64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • steweee
    na nehogy már ezért újra kelljen installálni a windózt!!!valószínűleg hardveres a baj
  • O0D:
    nem a képfrissítési ferkvencia állítódott el?
    ha igen, akkor utána nézek hogy hol kell a regisztriben átírni, viszont addig nem bányásznám elő amíg nem konkrétan kell..
  • semo1
    Történt már valakivel,hogy a TVTOOL (kapcsolás TV-re) Kilőtte az XP-t. Nincs kép csak csökkentett módban.
  • Narancs
    Öcsém gépével ugyanez volt, ugyanilyen nf7-s, 2600+barton, msi fx5600, noname ram, sata maxtor, de az újratelepítés megoldotta a dolgot azóta sem volt baj a géppel...
  • HRaVeN1
    Mem beállítások alapon vannak, most nemtom megnézni mert nem otthon vagyok (CL 2.5-ön van, erre emlékszek).
  • HRaVeN1
    Lehet, majd holnap kipróbálom, most elteszem magamat.
  • Narancs
    Memóriabelállítások?
    Nézd meg lécci!
  • janos666 #2557
    Szerintem az alaplap rosszult be, tedd át a procit egy másikba.
  • HRaVeN1
    Na betölt a win, néha nem. Ha betölt akkor 5-10 perc és fagy. Win-t kétszer tettem fel. Formázás közben is fagyott kétszer
  • Narancs
    Már egyáltalán nem indul el?
    Futtas vírus ellenőrzést, meg tesztelő progikat...
    A végső megoldás mindíg segít: format c:
    aztán reinstal XP...
  • HRaVeN1
    Semmi alapon van minden. Memóriát is cserélgettem, de így se jó.
  • janos666 #2552
    Van valamid húzva, vagy finomhangolva?
  • HRaVeN1
    De lehet hogy nem a vinyó a ludas..
  • HRaVeN1
    A gépből egyenesen egy rack-be tettem bele
  • HRaVeN1
    nem p-ata-s vinyó van. Vírust nemhiszem mert már le formáztam
  • janos666 #2548
    Mibe vitted a winyót, lehet, hogy elbaszódott egy kicsit szállításkor. Sokan évekig zsebbe hordják motorn és semmi baja, de van, hogy egy kis koccanás és csá filesystem.....
  • Narancs
    S-atás a vinyód?
    Nem lehet hogy haver gépéről beszedtél egy vírust?
  • HRaVeN1
    Jól visszadugdostam, már ki is cseréltem másikra, de még mindig. A WIN XP se tölt be, megáll az a csúszka vagy mi.
  • janos666 #2545
    Tudom, hogy úgysem ez a probléma, de a kábeleket jól dugtad vissza a winyóba, és miközben rakosgattad más kábel sem lazult meg a közelében?
  • HRaVeN1
    Tegnap ki vettem a vinyót a gépből, elvittem haveromhoz, utána vissza raktam, mnden működött jól, majd kb. 5 óra után elkezdett fagyni a gép. Teljesen megáll minden, nem reagál semmire. Ha játszok, ha filmet nézek, vagy ha nem is csinálok semmit, kb 10 perc után lefagy.
    Gép: Abit NF7-S, 2000 XP, 512 DDR 266, Geforce 5600 Fx, Maxtor 80 Gb.
  • Akuma
    igen
  • STLRR
    utana vissza tudom kapcsolni ugye????
  • Akuma
    kapcsold ki
  • STLRR
    Nem tudna vki segiteni hogy mit tegyek az integralt AC 97-es hangkartyammal hogy fussanak a jatekok??
  • rzozo
    Ha a házad meg van bontva, akkor rakd vissza rá a burkolatot. Vannak olyan alaplapok amiknek szar a zavarvédelme és ha nincs burkolat a gépen akkor nincs eléggé leárnyékolva. Ha van burkolat a házon akkor szar az alaplap.
  • a_n_d_r_e_w
    Nem lehet rövidzárlat?
    Nekem hasonlót csinált, mikor megtört az egérhosszabbító kábelem (de hülyén hangzik :D ). Napokig nem tudtam, mi a gond, aztán kicseréltem a kábelt, és jó lett.
  • Bobber
    sajnos nem de egyebkent ugyan ugy nez ki mintha azt nyomnam meg de semmire nem ragal mert ugye ha a sleep el lealtatom:) a gepet akkro utana ha barmit megnyopmok ujra indul ill ujra felall a rendszer ott ahol abbamaradt a dolog de nekem meg csak arra reagal ha megszuntetem az aram ellatast szal vagy kihuzom a tapot vagy lekapcsolom vagy valami de amig ezt nem csinalom meg addig nem tok se3mmit csinalni a geppel:(:(
  • mafiahq
    XPről van szó!
  • mafiahq
    Hi!
    Valaki nem tudja mitől van az hogy eltűnt a start menüm? se hang semmi eccer csak film nézés után eltűnt, azóta hiába índítom újra nincs is meg, valami elállítódhatott valaki tudna help hol tudom vissza állítani? vezérlőpultnál a tálca + start menü beállításai nem nyílik meg:(
  • Borg
    Nem a sleep gombot nyomod meg közbe-közbe véletlenül a billentyűzeteden?:)
  • Bobber
    Hello mindenki.

