!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogyan használjam ezt a memtestet? kaptam 1 iso kiterjesztésû fájlt, berakom daemonba, és semmi.

A biosban valaki azt mondta állítsam át 3-ról 2,5-re. Az lehet a gond?

via_mala
"dram timing is too tightly, so reload timing"
Nincs tuningolva a memória?
Ha nincs, szerintem akkor is próbáld meg alacsonyabb órajelen.
Egyébként meg tényleg: Memtest86+ a legjobb barátod. 😊
Ha 3 pass-t végigmegy hiba nélkül, akkor valszeg nem azzal van a gond.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

biomage
én viszon egy tesztpogramot probálnék kimemoria teszthátha ram hiba

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

MiloShee
Azért én megpróbálkoznék egy CMOS-resettel is...

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

[NST]Cifu
De amúgy én videókártyára vagy alaplapra gyanakodnék...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Jajj, elnézést, átugrottam véletlenül a hozzászólásod erre vonatkozó sorát. 😊

Karácsonykor váltottam erre a kártyára és vettem ezt a tápot szinte ugyanakkor. A furcsa, hogy akkoriban voltak hasonló problémáim, de abbamaradtak.

hogyhogy? azon kívül hogy 410W és Chieftec csak annyit tudok róla hogy passzív PDA, de hogy mit jelent arról fogalmam sincs.

[NST]Cifu
Milyen tápegységed van?

Csereltel ki a gepedbe mostanaba, azaz amiota elkezdte csinalni ezt valamit, vagy raktal bele valami pluszot? Mert ha igen, akkor nagy a gyanum, hogy a tapmiatt van vele gond, de ez nem 100%.

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

Szevasztok! Rohadt nagy gondom van, mert nem tudok játszani a gépemmel huzamosabb ideig.
Az adatai: alaplap - MSI 865PE Neo2-P
processzor - 2,8 Ghz Intel
RAM - 1 GB Samsung
táp - 410W Chieftec
videokártya - Asus v9999 Geforce 6800GT 128MB
van továbbá 3 db vinyó: 40gb és 80 GB ATA és egy 120GB SATA,
1 DVD író, a monitorom Viewsonic TFT VP171s, ha ez számít, és digitális

A gondom az, hogy most egyszer csak elkezdett szarakodni az újraindításoknál: elindul, búg, de a monitor be se kapcsol, a gép meg nem "pittyeg" 2x, ahogy normálisan szokott indításnál. Ilyenkor hosszan lenyomva tartva a beindító gombot lehet csak kikapcsolni, majd ha várok egy pár másodpercet, esetleg 1 percet, akkor van esélyem hogy elindul normálisan, de nem mindig. Most viszont játék közben is elsötétül a monitor, a játék hangjai is megszûnnek(szal nem a monitor szerintem), és jöhet a kikapcsolás. Amikor nem játszottam, akkor ilyent nem tapasztaltam. (pl netezés és filmek közben). Minden ilyen esetet követõ sikeres ujraindulásnál egy ilyen szöveggel találkozok mielõtt elindulna az oprendszer: "dram timing is too tightly, so reload timing".

Segítsen valaki pls mert elképesztõen szívok ezzel, nem tudok játszani, és minden ujraindítás elõtt kész idegbeteg vagyok.

castor
a legújabb Maxthon, sorry

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man.\"

Met
talán ha elárulnád, hogy milyen böngészõd van...

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

castor
Hi. Remélem jó helyre írok. Az lenne a problémám, hogy nem mozognak a gif-ek a böngészõmben. Nem tudom mitõl lehet, de már nagyon zavar. Hogyan lehetne megcsinálni?

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man.\"

Lord Maverick
Sziasztok!

