19
Aki ebben segít az egy király!
-
#19 Biztos nem próbáltál még egyszerre zenét hallgatni, hálózaton másolni és TV-t nézni... Szép élmény lehet... -
szasza_1 #18 Ez az IRQ dolog érdekes. Nekem egy - két dolog van a 11-es IRQ-n. (TVtuner, Hálókártya, integrált hangkártya) És winME alatt sem voltak gondjaim. Ja, ezt meg boot-oláskor néztem, az alaplap irogatta ki. Amit berakok a PCI portba, az a 11-es IRQ-ra kerül nálam. Sőt!! Most látom, hogy a vidókártya is a 11-es IRQ-n van. A modemem meg a 9-en. -
#17 Az utolsó hozzászóló király -
#15 Nekem ilyen práblemjeim csak ME, meg 98 alatt vótak. Pölö winamp kifagyott egy csomószor, ha valami más akart hangot kiadni. Xp-vel ilyen kínlódások nem voltak, valami DirectSound-rol megy minden. Genius Live 4.1-em van egyébként. Szal xp alatt nem szenved semmi... -
TheZsenyka #14 Király lenne, ha lennének már forgalomban több tíz gigabyte-os memória alapú tárolócumók. -
TheZsenyka #13 Először is nézd meg a alpod IRQ routing-ját. Ez alapján könnyen eldönthető hová érdemes rakni a cumókat.
A rendszergazdinak részben igaza volt: tényleg mindegy hová rakod őket, működni fognak: de ha az is fontos, hogy optimálisan működjenek, akkor érdemes őket a routing szerint rakni, hogy ne legyen ütközés illetve sharing.
Ez a PC legátkosabb problémája, az IO kezelés. Ha az IO cuccok is a procihoz hasonló frekvencián dübörögnének csodát látnátok. Persze ettől nem kell tartani.
Szóval PCI IRQ Routing -
#12 Elindul vele az igaz. Persze csak szerencsés esetben. De ha neki jó az is, hogy hallja a vinyót a hangkártya hangjában, meg szaggat a hang, amikor mozog az egér vagy éppen a kép lassul be csupán azért, mert a hálókártya dolgozik, esetleg a TV tuneren megy el a kép, mert éppen FTP-zel, akkor jóféle rendszergazda lehet. Én nem alkalmaznám. -
cse978 #11 ezt mondja: "De ha W2K vagy XP van, az lekezeli az azonos IRQ-t is." -
#10 A te esetedben nem hiszem, hogy ez a gond. A rendszergazdidnak meg üzenem, hogy ha így gondolja, akkor majd próbálja ki egyszer 4-5 PCI-os kártyával és ha majd átkártyázott egy hétvégét, akkor rájön, hogy marhaságot beszél. -
cse978 #9 lehet esetleg ez a gond?
ja rendszergazdi haver erre ezt mondja:
"Ahol elfér. Ez nem hülyeség, tényleg ez van, ha W2K vagy XP az oprendszer." -
#8 PCTV a legtávolabbiba (5-ös)
LIVE a 4-esbe
LAN a 2-esbe
Esetleg a Live és a LAN cserélhet. -
cse978 #7 amikor a saját progiját telepítetteem akkor azt ami benne volt mást még nem. -
cse978 #6 felmerült egy uj dolog:
PCI csatikon ezek vannak:
- PCTV PRO
- SB LIVE
- KTI 10/100 LAN
AGP től nézve melyik hol milyen sorrendbe legyen???
-
#5 98-ban nincs Movie Maker, szal igaza van, csak nem tudja a konkrét okot, hanem naív megfigyelő -
cse978 #4 vki ezt írta máshol:
"szerintem az xp miatt.
ha megpróbászod 98 alatt akkor jó lesz!
nekem is ilyen van csak más a kari."
hát nem tudom... -
#3 Más: Milyen IR-Remote progival használod? Esetleg ha valakinek van UICE regje, azt meghálálnám nagyon. -
#2 Valszeg elindul az Outlook vagy más hasznos beépített Windows-os szutyok és valamiért (nem tudom miért, nekem is csinálja) inicializálja a Windows Movie Maker-t is. Namost az gyönyörűen elveszi a hangot a tunertől. A beállítás opció meg újra beállítja, mert látja, hogy ki van nyomva.
Megoldás? Ne használj ilyen fent említett programokat, mint az Outlook Express, stb...
Király vagyok! -
cse978 #1 Nos:
WinXP Pro HUN SP1
PINNACLE STUDIO PC TV PRO
SB Live
Tuner progik: WinDVR, PCTVPRO saját, iuVCR, BorgTV
És ami a hiba: elindítom bármelyik tunerprogit és kb 5-6 perc múlva elmegy a hang és csak úgyjön vissza ha rányomok vmelyik beállítási gombra (programtól függően) aztán megin hang 2-3 percig aztán semmi gomb.....
mi lehet segítsetek.
Volt már minden fajta driver de egyiknél se volt tökéletes miért????