!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Niimo
3 drivert próbáltam ki....

Falconer
Csokkentett mod (ha van ilyen a vistaban), driver leszed, majd egy masik felrak.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Niimo
Seggggítség!! nah azért nem ekkora a baj...

p4 2,4Ghz 2Gb ram, és most raktam bele egy Ati radeon x1650-et (gecube), és Vista fut a gépen... illetve futott...

driverfelrakás után a bootképernyõig eljut, futtatja a kis zöld kukacait, aztán kikapcsol a képernyõ, hogy nincs jel (itt sírnám el magam), de a videókimenetén látom, meg egyébként halomm, hogy bebúútol...

Vaki segitsen nékem kérem szépen, mert meghalok ha ujrakellinstalálnom mindent...

takysoft
majd értesíts

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

azirafael
Semmit nem húztam/overlockoltam/spéci drivereztem a gépben, az igaz, hogy a gép majdnem 24/7-ben ment (leginkább kikapcsolt monitorral a torrent miatt) ezért is takarítottam ki, mert már tele ment porkutyával. Ma még megbilizgálom (kérek néhány csere alkatrészt kiszürni mi lehet a szar) hátha rájövök valamire.

Köszönöm a segítséget.

takysoft
iagazad van, nem winyó, és nem is valószínû a monitor se.
nem proci, mert akkor semmi se menne. Bár ha tényleg csak a felprögetések vannak, akkor azt a bios is csinálhatja, így a procit nem zárom ki. de ezt nehéz tesztelni.
ennenben egy videokarit bárkitõl kérhetsz kölcsön, próbáld be azt is(vagy akár vidd el a te videokarid valakihez, azt nézzétek meg azt)

eg ugye ilyenkor húzz le minden szükségtelent a géprõl(slotos hagkártya, vinyó, cd- meghajtó... francnak se kellenek😄), így csökken a hibakalkulus, meg kiszûrhetõ az is, ha a táp nem bírja.(majd be bejön a "no system disk or disk error", akkor majd visszadughatod a vinyót)

lehet még alaplap is. alaplap mindig lehet😄, azon igen sok minden meg tud hibásodni😄 (bár itt most nem hinném)

nem akarok Dr. House féle (mindenki hazudik) analízist felállítani, de nem overlockoltál véletlenül? vagy spéci driver vagy ilyenek?

amúgy én a videokártyára tippelek.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

azirafael
bocsi a szar gépelésért

azirafael
Sziasztok, az alábbi problémával kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket.

Hétvégén egymás után többször kifagyott a gépem kék halállal (sajnos nem írtam fel a hibakódot), gondoltam itt az ideje kitakarítani, biztosan bepiszkolódott benne valami. Tegnap szétkaptam alkatrészekre és kipucoltam az egészet, persze rohadt mocskos volt az egész. Összeszereltem, de utánna nem akart elindulni, csak hanog sípolást lehetett hallani. rájöttem a flopy szeaul volt rádugva, ez után mindent átellenõriztem, hogy jól van-e bedugva stb. de ez után sem akar elindulni. A monitor teljesen sötét hallom, hogy felpörög a vinyó de nincs az a kis pittyegõ hang bootolás elõtt. Nem tudom mim elhet a baj, minden ventillátor forog, lehet hallani, hogy mind a két vinyó és DVD is felpörög, de semmi nem történik utánna.

Arra gondoltam, ha szar a vinycseszter a gépnek akkor is elkéne jutni a legalább a bootolásig, de a képernyõ teljesen sötét. Gondoltam, hogy a videó kártya szaródott el, de a monitor érzékeli a gépet mert ha lehúzom mutatja a no signal felíratott (szóval a monitor sem szar). REgyszerûen tanácsatalan vagyok, talán valakivel elõfordult már ilyen és tud nekem segítenmi.

Köszi elõre is!

nem msn ls nem is skype-ról telefonálok, hanem egy freecall nevezetû progival. és felakarnám venni a hívásokat hogy lehessen hallani amit más beszél.
PAtr0n
Szasztok!

