!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tangabuvar55
A Proci 5x fokon tép, eddig 67 volt a max egy sokórás Doom3 után,melegben..a fesz 1,725 Volt, régóta ennyin jár, ez elég kéne legyen! A táp...hmmm, a Geforce 6600Gt (amit kihagytam a lent) ugye + tápcsatlakozós..Node pont ezért már a 3ból csak 1 Cd olvasót járatok, ez mellet csak a floppy és a vinyó kap energiát, nomeg persze a Geforce. Így maradt két normál és egy nemnormál tápcsatlakozó szabadon! Megnéztem Everest-el a vinyó adatait, minden érték normális!

\"I\'m the one without a soul, i\'m the one with this big fucking hole!\"

Narancs
Vagy gyenge a táp, vagy túlmelexik a proci és kikapcsol, vagy kevés feszt kap a proci és emiatt kepcsol ki.
Tedd alapra a procit, és figyeld a hõt. Ha tök hideg, de mégis újraindul, akkor táp gond lesz.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

tangabuvar55
Hali! Van egy érdekes gondom.....mégpedig: Ha a netezgetek, fgilmet nézek stb. minden oké a géppel, de ha elindítok egy játékot....A gép kikapcsol, az összes venti leáll, de viszont a power gomb melletti zöld led ég! Szal energia mégis van...Ezt össze-vissza csinálja a gépem, igaz csak mostanság! A konfigom: AMD Athlon Xp 2500@3200+, Epoc 8RDA3+, 768Mb DDR 400Mhz, 80Gb Maxtor 7200rpm 8Mb stbstb..A tápom egy 300W-os vmi, nem egy új darab, de még nem volt gondom vele! Igaz a proci húzott, de az miatt tuti nem vacakol, mert minden megy vele, ha jó napja van a gépnek, és nem kapcsol ki.. A videókari még húzatlan! Tipp?<#zavart1>

\"I\'m the one without a soul, i\'m the one with this big fucking hole!\"

czky
www.asus.com

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

valaki tudna adni nekem egy linket ahonnan le tudnám tölteni a legfrisebb drivert a realtek alc650 6 csatornás hangkártyához meg az asus a7n8x-vm/400 as alaplaphoz
czky
Veszel egy routert. Azzal lehet a legjobban elosztani a netet. Kb. 8k körüli áron már tudsz venni egyet. Ettõl függetlenül hálózatban lesznek a gépek...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Hello!
Az a kérdésem, hogy hogy lehet megosztani az ADSL-t úgy, hogy nem fontos hogy a 2 gép hálozatban legyen egymásal?
Elõre is köszi a választ!
Koszi a segitseget! Megnezem az Aqua-t es ha ott nincs 333-as akkor megy bele a 400-as.
czky
Igaz! Visszavonom, amit írtam. Ha nem lehetne belerakni, akkor a 400-as lapba se lehetne rakni pl 500-as ramokat...

ChevyG
mitöl van az, hogy mind a kettö led ég? (zöldet vágom, de a piros mért ég folyamatosan?
Már én is megzavarodtam teljesen<#idiota> De a választ te írtad le #10020-ban, vagyis az alacsonyabb órajelû alaplapban használtad a magasabb órajelû ramot. Szóval nyugodtan vásárolhat 400-as ramot a srác.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Falconer
Az már egy másik kategória. Lehet, hogy félreérthetöen írtam, de az a PC2100-PC3200 -ig vonatkozik.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Ki a bánat beszél itt 533ról?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hülyeséget beszélsz! Ami csak 400/533-at támogat abba hiába raksz 333-at ember!

Falconer
Nekem is olyan lapom van, ami PC3200as, és PC2600 ram van benne. És az elözö lapom pedig PC2100 volt, és abban is uez a ram volt, gondoltam a jövöre, csak arra nem, hogy kettöt ugrom 😊 De mindegy, mert Athlon XPm van, szal csak tuninghoz kéne.

Falconer
Ami támogatja a nagyobbat, az támogatja a kisebbet

Meg sem fog nyekkenni, ha nem támogatja a 2100-t..

Falconer
Tévedés, mindenfelé kompatibilis! Csak az órajele lesz más! Beletehetsz te PC2100 ramot is olyan lapba, ami támogat PC3200at!

Falconer
Ajánlom az Aqua computerst, ott minden ramot lehet kapni, még SDt is! Ha ott, akkor gondolom még sok helyen.

