!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy hibás BIOS miatt elégjen processzor, olyanról még nem hallottam, ami nem jelnti azt, hogy nem lehetséges.
Esetleg annak próbálj utánanézni, hogyan lehet visszaállítani az eredeti BIOS-t. Lehet-e egyáltalán.
"mostanában egyre többször van gondom a netemmel. Mégpedig egyre többször akadozik a net (Chello Extreme). A router (D-Link DIR-100) resetelésével megoldódik a probléma, de pár óra múlva megint akadozik. Szerintetek a router okozza a gondot? Van valami ötletetek, hogy lehetne kiküszöbölni?"
Azóta kipróbáltam a netet router nélkül is, és közvetlen kapcsolatnál nincs net akadozás, tehát valszeg a router a hibás. Valamint routerrel másfél perc míg betudok lépni a COD2-be, ezzel szemben router nélkül fél perc alatt bejutok. Érdekes helyzet. Két hónapig routerrel is jó volt a net, de két hete routerrel már nem lehet rendesen netezni. Van valami ötletetek? Találkozott már valaki hasonló problémával, és ha igen, hogy oldotta meg?
Köszi
Továbbá az FSB határozza meg a memória órajelét, a PCI, AGP, PCI-E órajeleit is, ezért néha kézzel be kell állítani magasabb FSB esetén a visszaosztást. (Bonyolításnak ott van még AMD-nél a Hyper Transport osztója is.)
A ram sebessége viszont az órajelen kívûl függ még olyan apróságoktól is, hogy mekkora a késleltetése a memóriának, hány biten kezeli a ramot az alaplap/proci memóriavezérlõje (modt kaphatóak jellemzõen dual chanelesek, tehát 64 bitesek, de van négycsatornás Intel lap is), no meg hogy SD Ram vagy DDR SD Ram a típúsa?
Mostani Intel prociknál az "igazi" FSB négyszerese szorzódik fel, tehát 533-as FSB-nél 266, 667-nél 333 és így tovább 1600MHz-ig, ahol 800MHz. Ez nyilván fontos mind a tuning, mind a ramsebesség szempontjából. AMD-nél bonyolultabb, mert ott az órajel határozza meg az FSB-t. (Van erre pár táblázat a neten.)
Routert? telepíteni? Érdekes ...
Beállítva nem volt?
milyen összefüggés van az FSB, a proci sebessége és a RAMok maximális elérhetõ sebessége között?
és mi ez a szorzó a prociknál?
elsõsorban Intel de az AMD-s vonal is érdekel, ha nem sietsz és van idõd okosítani....
elõre is ösz
UI Ha valaki tud egy jó virtuális gép összerakót vagy pár jó tanácsot akkor ne fogja magát vissza
Saor Alba
Tegnap vettünk egy D-link Di-624-es tipusú routert.Feltelepitettük ,és semmi gond nem volt volt net meg minden(ide haza vezetnéküli vevõt használunk), de aztán 10perc múlva elejtette a netet.Kihúztuk majd vissaz dugtuk akkor megint volt net ,de 10 perc múlva ismét elejtette a netet.Ezt vagy 3-4szer eljátszottuk aztán elkezdtem keresgélni frissitéseket(firmaware).45 perc böngészsés után találtam is egyet, de amikor telepitettem volna fel, a router megint elejtette a netet, utánna hiába kerestük a vezetéknélkülihálózaton nem találtam a "dlinket".Kipróbáltuk úgy is hogy vezetékkel dugtuk össze a gépet a routerrel de úgy se történt semmi. Szerintetek mi lehet a gond? Aki tud kérem minnél hamarabb segitseg!
Elõre is köszönöm!
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
H egyik géprõl másikra át tudjam pakolni a cuccot. ROuterrel van összekötve a kettõ a net miatt.
Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM
Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM
bios serulhetett?
Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don\'t care, I\'m still free.
Amennyiben garanciás a termék, vidd oda ahol vetted, hogy õk nézzék meg.
Apropó, támogatja a RAM-okat az alaplapod? Gigabyte oldalán meg tudod nézni.
De azért írtam, hogy kézzel is nézd meg a dolgokat. Én így szûrtem ki a VGA-t. Nagyon melegek voltak a RAMjai. Ha égeti a kezed a RAM vagy a VRAM, akkor ott valami nem kerek.
Tartaléktápom nincs... de meg fogom próbálni, thx.
Ez a por-dolog lehet talán a legesélyesebb, de fura, hogy ez ilyen durva dolgokat okozna netán...