Rúter, netmegosztási problémáról lesz szó. Ha nem tudtok rá válaszolni, esetleg tudtok olyan topikot, vagy oldalt ahol tudnának rá válaszolni, akkor szóljatok! Köszönöm!
De itt a kérdés:
Havernál meg van osztva net egy D-link (tökömtuggya mien típusú) rúterrel. Namármost. Én 130m-nyi kábellel vagyok rákötve, neki 10m-es van otthon. Amíg 2-en neteztünk addig semmilyen probléma nem volt, és 5Megás imárron a net az emelésnek köszönhetõen. Le van neki korlátozva a torrent (azureus kliens) hogy nekem is maradjon sávszél. Eddig OK. Odáig mûködött is a dolog, amíg rá nem kötötte a rúterre az annyáék gépét is. Azon is megy a torrent persze korlátozva. A bibi csak az, hogy amikor rá van dugva az a gép is, akkor nálam olyan szinten lelassul az egész, hogy néha még egy oldalt sem tudok megnyitni, nemhogy letölteni valamit. Kidob a böngészõ (Firefox)timed out-tal meg egyéb hibákkal. Az MSN is hol elküldi az üzit, hol nem, sokszor le is kapcsolódik. Megpingeltem parancssorból a rútert, és bizony hol 1, hol 2, de valamikor mind a 4 csomag elveszik. Olyan mintha velem nem fogalkozna a rúter, vagy rossz helyre címezné az adatokat. Pedig direkt emiatt cseréltünk D-linkre rútert, mert aszittük az elõzõnek van baja (Conceptronic). És pedig nem a 3 gép a baja, hogy nem bírja, mert másik havernál 2 ember van rákötve akik kb. 150-150 méterre laknak és egy akinél az egész van (az is D-link rúter). Kipróbáltuk úgy is, hogy csak én, meg az anyja gépe van rádugva és úgy is xar. Ha csak haverral vagyok rádugva akkor minden fasza. Ip-k nem ütköznek, friss a vindózom, már visszaraktam a régi alaplapomat, kipróbáltam 3 különbõzõ hálókártyával, de sehogy sem jó. Mintha az a gép és az enyém összeakadna, de mi miatt? Az a gép meg nem szenved csak az enyém. Az igaz, hogy a 130 méternyi kábel a föld alatt össze van kötve, mert egy 100m-es és egy 30m-es darabból lett összehozva. Direkt lemértem az ellenállását a szálaknak és oda-vissza (2X130m) 22Ohm jött ki. Volt egy szál ami 65 Ohm-os volt de azt kikötöttem a rendszerbõl otthon, vagyis úgy krimpeltem rá a dugót, hogy azt ne használja a hálókártya. Ugyanis a hálókártya a 8 szálból 4-et használ. De így sem lett jobb. Lehet hogy egy kicsit már el van oxidálódva a kötés a föld alatt, mert nem forrasztva lett, csak jól összesodorva (utána persze tömérdek szigszalag, +az egész kábel zárt gégecsõben fut). De mondom, úgy tök faszán megy, ha nincs a másik gép rákötve havernál, csak az övé meg az enyém megy. Az biztos hogy kiásom és normálisan egybeforrasztom a szálakat, de szerintem akkor sem lesz jobb. Ja amúgy az összes hálókártyám realtek chipes. Nem lehet hogy a másik gép mac adressével akad össze az enyém? Az a baj nem értek hozzá azért írok le mindent. 😊
Bocsánat ha kicsit sokat írtam, csak már nem tudok mire gondolni 😊
Szerintetek?

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

biomage
persze hogy mond valamit kék halál, és ha leirtad volna a hiba kodot, akkor biztos tudna valaki segiteni rajtad 😊

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

"Ha elõször látja ezt a hibaüzenetet akkor indítsa újra számítógépét.
De ha már többször is elõfordult kapcsoljon ki a BIOS-ban minden a memóriával kapcsolatos alkalmazást.Pl: memória árnyékolás, gyorslapozás stb...
ezt írja ki egy kék halál mellett....
mond valakinek valamit ?
Agy Halott
Sziasztok.
Nagyon nagy problémával fordulok hozzátok.
Van egy Canon IP 4200-as nyomtatóm. Már egy jó ideje töltögetem a patronokat. Eddig semmi baja nem volt, de kb. 2 napja a következõt produkálja:

A képen 1 sárga, 1 kék, és 1 piros négyzetnek kellene lennie, de valami miatt becsíkozza õket. (A kép magáért beszél). A fejet már próbáltam tisztítani, + egy jópárszór csinálta sima és alapos tisztítást is, de mindhiába. Nagyon szükségem lenne a nyomtatóra. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
zolo
http://flickr.com/photos/zolika90/

msn?