Lenne egy olyan problemam hogy gepem idonkent amikor ugy van kedve kikapcsolja magat de ugy hogy mintha keszenleti uzemmodban lenne es villog rajta a powr led de semmire nem reagal csak ha kinyomom a fokapcsolot a hatuljan. Ha viszakapcsolom akkor meg tokeletesen mukodik amig ki nem kapcsolja magat ujra de semmi rendszeresseg nincs a dologban szal van amikor 1 hetig nem produkalja ahibat meg van amikor 5 perrc alatt 2x is szal ha valaki tudja mi lehet a gond legyszi segitsdeg mert nem tom hogy valami virus szorakozik velem esetleg az internetrol tamad be valaki vagy szimlan szar a gepemben valami. A segitseget elore si koszi.
  • Amero
    Sziasztok!!!

Van két nagy problemem és itt tuti, hogy tud valaki segíteni...

1: A Yamaha 8824E CDRW meghajtóm újabban nem hajlandó folytatni a Nero 6.0-ban megírt multisessionos CD-ket???
    Az Nero 5-el se működik a folytatás, pedig azzal régen nem volt semmi gond. A másik, hogy most már azokat a CDRW discet sem eszi meg, amik régen működtek...
    Firmware frissítés megvolt, de nem változott semmi.
    A sima CD-ket tökéletesen írja.

2: Nem tudom frissíteni az ASUS E616 DVD firmware-jét.
    Azt írja ki a frissitő progi, hogy nincs ilyen meghajtó a gépben... Ez is egyre kevesebb lemezt eszik meg. Régen beolvasta a CDRW-et, de most már nem hajlandó és befagyasztja a Wint...

Egyetlen egy dolgot nem próbáltam még az pedig a tisztítás... Ez még egyáltalán nem történt meg a meghajtókkal...
    Lehet, hogy ez a gond???

Nem egy kábelen vannak...
    A CDRW most kaptam és nekik működött, de azt, hogy miben írták nem tom...
    Semmelyik drive nem képes beolvasni: a Yamaha nem csinál semmit, az asus meg befagy...

Az az igazság, hogy volt régen egy Yamaha RWém amit anno a drive-hoz kaptam. A helyzet az, hogy most már azzal se megy, pedig régen faszán működött...
    Egy fél éve própálkoztam vele utoljára. Az író faszán megírta, de aztán semmelyik drive nem tudta beolvasni...
    Ezek után azzal se nagyon van értelme próbálkozni.
    A Verbatim RW-ket régen se bírta, ill ugyanazt a fönti jelenséget produkálta velük.
    A multisessionre nincs ötleted???
    A Nero azt írja ki, hogy a disc nem írható. Pedig ha tulajdonságokat kérek róla akkor látszik az egyes session.
    Ez sokkal fontosabb lenne az RWnél...

A válaszokat előre is köszi....

(Pár régebbi üzenet, hátha van valakinek újabb ötlete)
  • steweee
    nem tudom biztosan ,de nem valószínű.korábban nekem is volt ilyen konfigom,sőt a szerver gépen most is ilyen.én nem találtam rá semmilyen megoldást.de azért lehet hogy van , de biztosan nem túl közismert és egyszerű
  • PCanalfabeta
    stewee es nem lehet vele semmit csinalni???
  • steweee
    vannak olyan alaplapok amikkel ezt produkálaja.de pl egy barátomnak xp telepítése után jól működött, aztán felrakta vmikor a dirX9et, és utána már nem működik rendesen, ki kell kapcsolnia gombbal a gépet mert rebootol.
  • PeeTeR
    Csao

Lenne egy kis problemam a CD irassal.
    Kimondottan az Audio CD keszitessel valamint a kepfileban levo fileok kiirasa nem megy.
    Lehet, hogy csak puszta veletlen volt, de egy filmet meg egy Mp3 valogatas CD -t sikerult
    megirnom. Mikor lattam, hogy egyik ISO -val sem jutok sehova se, poenbol csinaltam egy ISO file -t
    aminek a tartalma mindossze 12db Mp3 volt. Meretre kb. 220MB volt. De meg ezt sem volt kepes
    kiirni. Mondhatjuk ugy is, hogy semmilyen kepfilet nem kepes kiirni.