Szeretnék információkat kapni egy billyentyûzetrõl. Logitech 967234-0403, azaz Logitech Keyboard Elite Black Keyboard. Ezt lehetett régebben kapni Cordless Desktop Optikalban egérrel, de lehet kapni vezetékesben is.
Találtam róla angol oldalakon, ahol lehetne rendelni.
TUD VALAKI MAGYAR ÜZLETET????? Régóta keresem, ajándékba kéne, és hozzáteszem az utódja annyira nem jön be az illetõnek.
Apropó, vélemény az utódjáról az Internet Pro-ról? Környezetemben senkinek nincsen, nincs infóm róla.
Elõre is köszi mindent

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul Ash nazg thrakatuluk, agh burzum-ishi krimpatul.

Glpetyus
Ja,Flashgetet használok(nék)

Glpetyus

hi
Akár Operával,akár IE-el szeretnék tölteni,ezt a hibaüzit kapom =

"Hiba! Socket Error=10060 Kapcsolódás visszautasítva. További információért olvassa el a használati utasítást"

Elvileg mindent beállítottam,ahogy az oldalon írták.
5let?
<#help>

Met
mond😊
rosszul dugtad fel a powergombot?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ibrik

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

2XP
Nem a táp volt a gond, de nem árulom el mi, mert akkor nagyon lámának fogtok nézni <#alien> <#kuss>

HellÓ! pár röpke kérdés: nincs véletlen valakinek abit kt7e hez könnyve?
alaplapon a rövidítések: smb1 smb2 (... .), mit lehet rákötni? wor1, szintén alaplap csatlakozás (.....).

Elõre is kösz!
DJ Skyline
ajjjajjj...
mindenesetre köszi!

Punker
a régi lejátszók vagy '-' vagy '+' lemezeket olvasnak gyártótól függõen, az új lejátszók már nem válogatnak.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

DJ Skyline
heló!
tudja valaki mit jelent az,ha egy DVD minuszos,vagy plusszos?
tehát mi a különbség a DVD-R,és a DVD+R között...mert másnál beolvasta a "-"-os DVD-t,de az enyém nem akarja...

barret
😞

Bérbe vehet? reklámfelület...

[NST]Cifu
Nekem egy teljesen új Codegány táp csak a fél gépemet füstölte el úgy két éve... <#nezze>

Punker
de

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

2XP
De a teljesen új gépben? Jó hogy csak codegen, de azért ennyire csak nem megbízhatalanok...

Nem csodálkoznék ha a táp lenne rossz.

Punker
ciripelést legtöbbször a táp csinál.

[NST]Cifu
Hmm... Innen látszik, hogy nem volt még VIA-s alaplapom... 😊

nforce2 esetén igen.
De pl KT333 stb aligha kezeli a 400-as modult. Fel sem ismeri.
[NST]Cifu
Menni fog benne 333Mhz-esként.

grebber
Az lehet táp hiba hogy van amikor elkezd "ciripelni" kattogni a vinyo és nem jön be a windows??
Mert csak néha néha játssza ezt el általában jó, akkor szokta csinálni amikor kikötöm mert hoznak másk vinyót visszakötöm aztán már csinálja a hülyeségeit.

Next PC upgrade: 2022

Hi!

Egy gyors kérdés: Ha az alaplapom 333Mhz-as memóriát tud kezelni, akkor 400Mhz-as memóriát esélytelen benne életre kelteni? Nem tudja-e azt is 333-as ként kezelni?
Elnézést ha láma voltam.<#idiota>

Köszi valaki.
Van valakinek tapasztalata szoftveres raid1 tömb rebuildolásával?
2XP
Ahh, kezdek kikészülni.

Végre egy hónap után volt idõm összrakni az új gépem, de persze nem mûködik. Amikor bedugom, de még bekapcsolás elõtt, a cpu ventije és a ház felsõ részén lévõ venti elkezd "remegni" (jobbra majd balra fordul egy kicsi), az alaplapon lévõ led pedig villog, bár nem egyenletesen. Már nem tudom hányszor néztem át minden bekötést, a gép is teljesen új (a videókártyát leszámítva, de az nem hiszem, h ilyesmit okozna). A lap: asus a8v deluxe, cpu: athlon64 3000+ socket 939, ram: 2*512mb infineon, a ház pedig egy codegen 8011-es a gyári 400w-os táppal. Amikor pedig bekapcsolnám, nem csinál semmit. Remélem tudtok segíteni 😞

