89387
PlayStation3
  • NEXUS6
    "Vicces de ez van én is röhögtem, de mennyivel egyszerűbb lesz pl.: ha a lakásban mindent 1 távkapcsolóval lehet majd irányítaní???"

Ezt már most is megteheted!;)))
    Vegyél egy jobb távirányítót, vagy egy normális maroktelefont.
  • NEXUS6
    Igen valamikor volt olyan elképzelés, hogy a PS3-ban nem lesz winyó, mert az infót a hálóról szedi, meg hogy GFX csip sem lesz benne, mert ahelyett, meg 1-2 másik cell lesz a gépben.

Ehhez képest a PS3 végül sokkal hagyományosabbra sikerült, és ez a más hw-ekben levő erőforrások felhasználása szerű dolog sem igazán valósult meg.

A PS3 belső sávszélessége jó pár nagyságrenddel nagyobb, mint amit akármilyen hálózat biztosítani tud, talán még valami fénykábeles megoldással lehetne ezzel próbálkozni. A memória fizikailag sem lehet túl messze a CPU-tól.
    A programozók így is a hajukat tépik, amikor a feladatokat a cell magjai között kell megosztani, mi lenne egy többgépes/sok cell-es rendszernél??!!
    Szal ilyen képesség legjobb tudásom szerint nincs benne.

A winyó szerencsére szabályos csatlakozóval kapcsolódik az alaplaphoz, és nem kell a gépet sem szétszednet a cseréhez. Asszem nincs leragasztva sem a kis ajtó, szal a gari nem száll el.

Az X-box HD-DVD olvasója is asszem USB-n kersztül kapcsolódik, ami azért nagyságrendekkel alacsonyabb sebességű, még a winyó interfészhez képest is!

Szal nagy HW fejlesztésekre én nem számítanék.
  • mila69en
    arrol se feledkezzünk meg, hogy atom bombákat írányítok majd a ps3-al úgy mint a ps2 esetében is tettem:DDD
  • mila69en
    "Vicces de ez van"---->hol is van ez? ja hogy papiron levan írva? hát lol
  • DarkSector
    Vicces de ez van én is röhögtem, de mennyivel egyszerűbb lesz pl.: ha a lakásban mindent 1 távkapcsolóval lehet majd irányítaní???
    Azért mondom hogy érdekes dolgok vannak...
    Sőt olyan nagyfelbontású tv-t is terveznek ami 120fps-t présel ki magából, a konzolok és a nagyfelbontású filmek végett....bár erre nem hiszem hogy nagy szükség lenne.
    Meg ott vannak a 3d-s megjelenítők....
    Majd 5-10 év múlva már nem fogunk röhögni ezen.....
  • mila69en
    "beépítik más szerkezetekbe (Tv,DVDplayer,Hűtő,Mikrohullámú,stb.) amikkel rádióhullámokon keresztül össze tud kapcsolódni és használni tudja a teljesítményét."---->ezen mindíg ojan jót röhögök:DDDD akárhányszórmeghallom ezta összekapcsoljuk a ps3-at a mikrohullámsütővel elméletet hogy legyen egy kis puszz kakaó
  • DarkSector
    Nem igaz, mert (mégegyszer hangsúlyozom hogy így tervezték és nem biztos hogy így lesz), de a cell chip a Ps3-ban mutatkozik be de utána beépítik más szerkezetekbe (Tv,DVDplayer,Hűtő,Mikrohullámú,stb.) amikkel rádióhullámokon keresztül össze tud kapcsolódni és használni tudja a teljesítményét.....akkor miért ne hozhatnának létre később külső kiegészítőket! Honnan gondolod, hogy csak vinyót lehet majd cserélgetni?
    Vajon az Xbox-nál hogy lehet hogy DVD olvasó van (tudomásom szerint) benne és később lesz hozzá HD-DVD olvasó...?
    Érdekes dolgok ezek? Eddig azt sem tudtam elképzelni hogy létezik gondolatvezérlés! Mert ugye ez nem egy fizikai dolog (persze csoda itt sem történik, csak sok létfontosságú szervet vizsgál a fejfedő pl.:izomösszehúzódások, testhőmérséklet, szívverés, stb.), mint a higanykapcsolos joy.... És tessék nem hogy létezik, de a gyártói szerint működik is....:DDD
  • NEXUS6
    A slim ps2-t már télleg nem igen lehet fejleszteni, de az enyémbe még be lehetne rakni a Linux kitet (winyó, plusz hálókártya)!;)))

A PS3-nál is szerintem max a winyót tudod kicserélni.
    Viszont rengeteg csatlakozási lehetőség van rajta, és úgy tűnik hogy a Sonynak végre télleg van netes stratégiája is.

