!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Légyszi segítsetek. Kb. este hatra fogja befejezni ha ilyen tempóval halad tovább.

Sziasztok!

Egy ismerõs odaadta a gépét hogy csináljam meg. Leformáztam a vinyót, particionáltam, eddig ok a dolog, de 2 órája megy a windows xp telepítése.
Nagyon tetvesen csinál mindent, mitõl lehet ez? (p4-es gép)

czky
TEDD VISSZA A RÉGEBBI DRIVERT!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Titan
Feltettem a legújjabb nvidia drivert 77.72 és a médialejátszó olyan képet rak az arcomba, mintha szines rajzos negatívumot néznék..😞 Van valami megoldás a jelenségre?? ...vagy hagyjam a régit, amivel most rendesen mûködik...
(XP,SP1, FX5600)

Met
hányat sijel?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

grebber
A gép bekapcsolása után ha sijel van akkor hiba van.
De honnan tudom meg hogy mi a hiba oka?

Next PC upgrade: 2022

Banyapapa
Everest a cache méretet kiirja.
Nem hiszem hogy zavarja a különbözö cache méret egymást,sokan használnak 8 pufferest amin a oprendszer van és sima 2-est adatoknak.

hy mindenki az lenne a problémámhogy van egy mobil reckem a mi teljesen jól müködik de nem tudok cd-t irni ha a file amit ki akarok irni az recken van mert az irja ki hogy : "caching files failed"... illetve mmég annyi h ha két vinyónak nem egyezõ a cache memóriája akkor nem tudnak együtt dolgoni illetve a gépen hol tudom megnézni h mekkora a vinyó cache memóriája??
Elõször is mindenkitõl bocsi a "kiabálásért"! Segélykérõ kiabálás volt! És akkor a problémám:
Van egy 120 GB-os SEAGATE SATA-s vinyóm amin a rendszer van, és emellett volna egy 60 GB-OS SEAGATE IDE vinyóm amit RACK-ba szeretnék használni! A BIOS rendesen felismeri mindkét vinyót de a bootolás közben vagy „elveszik” az IDE-s (amikorra a windows betöltõdik), vagy megy a windowsba egy darabig aztán a windows lefagy és csak reset gombbal lehet újraindítani, vagy be sem töltõdik a rendszer. Ha nincs bekapcsolva a rack akkor minden rendben van. A vinyó nem rossz mert eddig akármilyen tesztet ráengedtem egy sem jelzett hibát, és kb. 4 hónapig semmi baj nem volt a redszerrel. Mostanában úgy szoktam bekapcsolni a gépet, hogy miután betöltõdött a rendszer bekapcsolom a rack-et és a hardver hozzáadása varázslóval megkerestetem a vinyót! Így megy egy darabig aztán vagy befagy a rendszer, vagy egyszerûen „eltûnik” a vinyó! Jó volna ha menne mind a kettõ rendesen mert a 60 GB-on vannak a fontos adataim! Remélem nem voltam túl bonyorult és tudtok nekem segíteni!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Darth Sith
másik géprõl nem kell beálltani tudtommal semmit. Bedugod a gépbe a router-bõl jövõ UTP kábelt, és miután bevan konfigurálva az egyik géprõl a router, a net már amgától megy. Bedugod a gépbe a kábelt, és magától felcsatol a netre. Max a hálózati kapcsolatoknál kicsit buherálgathatsz a kapcsolatok között. Ahoz hogy lássák egymást a hálózatot kell beállíani. Sima helyi hálózatot beállítasz varázslóval és már müxik is. De nem 100% hogy mûködik, de én múltkor így csináltam meg egy ismerõsömnél. Illetve nála még a nyomtatást is megcsináltuk, de azt simán intézõben a meghajtót kijelölve simán megosztottam, és máris látták a megosztott adatokat, és még bekapcsoltam hozzá a nyomtató megosztást.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Köszi sikerült a routert beüzemelni. még egy olyan kérdésem volna, hogy a másik számítógépen is állítsam be ugyan így az internet bejelentkezési adatokat?
Hogy tudom a két gépet beállítani, hogy "lássák" egymást?
Elõre is köszi.
Gabesz amd64
meg a bon-bont is 😄DDDD

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

gabber_saviola
gyááááááááá :ASD::ASD:ADA:S😄::A:SD::ASD:::A:S😄AS😄ASD::ASD

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Darth Sith
cserepes vagy szálas? <#idiota>

gabber_saviola
akkor te újreg vagy és nem látogatod gumit .... 😄DDDDDD

htxvm=köszi (thx)

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

biomage
ez mit jelent htxvm

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

kircso13
<#eljen>

Az élet eleme a lét!

gabber_saviola
htxvm

gabber_saviola
én köszönöm, és virágot az öltözömbe kérem 😄DDDDDDDDDDDDDDDD

Darth Sith
A gyári router nem valószínü hogy hibás. Ha eddig még nem konfiguráltál semmit, szerintem egy Reset gomb nyomásával, javítható, utána pedig explorer-ben próbáld meg beírni 192.168.1.1 és utána elvileg már a gyári jelszót és felhazsnáló nevet kell kérnie.

