105
Miket érdemes venni
NEM BOLHAPIAC! Hirdetéseknek ott az apróhirdetés rovat!
  • [Walaki]D`Lair
    Ezt most mire érted?
  • [Walaki]D`Lair
    Nekem az kéne....:)))))
    De!
    1. Én most Trabira gyűjtök,
    2. Akinek kell, 30ezret szán rá....
  • Borg
    Nem hinném.

A legjobb vétel talán a szvsz a club3d 9500PRO 128MB, ma kérdeztem utána, 45+áfáért már tudnak hozni... azért az elég ütős ár/teljesitmény arány..
  • [Walaki]D`Lair
    (ez sem kell, én nem veszek szemetet :))))))
  • [Walaki]D`Lair
    Megéri venni egy 128MB-os Sis Xabre 440-est?
  • Mike
    izlése és pénztárcája válogatja
  • yellowcab
    A kérdés az lett volna milyen konfigot.......?
    Ha AMD v. Intelt veszek milyen alaplappal ,hűtővel,VGA-val,memóriával stb. vegyem meg???????????
  • budasp
    Legutóbb én is AMD-t vettem.
  • Mike
    Kit érdekel? Ugyis AMD veszek. Aki meg Intel párti az meg azt. Mivel én primcsó vagyok, nekem megfelel az Athlon XP is
  • Mike
    hát akkor gagyi az is
    de mit vártok, Mo-n csak a gagyi kapható
  • budasp
    MP:
    A "fel kellene ébredni a tündérmeséből, és meg kellene nézni egy árlistát" stílusú reagálást meghagyom neked...
    A 24. hozzászólásomban leírtam, hogy "azonos órajelfrekvencia alapján sem érdemes két processzort összehasonlítani, sokkal inkább effektív teljesítményük alapján." Ezután a 30. hozzászólásodban megkapom tőled azt, hogy "az órajel (amennyiben még nem mondta senki) nem döntő a sebesség kérdésében."
    Az amiért két azonos órajelű procit (IS) összahasonlítottam csupán azért volt, mert Te két 2.4 -es jelzésű procit említettél az áraik összahasonlításakor.
    Ezennel a magyarázkodást befejeztem, aki akarta, megértette eddig is, amiről itt szó volt.
  • Pheel
    Hooooool?
  • Pheel
    Az összes edigi Intel procim Taiwan feliratot tartalmazott a Made in után.
  • MP_
    Ezért volt az az iszonyatos áremelkedés amikor néhány éve földrengés volt Tajvanban.
    Az Isten óvja Tajvant a hasonló katasztrófáktól.
  • MP_
    A legtöbb dolgot az USA-ban tervezik, és Tajvanban gyártják le.
  • Mike at home
    probald mar kicsit mas kozelitessel olvasni :)
  • Mike at home
    nahat az mind gagyi

erdeti amcsi jo csak
  • Mike at home
    Brand gepet kell venni. Csak az a megbizhato. Azert kerul annyiba. A tobbi mind gagyi. Es csakis olyan termeket, ami nem kinaban, tajvanban keszult. Az is mind ocska.

Ja aki nem tudna: a brand markas gepet jelent. leginkabb IBM. Mivel a PC IBM kompatibilis, ezert csakis IBM-et szabad venni. A tobbi mind mese. Nem szabad bedolni a sok okostojasnak.
  • MP_
    Egyébként ez valami hihetetlen. Szegény srác csak annyit szeretett volna tudni, hogy milyen gépet érdemes venni, és erre mit kap ???
    Egy rakat okostojást, aki azon kezd el megint vitatkozni (a maradék 1345 topik mellett még ebben is) hogy melyik a jobb.

AZ AMD régebben TÉNYLEG sokkal olcsóbb volt DE MA MÁR NEM AZ! Fel kellene ébredni a tündérmeséből, és meg kellene nézni egy árlistát.

budasp: én azonos TELJESÍTMÉNYŰ processzorok árait hasinlítottam össze egy naprakész MAI árlista szerint. Az órajel (amennyiben még nem mondta senki) nem döntő a sebesség kérdésében. Például a PS3-as topikban írogattak többen az ODR ramokról melyek 200 Mhz órajelen (azonos mint a DDR PC3200-nél) 2x gyorsabb mint a zárójelben említett... Az órajel azonos. Egyébként az AMD-k valószínűleg jobb Pipeliningot használnak, így érnek el alacsonyabb órajel mellett azonos teljesítményt. Ja, és még valami... A külső órajel az amit te látsz. Hogy ez a processzoron belül milyen frekvenciaosztókon stb. megy keresztül arról (az intel tervezőmérnökein kívül) SENKI NEM TUD SEMMIT.
  • Pheel
    Tessék még 8 smile:

17 lett. Ez már biztosan elég! :-PPPPP
  • budasp
    "A 20-as hozzászólásom ironikus volt, de ezt egyesek képtelenek észrevenni. Sajnos te is így vagy ezzel. :("

Talán, ha egy kicsit másképp hangsúlyoztad volna:))
  • Pheel
    Sosem voltam AMD párti. Én valóságpárti vagyok. Mellesleg Intel platformot nyúzok, de ez mindegy.

Az AMD nem kisebb teljesítményű, csupán azt a tendenciát szeretném elédtárni, hogy egyre kisebb a hasonló teljesíményű Intel és AMD procik között a különbség árban. Ja és mellesleg az Intel árusítja a legnagyobb teljesítményű procit is már egy jó ideje.

