!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Jakuza]
Talan a ralatas az adora rosszabb lett, vagy a vevo nincs fokuszban.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Tojesz
Sziasztok!
Olyan gondom van,hogy a netem nagyon belassult.Ez már kb. 3 hete érzékelhetõ.A net amúgy mikrohullámú,régen lazán szedett 120-as átlaggal,mostmeg jó ha szed 10-es átlaggal.Néha felmegy 70-re de ez csak pár pillanat,mert utána megáll,és folytatja 5-10-el......Nem hiszem hogy vírusos a gépem mert 2 napja raktam fel a Windowst újra,de ez sem oldotta meg.Mi lehet a gond??

sztem a videókártyával semmi gond de a memória tanácsot megfogadom.
amúgy ha veszek újat sztem maradok az ati-nál.

czky
Az õszinte válasz következik:
A memória nagyon kevés. Manapság már szinte minimum az 1GB ram, de jobb ha 2GB van a gépben.
A videókártya is elég régi gyártmány. Abból se ártana a 6600GT.
Ha ezeken tudsz vátoztatni, akkor jobban fognak menni a gamék...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Hy!!
Lenne egy kérdésem:
Az albbi géppel rendelkezek:Asus A7N8X-E Deluxe/AMD Athlonxp 2800+/Sapphire Radeon 9600XT 128MB/2x256MB DDR RAM (dual)/Relisys 19' TFT /
és sztem játékok terén jobban kéne mennie a játékoknak (nem mintha most olyan szarul mennének az új gamek)
Szerintetek a memória túl kevés?

salazar
Az elõzmény:
(Kellene 1 kis segítség mitõl lehet az, hogy lan party alatt call of Duty-val minden fennekedás nélkül tudok játszani látom a többiek gépét viszont más játékok alatt nem. Ja és pingelni sem tudom õket.)

Köszi majd megnézem de úgy emlékszem, hogy miután nem tudtam kapcsolódni kikapcsoltam az msconfigban mindent (Zonalarmot is) az Xp-ben meg ki van kapcsolva a tûzfal. (SP1)

Vagy pedig vedd ki azt az elemet vagy öt percre, szívj el egy cigit, utánna vissza az elemet, és utánna sakkozz ramokkal. Ja, olyan slotba tegyed amelyikbe nem volt ram!! Egyszer nekem is ez gyógyította meg, ugyanis hiába volt a CMO reset!

[NST]Cifu
Úgy tünik ram probléma. Rakj bele csak 1 memóriamodult próbaképpen, illetve a ramokkal sakkoz (próbáld meg másik slotba belerakni õket, stb.). Ha két memóriamodulod van, akkor a két szélsõbe rakd be.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Semmi probléma, én is azért soroltam fel a lehetõségek között, mert velem is megesett már hasonló... 😉

Banyapapa
Bocs a nagy képért:i

Itt a Videokártya példa:

Banyapapa
Jaaa ez igy akár lehet pl: NF7 akármelyik amelyik sipákol (mint egy sziréna) mer lassu a venti fordulata😛

Memoria:

videokártya: http://www.aqua.hu/images/termekek/8197.jpg

pölö...😛

De alaplapra általában ráfestik kiis készitette.
Meg ugy pontosabban tudnának segiteni hogy milyen BIOS,pl: AWARD stbstb.

hát a sipjel az olyan h kb 3mp-ig szól aztán 1 mp szünet.... ijen kérdésekre h mijen alaplap fogalmam sincs mert nincsenek meg a gép papirjai ... én meg ránézésre nem tudom megmondani meg fel se ismerem h emjik a videókártya meg mejik a ram memória, a ventillátorok mennek... illetva annnyi van h az alaplapon nem tudom miért de van egy kb 2 cm átmérõjû köralakú elemnek kinézõ valami. szerintem elem 😊 és melette van egy kis led ami pirosan világít
Na közben megnéztem,hogy a játékban be van e jól állítva,és nem volt 😊
vagyis beállítottam,de valamiert ugy látszik nem tartja meg,hanem mindig be kell állítanom,na mindegy ugy néz ki,hogy így már jó,bár mintha picit több lenne de nem vészes.
Bocs,csak már azt hittem,hogy ez is gép hiba,mert már volt 1-2 gondom ezzel az amd-vel.
Kösz a segítséget.

