!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JAG1
Memória gond lesz az...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Sziasztok! Nemrég vettem egy laptopot, addig okés 😊 De már egy ideje gondok vannak...elõször is h fagyogat...de annyira h aztán el sem indul a win, mikor töltene be kék háttér, vmi szöveg végigsuhan és újraindul...minden módban...tenném fel újra, a C-partícióra kiírja h ismeretlen...az egészet szinte üresnek veszi (kb a partíció teljes méretére azt írja h szabad)...formázom megint...prsze h vagy 3X lefagy mire sikerül,. vagy nem sikerül és csak a gyorssal megy. És ha végre jó minden, napokon belûl újra...tegnap akartam lefuttatni egy util progit... h nézze meg a winyót fizikai hibás e vagymittom én, de legagyott közben Ááhh, szerintetek mi lehet? Lehet nem is HDD?
kirol
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert egy PC házat szeretnék venni a mostani konfigomhoz, ami lent olvasható.

A legfontosabb, hogy jó legyen a hûthetõsége/szellõzése, ki is nézzen valahogy, és nem ártana, ha beleférne a 8800 GTS-em, valamint a CPU hûtõm, ami 150 mm magas, tehát a szélessége is fontos, na meg ne legyen nagyon drága, nincs 40 ezrem egy házra.

Köszönöm elõrre is a segítségeteket.

Hátha az író be van dugva, nem szabadna neki eltûnnie magától. Egyébként ha már a BIOS-ban sem látszik, ott már nagy baj van.
Tehát ellenõrizd a csatlakozást, a windows magától felismeri és ad neki betût.

Na a gyenge táp az lehet ok!
Elég annak 300W is, márha minõségi (FSP, Chieftec és társai).
(Egyébként azért írtam a tápcsatit, mert attól, hogy azt nem dugod be, a VGA kap áramot az AGP-rõl, csak nem eleget.)

Arnoux
Eltünt az E meghajtóm (DVD író). Hogy lehet visszacsinálni? Még kéne plusz egyet csinálni mert van egy régebbi CD íróm is. Tudna vlk segíteni, mert most semmi cd-t nem tudok olvasni?

Met
Kapcsold ki a VPU Recovert

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

kirol
Hát pl. az Everest 4.00.976 oda naplózza és azt, amit akarsz és ahova akarod olyan formátumban ahogy szeretnéd.

JAG1
:-D

Jóvan', nem olvastam figyelmesen.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

grebber
És melyik everest hova naplozza mert nekem Everest home 2.20 van és nemtaláltam ilyesmit?

Next PC upgrade: 2022

kirol
Everest. Mindent naplóz amit csak el tudsz képzelni. Én is ezt használom.
Hõmérsékleteket, feszültségeket, fordulatszámokat, mindent mindennek.

grebber
Miért érdekel a proci? Nekem VGA-hoz kell!
Amugy 2500+ Barton 😄

sopi
Hi all...van egy kis gondom egy 9600xt videokártyával. Ezt az üzenetet kapom NEM STRATÉGIAI játékoknál (változo idö után...van hogy 5 per vagy akár 10-20, és kb 2-3 alkalommal kiadja utána kapok egy másikat). A két kép Ezt akpom elõször:::::::

és a másik miután az elsöböl kaptam vagy 3-at:::::::::::

Ha tud valaki segitsen. Köszönöm elõre is.

\"Rejoice o young man in thy youth...\"

JAG1
Milyen proc?

grebber
Tudnátok mondani olyan programot ami állandóan figyeli és naplózza a VGA hõmérsékletét?

JAG1
Elképzelhetõ, fõleg ha Vargáné és Tsa. tápod van. <#mf1>

Most néztem a dobozt és láttam rajta , hogy minimum 350wattos táp kell neki. Az enyémbe csak 300w-s van. Érdekesmód hogy a ventillátor a vga-n pörög de semmit nem tölt be a rendszer. Szerintetek lehet hogy ez a baj?
JAG1
Ha a bios sem jön be, sztem szar a vga...

JAG1
Tuti, hogy elállítottátok a frissítést, amit a tft nem bír...
F8 bootoláskor, safe mode, és állíts egy 800*600 / 60Hz-et.

Met
óránként 5k-ért én is elszenvedek vele 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

caseih9400
Már megvan. Letöltöttem az Operát és teljesen gyorsabb + nem jön elõ
ez a .... .

khm...khm...

kirol
Kijön 5000-ért az ajtóig, majd köszönés 1000 HUF (netto) + erre jön a többi. <#idiota>

Fos az egész. Holnap kihívok egy szerelõt, õ majd elszenved vele óránként ötezeré. Azért kösz a segítséget.
ÖÖÖÖ..... áramot kap mert pörög a ventillátor rajta.
Bedugtad a VGA-ba a tápcsatlakozót???