Aqua (csak részlet!):
128MB 333MHz DDR RAM, SAMSUNG 2,200 Ft 2,750 F
256MB 333MHz PC2700 DDR RAM, Blitz 3,580 Ft 4,475 Ft
256MB 333MHz PC2700 DDR RAM, INFINEON 4,180 Ft 5,225 Ft
512MB 333MHz PC2700 DDR RAM, INFINEON 8,520 Ft 10,650 Ft
512MB 333MHz PC2700 DDR RAM, KINGMAX 9,320 Ft 11,650 Ft

Már hogyne menne, csak 333-on fog ketyegni. Visszafelé nem kompatibilis a dolog, odafelé igen.

czky
Nem lenne túl jó dolog, ha 400-ast tennél bele. Keress inkább használt 333-as ramot!
Nagy valószínûséggel nem fog menni benne a 400as ram.

Sziasztok!

Van egy ASUS P4S533-as alaplapom. Szeretnek venni bele meg egy kis ramot, de az alaplapleiras szerint PC2700(DDR333) -ig tehetek bele. Mivel manapsag DDR400 alatt nem igazan lehet ramot kapni, az lenne a kerdesem, hogy DDR400-al menne -e? Van e valakinek ilyesmi tapasztalata?

Thx!
Falconer
Hát ez memóriára hivatkozik, lehet, hogy az a hibás, de az is lehet, hogy csak a program összeférhetetlen valami driverrel. Futtass le egy memtestet, és ha minden oké, akkor marad az utóbbi megoldás.

BaLeeX
Vam egy elég érdekes problémám és lövésem sincs mi okozhatja.

Van egy játék (Lineage 2 C3) ami nem akar elindulni, mert ezzel a hibaüzenettel dobál ki állandóan. Néha sikerült elindítani de hamar kidob ezzel. Lineage3 C1, C2 fut simán, minden játék fut simán. A hiba a win eseménynaplójába nem kerül be. Mindent kirpóbáltam már amit mondtak végkövetkeztetés az volt hogy ha más nem is egy win reinstall segíthet. Ez is megvolt, csak az alap dolgokat tettem fel (XP SP2, driverek, DX9) és indítottam, maradt ugyanaz. 😞

Bármilyen ötlet jó lenne, minden más játék fut gond nélkül, vírusom nincs szóval nem értem a dolgot.

Op rendszer. WinXP prof hun SP2
Konfig: Abit KD7, 768MB DDR, 2500+ XP, (nincs húzva) 9800pro, egy Terratec Aureon 5.1 fun hangkártya + alaplapi hangkártya (mindkettõ megy)igazából más sztem nem lényeg.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Sziasztok! Kéne egy kis help!
Van 2winyom az 1-ik 160Gb-s ami 2 részre van particionálva ezen van a C és van rajta egy D partició! a Másik winyommal nincs gond!
Szoval a D paticióm mintha eltünkt volna! nem mutat foglalt helyet és szabad helyet se. Everestbe megnéztem és ott jeloli fizikai meghajtónál hogy le van kerítve egy D meghajtó de ha megnézem a logikainál ott már nem is mutatja a particiót! kb 140Gb volt lekerítve és eléggé sok értékes adat volt rajta... Nemhiszem hogy elveszett az adat mert üres helyet se mutat! Eggyik nap még müködött rendesen de másnap már nem! Ha valaki tud segítene hogyan tudnám visszacsalni legyetek szivesek vegyetek fel MSN partnernak: [email protected]
Elõre is köszönöm!
Sziasztok

AMD Athlon x2 6000+, Gigabyte Gerorce 8600gt silent pipe 512mb, 2gb 800 mhz ram, Asus 16x dvd rw,

a winamp-ban hogy kell visszakapcsolni a feliratmegjelenítõt? mert egyszer bezártam azóta meg nem nyitja meg automatikusan és nem találon sehol

NeoMaN
Ja, norton systemworks jó lesz.

Met
Defragra a Norton Speed Disk-et ajánlom.
Egyszerûbba ha felrakod a Norton Systemworks-öt és minden funkcióját végig engeded a gépen😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Tufa
Melyiket ajánlanád hozzá? (jó lenne ha magától csinálná meg, tehát nem kéne nagyon piszkálgatni 😊 )

bigapó
oks. kipróbálom a tippeket.

The Matrix has you...

