!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azirafael
Rádugtad a video kártyára a tápkábelt? Nem elég amit az alaplapról vesz fel, közvetlenül a táphoz kel csatlakoztatni mert baromi sokat eszik. Ha igen akkor lehet, hogy a tápod nem bírja.

Shep
Köszi.

Nem tudja valaki ,hogy hol tudnék routerhez 12V-os adaptert venni?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

hétfõn vettem egy 8800GT-t!
Az a baj hogy nekem általában mindig akadnak a VGA-kal vmi problémák.
XP újrarakva, gép átnézve, de semmi olyat nem találtam ami rossz lenne. De csak mondom hogy bekapcsolom (mintha még nem lenne bemelegedve a gép) 10perc múlva bejön a fekete kép amin vmozgathatom az egeret meg hang is van, de a Ctrl+Alt+Delete-re elmegy az egér. Egy restart és minden helyreáll, nem megy el soha a gép (na de az embert csak idegesíti). Ha vki tudja hogy mi a probléma írjon!

The Protector
köszi

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

broman191
#37054 ?

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Hello!
Mit jelent az, hogy: "Megtisztítani a RAM modulokat"??
És hogyan kell ezt csinálni?

És Xirol, melyik filmbõl van ez a kép?? 😛

Köszi!!
Solten
Számos lehetõség van. Egyik pl. hogy letölti az uxtheme patch-t és a Deviantart.com-on keres témát.

Saor Alba

The Protector
hy.egy haverom bajban van.volt neki vmi windows vista skinje xp-re.vmit elbarmolt és le kellett törölnie.Most minden klasszikuson van neki és az undorító.Honnan lehetne leszedni neki egy xp skint(mert az sincs neki) vagy még egyszer letölteni a vista skint?Vki segítsen.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

davidka003
pl Nero DiscSpeed kiírja
Itt töltsd le: link

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Shep
Melyik az a program amivel a DVD lemez médiakódjának a típusát tudom megnézni?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Willi Betz
Sziasztok!
Logitech MX1000-es egérhez keresek magyarnyelvõ leírást,de nem találok sehol,ha valakinek van esetleg ilyen egere,az megmondaná nekem,hogy mennyi idõ alatt töltõdik fel?

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Solten
Sehogy, mivel a proc.ban van a memóriavezérlõ, annak órajelét emeled, a memó órajele is emelkedik. Szóval itt a tuningnak memó fog gátat szabni. Meg kell nézned hogy mekora max. órajelet bír.

Saor Alba

atenza
Akkor mi a teendõ? Ezen az 1:1 aranyon hogyan tudok valtoztatni? A proci mar 275-ös fsb-n jó lenne, de a memóriat hogyan tudom 400-ról feljebb húzni?

Solten
Ja, ez a Winchester magos.. Van belõle 2000MHz alapórajeles verzió is. Val.szeg. a lap belenyúl, és visszaoszt mert ekkora fsb-t nem bír a memória, nem bootolna. Qool&Quiet: kapcsold ki, instabillá teszi a tuningolt rendszert.

Saor Alba

atenza
Nem találok olyan beállítást ahol dram:fsb aranyat lehetne megadni :S

atenza
Alapon, azaz 9es szorzóval 200-as fsb-vel (v. external clock-al) 1800Mhz-n 400Mhz-n megy a ram...

atenza
9-es szorzó a max...A proci bírja a 275-öt, így ~2500Mhz-n megy, azonban ilyenkor az osztót felviszi 14-re így lesz ~178 a memória (344).
Qool&Quiet maradhat v kikapcsoljam?

Solten
Az meg hogy lehet? 200-as fsb-vel 400MHz-n megy a Ram. 275-össel meg 550MHz-en?! Nem is bootol. Allítsd a szorzót 10×-re, és finoman emelgesd az fsb-t, meg a feszültséget ha szükséges (cpu+ram). 220-as fsb-vel a proc már 200 Mhz tuningnak lesz kitéve, a RAM meg 440Mhz-el fog menni.

Saor Alba

Solten
Nálam a K-lite codec van installálva, konfigurációknál beállítható hogy ne így legyen (4:3/16:9 stb, képméretek).