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

üdv!
olyan progi kellene nekem hogy telefonálok mikrofonnal a gépemrõl és hogy fel tudjam venni akivel beszélek.
Gyocsika
Hali!
Nagy gondban vagyok! A gondom az lenne hogy néha elõfordul például most is elõfordult amikor bekapcsoltam a gépet ,akkor a monitor tiszta fekete volt és közepén egy fehér világos csík volt kb 10 percig, és utána viszza jött a képem! Ez mitõl lehet? Légyszi segítsetek! Elõre is köszi!

zolo15
nincs veépítve semmi

Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester

van új HW beépítve?
valami szerelési hiba lehet..
memória..VGA hiba esetleg..

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

a vinyó rongálódik..
lehet formázni kell..

valaki tudna segíteni, mi a megoldás arra, ha a gépem bemondja az unalmast és újrainditáskor ezt írja ki "Primary master drive fails" és nem tölt tovább. A segítségért ksözi elõre is

Haláj^^

Légyszi megmondanátok XP alá melyik a legjobb Ati driver?

Nem szenvedek elmebetegségben... Minden percét élvezem^^

zolo15
csá!
valaki pls help.
haveromnak van egy gépe amely olyat csinál hogy van amikor bekapcsoljuk és
egy hosszab ideig(2mp)sikít majd egyböl egy rövid pittyenés és indul.(a hosszabb sikítás a ház miatt van)
van amikor ugyanugy hosszu sikítás(2mp) majd kb 20-25mp múlva van a rövid pittyenés és utána indul.
az lenne a kérdésem hogy mitõl lehet ez?
egyszer hamar elindul másszor egy csomót kell várni

Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester

hen-tes
Nekem semmi, de nézz be a topikjába, talán van megoldás.

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

Met
az ilyeneket patch-el is szokták orvosolni, szóval javasolt felrakni ha van

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Frigetrus
és mi oldotta meg a problémát?

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

hen-tes
Szvsz inkább a játékkal van gond, anno nekem is kilépett mindig.

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

Met
ha más gépigényesebb játékokkal nincs gond akkor lehet vga driver hiba, nem néztétek patch nincs a játékhoz?

Frigetrus
hali! haveromnak ati 9600-asa van, meg még megnemmondom milyen konfig, és a Titan Quest-tel való játék közben meghatározatlan idõ múlva kilép a rendszerbe, egy hibaüzenettel együtt. sajna pontosan nemtudom mi a hibaüzenet, nem mondta... azt mondta, van hogy csak két óra játék után lép ki, de van hogy rögtön indítás után. melegedési gondjai nincsenek, és a táppal sincs gond, minden más játék, program normálisan mûködik. haverom a videókártyára gyanakodik, hátha nem tetszik a játéknak. nos ebben nem igazán értettem egyet, de azért gondoltam megkérdezem. ha elérhetõ lesz haverom akkor leírom a pontos hibaüzenetet, addig is , aki tud vmit rá mondani, az szóljon. thx

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

Met
ha ki van húzva minden hangal kapcsolatos kábel akkor is bug? ha igen akkor hiba ha nem akkor valami gerjed

Bandi 18
Hello.

Van egy kis problémám. Vettem egy Logitech X-530-at és ha nincs a poti feltekerve akkor búg a hangfal, ha negyeden van akkor már nem hallani a búgást és ha másik végállásba tekerem akkor is búg. Mi lehet a gond? Rossz az egész rendszer?

elem közelébe van a CMOS jumper.
3 lába van
IN--> NI re rakd át...majd vissza INre
gép bekapcs...BIOSban meg beállítod a CPUt..stb-t

zolo15
pls valaki erre válaszoljon

a Vista = kaki

tedd vissza az XP Sp2 azt jó lesz...

915 Intel express chipsetem van.
Már frissítettem mindent.
De nem akarja az igazságot. Elképzelhetõ, hogy a vista van még kezdeti állapotban?

Tomi
Helló
Kérlek segítsetek!!
Szivat a vista!
Vajon miért szarozik a 3D alkalmazás, mikor tök zsír a gépem.
Mióta fent a vista a vidókártya lehalt. Notebookom van

Köszönöm tomi
Üdv!

Egy olyan problémám lenne, h miután feltelepítem a camhoz a cuccokat, s utána kiakarom próbálni az egyik progit, vagy éppen msn-n szeretnék camozni, akkor egy idõ után elkezd álló képeket dobálni az asztalra, s egyszerûen nem hagyja abba. Ilyenkor mi lehet a probléma? Jah amúgy egy Slim 321C típusú camról van szó. Elõre is kössz!
a winows boot logo van kint kb 1 percig. Akkor is lehet ez a baj? Egyébként nagyon köszi a választ!
zolo15
nem húztuk egyáltalán beraktuk a procit és kész
akkor most mit csináljak mi az a cmos clear és azt hogyan az az hogy az elemet kivesszük aztán meg berakjuk?
és mit csináljak azzal hogy hamar elinduljon a gép?