Egy PC-nek az az előnye, ami a hátránya. Rengeteg féle képpen bővíthető, de ezért nem egy egységes architektúra, sokkal inkább egy platform. A legkisebb közös többszörös pedig nem valami egységes, a követelményekhez, új eszközökhöz fejlesztett nyílt szabvány rendszer, hanem a windóz.

Abba pedig nincs beintegrálva egy ilyen Home-hoz hasonló szolgáltatás, meg egy csomó minden. Ami viszont nincs benne az marha nehezen tud terjedni.
    Pl hányan használnának még mindíg netet, ha nem lenne Explorer a windózban?
    Pár hete valami M$ főmókus azt nyilatkozta, hogy a Sony gyenge a szoftverben, a netes szolgáltatásban és ők majd ebben verik meg a Playstationt.

Hát erre a meccsre kíváncsi leszek!;)))
  • DarkSector
    Gondolatvezérlés esetleg:
  • DarkSector
    Gondolom azt vágod, hogy a konzol az nem PC?
    Nem lehet fejlesztgetni, és csak az életciklusának első 3-4 évében fog magassabb szinten lenni mint egy felhasználói számítógép.
    De ez most változhat a Cell-nek köszönhetően, mert a Cell-t egy "fejleszthető vagy bővíthető" chip-nek tervezték (bár szerintem nem lesz rá szükség, mert így is elméleti síkon 26GHz-es a PS3) és a netes központúság is jócskán kitólja a konzolok szavatosságát.....már más időket élünk, mint a PS2 launch korában......
  • NEXUS6
    Amikor a PS2 megjelent Kutaragi vizionált valami olyan játékot, hogy van egy univerzumod és oda életet tudsz telepíteni, ami fraktál szerűen, valami evolúciónak is engedelmeskedve el kezd növekedni, a PS2 demók is elég durvák lettek, a netes képességről is ódákat zengtek, meg lenyomjuk a PC-t, meg ilyenek voltak.

Aztán ezekből a dolgokból jócskán visszavettek. Ehhez képest a PS2 inkább csak PS1.5-lett.
    Szerintem.
  • mila69en
    akkor neved ez valami másnak:D
  • DarkSector
    Egyetértek, nekem csak ez a szó nem tetszik.......
  • mila69en
    nextgen=rengeteg apró részlet, valós vizika meg azé szépnek mondható gfx-is:DDD de én a sok sok kis részletet tartom a legfontosabbnak
  • DarkSector
    Ez érdekesnek hangzik...
  • NEXUS6
    "Hidd el, nem véletlen, hogy nem ilyen a web felülete. Már hosszú évek óta próbálkoznak webes VR technológiákkal, de egyszerűen nincs rá igény. A funkciók gyors elérése sokkal előrébb való, ezért is vannak fenntartásaim a Home-al szemben."

Szerintem meg van rá igény!
    De végigpróbálgatva a 3D internet/OS felületeket, nagyon hiányzott a valódi funkciók/szolgáltatások integráltsága. Mindegyik ilyen progi csak egy demo volt annélkül, hogy azokat a szolgáltatásokat amiért kitalálták belerakták volna. Attól hogy a böngésződ egy 3D felületre feszíti a weblapokat még nem lesz értelme az egésznek.
    Ez viszont teljesen más, az összes alkalmazást egyetlen 3D térbe hozza össsze, pl nincs külön média lejátszód, hanem a virtuális hifiden lejátszhatod a winyódon levő tartalmat és ezt más is hallja. Ez rögtön 3-4 hagyományos funkció integrálása! Médiapléjer + netrádió + csetszoba + stb.
    A másik a kommunikáció, az avatarod mellé nem csak oda rax egy szmájlit, hanem az végrehajtja a mozdulatsort, mutatja a gesztust, beszélhetsz de csetelhetsz is rajta kersztül. Ez sokkal emberközelibb, mint egy hagyományos csetszoba, vagy fórum, vagy blog, vagy akármilyen eddigi webes alkalmazás. A lányok, meg azok a korosztályok, akik még mindíg kimaradtak a netből ezt sokkal jobban fogják komálni.