Megcsináltam de most is csak egy fekete kép fogad, semmi több.<#szomoru1>
dotkom
nem lehet, hogy elallitott vmi hz-et es amiatt nincs kep a tft monitoron?

http://atwwebmaker.tx.hu/

Bootolj be safe módban (F8) és próbálj meg leszedni egy Drivercleanert vagy ha nem lehet, akkor próbáld eltávolítani a VGA-t eszközkezelõben, bármi is van ott.

Hi!

Ma vettem egy VGA-t.Galaxy 7600GT AGP Van egy Abit IS7 E-2 alaplapom és egy Intel celeron 3.06Ghz procim + ATI Radeon 9200 ez a régi videókártya. A problémám a következõ: kicserélem a vga-t, és nem indul el a windows és a biosz sem jön be. Ha visszacserélem a kártyát akkor a cpu-ra panaszkodik. Valamit állítni kéne a bioszban, vagy mi lehet a gond?
caseih9400
Szerintem videókártya...próbálta már másik gépen a monitort?

khm...khm...

grebber
Segítség kellene egyik ismerösömnek!
Engem hivott telefonon de hát ilyennel nem találkoztam még!
Tehát adott egy gép tft-vel volt használva utánna régi CRT-re lett kötve majd ismét vissza a TFT-re na de ekkor a TFT olyat csinál bejön a windwos töltés logo meg minden és elsötétül a kép.A gép az müködik tovább de a monitor nem ad képet!
Mitõl lehet ez??

caseih9400
Ja és nem csak ez a http_404 szokott elõjönni ez meg a navcancl a leggyakoribb

khm...khm...

caseih9400
Szevasztok !
Van egy "kis" problémám én vírusra gyanakszom de nem talált semmi vírust
se a vírtusirtó (NOD32).De idíg csak DÉLUTÁN jön elõ ez az ablak eléggé zavaró tud lenni de semmit se csinál azaz nem lassítja a gépet
nem csinál semmit csak folyton elõugrik..... IE 7em van az újabb fajta
ami hasonlít a Mozzilához. Kérdés : Nem lehet hogy az IE miatt van ez
mert ieframe.dll jön elõ.Azt mondják hogy töltsem le de nem tudom hova
berakni....Lécci segítsetek elõre is köszönöm nektek !

Kép:

khm...khm...

Nero Recode-val kódolom meg írom is , az nem olvassa be 😞
Ezzel a shrinkkel még nem prószíltam majd MOST ....😄
Remélem jóóó lesz !!!
JAG1
Neroval is kódolod le, vagy azzal csak kiírod?
Én úgy szoktam, hogy DVDShrink-el lekódolom és "sima" Nero-val DVD-Videot funkcióval kiírom, a lehetõ leglassabb írási módon. Szinte minden játsza.

Helló!
VAn egy kis problémám és valaki segíthetne
Szóval:
Nero Recode progival írnék ki DVD-t de ezt a hibaüzit írja ki ha rámegyek a DVD importálásra :

"Nero Recode hibát jelzett és nem folytatható
Egy belsõ hiba jelentkezett.A VOB cím a határértéken kívül van .
Ez egy érvénytelen navigációs stuktúra okozhatta."

Csak ezzel a progival tudok írni ki ,mert ha mással írok akkor ez a hibaüzenet fogad : "Play prohibited, check disc"
Ez egy Samsung HT Q20 -as házimozi !
Ha lehetséges más íróval is kiírni az is jó , vagy valami beállításmód a nero recoden belül az is megfelelõ .
ha valaki tudna segíteni az megköszönném !!!
megvan. vga hûtése szar, túlmelegedett.

kb 3 napos a windows....
p4 2.4
1gb/333 ram
gf ti4200 128
vw gti,nfs carbon, uaz 4x4, toca 2-3,men of valor. most kb ezekkel és mindegyiknél ezt csinálja. grafikát bármilyenre állítom ezt csinálja. amúgy meg ha éppen nem áll és tudok játszani kb 15 másodpercet azalatt egyátalán nem szaggat be.

JAG1
Milyen konfigod van és mivel játszol?

format c: -.-

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

Hello!
Ha bármilyen játékot elindítok a gépen elkezd akadozni. megáll 10-20 másodpercekre aztán megy tovább kb 5 másodpercig és megint megáll. Akármilyen felbontásban akármilyen minõségben van beállítva ezt csinálja. Mitõl lehet ez? Baromi idegesítõ,hogy nem lehet semmivel se játszani mert ezt csinálja.

