!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hy!
H most beleraktam a gépbe + 1 gb ramot igy van kettõ és bootnál azt irja ki:
Memory runs at ddr dual channel "interleaved" akkor z ugye azt jelenti hogy duálban mennek?

SHADOWEYES7
Hali

Kellene 1 kis help.

Hp scanjet 3970 --szkennerem van, de hetek óta nem akar mûködni, most letöröltem a telepítõjét és ujra raktam a saját telepítõ lemezével, de csak nem akar mûködni, tulajdon képpen nem is akarja elfogadni a telepítõ lemezt sem mert a következõ hibaüzenet jön ki.

Mi lehet a gond? Vagy mit kellene tennem??

Elõre is köszi a választ.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

bardocz
😄 17·"-os monitorom,van nem hd-zni akarok😊 csak szimpkán gyorsabb gépet,nyáron lesz új,amúgy gondolkodtam már rajta hogy jó alaplap és sok olcsó cuccból menyire jönne ki új gép,70-80k volt aszem,és azt lehet fejleszteni.a proci meg azért sempron mert 3 éves már:S eléggé öregecske,és gyengosz gép
De ha ennyire nem jó, akkor sztem vegyél egy BluRay disc-et vagy HD-DVD-t... 😄DD

Aláírás (max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Pendriverról is lehet, bár nem mind tudja
És CD-rõl is.

Nekem sincs floppy...

Aláírás (max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

FlyHigh
Floppy nincs a gépben, idáig még sohasem kellett. Asus lapom volt ahoz adtak egy ilyen windows-bol futó update programot, a korrektül mûködött😄

Thrash \'Till Death

FlyHigh
Rev1-es a lap

Thrash \'Till Death

Ilyeneket mind DOS alól. Csinálsz boot lemezt, meg rárakod a BIOS frissítéses cuccot és ott lefuttatod.

FlyHigh
Helló!
Biost szeretnék frissíteni a ga p35-ds3-as alaplapomon, melyik lenne a legjobb módszer hozzá? NTFS filerendszer.

Thrash \'Till Death

Ha K8 alapú Sempronod van (tehát s754, s939 vagy AM2 foglalatú), akkor azt a gyári coolerrel (ami ugyan az, mint a normál A64-eké) simán húzhatod akár 2,6GHz-ig is ha bírja. Fõleg ha nem nagyon kell feszt emelned. Amire figyelni kell, az a proci hõmérséklete, az ne menjen 55-60°C felé.

És még valami: az általad ajánlott monitor nem alkalmas és nem is képes HD-megjelenítésre...

Az a proci bõven elég 720p-nez és WoW-hoz is (ami nem tud mit kezdeni a második procimaggal). A shaderteljesítmény meg tisztán GPU függõ.

Egyébként meg nem értem mi a baja egyeseknek a Sempronokkal. Minimálisan gyengébbek, mint azonos órajelen egy A64. És nagyon jól húzhatóak. (K7 Sempronok eseten meg semmiféle különbség sincs, lévén minden K7 Sempron teljes értékû T'Bird, Thorton vagy Barton magos.) A Sempronok nagyon jó procik, ahogy a Celeron 4x0-k is (a korábbi cerkák tényleg szarok).

Normális alaplapokon az External Clock emelése semmiféle hatással sincs a PCI, PCI-E és AGP frekvenciára. ATA és SATA frekvencia meg nincs, illetve ami van annak köze nincs a PCI/PCI-E frekvenciához.

Egyébként tök jó, szapulod a Sempront, erre egy verylowend TFT-t ajánlasz megvételre....

Gondolom az tiszta, hogy egyrészt a Biosnak is tundia kell ezt/azt (tehát nem árt fissítened), másrészt XP Sp1-nél kisbb rendszeren nem fog értelmessen mûködni ekkora vinyó/partició?!?

"Én abba beleszolnék h 10000ért sokkal jobb procit is kapsz pl amd 64 3800+ ami egy p4es 3,6ost megver.
Válasz 'GamerAdams007' üzenetére (#31614) "

A tanáccsal az a baj, hogy alant írt Celeron 430 is sz*rrá veri az említett P4-et. 😊

Nyugis
okés, köszönöm, meg is találta!!