Oké
Videókártya ugyanaz.
Alaplap,memória,processzor,táp változott.Driver is ugyanaz.
Adsl,hálókártya is ugyanaz.
Evileg ugyanazok a beállítások is.
Nem maradt a játékban 56k-n.
A call of duty-val,meg a kiegészítõjébel próbáltam mindekettõben magasabb lett,a sima call of duty-ban talán egy kicsit jobb a helyzet.
A kiegészítõjében van hogy 999-re is felmegy,majd visszaáll.És eléggé ingadozik,van hogy 120,majd visszamegy 50-60-ra,ilyesmi.
A régi gépen álltalában mindig 30-40 korul volt.
Na remélem ennnyi elég 😊

[NST]Cifu
Ilyenkor légyszives már írjatok egy kicsit bõvebben, mert így vak vezet világtalan effekt érvényesül...

Mi változott még a gépben? Videókártya ugyanaz? Driver ugyanaz? Internet milyen, ADSL, Chello? A hálókártya ugyanaz, vagy alaplapi hálózati csati van használatban? Az internetbeállításaid ugyanazok (MTU, stb.)? A játékban a hálózati sebesség beállítás ugyanaz, nem maradt pl. véletlenül 56k-s sebességen? Más játéknál is jelentkezik a magas ping?

Üdv

Nem rég vettem egy amd athlon64-et,és azt tapasztaltam,hogy azóta pl a call of duty-ban magas a pingem,szinte mindig 100 körül van.
És azóta mióta megvan az amd.Mitõl lehet?Mit lehetne állítani?Tölteni jól tölt,ugyanúgy mint a régi gépen,de a játékban magas a ping.
Elõre is kösz!

Milyen biosod van??? Állítottál a ram idõzítésein?

Banyapapa
Ventik mennek?
Milyen alaplap? Hátha többen tudnának segiteni még.

kircso13
Vedd ki a ramokat videokártyát és rakd vissza újra. Lehet kontakt hiba. Nálam is elõfordult.

Az élet eleme a lét!

[NST]Cifu
De a sípjel milyen? Folyamatosan sípol? Folyamatos, rövid sípolás?

Egyébként szerintem nézd akkor meg, hogy a videókártya rendesen bent van-e, illetve a tápkábelek is rendesen be vannak-e dugva.

czky
Milyen márkájú a tápod? Ha Codegen, Mercury v. egyéb gyengébb minõségû, akkor az lehet a probléma!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

hát nem sokat találtam ami haasznomra vált.. mert mondo addig sipol amig ki nem kapcsolom!!!
kodegeny?

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Pedig 400 wattos tápom van !!! akkor mi lehet a baj???

biomage
menj a vezérlöpult/hangok audioeszközök és a hangok fülre

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Tufa
Azt nem tudja valaki mitõl mehettek el a windowsos hangok? Szinte minden(bejelentkezõ hang, msn-enben a hangok, e-mail nál beérkezett üzenet). Zene szól, nincs probléma egyéb téren. Tulajdonképpen soha nem zavart hogy nincs, néha még elönyös is, de kéne már valami zaj is 😊

czky
Gyenge a tápegységed.
Rossz a VGA driver.
Túl van esetleg hajtva vmi?

sziasztok lenne egy problémám amikor elindítok egy játékot akkor újra indul a gép de csak néhány játéknál mûködik a gép a többivel mind ezt csinálja a demokkal is pedig a minimum rendszer követelménynek megfelel mi lehet a probléma???? segítsetek

Banyapapa
Nézd meg ezt hátha..... :BIOS jelzések

hát h pontosan hányt sipol azt nem tudom mert eddig mindig addig sipolt amig ki nem kapcsoltam legyen az egy perc 10 másodperc fél óra.... de azt h annak a gépnek hol az alaplapi kézikönyve arról fogalmam nincsen... de azért köszi
Igen van Ip címe
[NST]Cifu
Pontosan hány sipolást hallasz?