Alaplap? Bõvebben?...
Mivel tápot viszonylag egyszerû cserélni (ha van tartalék), próbáld ki másikkal. Ha így sem jó, alaplap esélyes. De nézd meg, nem vírusos-e az OS.
[IMG]http://www.sg.hu/galeria/10574115691152314257.gif[/IMG]
Amúgy ha táp lenne, szerintem akkor inkább újraindulna... Bár kitudja...
Hány meghajtód van Windos alatt? Bár mindegy is.
Milyen Windows?
Xp-nél szükség van egy rendszergazdai jogú felhasználóra, akivel be is kell jelentkezni.
Sajátgép ikonjára jobb klikk -> Kezelés -> Lemez kezelés
Ebben az ablakban ott kell lennie az új HDD-nek.
Azt kiválasztod jobb egérgombbal -> Meghajtó betûjelének módosítása -> és itt megadsz egy olyan betût, ami még nincs lefoglalva.
USB-s eszközöknél is elõfordulhat ez a probléma, megoldás dettó.
Egyébként újraindulni soha nem szokott, csak kikapcsolni.
Köszi az eddigi segítséget.
Én még azt csinálnám, hogy levenném a ház oldalát és amikor megint újraindul (úgy vettem ki, "hidegen" rendesen mûködik), vagy kikapcsol, akkor nagyon óvatosan kézzel megnézném, hogy nem melegszik-e nagyon valami. VGA, RAM, CPU. De hangsúlyozom, NAGYON ÓVATTAN!!! És nem vizes kézzel!
Nálam videó kártya okozott hasonló gondot.
Mondjuk azt jó lenne tudni, milyen konfigról beszélünk.
Lehet, hogy a táp nem bírja...
Kéne egy kis help. Vettem egy új vincsit, faszául összekötöttem, bios látja, eszközkezelõ is, viszont nincs új meghajtó sem a win commanderben, sem a sajátgépben. Eszközkezelõbõl töröltem, újból feltettem, win egybõl felismerte, volt restart is, de nem látja az új meghajtót. Mi lehet a bibi? Ha vki tudna segíteni nagyon megköszönném.
Zaki
Próbáld meg rendesen installálni, mert könnyen eléghet a proci.
Na jó, nem olyan könnyen, de akkor is...
Legjobb lenne, ha szakember csinálná, és nem valami "mûértõ".
Szerintem jobb kifizetni a szervizt, mint egy új procit venni.
Az összes VGA már DDR3-as vagy DDR4-es. A DDR5 is nem sokára el fog terjedni.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
nincs huzva a procid?
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
bocs h ennyit soroltam fel !
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
Válaszotokat elõre is köszi.
[IMG]http://www.sg.hu/galeria/10574115691152314257.gif[/IMG]
Ötlet?
Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don\'t care, I\'m still free.
Az lenne a problémám, hogy rendszeresen magától kikapcsol a gépem. Van, hogy "terhelés" (értsd: videolejátszás, zene, esetleg böngészõ...) alatt, de van, hogy olyankor is, amikor semmi nem fut. Utána gyakran csak sokadszorra sikerül újra bebootolnia, útközben kikapcsol. Feladatkezelõben a CPU-terhelés gyakran irreálisan magas. Ha valakinek van valami ötlete, azt nagyon megköszönném.
milyen összefüggés van az FSB, a proci sebessége és a RAMok maximális elérhetõ sebessége között?
és mi ez a szorzó a prociknál?
elsõsorban Intel de az AMD-s vonal is érdekel, ha nem sietsz és van idõd okosítani....<#wave>#wave>
elõre is ösz
UI Ha valaki tud egy jó virtuális gép összerakót vagy pár jó tanácsot akkor ne fogja magát vissza<#integet2>#integet2>
Régebben a Sata-s vinyón volt az OS, akkor raktam bele egy 1GB hiviewell ramot, akkor jól is ment minden.
Most pedig a 40es ata-s vinyón van a rendszer. Elképzelhetõ hogy a vinyó vacilál.
Emlékszem, hogy mikor GtaSa-ztam is, akkor 2x256 ram volt a gépben, és vmikor újraindult a gép... Sztem a vinyó már szar 😄 ( az ATa-s)
Van egy elég nagy problémám, melyet már egy másik topicban leírtam. Mivel elég hosszú elmagyarázni, és nem lehet Ctrl+V-vel bemásolni az elõzõ üzenetet, a linket írom ide:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1207912029
Ha valaki tud segíteni, legyen szíves írjon! Köszönöm
Saor Alba