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

NeoMaN
alaplaphoz adott cd-n

Nyugis

kialakult egy probléma amit nem értek.. basszakadot a win XP- és JAvitottam, eredeti az op rendszerem, szóval lehetett.. nos miuátn szépen feltelepült, minden okés minden megy kivéve egyetlen dolgot mégpdig a:

SCSI/RAID állomás vezérlõ és HOST controller!
Ezeket hiányolja! honnan tudom ezeket feltelepiteni? mert a win cd-n nem találja..
Tudja valaki a választ, hogy merre keressem?

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

ffxi
Olyan próblémám van, hogy az dvd-íróm nem ismeri fel az DVD-RW és asszondja nem tud lemezt törölni, mert az egyszeriírható lemez. Másik író(kölcsön kértem) is ezt csinálja, ezexerint software-s a hiba, de hol:F

Íróprogram: nero 7.5.9 és 6.6.0.15
Írók: PATA Samsung és NEC

Fákjúal!

takysoft
Ja, és ha a monitorodon is van DVI, meg a videokarin is, akkor meg ne próbáld nekem analóg kábellel összedugni õket, mert megverlek!

UI: az elírásokért elnézést, most keltem fel, meg sietek😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
ja. a sempront hiába huzigálod, attól még szar marad.

"SZAR" = bármi amin nem lehet filmet nézni, meg WoW-ozni(World of Warcraft).
Filmnézést persze h264 HD minõségben(720p-t elég ha viszi😄), WoW meg full felbontásban legalább jónak mondható shader-ezéssel.

Amúgy, h valami értelmeset is mondjak:
Gép indításakor kiírja hogy léphetzs be a biosba(általában DEL, vagy F11, F12, de fõleg DEL)
A BIOS-ban sokmindentõl fõgg. Valszek AMI vagy Award biosod van. azok egyszerûek. Megkereseb a proci beállításait(ehhez nem árt tudni angolul).
Itt minden "auto" lesz. a freki 2 részbõl áll egy core frekvencia meg egy szorzó. utóbbihoz nem turkálhatsz hozzá, mert a procikban az le van tiltva(ez forrsztgatásokkal meg üógyködéssel néha feloldható, meg vannak procik amikben nincs limitezve, pl AMD Black Edition szériái, de egy semproban tuti van). Amit húzni lehet az a core freki.
Azzal viszont ezért kell vigyázni, mert attól az egész gép mûködési sebessége függ. Ergo, ha core frekit emelsz, akkor az ATA, SATA AGP, PCI freki is növekszik arányosan. Néha vannak rá aránybeállítók is. pl 1:1:1 vagy 4:3:5 meg ilyenek. bonyezs tud lenni néha. a lényeg az, hogy ne nagyon térj el az alapoktól. Vinyóhibát vagy vidokártyahibás is okozhat ha pl az ATA vagy a PCIe frekije el van baszva. Aza rányokkal kell játszani, és úgy szépen emelni. (be buzi munka, szerintem felejtsd el... aki túlhúzni akar, olyan procit vegyen... az gazdag faszoknak való, akik kockáztathatnak).

Ha tényleg nincs píz új vasra, kakor ne kockáztasd a régit. Fõleg ha azt se tod, hol a bIOS, meg ilyenek. (ne értsd félre, nem lebaszlak, de még a profik is tönkretehetik így a gépet, ha nem figyelnek oda).

Teljesítménynöveléshet érdemesebb inkább a vidokártyádat overlockolni. Sokkal észrevehetõbb, és sokkal veszélytelenebb(max a videokair füstöl el, nem az egész cumó😄).
Meg egyszerûbb is. Software-esen tudod csinálni windowsból. A jobb progik még azt is megmérik neked, hogy bizonságos(artifact testing).
AtiTool-t ismerem. asszem nvidiához is jó, fene tudja. Emelgetheted benne a GPU, meg a memória órajelét is. Amíg nincsenek artfact-ek a tesztképen, addig bátren lehet nekitolni. szépen lépésenként.

