Aki ért hozzá, annak nem kell bizonygatni az igazam, az ilyen kis okostojások meg tehetnek egy szívességet, asszem így világos, nem ?!"

forrás:
    "Hardware fórum: INTEL rajongók ide 191. üzenet"

Engem például az efféle stílus egyáltalán nem zavar, mert úgy érzem a többi valászai alapján van némi fogalma a HW-ekről és így nem veszem tőle rossz néven, még akkor sem ha nekem címezte volna. Szóval én biztosan nem szavaznék rá! De abban igazad lehet, hogy nem mindenki fogja fel ennyire liberálisan a dolgot.
  • Cat #7
    és ki dönti el hogy ki kerül fel rá? ez azért gond, mert mondjuk van egy ember aki szókimondó stílusával belegyalogol mások lelkivilágába, ezért sok szavazatot kap

másrészt, nyilvánvaló hogy akinek többezer hozzászolása van sokkal több ember szemét fogja csípni akaratlanul is (hiába kis % a "leugatos" hozzászolása), mint egy olyan aki ritkán ir be, hanem inkább olvas (pl csocso védekezett ezzel a multkor, és valljuk meg igaza is van)
  • gothic1
    Szia Bruce! :)

Hát több mint valószínű, hogy így van, ezért csináltam meg ezt a Topikot, hogy legalább kibeszélhessük őket, ha nem is lesz ilyen lista.
  • Bruce Lee
    Szia Gothic :)

figyu, azok az emberek, akik erre a listára kerülnének, még törekednének is a toplista csúcsára jutni. Pont ezzel adnánk alájuk a lovat :(
  • gothic1
    Az előzményeket elolvashatod a

Supergamez FTP???

című fórumban (Itt az Általános eszmecserében).
  • Bradley
    :) Szerintem nem is olyan naiv ötlet... Csak azok az emberek akikről beszélsz még büszkék is lesznek rá, hogy rajta vannak a "listán"...
  • gothic1
    Szinte már látom, hogy hamarosan jön egy efféle, jópofa üzenet :
    "Mit akarsz te barom Gothic húzz a pics@ba ezzel a topikkal!"... :)
  • gothic1
    Egy másik topikban elkezdődött egy vita, hogy mit kezdjünk azokkal a fórumozókkal akik öncélúan, bunkó módon, sértegetnek mások, szélsőséges megnyilvánulásaikkal mások önérzetét sértik, vagy csak egyszerűen bosszantóak.

Egy lehetőség a moderálás, amikor a moderátor törli azokat az üzeneteket, amelyek nem odaillőek.

Szerintem ez nem demokratikus módszer, bár jobb mint a semmi. Ez is egy kifejezése a nem tetszésnek.

Én azzal az ötlettel álltam elő, hogy létre kéne hozni egy toplista a legbunkóbb fórumozókat felsorolva és szavazni lehetne rájuk. Persze belátom kissé naiv ötlet, de meg lehetne próbálni. Kétségtelen, hogy lennének akik abból űznének sportot, hogy felkerüljenek egy ilyen listára.

Akkor nincs más megoldás csak az üzenetek törlése?