Látatlanban azt tudom javasolni, hogy nézd meg, hogy a videókártya rendesen be van-e dugva, ha kell neki külsõ áramforrás (pl. Radeon 9800, GeForce FX v. Gf 6x00), az is rajta van-e.
A memóriák megfelelõ slotokba vannak-e dugva, stb. (alaplapi kézikönyvben ott van minden).

sziasztok az lenne a problémám h az egyiuik gépem nem akar egyáltalán bekapcsolni... csak sipol rövid megszakitásokkal és semmi més semmi folyamat nem megy végbe (látszólag) fontos lenne h rövid iudõn belül irjátok meg a választ lécci mert csak korlátozott ideig vagyok net közelben
gurubefree
Sziasztok

Olyan problémám lenne , hogy a Gyári DVD-ket nem hajlandó DVD Shrink beolvasni mivel másolás védettek.
Találam ehez programot de nem igazán komálom mert olyan szinten beírja magá valahová / AnyDVD / nem lehet törölni és a 21 nap lejárta után nem lehet újra telepíteni.
Az lenne a kérdésem , hogy nem tudtok más olyan programot amivel a védett DVD-ket írhatóvá lehet tenni ????

thx

ゾルターン

[NST]Cifu
Kapcsold ki a tûzfalat. A CoD-ot már valószinüleg korábban kiengedted a tûzfalon át.

salazar
Kellene 1 kis segítség mitõl lehet az, hogy lan party alatt call of Duty-val minden fennekedás nélkül tudok játszani látom a többiek gépét viszont más játékok alatt nem. Ja és pingelni sem tudom õket.

biomage
van a lan kártyádnak ip cime

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy nem olyan rég vettem 1 smc roothert és nem tudom belõni rajta azt hogy lássa egymást a két gép tudna nekem segíteni azt nagyon megköszönném elõre is köszi!
Köszi, ez jó ötlet. Ezt megpróbálom.

Semmi sincs ráírva.

[NST]Cifu
Rossz a sorrend:
1.: Videokártya driver feltelepít.
2.: Monitor driver feltelepít.

Narancs
1. mi a ráknak akkora felbontás? Távollátó vagy, vagy mi?
2. moncsid hány herzen tudja az 1600*1200 at? Mert ha 75Hz alatt, akkor ne is szarakodj vele, nemérdemes megvakulni.
3. tedd fel a PowerStrippet. Bölcs progi, lehet megoldja a problémád.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Met
miért nem elég annyi?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

NecroJoe
Hi! Problémám a következö: egy 17"os Sony monitorom van (CPD-200SFT) ami tudja az 1600*1200as felbontást. A WinXP telepitése után felismeri a monitort, a felbontás 1600*1200ig állitható. Amint feltelepitem a videókártyát (R9600Pro) a max felbontás 1280*1024 lesz. Mit tudok tenni szerintetek?

Necro

Met
tedd be egy xp-s gépbe az valszeg felismeri és az aidával drivert is le tudsz szedni hozzá

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Banyapapa
Chipen sincs semmi irás?
pl: c-media stbstb

Légyszi segítsetek, egy ismerõs megkért hogy a hangkártyájához szedjek drivert,
de ez egy régebbi darab és nem tudja milyen márka.
Csak annyi tud ami a cimkén van rajta : ALS 11M007597
Én nem találom a drivert hozzá.

Gabesz amd64
ki lett cserélve a mem így már jó azért kösz a segítséget

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Novartis, ezek az alaplap lemezén lesznek.
vga drivert meg nagyon egyszerûen találsz, vagy ati oldalán vagy nvidiánál.

hy mindenki van egy nagyon nagy problémám ami nem más hogy ujra raktam a másik gépen a windows-t és akadtak problémáim névszerint ezekhez kellene illesztõ program: SM buszvezérlõ, USB vezérlõ, VGA vezérlõ, multimédiás audiovezérlõ, Ethernet vezérlõ. aki ud az segíccsen