Internet megosztás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát, csak én is örültem volna egy ilyen proginak, de sajna rövid utánajárással ezt találtam....

nemcsakfeel

*hihi ** *

Laalee
remek 😄 és a jövõbe kellene látnom? 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

ibrik
Elõször is ha két gépet közvetlenül összekötsz, ahhoz crosslink-es UTP kábel kell.
Az internet megosztása XP-ben a "Helyi hálózat beállítása" varázslóval a legegyzserûbb (ha mindkét gépen XP van).
Mindkettõ gépen lefuttatod ezt így:
A router gépen (amelyik osztja a netet), azt úgy állítod be, hogy az a gép közvetlenül kapcsolódik a netre és a hálózat többi gépe ennek a gépnek a megosztott intwernetkapcsolatát használja.
A másik gépen ugyanezt úgy futtatod le, hogy az a gép a hálózaton keresztül jut a nethez.
Ennyi.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

helo!valaki homályosítson fel hogy ha van két gépem,az egyiken jön az adsl.Erre a gépre vettem mégegy hálokártyát és a másik gépen is van!Na most ezt összeszeretném kötni,vettom olyan kábelt is.Mondjuk már összevan kötve,akkor hogyan kell megosztani a beállításoknál?

Laalee
windows rendszernel az egyik legjobban es legkonyebben hassznalhato ics program a winroute lite hasznaljatok azt. www.kerio.com 2 gepig ingyenes, utana meg crack 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Gerry
Milyen oprendszerek? Esetleg nézz szét a hálózatos topicban is, mert moistanában is foglalkoztunk ott ilyesmivel!

Hi!

Félig-meddig megoldottam a problémámat, már megosztottam a netet 2 gép közöt a PPPSharPro 1.9-cel. Egy a baj csupán: a gateway-gépen szépen megy is minden, csak a clienten nem megy baromira a böngészés.
Ad egy: Csomószor nem töltõdnek be a képek.
Ad kettõ: Ha egy böngészõablaknál többet foglalkoztatok, vagy ha megy a letöltés és mellette böngészek, halott az egész net a kliensen (a lap nem jeleníthetõ meg,, a letöltés megáll stb). A gateway-en is lassú a net ilyenkor baromira. Egyszóval üröm az örömben.
Mitõl lehet ez a hiba?
Gerry
Hálózatos topicban a válasz...

norblyn
Sziasztok!
Lenne egy lámakérdésem😉
Ha rendszergazdaként nyitok egy vendégfiókot XP-ben, akkor a vendégnek hogyan adhatok jogosultságot az Internet felkapcsolódására.
Tehát vendég bekapcs gépet, és felmehet a netre, (ADSL) anélkül, hogy rendszergazda fiókból indítanám az Internetet.
Elõre is kösz!

Hi Warrior!!!

A kovetkezot tudnam ajanlani: szerezz be egy 486-os gepet 8-16 MB rammal,valami bovli vga kartyaval(Vincsi nem fontos)ingyen es az ajandek kozotti aron mar belehet szerezni+ egy linux mini routert kislemezre,par halokartyat(a serverbe elmeletileg 5 kell,ha nem akarsz 4 gepnel tobbet hasznalni)
Ja igen floppy legyen a gepben!!
A mini router 1.44-es lemezre megy errol kell bootolni.Megcsinalod a maszkolast etc...es utana muxik a megosztas minden gond nelkul.Oprendszertol fuggetlenul!
Bar nemi koltseg vonzata van a dolognak de szerintem a stabilitas meg er ennyit.
Hetekig interneteztem igy online gond nelkul.
A megosztast nem en csinaltam igy abban nem tudok segiteni.Csak a halozat kiepitesben jeleskedtem.
Remelem segitettem!
Omegared: Én már ott leragadtam, hogy bármilyen kapcsolat létrejöjjön a két gép között, ugyanis az NT sehogysem engedi, hogy a másik géppel LPT porton kommunikáljak... (leszámitva a total commandert, amikor másoltam ezt azt) Soros porton már megoldottam volna a problémát, de párhuzamoson nem.
Omegared
Amúgy az XP-nél is fennáll ugyanez a probléma.
Ha nincs meg a program és bele mersz piszkálni a Registry-be akkor:
Keresd meg ezt a kulcsot: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\{77F5221D-FAE1-4AE7-BA50-8729EC83F7BE}
Ezen belül van egy MTU érték hexadecimális formában. valami érték van ott azt kell módosítani 5d4 -re (decimális kódban: 1492)
Aztán restart majd net-próba!

Omegared
A Message Transfer Units beállítással van a gond, van egy CMTUTOOL nevezetû program azzal be lehet állítani a megfelelõ (magasabb) értéket.

Tiszteletem! LPT porton szeretném megosztani az internetkapcsolatot, próbáltam utánanézni itt-ott, de nem találtam semmit.. WinXP és NT4 között szeretném megoldani, az XP csatlakozik a kábelmodemre.
Kérlek ha tudtok segítsetek ennek a problémának a megoldására!
Adott 4 db számítógép de mindegyik számítógépen más az operációs rendszer!
Az egyik gépben két LAN kártya van és meg van osztva az ADSL vonal.
Sajnos nem lehet mondagyik gépre Win XP-t telepíteni mert nagyon lassúak a gépek!
A helyi hálózat már teljesen üzemképes de az interneten néhány oldal nem mindig jelenik meg!
Tulajdonképpen az internetet már sikerült megosztani de a site-ok nem mindig jönnek le teljesen önálló életet élnek!
A segítségeteket elõre is köszönöm
W@rrior