Beosonsz a bioszba és a bootmenüben kikapcsolod azt, hogy bootolásnál végigellenõrizze a dvd,floppy...stb...(30 mp-t is nyerhetsz vele..)
60Celsius???
Necsodálld....

25391#:a re-setting CPU frequency felirat arra utal, hogy eszetlenûl húzta, lehet 2 problem, túlságosan túlhúzta, vagy, kevés a fesz....

De lehet, hogy csak a bios b@szakszik, ha ez van akkor CMOS clear...

zolo15
csáó!
a haveromnak van egy gépe:
MG-416-os ház;400W NorthQ táp;Abit KN9;AMD Athlon64 3500+;1Gb Kingmax mars 800mhz;Sapphire x1950pro videókártya.Seagate 250GB sata2;
az lenne a gondunk hogy van mikor bekapcsolásnál pittyen egy hosszat és elindul a gép van amikor ugyanúgy az elején hosszan sípol 2mpkb.;majd egy olyan 20-25mp után rövid pittyenéssel indul a gép ami naon lassú.mi lehet a baj?
Valamint van amikor egy F1=Continue gomb mellet kiirja hogy valami safe modeban van és hogy re-setting CPU frequency
mit kéne csinálnom hogy egybõl induljon valamint ne irja ki az f1-t?

Asrock 4COREDUAL VSTA 775 DDR/DDR2 PCX+AGP SATA
bruttó:14700ft

Jetway PT88BSPRO AGP+PCE+DDR
bruttó:10500ft

én ezeket találtam..

16kért láttam DUAL alaplapot..mindjárt utánnanézek..

Hali! Kicsi kérdés. Most vettem új gépet.. AMD X2 4200 proci, Asus M2N-E alaplap, 1GB 800Mhz memória, Asus X1950Pro VGA. A probléma az hogy a windovs a vártnál lényegesen lassabban bootol be. kb 1,5 perc mire feláll a rendszer. Két telepítésen vagyok már túl de nem lett gyorsabb. Ha csak a windows van rajta kizárolag meg a driver-ek akkor sem sokkal gyorsabb. Ja XP-m van. Amugy ha már megy akkor gyors a gép. Mitöl lehet? És mégegy kérdés..ennek a procinak mennyi az üzemi hõmérséklete? Terhelés nélkül 47 celsius körül mocorog, fél óra komolyabb kihasználtság után,(game, kódolás) eléri a 60-at.
Köszi a válaszokat..
Kandurrex

Ajánlanátok nekem egy Hybrid (AGP-s és PCI-s VGAnak megfelelõt) alaplapot 20k alatt???

(ha vkinek baj hogy több topikba írom akkor Bannolom) <#mf1>

Drivercleaner!
Utánna a gef mellé kapott eredeti driver, mejd egy forcewear...

Az a gond hogy minden alapon van azt nem is állítgattam!!!!!!
Hello
Egy kis segítségre lenn eszükségem,mert ilyen problémával még nem találkoztam.
Nemrégen telepítettem ujra a rendszeremet(XP),felraktam minden szükséges drivert(alaplap,vga,stb) a müködéshez,ahogy azt kell.
Most jön a gixer:az egyik ujrainditás alkalmáva midõn betöltött a rendszer,a felbontásom teljesen összeomlott,a vga-t teljesen újnak látta,mintha nem is lett volna feltéve.(800X600,60HZ,uj hardver,stb).
A poén az,hogy nem engedi semmilyen vga driversel telepíteni(legalább 10-et próbáltam de semmi(azt írja ki,hogy nem talált olyan illesztõprogramot ami kompatibilis lenne a hardwerrel).VGA kiszed ujra berak,rendszer betölt,de így sem lehet telepíteni a vga driverst.
Rendszer ujrarak így már jó,de pár kikapcsolás után ismét az elõbb említett hiba.
Csak a rendszer ujra felrakása oldja meg a hibát.
Találkozott már valaki ilyennel?
Alaplap:Abit IS7-E2,VGA:Geforce 6600(sima,nem GT).

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

tigeroo
..szülõ
Nincs a first boot floppyra vagy valami másra állítva???
Ha nincs, és a bootfloppyval se megy akkor csak a winyós dolog marad...
Hihihi..Mér nyírnak ki??Kié a gép???