64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • ffxi
    HELP! XP1700+ és alaplapom. Egészséges így tuningolnom? Szorzó 15 és frekvencia 128Mhz. Windows már XP2400+-nak néz. THX!!
  • izb
    ha a saturban nincs,akkor a végsó megoldás hogy egy hozzáértővel csináltatsz ilyen kábelt.
  • rvn
    Hy! Ojan program kellene amvel toma hangfalakat külön állitgatni avgy valami ehhez hasonó progi! De csak a hangeröt kellen ugyh nem kell semmi komolyabb
  • Cult
    Sajnos ilyen kábel nincs ugyan én csak a Media Marktban és néhány pc-s boltot kérdeztem de azzal hajtottak el hogy ez külön nem rendelhető a kártya tartozéka, de a Saturnba még nem voltam.Mindenhol svhs (4 pin mini din) van az egyik végén és scart vagy rca a másikon.Azért köszi a Saturnba még megnézem...
  • grebber
    Valaki help!
    Egyszer csak fogta magát a gép és megváltozott a betűkészlet és szar hogy tudom visszaállítani?
  • izb
    Hama gyárt ilyen kiegészítőket.
    Media markt és Saturn-ban kapható ilyen kábel.
  • Cult
    Sziasztok!Néhány felesleges kör futása után itt szeretnék segítséget kérni.A problémám egy Leadtek Tv tuner (és "digitalizáló") kártyával kapcsolatos.A probléma, hogy sajnos nincsenek hozzá kábelek (ajándék).Igazán 1 fontos madzag kéne az aminek egyik vége 6pin mini din(sp2) a másik vége az passz (gondolom vmi videós csati mind1).Ha valaki tud vmit hogy hol lehetne pótolni vagy a bekötési rajzot elküldeni vagy van vmi tippje kérem írjon.A segítséget előre is köszönöm.
  • jbal
    vhogy nem lehet megváltoztatni az IP-t?
  • dara
    Ha teheted kérj kölcsön egy tápot és nézd meg azzal is. Ha akkor is ilyesmit művel, akkor akár a lap VCM-je (fesszabályzó) is lehet rossz.
  • Inquisitor
    Ha 2002 februárinál régebbi a Bios, akkor szinte biztos, hogy 32GB a maximum. Ha meg ATA 66-100 van rajta, akkor 120GB-ig tuti, annál nagyobbnál kétesélyes. ATA133 esetén elvileg 500GB vagy nagyobb ... SATA-nál meg 500GB most a legnagyobb.
  • czky
    Az egeret letakarod egy ronggyal, a villogó ledeket meg leragasztod fekete szigszalaggal... :)))
  • gadna
    Hali.

Nagy gondom lenne. Mikor lefekszek aludni, villog a dsl modem, a dvd olvasó, a winchester, wireles egér, egyszóval fényáradat van a szobában és nem tudok aludni. Kikpacsolni nem lehet, mert töltök.

Hogyan viszonyultok hozzá saját otthonotokban?

• Zetorg
    milyen lap?
  • Pulyka9
    hali!Hogy tudnám megtudni,hogy az alaplapom mennyi GB-ig ismer fel merevlemezeket???pls help....thx
  • A tumi
    Bekapcsolás után még nem ugrik meg azonnal az érték és teljesen jó a sebesség,de amint jelez az Abit EQ hogy valami nem stimmel(megugrik az érték 3.9V körülire) azonnal belassúl a gép is(nehezen nyit meg bármit)hiába nem 3D-s az alkalmazás.Tehát mintha nem is P4 3.0GHZ lenne benne hanem csak PL:1.7 Celeron(csak azért írtam ezt mert ilyen volt az előző procim) :))
  • Frosty01
    valaki tudna segíteni? :S
  • dara
    Az ATX a tápegység (és a lapok, házak felépítésének) ma legelterjedtebb (mondhatni egyeduralkodó) szabványa. Az ATX +3,3V a tápegység 3,3V-os ágának feszültsége. A software-es feszültségmérés (ilyen pl a BIOS-ban, és Everestben a mérés) nem való semmire. Pontos értéket így nem lehet mérni. Ha van némi elektromossági ismereted és egy multimétered (vagy akármilyen feszültségmérőd), akkor az alaplapi PWM FET-jein meg tudod mérni a valós értékeket.

Hogy érted azt, hogy ettől lassul be?
  • jbal
    nem csináltatni hanem h megváltozzon
  • A tumi
    Most néztem a biosba ATX 3.3V helyett 3.9V!
    Mi lenn e ez az ATX??
    Táp?
  • A tumi
    Segítsetek légyszives!!
    Ilyen hibával ki találkozott már:
    Everest home,számítógép,érzékelő és ezen belül a feszültség értékeknél van egy +3.3 V ami nekem 3.9-en megy ezáltal totál belassúl a gépem. Minek az értékét mutatja ez?Biosba semmi nem lett elállítva minden alapon van!
    Configom:IS7-E2 alaplap,2x512 ram,Inno 6600(sima),P4 3.0GHZ proci!
    Mi generálhatja ezt a hibát???
    Esetleg a táp???? 300W-os jelenleg.
    HELP!!!
  • Met
    nekem is olyan van
    startmenü, creative, creative mixer
  • [Jakuza]
    Nehez dolog.
    Szerintem legegyszerubb, ha keresel egy olyan ismerost aki ert a gepekhez.
    Ha ilyen nincs akkor meg irany egy szerviz es ott segitenek.
  • izb
    hogyhogy csináltatni??
    azt a szolgáltatód osztja ki számodra dinamikusan...
  • jbal
    h lehet a legkönnyebben új ip-t csináltatni a gépeel?
  • maruzst25
    Még egy kérdésem lenne:ha veszek egy új procihűtőt akkor azt egyedül is be tudom szerelni,ha nem nagyon értek a géphez??
    Illetve mivel nekem elég régi gépem van(amd 500as és már vagy 10éves) így lehet még hozzá kapni procihűtőt a boltokban?
  • izb
    hát ha nem ösmeri meg,akkor sehogy.....
  • izb
    ja lásd enermax új coolerjei
  • laci béla
    sziasztok