Sok sikert, de feleõséget nem vállalok semmiért😄
Most, hogy látod, nem a levegõbe beszélek, és nem ma kezdtem gépeket szerelni, hidd el nekem. nem csúfolódni akarok, de a sempronok, celeronok kukázni valók. azok irodai konfikoba jók wordözni meg excelezni. otthonra játszani, meg filmezni nem.

Jah, és ha nincs legalább 19"-es TFT monitorod, akkor azt vegyél elõször😄 Még a sempronhoz is, mert most olcsó. 40e forint. Ingyenes házhozszállítás az egész országba. Meg ez jó is.(ennyiért legalábbis nagyon). Enélkül amúgysincs értelme HD-zni😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
szerintem megy vegyél egy emberi procit.
Példának okáért:
AMD Athlon 64 X2 4200+ 2*512kb dobozos Socket AM2 - 15700 Ft. (-5%, ha online veszed, és megcsinálod az online játékukat.)

Már ha AM2-es az alalapod. Mert ha nem az, akkor venni kell egy alaplapot is.(10e ft). amibe persze memória is kell, ha nem DDRII-d van(1 giga 4600 ft., 2 giga a duplája). Meg ha AGP-s a videokarid akkor kell egy PCIe-s is:S

Azt kész is egy használható, hatalmas teljesítményû kétmagos gyors gép olcsón.(alaplap+proci+2 giga mem= 35 ezer ft... karácsonyra zsebbõl...)
ha meg am2-es lapod van ddr2 memóriával, akkor meg mit vacakolsz még azzal a sempronnal... azok alig jobbak, mint a celeronok😄

KILLER2
Szerintem lehet. De kéne tudi, hogy milyen meleg, meg nem árt, ha egy kicsit ért a BIOShoz az ember. Egyedül mint mondtam (és te is) inkább ne kezdj bele, nehogy rosszul járj. Amúgy felhúzva tudtommal kevesebb ideig is bírja a proci. Mondjuk 10 év helyett csak 4ig, bár annyi idõ alatt már amúgy is úgy vágnak hozzád egy ugyanolyat, mint volt vagy jobbat. Na mindegy. Lényeg, hogy inkább ne kockáztass.

Töltsük le az internetet!

bardocz
nekem amd sepron 2600+ 1.61 ghz-es procim van,kiváncsi vagyok az gyári hûtõvel lehet-e 2ghz-ig húzni😄 de kétlem,inkább nem is nyúlok hozzá😄
KILLER2
Amúgy egyszer én is nekiláttam processzort húzni, csak az enyém meg nem bírja, azt mindig megakad.

KILLER2
Nekem a csökkentett mód a gyengém xD

KILLER2
El is felejtettem, hogy nem árt elõtte megnézni, hogy miylen meleg a processzor, mert a húzáshoz tisztességes hûtés is kell többnyire. Legalábbis nem árt.

bardocz
akkor inkább hagyom a rákba,nincs pénzem új gépre😊
csökkentett múdban tudtam mit kell nyomni,nem jut eszembe,amikor szükségem volt rá tudtam de itt megáll a tudományom sajna😊
KILLER2
Kicsit kezdõ vagy még, látom. Induláskor nyomd a DEL-t, az többnyire jó, de van, hogy F2 vagy F11 assszem, ez alaplapfüggõ. De ha ennyire nem megy, lehet, hogy inkább nem kéne egyedül belevágnod, mert BIOSt nem csak jól lehet ám beállítani, fõleg a processzort akarsz húzni. Sok áramot adsz rá, még leég a kicsike.

bardocz
ott elakadtam akkor hogy hol a bios?:Smármint hogy tudok belelépni,tudom hogy helyileg hol van😄
KILLER2
BIOSban lehet, nem tudom, hogy pontosan hol, mindig máshol. Én olyat is láttam, hogy nem lehetett BIOSban, de biztos van valami program is hozzá, google-ben nézz körül, sajna csak ennyit tudok.