biomage
amatör

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Darth Sith
nah, kipróbáltam Partition magic-el, és máris mûködik. <#taps> ugyan 200Gb helyett csak 193GB, de legalább mûködik. <#banplz> Köszönöm szépen az összes segítséget! <#worship>

gabber_saviola
ha van sp2 az még jobb, Partition MAgic pogi meg baromi jó én minden ilyet azzal csinálok

gabber_saviola
tök mind1, hogy ata133 vagy ata100, mivel csak a Maxtornak a szabványa az Ata133

Darth Sith
40ere a kábel, de akkor délután beszerzek egy 80eres kábelt, és megpróbálom azzal. partition magic-re már gondoltam, de még nem próbáltam meg vele. De akkor ezt fogom csinálni. SP1-et külön rakjam fel, vagy elég az SP2?

biomage
gabber az alaplap csak 100 Atás nem 133
raidos

Darth Sith
akkor mégsem bennem a hiba! <#taps>
Akkor honnan futtassak fdisk-et? vagy most hogyan érjem el, hogy használni is tudjam? 80eres kábelt azért vehetek hozzá biztonsági okokból nem? HA nem szükséges, de ha délután veszek, és azzal kötöm be, az ugye nem baj?<#nemtudom>

biomage
ha nem ismered az utvonalat leiróm csak ird meg

gabber_saviola
figy ha 80 eres kábelon van és van sp1-ed akkor Partition Magic progi és erezd el a hajam

Sziasztok!
Nem tudok belépni a routerbe a 192.168.1.1 -en még mindig. Lehet, hogy rossz a router? Esetleg elállítottam v.mit a hálókártyán?
Nem jön be a router kezelõfelülete a http-nél. Úgy ahogy a rajz mutatja?
Légyszi segítsetek.
Köszi
biomage
használd az xp cdt particiónálásra ha nincs meg a 2000 is megfelelö

kircso13
+1 pont
Igazad van

Az élet eleme a lét!

gabber_saviola
persze a dos nem lát és nem kezel egy 200-as vinyót 😄DDDDDDDDDDDDDDDDD

Darth Sith
hát kipróbáltam, de túlzottan nem, volt egyértelmû. Két vinyó vana gépben, volt hogy merevlemez kiválasztása, itt kiválasztottam a másodikat, mert az elsõ az amelyrõl a rendszer fut. Elsõ probléma amelybe ütköztem, az az, hogy 59ezer valaány megát lát csak a 200GB-os helyén. Kiválasztottam hogy a második vinyón akarok valamit is csinálni, mindenhol csak az volt hogy nincs partició, és semmit sem tudtam csinálni... <#wilting> lehet hogy én vok a béna, de ez nem akar összejönni. Valaki részletesen letudná írni hogy mit kéne tennem? akár fdisk-en belül? <#banplz>

kircso13
Dos-os inditó lemez vany win98 inditólemezzel inditod újra a gépet. Bebútol a gép a lemezrõl és miután végzett beirod az hogy "fdisk". Lesz 4 vagy 5 választó menü. Ott minden értelemszerûen ott lesz.

Az élet eleme a lét!

Darth Sith
fdisk? és hol futtassam? futtatásból? Sorry, de ebben nem vok otthon. A mostani rendszerem is FAT32, majd a kövi lenne amit erre az új vincsire raknék Linux meg NTFS. Hogy és hogyan futtassak fdisk-et, ha nem tudom sehol használni a vinyót? Plíz help, picit részletesebben, mert ezt a HW témát nem vágom.. <#idiota><#wilting>

gabber_saviola
nekem tökmindegy .....én egy számtechboltban nyomom, és ott ezek a hibák szoktak ilyenkor lenni a szervízben amit leírtam ...

kircso13
válasz a #9594-ben

Az élet eleme a lét!

Darth Sith
most akkor melyik? <#fejvakaras>
Plíz help, mert HW témában nem vok annyira otthon.. <#wow3>

biomage
az fdisk elegendö
vagy az xp cd kicsit könyebb a particiónálás

kircso13
fdisk->fat32 lesz rajta
utánna format windows-ban és ott választhatod a fat32 vagy ntfs filerendszert

Az élet eleme a lét!

kircso13
igen

Az élet eleme a lét!

Darth Sith
futtassak fdisk-et? vagy vegyek kábelt? vagy most akkor mi legyen, mert mindenki mást mond.. <#conf>

gabber_saviola
kell neki de mind1, nem egy ilyen problémám volt

kircso13
fdisk

Az élet eleme a lét!

Darth Sith
vadi új vinyó, most bontottam ki, és most raktam rá. Full üres, nincs rajta semmi.

biomage
raktál rá particiót és formáztad

Darth Sith
akkor hogyan érjem el azt hogy lássa a WIN és tudjam használni a vincsit? mert hiába látja a BIOS, és hiába látja az eszközkezelõ, nem tudom hazsnálni sehol, se sajátgép, se commander... Ha nem a vezeték a gond, akkor mi lehet, mit csináljak? SP2 fenn van, akkor már elvileg tud a WIN 120GB-nál nagyobb vincsiket kezelni nem?

biomage
nem kell venned vezetéket mivel raidos max 100ATA kezel

Darth Sith
Jah és az alaplap Aopen AX4SPE