van egy kérdésem
    ojan vigyora hogy lehet rakni vindozt amibe nem lehet jampert rakni és a gépem nem ismeri meg van másik öregeb mint az én ara se tudok vidozt rakni
    segitsetek mit csináljak????????????????????????
    légyszi irjatok
    kösszike előre is
  • [Jakuza]
    A tengelykikopast arra erettem, hogy belemarja magat a muanyagba es megvaltozik a szimetriaja a tengely helyenek.Ezert szokott zorogni egy ido utan.
    Gepzsir ami meg segiteni szokott de az is mar csak atmeneti javitasi lehetoseg ilyenkor.
    Foleg manapsg egy csomo ventillatorgyarto ugy gyartja ezeket a szerkezeteket, hogy mar nincs is hol megolajozni vagy zsirozni oket.
  • izb
    tengely problémát nem fognak neked sehol sem javítani...
    igazából a processzor hűtésnél nem beszélhetünk úgynevezett tengelyről.
    Kikopni max a csapágyazás tud,ahol a kis golyók eldeformálódnak.
    Vegyél egy új proci hűtőt.
  • maruzst25
    A procihűtőt kell kicserélnem vagy csak a procihűtő tengelyét?Ezt én is megtudom csinálni vagy szervíz kell hozzá?
    Mennyibe kerül egy procihűtő illetve egy procihűtő tengely?
    A régi gépemhez való is van még a boltokban?
    Bocsi a lámaságért de nem értek hozzá.
    Köszi a segítséget.
  • atlaimond
    Van egy LinkSYS (BEFW11S4) ruterem, van hozzá még egy Wireless - B (WUSB1) vezeték nélküli eszköz. A telepítési útmutató szerint jártam el (Windows XP szervizcsomag 1-em van) és addig sikerült eljutnom, hogy a gép kiírja, hogy csatlakozott a jel kiváló de mégsem működik (mintha nem is lenne kapcsolat).
    Használom a WEP titkosítást 64bit-esen a másik gépen beállítottam, hogy 4 kulcs van, és az a tünet, hogy a távoli gép küldi a jeleket a ruternek de a ruter Wireless fénye meg sem villan és a távoli gép egyetlen adatot sem fogad (a fogadott adatom száma bármit is csinálok 0 ). A másik, meg ha a csatlakozás listából választom ki a saját ruteremet és beírom a kódot utána kb. 4-5másodperc után újra kiírja, hogy (új vezeték nélküli kapcsolatok elérhetők), ha előre beírom csatlakozási listába (Windows lokátorba) akkor csatlakozik így ahogy az előbb leírtam.

Persze kipróbáltam titkosítás nélkül, hogy megy és úgy működik a net, de én mindenáron titkosítva szeretném használni!
    Kérem aki tudja a megoldást az e-mail-ben árulja el nekem mert akkor azt megköszönném!!!

[email protected]
  • atlaimond
    Ja és wondows XP szervízcsomag 1 -et használok!
  • izb
    a fix IP címnek vajmi köze van ahoz hogy meg tudod e osztani a netet,vagy sem.

• [Jakuza]
    Kikopott a ventillator tengelye.
    Csereld ki, ugyanis ha a processzor huto, akkor konnyen elszallhat hutes nelkul.
    Foleg a regi AMD processzorok nagyon melegedtek es hutes nelkul vege a dalnak hamar.
  • maruzst25
    Sziasztok! Beszereltettem egy Amd-500as gépembe(At régi ház) egy új erősebb tápot és egy dvd írót. Minden tökéletesen működik viszont az alaplapon található hűtő(lehet hogy a procihűtő,nem értek hozzá) sokkal hangosabb lett.Annyival hangosabb hogy szinte már a szoba is mozog. ÉS megnéztem a gépet belülről működés közben és a hűtöpropellerek nagyon lassan pörögnek benne.Van hogy szinte csigalassan,de néha rendesen felpörög de akkor is olyan hangos hogy az egész lakás rezeg. Már egy hónapja így használom de már nem tudom tovább ezt a zajt elviselni.Mitől lehet ez?A tápegység nem jó neki vagy a hűtő romlott el?Ha nem adok áramot a hűtőnek(magyarul kikapcsolom) akkor az káros a gépnek?
    Légyszi segítsen valaki.
  • Dr DeViLKiNG
    Hello! Lenne a kérdésem. Összekötöttem otthoni 2 gépet vezeték nélküli háló kártyákkal, müködik is rendesen, csak játékok alatt baromi nagy a ping(3 fal választja el a 2 gépet). Namost ezen mi segíthet? Elég ha veszek a kártyákhoz egy erösebb antenát, vagy kellene egy accesspoint? a válaszokat elöre is köszi
  • DeeTox
    hali!egy olyan kérdésem lenne, hogy fix ip-s internetet hogyan lehet megosztani kábellel 2 xp-s gép között?A hálózat varázslóval nem sikerült...
  • Banyapapa
    letöltöd pl: everest home edition cuccot,és ott itten tucc rákukkolni mik vannak a gépben:
  • Ramore
    Egy P4-es 3.2-es procihoz melyik a legjobb hűtő szerintetek típus szerint? A márkák gondolom Zalman, Thermaltake, GlacialTech, vagy tévednék?