PRGs:
    Ahead Nero - Burning ROM v5.5.9.17 (Ujabbal is, meg regebbivel is ugyan ez a helyzet.)
    Alcohol 120% v1.3.5 (Build 1112)

CDRWs:
    TEAC CD-W540E
    LG HL-DT-ST CD-RW GCE-8520B

Problema:
    A 'Read Buffer' felmegy 100% -ig az iras pedig elfut 6% -ig de a 'Recorder Buffer' meg sem mozdul.
    Ezutan egy kicsit meg szotyorog a CD -vel es utanna kijon egy ilyen kedves sor az informacios ablakba:
    'IDE/SCSI Command Aborted'. Nem sokkal ezutan a kis zold ikon pirosra valt. Amikor ratenyerelek a
    'Cancel' feliratu gombra akkor pedig ugy meghal a Windows (XP), hogy csak a 'Reset' tud ismet eletet
    leheni bele. Ezek utan termeszetesen az eppen aktualis CD hasznalhatatlan allapotban a polcra kerul.
    Ujrairhatoval es normal CD -vel is probalkoztam, de gatlastalanul elrontotta mindegyiket.
    (Alcohol 120% -al ugyan ezt csinalja...)

(Tegnap tettem fel uj 'nVIDIA nForce Driver Pack v3.13' -as frissitest is, hatha az IDE kezelokkel van valami gond. Nero -hoz is toltottem le 'CD-ROM List' frissitest ami gondolom a tamogatott CD/DVD/CDRW/DVD-RW -ket tartalmazza. De meg igy sem jutottam elorebb.)

Ha valaki talalkozott mar hasonlo problemaval, vagy esetleg van valami otlete, hogy mit lehet csinalni
    ebben a helyzetben, akkor legyen olyan kedves es segitokesz, hogy leirja nekem. Legjobb az lenne ha ide
    irna a forumba, de az is tokeletes ha elkuldi nekem email -ben ([email protected]).

Segitsegeket elore is koszonom:
    PeeTeR
  • PCanalfabeta
    Sziasztok!
    pici segitsegre lenne szuksegem ,ha tud valaki segitsen,elore is koszi!
    XP van a gepemen es az ujrainditas (restart gomg)nem mukodik csak neha.mi lehet ennek az oka??magyarul nem lehet resartolni ,ha segitenetek ,koszi .
    sziasztok
  • Panzer
    Sziasztok!
    Nekem egy problémám van, az ATI Radeon 8500 128MB videokártyán a hűtő ventilátor megadta magát. Kérdés jó-e egy mezei ventilátor vagy szerezzek be egy hasonlót, mert tudniillik ez bele van süllyesztve a hűtőbordába.

Válaszokat várom

Köszi mindenkinek
  • a_n_d_r_e_w
    Ja, bocs. Emlékszem, csak elfelejtettem válaszolni.
    Keresd a stingert. Ingyenes, az origón valahol fenn is vann. Nem ismer túl sok férget, de pl. a mydoomot elkapja.

Milyen károk?
    Backdoort telepíthet a gépedre, amin keresztül az alkotója teljes hatalmat kap felette.
  • steweee
    pár napja írtam hogy megfertőzött a mydoom vagy myworms nevű féreg.igazából semmi rosszat nem tapasztaltam, csak hogy explorer nyitásakor belinkel egy oldalt.de azért idegesítő.tudja vki hogyan lehetne megszabadulni tőle?norton antivirus(midig frissítve) és ad-adaware fennt volt/van.ezért nem értem hogyan történhetett.mikor megnyitottam egy oldalt, megjelent a norton figyelmeztető panel, kiírta hogy mit talált, de villogott a panel,nem lehetett semmit csinálni és le is fagyott a gép.reboot után vírusellenőrzés, talált két infected filet, de nem tudott vele mit kezdeni.olyan drasztikus módszerekhez mint a cleansweep és a windows washer vmelyik verziója nem merek nyúlni, mert a kettő közül(talán a cleansweep) megpusztított az előző windozomon olyan fájlokat is amik kellenek.és ha most nem teszek semmit, milyen károkat okozhat ez a későbbiekben?