Saor Alba

atenza
Segítenem kell egy viszonylag régebbi gépet húzni,(A8N-SLI, a64 3000+, 2×512 ddr400 geil) azonban ha a procit felviszem 9es szorzón 275-ös fsb-re, a 400as memókat leviszi 354mhz-re... Ha beállítom a memóriák értékét 400-ra vagy feljebb, bootolás közben megáll a gép...
Szóval a kérdésem az lenne, hogy a memóriákat hogyan tudnám tuningolni?

kirol
Nem, sima 4:3-as.

Bandi 18
Wide-os monitorod van?

kirol
Ez a videó 1280*720p -s.

De így néz ki:

Akkor miért van ott alul felül még egy-egy fekete sáv is?

CSOCSO
ja amugy ujraindult az ocsem gepe azonnal ahogy a winfos bejott volna.... ujratettem a winfost.. a szuz winfost leallitanam de ujraindul a gep magatol! leallitom es elindul a gep............ hw hiba? valami utkozes lehet vagy mi?
CSOCSO
huh aszem ilyen nekem is volt.... ujraformaztad a lemezt?

probalj meg masik telepito lemezt!
ha ugyan az akkor vincsi.. esetleg ram.. valakinek mas otlet?
Solten

Saor Alba

lac coo
Hali !

Kollégánmtól hoztam egy gépet, Wint kéne ráhúznom, de valamiért megáll a telepítés 34 percnél és onnan sehová !!! Nem fagy de már vagy egy órája csak itt áll, ilyenkor mi lehet a baj ?

Elég gyenge gép 2,4 -es cerka ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Hát ez az örök probléma sajnos. sosem tudhatod mi van vele. Én is rengeteget szívtam ilyesmivel.

Elvilek ahhoz hogy lássák egymást egy hálózatban, annyi kell hogy a MUNKACSOPORT-juk megegyezzen. Ezt be tudod állítani a Vezérlõpult/Rendszer-nél. Ha még így sem az igaz, javaslom a 'Hálózati hely hozzáadása' opciót, ahol az IP címek alapján fel tudod venni a másik gépet. Csak meg kell nézden az IP-t. (tudom h a router dinamikus IP-t ad, de az egy-egy azonos gépnél tök ugyanaz mindig 😄 )
azirafael
Sziasztok!

Egy rövid de szájbarágós segítséget szeretnék kérni otthoni hálózat beállításához. A szitu a következõ:

1. asztali PC vezetékkel kapcsolódik a routerhez
2. notebook vezeték nélkül kapcsolódik ugyanahoz a routerhez

Az istennek sem tudom rábírni õket, hogy lássák egymást, illetve a megosztott mappákat. MIt szúrhattam el, vagy mit kell beállítanom, hogy mûködjön? MIndkét gépen XP SP3-van.

Köszönöm!

Met
apróhirdetés jobb felül...

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

HEllo!

Egy olyan progi érdekelne,amivel a beszkennelt dolgokban javítani tudnék.Pl.:számokat átírni,vagy neveket.Remélem érthetõ vagyok.köszi
Sziasztok!

E L A D Ó --- 160 GB Samsung winchester--- 9,000 forint

érdeklõdni: [email protected]

Üdv.,

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Hello all!

Van egy Gigabyte 8500GT-m, és szeretném húzni, de semmivel sem sikerül, mivel mindig visszaállítja az alap órajelre azonnal "alkalmazás" után. Rivatuner, ATItool, nTune, mindennel próbálkoztam, mindegyik felismeri, húzok a csúszkán, alkalmaz, de visszaállít. Lehetséges attól, hogy passzív hûtésû, és gyárilag le van blokkolva?

Másik kérdésem: Videókarira van dugva monitor+TV is dualview módban. Kezdetben normálisan mûködik,de kis idõ elteltével (fél óra) a monitor elkezd vibrálni (TFT monitor). Az az érdekes, hogyha felveszem a frekvenciát 60-ról 75-re, mérséklõdik a vibrálás, de akkor is látszik. Ha kihúzom a kábelt a TV-bõl, egybõl megszûnik a vibrálás. Ötlet?

Jah még ha single módban csak a monitor megy, de össze van kötve a TV-vel a gép, akkor is képes vibrálni.
The Protector
8Mb-os netem van.