A 20-as hozzászólásom ironikus volt, de ezt egyesek képtelenek észrevenni. Sajnos te is így vagy ezzel. :(
  • budasp
    pheel: te most saját magadnak mondasz ellent. ha dugába dölne az okfejtésem, az azt jelentené, hogy az AMD kisebb teljesítményű. Te ezt szeretnéd? mintha AMD párti lettél volna még a 20. hozzászólásodban.
    Vagy az már "tavalyelőtti" dolog és semmi köze a "mához"? Intel fan lett belőled?:)
    Illetve ha "2400 és felette" procikat tesztelve eltűnik az AMD teljesítmény fölény, akkor miért vagy AMD párti?:)
    Tényleg nem értelek...:)
  • Pheel
    Ha már ennyire visszamentünk, akkor miért nem a PII450-est hasonlítod a K6-III 450-hez?

Esetleg ne tavalyelőtti modeleket tesztelj és máris dugába dől az egész okfejtésed. 2400 MHz és felette. Na annak van köze a mához és a holnaphoz. Nem ilyen 1600...
  • budasp
    MP:
    Az Intel P4, ténylegesen 2400 MHz-es órajelű procit állítod szembe az AMD XP 2400+ nevű, de ténylegesen 2000! MHz-en ketyegő procival. Szerintem ezek nem egyenlő feltételek, de ezen túlmenően még azonos órajelfrekvencia alapján sem érdemes két processzort összehasonlítani, sokkal inkább effektív teljesítményük alapján.

B@dsector:
    Az OpenGL teszben, amire hivatkoztál megnéztem két közel azonos teszteredményű procit:
    1. Intel P4 A 2.0 GHz 266.4 fps 45 eFt
    2. AMD XP 2100+ (1733 Mhz) 263.4 fps 27 eFt
    Látható, hogy közel azonos teljesítmény mellett mekkora az árkülönbség...

Még egy teszt, ami már sokkal inkább effektiv processzor teljesítményt mér (AZONOS, tényleges órajel mellett!!!):
    Sandra 2002. CPU Arithmetic Benchmark:
    1. Intel P4 A 1.6 GHz ALU:1971 FPU:3550 39 eFt
    2. AMD XP 1900+ (1600 MHz!) ALU:2217 FPU:4553 23 eFt

A tesztek: http://www.tomshardware.hu/cpu/02q3/020826/index.html
    Mindkét tesztből jól látható, hogy AMD processzoral ugyanazt a teljesítményt olcsóbbak kapjuk, mint Intel P4-el.

Nem vagyok fanatikus AMD rejongó, eddig 5 db Inteles gépem volt, 1 hónapja raktam össze egy XP procis gépet, és a teljesítményével nagyon meg vagyok elégedve.
  • Pheel
    Öcsém! Ha ebben te nem láttad az iróniát, akkor máskor direkt neked teszek még vagy 8 smile-t...
  • B@dsector
    Te biztosan nagyon meg vagy elégedve magaddal,
    hogy ilyeneket leírsz ,hogy a XP 2400+ 5x
    gyorsabb mint a 2.4-es P4. Olvassál elösször
    kan.só :))

http://www.tomshardware.hu/cpu/02q3/020826/p4_2800-05.html
  • Jacek
    :))
  • Pheel
    Jajj, hagyjad már! A 2400+-os simán 5x gyorsabb mindenben, mint az a béna 2.4-es P4! Hagy higgye!
  • MP_
    Ne idegesíts fel...
    ebolt.hu:
    Athlon XP 2400+ 46 ezer
    P4B 2.4 GHz 48 ezer

Előbb tájékozódni kellene... No mindegy.
  • Pheel
    Újonnan? Hát ha csak tavalyelőtti játékok érdeklik vagy csak Office fog rajta futni meg esetleg videózni akar rajta. De akkor sem jó, mert zsákutca. Fejleszteni csak teljes cserével lehet. :(
  • DeXoSZ
    Valóban kicsi a különbség, csupán 1,5-2x annyiba kerül a P4 proci mint az athlon xp...
  • [Walaki]D`Lair
    Én úgyértem megéri -e megvenni újonnan :DDDDDD

Az SD RAM márkás 133MHz-es....

(Amúgy nem nekem lenne....:)))
  • Pheel
    TuaCel ér vagy 10-12-őt, TUSL2-C 12-14, 256 SD meg 8 max. Persze használtan.
  • [Walaki]D`Lair
    (nem nekem kell....)
  • [Walaki]D`Lair
    Mitszóltok egy Tua. Celeron 1.2 + 256SD + ASUS TUSL2-C hez, bruttó 49175Ft-ért?
  • MP_
    Én se celeront mondtam... Azt még az ellenségeimnek se kívánom (bár ilyenek nem léteznek). A P4 Celeron egy rakás szemét, kerámia-tokban.
  • Spenser
    Ez így van ahogy mondod !!!
    Fontos az is ami előtt és amin ülsz és ahogy :)!!!
  • yellowcab
    Eddig mindig intellel nyomultam,de nagyot csalódtam az utóbbi idő Celeronjaiban(nagyon szarok)ezért nem találtatok olyan teszteket,amikhitelesek lehetnek?Köszi
  • MP_
    Ezért nem akartam javasolni... Máris megy az oltás. Egyébként csak egy árlistát kellene megnézned, és látnád hogy AMD és Intel között nagyon kicsi az árbeli különbség. Én nem beszélek le senkit az AMD-ről, de nekem pl. Intel rendszerem van, tehát ezt tudom ajánlani (ezt már próbáltam, a legújabb AMD-ket nem). Egyébként, ha már monitorról esett szó: mindenki veszi a 40 THz-s procikat, és ül a 6 éves 65 Hz-es monitora előtt a deréktörő székén, amikor ezek azok, amikre pénzt kell elsősorban fordítani: a szemed és a derekad. Ha ezek valamelyike befuccsol, akkor lehet akármilyen gyors a géped...