"xp alatt tökéletesen mûködik"-t természetesen felvételen kívül értettem, mivel ahhoz nincs driver
xp alatt minden tökéletes tehát hardver nem lehet. volt egy vinyom amit nem használtam arra tettem egy win98-at. Az alaplap abit is7-e2 realtek ac97-es hanggal lehet túl "új" a 98-ak és az zavar be neki?
De pl külön hangot felvenni tökéletesen tud ezért nem értem...
mégvmi😊 tehát a LÉNYEG, odáig nem jutok el hogy konvertáljak tömörítsek, mert már maga a felvétel nyersanyag a rossz.
ibrik
Akkor a dolognak semmi köze a felvételhez.
Döglõdik a rendszered. Vagy hardver vagy windows.

ja meg amit írtam, ha hanggal együtt veszem felvétel után mindig lefagy és nem lehet felvétel módba lépni. Most próbáltam már két másik progit és azok is ugyanígy lefagynak.
Beáítottam 25-re de így is uaz a gond, nem csak a hang hanem a video is akadozik. Audiot nem tömörítem, ennyit csinálok:
elinditm a programot
bepipálom capture audio és beállítom fpst 25-re
benyomom rec megy mondjuk 1 percig aztán leáálítom.
ibrik
Egyébként BeSweet-el azt is meg lehet csinálni, hogy a video-stream-hez állítod vele a tömrített MP3-at az OTA beállításoknál.

ibrik
Nos az FPS-t nem véletlenül kérdeztem.
25 FPS-re kell állítani (ez a PAL-szabvány).

Nos annyiban igazad van, hogy mint írtad "a hang felvétele zavar be neki", de nem úgy, ahogyan te értetted.
A windows egy olyan hangfolyamot rögzít, amit te az AVI-hoz - gondolom - MP3-ba betömöríted, ami a 25 FPS-hez jó, és te ha a video-stream-et más értékkel veszed fel, akkor máris baj van.

grebber
Aztgóhiszem megvan az oka mostanában miért baszakszik a kép.
Nem müködik a VGA-m hütöje.

Next PC upgrade: 2022

nincs olyan felvevõprogi ami külön fájlba veszi fel a hangot és a videot?
24 és 30 fps-t próbáltam.
Lejátszást úgy értettem hogy az asus live-ben, amikor csak simán rá van kötve a kamera élõben mutatja a képet, hangot is játsza és nem akad semmit, meg felvételnél is azt írja 0 frame dropped. Tehát nem továbbtömörítéssel van a gond a tömörítetlen felvétel az ami akadozik.
próbáltam már mindenfélét beállítani uncompressed, stb.
Ja ha leállítom a felvételt, de ezis csak akkor van ha hangot is veszek mindig "szabálytalan mûvelet" és utána nem is enged belépni a capture módba, csak újraindítás után.
Az biztos hogy vhogyan a hang felvétele zavar be neki.
ibrik
Milyen FPS-el veszel fel?

És mégegy dolog, ezt írtad: "Az érdekes az, hogy lejátszásnál nem akad, egy framet se hagy ki, és mégis a kész avi másodpercenként megakad."
Ebbõl azt lehet kiérteni, hogy felvételkor valami más formátumban rögzítesz (talán MPG vagy hasonló...), amit probléma nélkül le tudsz játszani. Csak ennek a videónak az AVI-vá tömörítésekor jelentkezik a probléma? Jól értelmeztem?
Mert ha errõl van szó, akkor a továbbtömörítés módjában van a gond.

Win98-ban már fel tudtam rakni a drivereket, próbáltam többfélét is tehát az elvileg nem lehet gond. Csak akkor van gáz ha hangot is veszek fel. Az érdekes az, hogy lejátszásnál nem akad, egy framet se hagy ki, és mégis a kész avi másodpercenként megakad.