NeoMaN
hibernálást engedélyezni kell...

bigapó
igen, ezeket beállítottam. kipróbáltam, hogy 5 perc múlva kikapcsoljon a monitor, 10 perc múlva a merevlemezek, aztán 15 perc múlva álljon készenléti állapotba. de mikor visszejöttem dolgomról, akkor már kikapcsolt, vagyis nem állt készenléti üzemmódra.
lehet, hogy az a BIOS-os beállítás kell. ezen gondolkodtam is, de most nem otthon vagyok, így nem tudom kipróbálni😞

The Matrix has you...

Bazzzz....!! 😊

Ha jól emléxem a biosban is lehet turkálni hogy kikapcs vagy sleep legyen az alapértelmezett, persze ez alaplap függõ is.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

10000 😊

Az említett Norton Ghost a legegyszerûbb, esetleg az Acronis(?) TruImage. Persze biztos van 1000 más hasonló.

😊

Lehet haldoklik a vinyó.

Proci / vinyó? Tûzfal milyen? NAV pl. közismerten fogja az erõforrásokat rendesen.

Ezt állítottad be??

A számítógép készenléti állapotba helyezése automatikusan
Indítsa el az Energiagazdálkodási lehetõségek programot a Vezérlõpulton.
Kattintson az Energiagazdálkodási sémák mezõ melletti nyílra, majd válasszon energiagazdálkodási sémát. A kiválasztott sémához tartozó idõbeállítások a Készenléti üzemmód, a Képernyõ kikapcsolása és a Merevlemezek kikapcsolása mezõkben láthatók.
Ha azt szeretné, hogy a képernyõ kikapcsoljon, mielõtt a számítógép készenléti állapotra áll át, válasszon egy idõtartamot a Képernyõ kikapcsolása listában.
Ha azt szeretné, hogy a merevlemezek a számítógép készenléti állapotra történõ átállása elõtt kikapcsoljanak, válasszon egy idõtartamot a Merevlemezek kikapcsolása listában.
Megjegyzés

Az Energiagazdálkodási lehetõségek párbeszédpanel megnyitásához kattintson a Start menü Vezérlõpult parancsára, majd kattintson duplán az Energiagazdálkodási lehetõségek hivatkozásra.
A számítógép készenléti állapotba helyezése elõtt ajánlatos a megkezdett munkát menteni. A számítógép ugyanis nem menti a memóriában lévõ adatokat a merevlemezre akkor, amikor készenléti állapotba lép. Áramszünet esetén a memóriában levõ adatok elvesznek.
Új energiagazdálkodási séma megadásához válassza ki a kívánt idõértékeket, majd kattintson a Mentés másként gombra.
Hordozható számítógépek esetén az akkumulátorra és váltakozó áramú tápegységre vonatkozóan különbözõ értékeket adhat meg.
A számítógépet csak akkor tudja készenléti állapotba állítani, ha az támogatja ezt a beállítási lehetõséget.
A Vezérlõpult Energiagazdálkodási lehetõségek párbeszédpanelén állíthatja be a számítógép egyedi hardverkonfigurációja által támogatott energiagazdálkodási beállításokat. Mivel ezek a beállítások a számítógéptõl függõen változhatnak, az itt leírtak eltérhetnek a számítógépen megjelenõ beállításoktól. Az Energiagazdálkodási lehetõségek segédprogram automatikusan észleli a számítógépen elérhetõ beállításokat, és csak azokat jeleníti meg.
Kapcsolódó témakörök

bigapó
Sziasztok!

kérdésem: miért nem akar a gépem készenléti állapotba váltani?

mikor erre szeretném rávenni kikapcsol. gép: Abit AN8, Athlon64 3000+, Chieftec 350W táp, WinXP Sp2. nemtom mi kell még. kérdezzetek😊

The Matrix has you...

Met
Norton Ghost

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

hogy kell biztonsági másolatot csinálni a rendszerrõl??
thx
NeoMaN
valaki tudn adni egy linket a microsoft windows xp sp1 hez ? illetve hog y a telepitésérõl valamit tudni kell ?
NeoMaN
visszakerestem :ÐÐ
tényleg az volt szegény
😄

NeoMaN
akkor egy registry cleanert engedj a gépre, és esetleg egy defrag sem ártana

Tufa
Ultra DMA5-ön van, illetve volt is, úgyhogy más lehet a probléma. 😞

NeoMaN
nemtom mér kellet hozzányúlni...annyival nem lett volna jobb, hogy észrevedd, bármilyen biost is égetsz bele
most legalább megtanultad, és ne haragudj, de sztem meg is érdemled...