Üdv! Valaki világosítson már fel a virtuális memória mikéntjérõl, mert nem igazán vágom mi is ez.. A múltkor kiírta a gépem hogy a virtuális memória minimuma túl kicsi. belenéztem a vezérlõpultba, a teljesítménynél, ott 768 mb-ra volt állítva. Érdemes ezt fentebb venni? mennyi az ideális mérete? Thx és üdv
Attól függ hogy milyen a hûtése. Ha aktív hûtésû kb. 50 C-ig jó a passzívak meg akár a 70-80 C-t is bírják.
Hali!

Kérdésem az lenne hogy tudna-e valaki progit ajánlani az svf tömörítésû file-okhoz mert a neten utánanéztem és hj split-et ajánlotta de amikor összeraktam a file-t (90 MB-os darbokban volt) szintén csinált belõle egy svf-et csak a teljes méretben. Total Commanderben ha klikkelek a file-ra kihoz egy elvileg rar tömörítésû iso file-t. de nem sokra megyek vele mert alapból svf-et lát.
Ha valaki tud segíteni vagy ismeri ezt a tömörítési formát írja már meg mit kellene tenni vele.
Elõre is köszi.
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy a videó kártyán a memóriák mennyi hõmérsékletet bírnak?Az enyémen a memóri hõm:45C a GPU:51C

Gigabyte Gaming 5 8Gb Kingston DDR3 1600Mhz Intel I7 4790K Shapphire R9 270X

davidka003
Szerintem minimum 4Mbites net kéne, hogy ne szaggasson.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

davidka003
Ha szar a neted akkor persze hogy szaggat.

The Protector
Hy.Ha hd videót akarok nézni kell vmi + hozzá.A karim 8600gt támogatja.De ha a gametrailersen hd videt nézek az szaggat.Miért?17colos moncsim van.

Bandi 18
Üdv

Újra én, teljesen mégsem oldódott meg az elõzõ problémám, de már annyira rájöttem hogy mi okozza. Szóval 22-es monitorom van és a windows media player illetve a classic csíkozza a videókat amiknek 704x396 a felbontásuk, viszont az 1280-as videókkal semmi gond, más lejátszók tökéletesen viszik mind2-õt. Ha valaki találkozott már hasonlóval plz help

Ja igen ha lejjebb veszem a monitor felbontását megszûnik a gond, ugye úgy a képe ocsmány

Másik gépen természetesen jól mûködik <#falbav>

Köszönöm a választ!
davidka003
Nyilván, ha szar a hûtés akkor lehet baj.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

davidka003
PCI-E frekvencia húzás más dolgokat csesz szét. pl winchester
A kártyát Windowsból szokás húzni.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Ja és hogy ha emelem az alaplap chipsetjének a feszültségét abból lehet e baj😄
Sziasztok!
Van egy Asus EN8600GT videokarim. A Biosban felhúztam a PCI Slot frekvenciáját, és javított a teljesítményén. Az alap beállítás 100Mhz, és 140 ig lehet húzni. Én óvatosan csak 10-et húztam rá, de már az is láthatóan javította a kari telljesítményét. A beállításokat visszaraktam alapra. Az a kérdésem, hogy sérûlhet e a kártya ha felemelem a PCI Slot órajelét?
bardocz
Nekem win98-nál volt ilyen,én tudás hiányában újraraktam.
broman191
Hali!

Valami nincs rendben a videókarimmal. Tegnap leállt a gép, aztán belenézek és a vga kilõtte a hütõventi egyik kis rugós tartópöckét . Visszatettem, windows-ban minden olyan gyors amilyen volt, de aztán betöltöm a GRID-et és a kezdõ videók utáni töltésnél kb. 1 fps/5 sec van...még egy alt+f4-et is alig tudok nyomni...eddig nem volt vele gond, a demó nem csinált ilyet soha. Aztán megnéztem más játékot is amivel nem volt probléma, ott is ezt csinálta...nagyobb füst effekteknél beakad a kép, össze-vissza pixelesedik vagy 10 másodpercre aztán megy tovább.
Valaki találkozott már ilyennel?

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Ventura82
köszi szépen, megpróbálom majd.