#31650: Nem olyan nehéz ám programokat keresni. Ha jó kell, akkor Sony Vegas vagy Adobe Premiere. Megvan az áruk, de olyanok is. De manapság annyi minden fent van a neten 😉

bardocz
a procit hogyan tudom húzni?hátha el tudom vele érni a 3000+ szintet😄
csõ all. olyan programra lenne szükségem, ami olyan mint a windows movie maker, filmvágó, meg effektusok vannak benne, meg ilyenek. Vkinek vmi ötlet???de vmi jó progi kéne, ami tud egy-két dolgot.köszi elõre is

Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991

Indoklást is érhetek? <#vigyor>
hi a következõ a problémám ma elindítottam a gépem de a rendszer eccerûen nem indult mire bejött volna rendesen akkora kék halál lett a vége!! na Én erre elkezdtem ellenõrizgetgetni a dolgot egy két kisérletezgetés után a Bios reset segítettt, elindult szépen a masina a tuningot mindent szépen visszaállítottam ment is rendesen szépen egésznap, na megis örültem neki mondom biztos vmi kisebb bibi lehetett na mostmár jó lesz...na de persze a bios resettel a rendszer idõ is elálítódott.,, na gondoltam vissza állítom vissza is állítottam mindent a maira erre mikor rányomtam az alkalmazásra , Windows kékhalál!! elinditottam még vagy 4* er akkor is uez bemek a biosba visszaállítom az idõt 2006.01.01-re ahogy a bios reset után is volt, erre a rendszer elindul is megy tökéletesen!!! megpróbálom az idõ beálítani megint erre uaz kékhalál vkinek vmi tipppje? mi lehet a baj?

[email protected] ghz,2 giga ram, 9800 gt 700/1750/2000..... chieftec 450 w

NeoMaN
Videókarit cserélj. Nvidia 7600GS AGP DDR3 vagy 7600GT AGP DDR3 kell neked.

Sziasztok!

Tegnap ahogy elgondolkodtam rájöttem hogy bizony decemberben másfél éves lesz a gép, karácsony meg közeleg, pont ideális a bõvítésre (hardver - ügyileg ^^)
512 ramom volt, azóta vettem még 1-et, ez egy ideáig jó lesz, a vinyó 120 gigás, ez is úgyahogy.
Nade, van nekem egy AMD Athlon 64 3200+os procim, meg egy Ati Radeon 9550 (memória 256 M😎 videókarim. Kérdezem én, melyiket lenne érdemes a mostani hardverhelyzetben lecserélni, és miért?
Alaplap: Gigabyte KBNSC-939 - lehetõleg alaplapcsere nélkül, enni is ell karácsonykor <#vigyor>
Elõre is köszi az értelmes (<#vigyor>) válaszokat.
Figyelitek a forumstatisztikákat 😮<#wow1>....

Bocs Crossfires 😄

Asus P5K Sli-s alaplap...
De tudtommal nem éri meg sli ben gondolkozni mert a 2x es árért nem teljesit 2x er annyit...

davidka003
Az Asus P5K az Crossfire-os és abba csak két Ati Radeon kártyát tehetsz. 2 Nvidia-t nem.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Azért gondoltam hogy támogatják mert mikor kiválasztottam a kártyámat akkor a legujabb driver-t dobta ki nekem...
NeoMaN
Tökéletes lesz.

A legújabb driverek lehet, hogy nem is támogatják már a radeon 9800-at... Ezért régit keress.

Erre tudnátok választ adni?
nem az alaplapon van 3 PCI és 2 PCi-E foglalat egyébként asus P5K az alaplap most abba nem tehetek két karit? de van 2 pci foglalatja!

és mégvalamit a pci fogalatoknál van olyan pici kis foglalat az micsoda pont ugyanugy néznek ki mint a rendes foglalatok! csak 1/3a

Ez így egy kicsit értelmetlen 😄
Az a "2x PCI-e" szerintem PCI akar lenni nem? 😄

Letöltöttem a ATI Catalyst 7.11 a Radeon 9800pro kártyámra csak nembirom telepiteni.Még az elején bejön egy értesités egy kis ablakba hogy nembirja elkezdeni a telepitést.Légyszives segitsetek.Köszi!
hello! na most van olyan hogy SLi az alaplapba két videórtya tehetõ
de van olyan is amikor 2× PCI-E foglalat amibe szintén videókártya tehetõ! na akkor most minek az SLI alaplap ha a simába is két kari tehetõ?
#31613...