Azonkívül, ha a Sony valóban komolyan gondolja és pl eladja a felületek bérleti jogát, ez eszméletlen üzlet lesz!!!!
    Lehet, hogy többet fog kaszálni belőle, mint amennyit önmagában a játékszoftver és hw eladása jelent!!!!
  • DarkSector
    Ja...és a Shader-ekre visszatérve....sok újjítás létre sem jött volna vagy jöhetne grafikai fejlődés nélkül....
    Legékessebb példa a Resident Evil 5 lesz majd....
  • DarkSector
    Ja így rendben van, de alap esetben a nextgen fogalom nem erre illik....
    Ez simán csak új játék menet (vagy ötlet)....mert ilyen játékok régebben is voltak.....Pl.:az amiben egy csajt kellett full mikrofonnal irányítani (csak a címét felejtettem el).....
    Az éppen aktuális új játékgépekek a Nextgen-ek vagy az arra kiadott játékok.....de én ezt a "NEXTGÉN" jelzőt hülyeségnek tartom és már feláll a hátamon a szőr mikor meghallom....
  • dinomano
    A SoTC-ra a nextgén jelzőt a jatekmenetre értettem... Valami uj ötlet; ill. régi apró ötletek egybemosása; felnagyitása...nekem ez a next-gen...Nem az, hogy "38 shader" van a Crackdown game-ben ugralo "GTA-emberen"...
  • DarkSector
    Az a baj hogy amikor sokan arra panaszkodnak, hogy csak grafika van és semmi újjítás a játékok terén akkor szerintem a legtöbben nem ilyenre gondolnak.......hanem inkább SOTC szerű újjításokra.....
    Ezért remélem nem akarnak 15000-20000-et elkérni a boltba.....!?!
  • DarkSector
    Miért hol van a másik videó?
    Én csak azt láttam hogy valami szines élőlényeknek látszó kreatúrák ugráltak a képernyőn.....
    Van más videó is?
    A nem rossz game meg a DarkSector....
  • sonico
    ja értem :D

nemrossz gamenek indul, de nem adom neki a legjobb címet :)

(másik trailert néztem, mikor csak építgetnek)
  • sonico
    hát igen...nagyon reklámoztátok ezt a dolgot, de ah megnéztem a trailert, nekem nem is tetszett. crashez nincs is köze, v csak ennyire nem érteném? ne haragudj de inkább az életem rendezem mint a játékot a gépen, a crash azért meg jó kis ugrabugrálós, ügyességi játék volt.

assasins creed lesz jó, nagyon várom már..
  • DarkSector
    Minden tiszteletem a készítőké hogy játékukkal támogatják a PS3 palettát, de azért ne alázzuk meg szegény Crash Bandicoot-ot azzal hogy megpróbáljuk egy lapon említeni ezzel a productummal....
    Azért én bízok benne hogy a készítők ennél jobb Crash clónt is képessek összehozni, mert különben valóban keresztet vethetünk a gépre......
  • sonico
    sziasztok, ha tud vki lehetőséget chipeltetni, kérlek írjon pm-et, thx.

u.i.: játékokat találtam már neten,ha vkit érdekel írjon, szintén pm-et.
    (meg vmi angol leírást h kell futtatni, de nem értem :( belinkelni nem 'merem')
    üdv.
  • guardian hero
    Hidd el, nem véletlen, hogy nem ilyen a web felülete. Már hosszú évek óta próbálkoznak webes VR technológiákkal, de egyszerűen nincs rá igény. A funkciók gyors elérése sokkal előrébb való, ezért is vannak fenntartásaim a Home-al szemben.
  • mila69en
    de most hogy olvaom a másik totyikban akkor eza little big tul képpen nem is játék lesz hanem ilyen virtális játszótár vagymi:DDD qurva jó
  • mila69en
    ehh lol:DD már ezen a vieon szét röhögtem a fejem aza bárány vagy mi az fehérben:DD mit bénázik lol tologatta ott a narancsot:DDD qurva jó

csak mi a tökömet keresett ott egy magyar kártya lap?:D ha jol láttam akkor az volt
  • FFX
    Nekem túl bugyutának tűnik
  • NEXUS6
    Hú nagyon kircsi, hát valszeg ez lesz a PS3 Crash Bandicootja!

Megnéztem a PS Home videót is.
    Hát kb ez az amire várok már évek óta!
    Egy internetnek interfésznek szerintem ilyennek kell kinéznie a XXI. szd-ban! Felejtsd el a Web2.0-t!!!;))))

Csak azt nem értem ha ez már ennyire kidolgozott, akkor miért nem szóltak róla egy kanyi szót sem, vagy legalább is majdnem.
  • guardian hero
    Nézzétek meg a Little Big Planet trailert, a legjobb cucc lesz idén PS3-ra! Ha ilyen lesz "élőben" is, akkor nálam az év játéka :)
  • guardian hero
    Érdekes ötlet, kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belőle.
  • DarkSector
    Hát majdnem, de azért a nagy farkú törpe nehogy megnőjjön....
  • Afe
    én egy nagy farkú törpére tippelnék :DD

BTW végig olvastam ezt az oldalt és sztem át lehetne írni a topity nevét "Playstation 3 Fikázás"-ra :P
  • NEXUS6
    Amúgy mi lenne ha a PS3-ról is csevegnénk?;)

Pl Mit szoltok a Playstation Home-hoz. Szerintem kiba jó ötlet! Még ha annyira már nem is eredeti!;)))
  • DarkSector
    Jah....az is lehetne....
  • Drephis
    lál
  • NEXUS6
    Valami kiscsaj egy vibrátorral, izé banánnal!
    ;)))
  • Drephis
    ezmiez???
  • mila69en
    :/ még jóhogy látok belőle valamit:D