Az a baj, hogy ez bármitõl lehet. Még attól is ha rosszul van felrakva a Windows, vagy összecinálta magát.
Ilyen memória hibát dobhat akkor is, ha pl. meg van törve a vinyó adatkábele (sõt, kontaktos tápkábeltõl is!), vagy ha haldoklik a vinyó.

Szét kell szedni ripityára, újra összerakni, és rápakolni egy szûz windowst. Persze ezek elött a kolléga által javasolt ramteszt legyen az elsõ. 😊

JAG1
Valszeg Ram problémád van. Futtas le egy Memtest86-ot. Ha elkezd piros hibaüzit dobálni, akkor memória. Lehet még az, hogy gyenge a tápod.

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A windows használata során a gép napi 3-4 szer kifagy,kapok egy kék képernyõt,amin van egy csomó windows sablonszöveg és hogy fizikai memória listázása. Ez mitõl van illetve hogy lehetne kiiktatni?Sajnos nem értek a számítógépekhez.
Elõre is köszönöm a segítséget.

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

nao thx telleg mar csak egy bajom van hogy Vistam van es kurvara idegel hogy nem tom megcsinalni a mikrofonom 😄 mert felteszem a hangkari driverem es nem joooh: D csak hang van mikrofont nem tom bealitani emrt a vistanak a bealitoja van es nem a hangkari sajat bealito progija es Vistahoz meg nem ertek es a Vistam meg olyan hogy az a mikrofon bealito resze hianyzik jeee 😄
sgt anderson
szurop írta:
" Nemtom hogy leht megoldani. A második winfosnál nekem is foglalta a helyet a régi dokumentums and setting, de mikor az meghalt, azóta minden újrarakáskor format elõtte."

Nekem nem a Documents and Settinssel van a problem, azt megtom nyitni. Hanem több fájlt elkódoltam (AZ NTFS fájlrendszer beépített kódolós bizgentyûjével, ami tanusítványokkal állapítja meg, hogy ki féhet hozzá a cucchoz. Ezeknek a tanusítványoknak van ujjlenyoatuk, na de ez az, hogy a régi winnek, és az ujnak különbözik az ujjlenyomata), és a réi winnel nem tom megnyitni. Látja a fájlokat, csak másoláskor ,meg megnyitáskor meg hasonlókkor kiírja, hogy Hozzáférés megtagadva! Ezt akarom megszüntetni. Arra gondoltam, ha az NTFS-t át tudnám vhogyan konvetálni FAT32-be, úgy megszünne a probléma, mert a FAT32 nem tud ien kódolást, De nem tom, h ehhez mien progi jó. És úgy kén, hogy minden progi, cucc megmaradjon. (NO FORMAT)

Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tőle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetőbbre.

sgt anderson
A választómenüt úgy tod eltüntenti, hogy rákattintassz a sajátgépre jobb gombbal > Tulajdonságok > Speciális fül > A lap alján megeresed az Indítás és helyreállítást, annál rákattintassz a Beállítások gombra > És ott kiveszed a pipát a "Rendszerek listájának megjelenítése opcióból, vagy a számlálót 0-ra állítod. Csak ki kell választani a felette levõ listából a fõ rendszertr, amit indítani szeretnél. Ettõl még a listában bennemarad a 2 rendszer, de te így nem látod, és csak nehezebben tudsz ide visszatérni bootoláskor.
Végleg kiszedni úgy tudod, hogy ugyan ezen a panelen rámész a Szerksztés gombra és a nem kellõ rendszert kitörlöd a listából. Ezt viszont csak akkor csináld, ha tudod mit törölsz ki, mert ha rosszat törölsz, akkor win reinstall.

Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tőle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetőbbre.

Hali
azzal a kerdessel fordulok hozzatok hogy hogy tudom azt megoldani Hogy 😄 bootolasnal lehet valasztani hogy mien oprendszert inditsak 2 valasztek van de nekem nem kell az 1ik 1altalan nem akarom hogy ez megjelenjen ez a valaszto menni hogy tom torolni ? 😄
Nemtom hogy leht megoldani. A második winfosnál nekem is foglalta a helyet a régi dokumentums and setting, de mikor az meghalt, azóta minden újrarakáskor format elõtte.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

sgt anderson
De én úgy akarom megoldani a dolgot, hogy a cuccaim megmaradjanak!